To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Biją :)

Ramzes - 30 Stycznia 2008, 14:46

Dzięki. :bravo :bravo :bravo Od razu czytam!
Hubert - 30 Stycznia 2008, 15:55

Witam wszystkich gollumów prostą, ludową metodą - sztachetą przez łeb!
Voy - 30 Stycznia 2008, 16:05

Specjalnie dla Gollumów - zakopać po szyję w piaskach Egiptu. Na troszkę. Na miesiąc :twisted:
agnieszka_ask - 30 Stycznia 2008, 22:27

Adanedhel napisał/a
Wiedziałem. Po prostu wiedziałem, że coś takiego musi w Agnieszce siedzieć :mrgreen:
rysiull napisał/a
tjaa.... cicha woda z tej agnieszki_ask,

o rety, rety... no i się wydało :roll: :wink:

Adashi - 30 Stycznia 2008, 23:05

Ramzes, witaj na forum :) Przyjacielskie klepnięcie w plery i spamuj zdrów :mrgreen:
rysiull - 30 Stycznia 2008, 23:46

Ramzes, gdzieś ty się ukrywał że Cię nie witałam ? witaj na forum 8)

agnieszka_ask, my wiemy wszystko :mrgreen:

Chal-Chenet - 31 Stycznia 2008, 00:01

Też jakoś wcześniej nie zauważyłem Ramzesa. Jako, że generalnie zostałeś oszczędzony, ja zafunduję Ci wyrywanie paznokci. A cobyś miał też nieco czasu na przemyślenia, następnie możesz pomedytować parę dni na palu :twisted:
Witaj ;)

Hoob - 31 Stycznia 2008, 16:16

W innym temacie kazali mi tutaj przyjść.
No to przyszedłem.

Ale czytając poprzednie posty... Cóż, nie wiem, czy dobrze uczyniłem...

Witchma - 31 Stycznia 2008, 16:18

dobry gollum to posłuszny gollum :) przy okazji tłustego czwartku myślę, że należy Ci się w nagrodę kąpiel termalna (takie spa&wellness), znaczy się nurzanie w gorącym oleju :bravo a potem będzie Cię można zjeść :mrgreen:

baw się dobrze, Hoob :D

Godzilla - 31 Stycznia 2008, 16:21

Poklepię powitalnie ogonkiem po pleckach. Mięsko należy rozklepać przed smażeniem :mrgreen:

Witaj raz jeszcze.

mawete - 31 Stycznia 2008, 17:01

Hoob: cześć :D ja nie biję :D
banshee - 31 Stycznia 2008, 17:29

cześć Hoob, dotarłeś w końcu!
bić nie będę, zbyt dobry humor mam :D

Adashi - 31 Stycznia 2008, 18:25

Hoob, siemasz, witaj na forum :)
rysiull - 31 Stycznia 2008, 22:42

witaj Hoob, #@!!!&*?!# no i pozbieraj sobie ząbki z podłogi ;P:
ilcattivo13 - 31 Stycznia 2008, 22:43

<dygnięcie>
Witam wszystkich
i pozdrawiam z mojego schronu.

Wypada, żebym napisał coś o sobie. No więc znamy się (chyba mogę tak napisać) z fantastyką od 20-tu ponad lat. Tzn. odkąd dostałem na 10-te urodziny "Obłok Magellana" Lema. Potem przyszły "Planeta Zła" Sheckley'a, "Ubik" Dick'a, "Taktyka Błędu" Dickson'a i "Ostateczni" Wiatrowskiego. Aż lawina ruszyła.

Z polskiej fantastyki czytam głównie albo opowiadania albo "broszurki" mające powyżej 350 stron, ponieważ nie lubię sytuacji, gdy trzeba się rozstać z bohaterami książki po 150 czy 200 stronach, zwłaszcza gdy książka jest ciekawa (czy oprócz mnie ktoś choruje na tę samą chorobę?). Poza tym czytam wszystko co wychodzi Pilipiuka, Ziemiańskiego (oj, gdzie ta Toy), Sapkowskiego i tych, którzy ukazują się na łamach SFFH (lub wcześniej w Feniksie, F czy NF). Ogólnie preferuję taką fantastykę, przy której mogę odpocząć.

