Spodenki - Szorty
Starscreem - 2 Maj 2014, 00:20
Nie wąchałam
Starscreem - 7 Maj 2014, 21:50
Kochani, termin powoli upływa, a ja wciąż mam tylko jeden szort w skrzynce! Czy to temat okazał się tylko pozornie ciekawy, czy jeszcze wszyscy są pogrążeni w majówkowym lenistwie?
A może pióra, długopisy i ołówki odmówiły posługi?
dziko - 7 Maj 2014, 21:53
A dwa teksty Czagi w tym uwzględniłaś?
Goria - 7 Maj 2014, 22:11
eh. Zrobiłam sobie ponad 2 tyg przerwę i jeszcze niczego nie napisałam. Starscreem może potwierdzić. Aż w sumie sama jestem zdziwiona . Może czas się postarać postarać?
CzterySilnia - 8 Maj 2014, 00:40
Ja nie mam weny i raczej mieć nie będę
Starscreem - 8 Maj 2014, 23:48
O ja biedna, nieszczęśliwa kobiecina! Wiosna przyszła, a ja nie mam się w co ubrać! Ostała mi się ino jedna para szortów w szafie... Jak żyć, panie i panowie pisarze?!
Pomóżcie! Nie pozostawajcie obojętni na tę straszliwą tragedię!
konopia - 9 Maj 2014, 08:44
Przecież jeszcze jest czas,
szorty spłyną w ostatnie 24 godziny, tak prorokuję.
mesiash - 9 Maj 2014, 11:26
Pewnie serwer się zabendował.
Starscreem - 10 Maj 2014, 00:35
No, jest odzew
Ale liczę na większą frekwencję. Jeszcze 2 dni - można dużo króciaków napisać.
Jutro jestem w podróży prawie cały dzień. Zajrzę wieczorem. Jak tylko się rozpakuję, to jestem wasza. Służę pomocą w razie potrzeby.
Starscreem - 11 Maj 2014, 21:51
Ech, ostatnie minutki, ale tłumów nie widać...
Nie tracę wiary - może ktoś mi psikusa zrobi jeszcze?
Starscreem - 25 Maj 2014, 22:36
Na prośbę nieobecnego zwycięzcy ostatniej edycji zamieszczam temat nowy
Temat: Zawsze do przodu
Limit znaków: ilość znaków ma się zawierać w przedziale od 1500 do 3750*
(* - wlicza się wszystko, łącznie z tytułem).
Termin: do 8 czerwca 2014, do godziny 21:00.
Jeden autor - jeden tekst (prozą).
Taką właśnie fantazję miał miłościwie nam panujący Władca Wątku - konopia!
Mi się podoba
Agi - 25 Maj 2014, 22:45
Starscreem, wpisz od razu do Tematów edycji.
Starscreem - 25 Maj 2014, 23:14
Już
Jeśli konopia po powrocie będzie chciał, to mojego posta się skasuje, a on napisze nowego.
konopia - 28 Maj 2014, 13:06
Starscreem, wielkie dzięki.
Dalej jestem wyjechany,zaglądam tylko na chwilę, mam nadzieję, że nowy temat podpasuje. przez chwilę zastanawiałem się czy nie dodać jeszcze warunku o obowiązkowej fantastyce w opowiadaniu ale zrezygnowałem z tego. mój ostani szort fantastyki nie miał w sobie...
mesiash - 28 Maj 2014, 13:22
Mi się temat wreszcie naprawdę podoba. Minąłem ostatnią edycję, bo co wymyśliłem i usiadłem, kończyło się po pięciu zdaniach. A teraz? Praca będzie iść pełną parą, a w którą stronę, to się okaże
brajt - 28 Maj 2014, 14:39
Hmm... pomyślmy...
Starscreem - 28 Maj 2014, 23:05
Mi temat (przynajmniej na razie) nie podszedł. Strasznie kojarzy mi się z takimi korpo-motywatorami. Ale coś wewnątrz mnie krzyczy "Ludwiku Dorn i Sabo - nie idźcie tą drogą".
LadyBlack - 28 Maj 2014, 23:13
Starscreem, brrr... paskudztwo
Moje skojarzenia inne:
a) Zawsze (Nogami) Do Przodu - nazwa firmy pogrzebowej,
b) zawsze do przodu - biust Pameli Anderson,
c) Zawsze Do Przodu - hasło dorocznego zjazdu emerytowanych kombajnistów.
Starscreem - 28 Maj 2014, 23:51
"Nogami do przodu" to miał być the end mojego pomysłu na krótką historię korporacyjnego popychadła
Mam problem z tym tematem, bo wszystkie skojarzenia wieją strasznym banałem. Takim cwaniackim morałem z amerykańskiego filmu. A nie mam talentu kabaretowego, aby to ładnie wyśmiać.
Więc jak zwykle liczę na sobotni sen
konopia - 3 Czerwca 2014, 16:05
jestem wyjechany jakby mniej, szortów w skrzynce brak, ale już można spokojnie nadsyłać, przynajmniej raz dziennie będę sie logował.
LadyBlack,
Zawsze do przodu, to piękna opowieść np. o Kolumbie może być, jak to walczył z przeciwnościami losu, podążał do celu.
brajt - 3 Czerwca 2014, 17:59
Ja jakieś pomysły niby mam, tylko w nich fantastyki brak, więc jeszcze kombinuję.
konopia - 3 Czerwca 2014, 19:26
Niestety, fantastyka nie jest obowiązkowa.
konopia - 5 Czerwca 2014, 10:47
Chyba skrzynka PW mi wysiadła, żadnego szorta nie dostałem jeszcze.
Uwaga promocja,
szort, który zostanie nadesłany do mnie jako pierwszy, zamieszczę jako pierwszy!
Goria - 5 Czerwca 2014, 12:46
Ja wymiękam. Miałam pomysł na 3 100słówka - ale jak zaczęłam pisać, to każde wychodzi poniżej nadanego limitu znaków, rymowankę - nie pasuje bo rymowanką - chciałam przerobić na opowiadanie rymowane, ale nie będę jednak, bo znowu by się ktoś pewnie przyczepił, że tak nie wolno, czy coś. + napisany ponad 7tysiecznik - to z kolei jest zbyt długie i nie wiem co z tym zrobić. Mogłabym rozbić na dwa opowiadania połączone, ale każdy autor może dać tylko jedno, więc i tak się nie łapię.
konopia - 5 Czerwca 2014, 16:55
Czaga, dasz radę, masz jeszcze sporo czasu, zrób opisowy wstęp do stósłówka, opisz galaktyczny bar w którym siedzą bohaterowie czy coś...
Goria - 5 Czerwca 2014, 17:39
Napisałam specjalnie dla Starscreem przy ostatnim konkursie i jednak jak się tak człowiek zmusza, to ciężko idzie.
Starscreem - 5 Czerwca 2014, 23:39
Czaga, jakie ciężko? Przecież ładnie wyszło!
Ja odpadam z puli. W ramach rozmyślań nad tematem przyszedł mi do głowy pomysł na pełnometrażowe opowiadanie. A wczoraj moja siostra miała taki koszmar (ale taki koszmar! ), że aż mnie zalała lawina inspiracji, jednak też zdecydowanie na długie, długie opowiadanie. Od nadmiaru tych pomysłów aż mi brakuje motywacji.
Goria - 6 Czerwca 2014, 10:07
Starscreen - nie to, że nie wyszło ładnie!! Tylko, że się ciężko pisało, albo inaczej ciężej niż normalnie
Edit.
Eh. