To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Stare ogłoszenia - Forum po przenosinach.

elam - 14 Stycznia 2007, 20:34

to masz pecha :)
jak to mowia madrzy Chinczycy, "czlowieku, nie irytuj sie"
chyba bardzo malo osob z tego korzystalo, a tu trzeba oszczedzac - coz ...
a wiesz, ja nawet rolki nie mam w myszce, tylko przesuwam suwak z boku albo pagedown'em... i jest ok :)

Ziemniak - 14 Stycznia 2007, 21:10

Fidel-F2, rolkę myszki możesz sobie ustawić tak, żeby przesuwała więcej, co zaoszczędzi ci niepotrzebnego rolowania :D
Adashi - 14 Stycznia 2007, 22:14

ło dżizas nie miałem okazji kliknąć w te strzałeczki :cry:

a z postulatów to:
- poproszę daty dołączenia do forum, znikły jeszcze na starym forum
- emotki 'kawa' i 'piwko' :mrgreen:

elam - 14 Stycznia 2007, 22:19

a po co data dolaczenia do forum, to dyskryminacja :)
Adashi - 14 Stycznia 2007, 22:22

no apartheid internetowy :mrgreen: :bravo zresztą i tak można sprawdzić w profilu użytkownika ;P:
Gustaw G.Garuga - 15 Stycznia 2007, 00:07

Lubię i stosuję emotki, ale tym proponowanym mówię NIE! Te, które są teraz, wyglądają jeszcze jakoś w miarę poważnie (poważne emotki! :roll: ) i wystarczająco pełnią swoją rolę; te proponowane to niestety jeden wielki odpust. Jeśli ktoś koniecznie musi użyć jakiejś niestandardowej emotki, może w ostateczności zlinkować ją jako IMG.
Fidel-F2 - 15 Stycznia 2007, 05:36

właczyłem forum i znów mnie szlag trafił - nie ma strzałek - znów dwa razy dłużej będę musiał przewijać strony

Ziemniak rolki mam dwie, wolniejszą i szybszą ale kręcą sie w przeciwne strony i czasem nie to drażni a poza tym szybkość rolki niczego nie zmieni

postuluję zlikwidować wszystkie emotki za wyjątkiem :shock: i :mrgreen:
są zbędne a jako Pako rzecze, dodatkowe, zbędne dziesiątki linijek kodu na forum

dodatkowo proponowałbym zlikwidować opcję powiadamiania o odpowiedziach, do niczego się nie przydaje a z pewnościa te linijki kodu produkuje

Romek P. - 15 Stycznia 2007, 10:11

Fidel-F2 napisał/a
dodatkowo proponowałbym zlikwidować opcję powiadamiania o odpowiedziach, do niczego się nie przydaje a z pewnościa te linijki kodu produkuje

Uprzejmie proszę, abyś się wypowiadał w takich kwestiach za siebie :)
Ja akurat korzystałem z tego bardzo intensywnie, i właśnie powiadomienia pozwalały mi brać udział w dyskusjach, bo po paru minutach wiedziałem, że w interesującym mnie wątku jest jakaś odpowiedź. A nie mam czasu ciągle zaglądać na forum - teraz korzystanie z forum jest dla mnie o wiele bardziej niewygodne, kiedy powiadomień brakuje.

Fidel-F2 - 15 Stycznia 2007, 10:15

Romek P., a uważasz, że w czyim imieniu się wypowiadam?
W każdym poście koniecznie muszę wpisywać IMHO? :shock:

Romek P. - 15 Stycznia 2007, 10:45

Fidel, jest różnica, czy piszesz "mnie się powiadomienia nie przydają", czy:

Cytat
dodatkowo proponowałbym zlikwidować opcję powiadamiania o odpowiedziach, do niczego się nie przydaje

Sorki Winnetou, bez urazy i tak dalej, ale akurat w takich sprawach warto podkreślać, czy się pisze we własnym imieniu, czy Voxpopula :D

gorat - 15 Stycznia 2007, 11:57

Romku, może ustaw sobie jako startową Zobacz nieprzeczytane? Mail kiedyś się pewnie połata...
mawete - 15 Stycznia 2007, 12:00

gorat: a to o czym pisałem? :mrgreen:
gorat - 15 Stycznia 2007, 12:29

Kiedy i w którym temacie? Masz 4900 postów... :mrgreen:
Czekaj, czekaj, nie mam kodu przy sobie... 7 godzin wytrzymasz?

Romek P. - 15 Stycznia 2007, 12:56

gorat napisał/a
Romku, może ustaw sobie jako startową Zobacz nieprzeczytane? Mail kiedyś się pewnie połata...

Dzięki, to jest jakieś rozwiązanie na krótką metę :)

gorat - 17 Stycznia 2007, 12:22

Chciałem poprawić jedną nieścisłość: mrgreena poprawił Logan. Dziękuję za uwagę.
Godzilla - 17 Stycznia 2007, 12:26

Czy są widoki na to, że poprawiona zostanie również strona pisma i skończy się remont?
dagra - 17 Stycznia 2007, 13:34

jak powoli chodziło, tak powoli nadal chodzi :(
strasznie powoli

Anko - 17 Stycznia 2007, 13:53

Pako napisał/a
Ktoś, bodaj Anko, wspominał, ze ukłonik w podziękowaniu by się przydał.
O, tak. Uzasadnienie już było. Czasem brak mi emoty, podkreślającej, że pytam serio i potrzebna mi odpowiedź. Jak mówię: :oops: nie do końca się nadaje, bo nie *wstydzę* się, że pytam. No, najwyżej wstydzę się, że sama nie znam odpowiedzi... Ale to nie zawsze się nadaje. Zastosowałabym jakiś ukłon.
Tak samo, kiedy chcę podziękować za odpowiedź, :bravo nie zawsze jest adekwatne, czasem wygląda mało poważnie.

elam napisał/a
a po co data dolaczenia do forum, to dyskryminacja
A po co liczba postów i statusy (poza specjalnymi)? ;)

Co do wywalania/zostawiania:
:arrow: "Skocz do" - ktoś z tego korzysta? (Pewnie się odezwie po fakcie, jak z tymi strzałkami do góry - ja np. z nich nie korzystałam.)
:arrow: Przycisk "odpowiedz" - po co, skoro jest szybka odpowiedź.
:arrow: Zielony chłopek? Wg mnie to dla szpanerów, zresztą da się ukryć (no, chyba że zablokujemy ukrywanie na forum, na Valkirii chyba tak mają).
:arrow: Od razu protestuję przeciwko powrotowi loga systemu/przeglądarki. To był tylko powód do kolejnych dyskusji "O wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą".
:arrow: Z avatarami to bez przesady, jak na Polterze mają 80x80, to na moim nawet nie widać, co narysowane... 100x100 to minimum, a dobrze, żeby zostało więcej.
:arrow: Z liczbą emot to bez przesady, może tak, żeby się mieściły w jednym okienku/pasku - jakieś ekstraordynaryjne to i tak podlinkuje się z zewnątrz przy specjalnych okazjach.
:arrow: Szybka odpowiedź jest super, bo nie muszę czekać na załadowanie osobnej strony z okienkiem. Aha, i po co właściwie jest ta strona w międzyczasie z 2 linkami - zobacz post/wróć na stronę główną? Ja zawsze najpierw oglądam mój post, potem dopiero wracam na główną. Aha i korzystam z podglądu, żeby zobaczyć, jak post się układa - czy nie ma błędów w linkach/cytatach/emotach, literówek (tak mniej więcej).
Poza tym, jak bez szybkiej odpowiedzi zacytować wiele osób w jednym poście? :roll:
:arrow: I wolałabym raczej dalej po 30 postów na stronę. Z wygody. Bo, po pierwsze, mniej muszę klikać "następna strona" i nie muszę czekać na załadowanie tejże, a ponadto mniejsza szansa, że jakiś dialog rozbije się pomiędzy strony i trzeba będzie wlepiać cytat, bo 1 post od góry strony to tak nie wiadomo, do czego się odnosi.
Ale jak tam chcecie.
:arrow: Nie wkurz*** mnie ze skracaniem długości sygnaturki. Już jest ciężko - np. nie mogłam zrobić 3 linków do głosowań na opowiadanie, publicystykę i okładkę (jak to miał gorat), bo mi wyskoczyło "podpis za długi".
:arrow: Pytanie: czy np. link do GG, maila, itp. nie mógłby być widoczny np. tylko ze strony profilu użytkownika? Pamiętam, jak mi kiedyś, jeszcze za starego forum, muliło, bo się ładowały statusy do GG...

Aha, a co z tym zabezpieczeniem, żeby mailowy adres nie był publicznie widoczny dla trollus ordinaris oraz spambotus vulgaris?

I taki postulat: czy nie da się gdzieś tego przełączyć, choćby w preferencjach użytkownika, żeby się nie wyświetlało nad postem to ch*lerne "wczoraj/dzisiaj", tylko pełna data?

Słowik - 17 Stycznia 2007, 13:58

Wczoraj i Dzisiaj to bardzo przydatne informacje jak dla mnie. Nie muszę się zastanawiać którego dzisiaj mamy itp.
A co do przycisków na dole profil/pw/email/www/gg to zgadzam się, że można by je zminimalizować - wg mnie powinny zostać tylko profil i pw.

Pako - 17 Stycznia 2007, 14:00

Anko napisał/a
Pytanie: czy np. link do GG, maila, itp. nie mógłby być widoczny np. tylko ze strony profilu użytkownika? Pamiętam, jak mi kiedyś, jeszcze za starego forum, muliło, bo się ładowały statusy do GG...