Z zagranicznej fantastyki najbardziej przypadły mi do gustu książki Pratchett'a i ś.p. Gemmell'a, poza tym wszystko to, co dostanie się w moje lepkie łapki i jest związane z nurtami militarnej s-f (np. cykl "Starfire" Weber'a czy choćby "Szturm przez Gruzję" Stirlinga), post-apokalipsą (z {"Listonoszem" Brin'a i "Kantyczką..." Miller'a na czele) i cyberpunkiem (chociaż oprócz książek Gibsona i cyklu "Shadowrun" Charrette'a nie za wiele jest dobrych powieści na rynku).

Poza literaturą fantastyczną czytam sporo powieści historycznych, tak beletrystyki (hail to the Bunsch) jak i literatury faktu (tu niepokonany jest Suworow), a także trochę przygodowych (nareszcie skompletowałem Wernica!!!) i marynistycznych. Jeśli chodzi o filmy, to nałogowo oglądam klasykę s-f (wczoraj "Logan's Run" i "Cherry 2000"), wszystko co post-apokaliptyczne (w tym tygodniu "Damnation Alley" i "Le Dernier combat") i spaghetti- westerny (stąd nick). Do tego dodać trzeba programy dokumentalne (ze świetnymi dokumentami Terry'ego Jones'a na czele). Gram sporo w gry rpg (dzięki Wam, Moderzy, za mody do Fallout'a) i taktyczno-strategiczne (dzięki Wam, Moderzy, za mody do Jagged Alliance'a) , niestety tylko na komputerze, bo wszyscy moi znajomi powyjeżdżali za chlebem lub się <tu następuje splunięcie przez lewe ramię i złożenie palców skazujących w znak krzyża> pożenili.

No i co roku na cztery dni grzeję na Festiwal Celtycki w Dowspudzie, żeby pooglądać sobie na żywo jak się ludzie macają mieczami i morgernszternami, kłują rohatynami i rąbią toporami. Chociaż odkąd nie przyjeżdża Naczelny Berserk Rzeczypospolitej (ex. Kapitan Kompanii Najemników - nie pamiętam jak miał na imię) to już nie to samo.

No i to by było na tyle

Na koniec dwie małe prośby do forumowych weteranów:
1. Nie bijcie po buzi i po nerach, no bo jak ja potem będę pił i trawił piwko.
2. Wszystkie Heroiny i Wojowniczki w napierśnikach rozmiaru B i większych zapraszam do bicia na PM (hejkum-kejkum, teraz to mi się dopiero dostanie ;P: )

elam - 31 Stycznia 2008, 22:45

- a co to jest Dowspuda?? :shock:
Adashi - 31 Stycznia 2008, 22:46

ilcattivo13, :shock: się rozpisałeś chłopie, na dobry początek :bravo Przyjacielskie klepnięcie w plery na przywitanie, baw się dobrze :)
Martva - 31 Stycznia 2008, 22:49

Ej, ja miałam nie bić, bo z zasady jestem przyjazna, ale:

Cytat
2. Wszystkie Heroiny i Wojowniczki w napierśnikach rozmiaru B i większych zapraszam do bicia na PM (hejkum-kejkum, teraz to mi się dopiero dostanie ;P: )

Jaki rozmiar B masz na myśli? Masz pojęcie co to jest 'B' i ze jest ich kilkanaście? W ogóle wiesz o czym mówisz? Chlast stanikiem po plecach, może być że nadpalony :twisted:

Chal-Chenet - 31 Stycznia 2008, 22:50

Gollum podrywa forumowe koleżanki!!! :shock:
No nie! Dziab wykałaczką w oczy, niech sobie spłyną ładnie i malowniczo po twarzyczce. No i poskaczemy trochę po brzuszku, oczywiście w glanach na nogach. Bo wiecie czym się różni gollum od materaca? PO MATERACU NIE SKACZE SIĘ W BUTACH!!! :twisted:
A życzeń to nie spełniamy w tym temacie, mój drogi.
Ps. Coś tam jeszcze drga na podłodze? Niech się reszta tym zajmie...

