Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
czterdziescidwa - 15 Lutego 2011, 00:29
S1m0ne Spodziewałem się SF, okazało się że trochę obyczajowy, trochę komedia. Lekki, bardzo fajny film, polecam.
baranek - 15 Lutego 2011, 05:36
'ile waży koń trojański'. całkiem fajny film. ale czasy kiedy mówiliśmy 'machulski', myśleliśmy 'seksmisja' to chyba już minęły. tym niemniej oglądało się fajnie. ale jak człowiek siedzi na kanapie przytulony do Żony to i 'tomb ridera' obejrzy.
marcolphus - 15 Lutego 2011, 07:56
Jak zostać królem
No, niestety, nie będę się wyłamywał - fenomenalny film. Duet Firth-Rush absolutnie genialny, wszystkie sceny z nimi były absolutnym majstersztykiem. Film naprawdę godny Oskara. Zaskoczyła mnie obecność paru aktorów w mniejszych rolach (jak Michael Gambon w roli Jerzego V, czyli filmowy Dumbledore, czy Derek Jacobi jako arcybiskup). Cudo.
RedActor - 15 Lutego 2011, 10:00
A ja ostatnio nadrabiałem filmowe zaległości i obejrzałem Labirynt Fauna. Ojojoj, mili Państwo, warto było. Baśniowy, ale w bardzo mroczny sposób. Przy tym bardzo brutalny, więc nie dla dzieci zdecydowanie. Bardzo daje po emocjach - film smutny, ale w taki fajny sposób, jaki lubię.
Dobra gra aktorska (zwłaszcza główna rola), niegłupie choć nieoszałamiające (i dobrze!) efekty, dobra muzyka. Może niektóre postaci zbyt przerysowane, a obraz świata zbyt czarno-biały, ale w końcu to baśń (przynajmniej ja ten film tak odbieram) więc jak najbardziej na plus.
Katharsis gwarantowane.
Dunadan - 15 Lutego 2011, 21:51
Predators twórcy mogą zbierać na zrzutę dla Arniego bo chyba tylko on ich uratuje przed śmiercią z ręki Yautja za znieważenie Predatora...
shenra - 16 Lutego 2011, 11:00
The social network wzbraniałam się przed tym filmem, ale ogólnie był ok. Ciekawe pomysły rodzą się w dziwnych warunkach. Przerażała mnie ilość słów wypluwanych przez głównego bohatera. Aaa jeszcze Justin... mogłoby go tam nie być. W sumie mogłaby go zastąpić tekturowa lala. Łot ever. Ogólnie dobrze się oglądało, ale bez rewelacji.
ilcattivo13 - 16 Lutego 2011, 17:25
"Gruz 200". No tak porąbanego filmu, to nie widziałem chyba nigdy. Co gorsza, film oparto na faktach, więc wali w głowę dwa razy mocniej... Nawet nie wiem jak ocenić, bo aktorzy co najmniej "bardzo dobrzy", sceny i ujęcia kapitalne (zwłaszcza Lenińsk Kuźniecki), ale jeśli chodzi o samą historię, to słów mi brak.
Film zdecydowanie dla ludzi o mocnej psychice.
Arya - 16 Lutego 2011, 18:55
Grease
Nigdy więcej. Dziękuję, postoję.
shenra - 16 Lutego 2011, 19:30
| Arya napisał/a | | Nigdy więcej. Dziękuję, postoję. | Travolta Cię nie urzekł?
Arya - 17 Lutego 2011, 17:29
shenra, czym niby?
shenra - 17 Lutego 2011, 17:45
Arya, sobą naturalnie
Koszmar z ulicy Wiązów, Zemsta Freddy'ego i Wojownicy Snów Dwójka była kompletnie bez polotu i sensu.
Nitj'sefni - 17 Lutego 2011, 21:26
Opowieści z Narni. Podróż Wędrowca do Świtu - Nie spodziewałem się niczego specjalnego, więc zawieść się nie mogłem. Sympatyczny film fantasy/przygodowy z morałem. Można obejrzeć, choć poprzednie części były nieco lepsze. Nie odniosę się do cyklu książkowego, bo go po prostu nie czytałem. Nie stwierdzę więc, czy film był lepszy od oryginału, czy też gorszy. Bardziej prawdopodobna wydaję mi się jednak ta druga opcja. Fantastyka ma jednak to do siebie, że książki są lepsze od ich filmowych adaptacji.
Dabliu - 17 Lutego 2011, 23:22
| Memento napisał/a | | IMHO był jedynie bardzo słaby i nudny. Jak większość paradokumentalnych horrorów. |
No to ja mam chyba na odwrót; para-dokumentale jak Blair Witch Project, Rec i Rec2 oraz Paranormal Activity jakoś straszą mnie bardziej niż większość "normalnych" horrorów.
Fidel-F2 - 18 Lutego 2011, 00:00
Aeon Flux Charlize zjawiskowa. Film żenujący.
Ozzborn - 18 Lutego 2011, 00:09
wg mnie jest mocno przereklamowana - choć w Hancocku całkiem mi się podobała - szczególnie w końcówce.
M.Bizzare - 18 Lutego 2011, 09:57
para-dokumentale jak Blair Witch Project, Rec i Rec2 oraz Paranormal Activity jakoś straszą mnie bardziej niż większość normalnych horrorów.
W takim wypadku mogę polecić jeszcze jeden film - Noroi: The Curse. To japońska produkcja w tej konwencji, opowiadająca o dziennikarskim śledztwie nad dziwnym kultem z pewnego prowincjonalnego miasteczka. Coś jak Blair Witch Project + folklor japoński, ale bardziej rozbudowane (chociaż ilość wątków prowadzi do wolnego tempa) i, moim zdaniem, dużo bardziej niepokojące i klimatyczne. W momentach, kiedy się naprawdę rozkręca, można poczuć się nieswojo. No i, co odróżnia od innych filmów tego typu, jest zmontowane i stylizowane na prawdziwy film dokumentalny, nie taśmę z kamerki jakichś amatorów zjedzonych przez potwora .
Na Zachodzie tego chyba w ogóle nie wydano, ale można obejrzeć np. na YouTube. Polecam, bo mnie np. BWP śmieszyło, Rec i Paranormal Activity straszył tylko momentami, a właśnie nastrój Noroi jakoś zdołał mnie utrzymać w ciągłym napięciu.
Fidel-F2 - 18 Lutego 2011, 10:08
nie wiem co w tym widzicie, Blair Witch Project wynudził mnie okrutnie, nie mówiąc o jakims straszeniu, może nie byłem podatny bo z minuty na minutę wkurzałem się coraz bardziej jako że wcześniej słyszałem mnóstwo achów i ochów a dostałem kupę
Przemo - 18 Lutego 2011, 10:29
Wczoraj widziawszy "Prawdziwe męstwo", klasyczny western, dobra gra, ciekawa historia, ale czy wart nominacji do Oskara? Według mnie nie.
joe_cool - 18 Lutego 2011, 10:39
Prawdziwe męstwo - wygląda na klasyczny western, korzysta z klisz ile wlezie, ale jednocześnie się z nich naśmiewa. Historia ciekawa, gra bardzo dobra. Szkoda, że Josha Brolina było mało, bo lubię tego aktora.
RedActor - 18 Lutego 2011, 10:50
| Fidel-F2 napisał/a | | Aeon Flux Charlize zjawiskowa. Film żenujący. |
Dokładnie takie samo mam wrażenie po obejrzeniu tego filmu Zdecydowałem się na jego obejrzenie, po tym jak zobaczyłem z zapowiedzi czarnowłosą (!) Charlize. Niestety, miłe dla oka wrażenia, a sam film do luftu. W pamięć zapadło mi tylko balansowanie Charlize nad kolczastym "trawnikiem" i scenka, w której obraca jej się oko.
Z podobnym nastawieniem próbowałem obejrzeć Kobietę Kota (dla Halle Berry rzecz jasna), ale nie zdzierżyłem...
Fidel-F2 - 18 Lutego 2011, 10:55
Halle Berry nie jest warta takiego poswięcenia a z zasady nie oglądam wszytkich tych ludzi kotów, pająków, nietoperzy i innnych super-duper bo to kiła bez wyjątku
shenra - 18 Lutego 2011, 11:23
Footloose rewelacyjny.
The Faculty tutaj jakoś nigdy nie przeszkadzali mi ani Hartnet, ani Wood. Bardzo fajny lekki filmik(wieki go nie widziała)
Chal-Chenet - 18 Lutego 2011, 11:23
Głupiś?
Edit. To do Fidela.
shenra - 18 Lutego 2011, 11:25
Chal-Chenet bez takich komentarzy proszę. Jak chcesz dyskutować, to na poziomie.
Fidel-F2 - 18 Lutego 2011, 11:29
Chal-Chenet, co tak długo? Spodziewałem się, bo jak trzeba jakiej durnej sprawy bronić to nie ma takich dwóch jak was trzech.
A co do grzecznego pytania to odpowiem skromnie, że nie. I staram się nie dać sprowadzić do Twojego poziomu mimo, że doświadczenie jakie prezentujesz w tej materii robi, muszę przyznać, wrażenie.
Fidel-F2 - 18 Lutego 2011, 11:30
shenra, a nie potrzebnie, my tak po przyjacielsku
NURS - 18 Lutego 2011, 11:34
| RedActor napisał/a | | Fidel-F2 napisał/a | | Aeon Flux Charlize zjawiskowa. Film żenujący. |
Dokładnie takie samo mam wrażenie po obejrzeniu tego filmu ... |
A czego się spodziwewasz oglądając aktorską wersję anime? cycatów z podręcznika fizyki? nowego Bergmana (to taki Spielberg, tylko bardziej mrrroczny, coś jak Palpatine kina europejskiego)
Agi - 18 Lutego 2011, 11:38
| NURS napisał/a | | nowego Bergmana (to taki Spielberg, tylko bardziej mrrroczny |
Kwiczę z uciechy.
Chal-Chenet - 18 Lutego 2011, 11:39
Fidel-F2, nie bronię całego nurtu filmowego, bo oczywistym jest, że znajdziemy w nim dużo w nim crapu pokroju "Kobiety-Kota" właśnie, jednakowoż twierdzenie, że wszystkie filmy o superbohaterach to "kiła bez wyjątku" zakrawa o debilizm. To jest z kolei jak widać Twój poziom, generalizowanie i ignorancja. Jak się nie znasz, albo się nie wypowiadaj, albo wypowiadaj nie stylizując się na wyrocznię.
| Fidel-F2 napisał/a | | shenra, a nie potrzebnie, my tak po przyjacielsku |
Otóż to.
shenra - 18 Lutego 2011, 11:44
| Chal-Chenet napisał/a |
| Fidel-F2 napisał/a | | shenra, a nie potrzebnie, my tak po przyjacielsku |
Otóż to. |
Po przyjacielsku czy nie, proszę nie używać słów ogólnie postrzeganych jako obraźliwe i tyle.
|
|
|