Ano, też kiedyś zauważyłem, jak niektóre fora przymulają, bo status z gg ładują. Przycisk z nr gg może zostać, chociaż wolę na prv zapytać niż wbijać się komuś na gg, ale statusu mogłoby to nie ściągać.
Cytat
I taki postulat: czy nie da się gdzieś tego przełączyć, choćby w preferencjach użytkownika, żeby się nie wyświetlało nad postem to ch*lerne wczoraj/dzisiaj, tylko pełna data?

Da się to zmienić na stronie głównej, na dole guzik preferencje. Na 90% tam się to da zmienić, w okienkuu wyswietlanie daty.

gorat - 17 Stycznia 2007, 14:04

Anko napisał/a
:arrow: Skocz do - ktoś z tego korzysta? (Pewnie się odezwie po fakcie, jak z tymi strzałkami do góry - ja np. z nich nie korzystałam.)

Korzystam czasem, szczególnie jak forum muli - żeby przejść do innego działu, nie trzeba zaliczać strony głównej. Choć faktycznie trochę waży - zastanawiam się nad zmianą formy.
Anko napisał/a
:arrow: Przycisk odpowiedz - po co, skoro jest szybka odpowiedź.

Obejrzyj sobie Odpowiedź. Ma funkcjonalność dużo większą od Szybkiej. Zostaje.
Anko napisał/a
Aha, i po co właściwie jest ta strona w międzyczasie z 2 linkami - zobacz post/wróć na stronę główną?

Służy do zapisu posta w bazie. Jak jest OK, to wyświetla to co widzisz i przekierowuje do napisanego posta. Sprawdzałem, nie widzę szansy dalszego przycięcia.
Anko napisał/a
I taki postulat: czy nie da się gdzieś tego przełączyć, choćby w preferencjach użytkownika, żeby się nie wyświetlało nad postem to ch*lerne wczoraj/dzisiaj, tylko pełna data?

Trzeba by zamodować. Możliwe, ale kto ma czas :oops:
Anko napisał/a
Pytanie: czy np. link do GG, maila, itp. nie mógłby być widoczny np. tylko ze strony profilu użytkownika? Pamiętam, jak mi kiedyś, jeszcze za starego forum, muliło, bo się ładowały statusy do GG...

Ktoś jeszcze za? Szczególnie GG.

Edit: Pako: jest ustawienie formatu daty. I nie ma możliwości wyłączenia wczoraj/dzisiaj bez zmiany kodu.

Anko - 17 Stycznia 2007, 14:13

Pako napisał/a
Da się to zmienić na stronie głównej, na dole guzik preferencje. Na 90% tam się to da zmienić, w okienkuu wyswietlanie daty.
To musisz mi chyba wytłumaczyć, bo można zmienić format daty, ale zmiany dotyczą tylko postów pisanych co najmniej 2 dni wcześniej.

EDIT: Dzięki, gorat, za wyjaśnienia.

Ziemniak - 17 Stycznia 2007, 14:18

IMHO gg można wywalić, www też. Mail powinien zostać jako kontakt awaryjny (nie każdy często wchodzi na forum, maile sprawdza się częściej).
gorat - 17 Stycznia 2007, 14:20

WWW jednak proponowałbym zostawić, gdyż służy nie kontaktowi, a promocji. Bo czy komuś by się chciało wchodzić do profilu, by sprawdzić, czy taki Romek P. ma stronę i pod jakim adresem?
Romek P. - 17 Stycznia 2007, 14:23

Goracie, dostosuję sie do reszty. Wiadomo, że dla mnie www jest ważne, ale nie jest to sprawa życia lub śmierci :)
mawete - 17 Stycznia 2007, 14:25

Ja popre Romka w tym przypadku.. też czasem używałem. Zdecydowanie ułatwia zycie przy braku czasu.
hjeniu - 17 Stycznia 2007, 14:49

Zresztą www nie waży chyba aż tak dużo, za to gg faktycznie może przymulić, a sciąganie statusu w moim przypadku nie ma sensu bo i tak jestem zawsze niedostępny ;P:
Pako - 17 Stycznia 2007, 14:54

WWW neich zostanie, też często klikam, zęby zobaczyć, jakie stronki w podpisach trzmacie.
GG wywalić.
PW musi zostać, mail też byłby dobry, acz, jakby był tylko w profilu to też przeżyję.

Fidel-F2 - 17 Stycznia 2007, 14:58

a nie da sie tego tak zrobić, żeby każdy sam sobie ustawiał co ma sie wyświetlać a co ma być jedynie w profilu domyślnie ustawiając wszystko poza PW w profilu?
elam - 17 Stycznia 2007, 20:26

o, o. niech wszystko oprocz priva bedzie w profilu; jak komus zalezy, to sobie znajdzie...

Partner forum