Witaj i baw się dobrze ;)

banshee - 31 Stycznia 2008, 22:50

ilcattivo13, no to po nerach, na specjalne życzenie :twisted:
Adashi - 31 Stycznia 2008, 22:51

Biedny ilcattivo13, napadł go jednoosobowy oddział spadochroniarzy :twisted: Nie daj się chłopie :!:
ilcattivo13 - 31 Stycznia 2008, 23:08

Martva - standardowo rozmiar napierśnika określa się mierząc obwód "napakowanej klaty" tuż poniżej biustu i luźno tam, gdzie biust jest najbardziej wypukły, a różnica pomiędzy wynikami to właśnie rozmiar napierśnika (A - 13cm, B - 15cm i tak dalej co dwa cm). Dodatkowo część płatnerzy podaje średni obwód "napakowanej klaty" tuż poniżej biustu jako rozmiar katalogowy. Zdałem? :D
Agi - 31 Stycznia 2008, 23:09

Witaj ilcattivo13, :D z powodu sentymentu do 13-ki nie obiję Cię. Czuj się, jak w domu :D
Chal-Chenet - 31 Stycznia 2008, 23:12

Aaaaaaaa, ale tu ludzie złagodnieli! Nikt golluma nie obija? Wstyd i zgrzytanie zębów! ;) :D
ilcattivo13 - 31 Stycznia 2008, 23:30

Elam - Dowspuda to mała wioseczka położona nad Rospudą (na razie), nieopodal Raczek, w sumie to już po krzyżackiej stronie. Znana z największego w Polsce skupiska potomków szkockich osadników i ruin pałacu hrabiego Paca. Pałac został zniszczony w nagrodę za udział hrabiego w Powstaniu Listopadowym, a kilkadziesiąt lat później materiały z odzysku posłużyły do budowy carskich koszar w Suwałkach - jednego z największych ośrodków wojskowych na terenie zaboru rosyjskiego, bo liczba stacjonujących tu wojsk carskich przed I WŚ sięgała 10 tyś.
A miałem napisać tylko o Dowspudzie ;P:

Witchma - 31 Stycznia 2008, 23:32

ilcattivo13... no ledwo wszedł, a pod skromne bluzeczki łapy wpycha... w takim wypadku to chyba czas na późną kolację :twisted: myślisz, że jak tygrys odgryza ręce, to boli? pewnie tak, ale jak zacznie odgryzać resztę, to będziesz miał większe problemy...

witaj :)

Agi - 31 Stycznia 2008, 23:35

ilcattivo13 mamy wątek Anegdoty historyczne i inne smaczne kąski, tam zapraszam z ciekawymi opowieściami.
Oczywiście wiem, że odpowiadałeś elam, moja informacja jest na przyszłość.

ilcattivo13 - 1 Lutego 2008, 06:57

Dzięki wszystkim za powitanie. Trochę mnie sponiewierali co niektórzy, ale muszę przyznać że się należało. Dobrze, że za życia takiego humoru nie miałem. Więc karawana gryzie piach i wącha piramidy od spodu, a ilcattivo13 idzie dalej.
Martva - 1 Lutego 2008, 08:30

ilcattivo13 napisał/a
Zdałem?

Nie.
To chlast raz jeszcze, jak przestanie boleć to możesz się nauczyć jak to robić dobrze :twisted: A potem - baw się dobrze i pisz dużo (tylko może już nie o napierśnikach, hmmm? Ja się nie znam na samolotach, to nie piszę o samolotach ;P: )

agnieszka_ask - 1 Lutego 2008, 09:43

Hoob, witaj ponownie. jakoś tak w innym wątku zdążyliśmy się przywitać, to i bić nie będę, bo milutki byłeś.
ilcattivo13, wydaje ci się, że to koniec przywitań? muszę cię rozczarować. to nie gollumy decydują o tym jak długo i intensywnie są witane. poczeka no do wieczora, wtedy będę miała całe mnóstwo frustracji do rozładowania, więc będę mogła godnie cię przywitać :twisted: :twisted: :twisted:

Partner forum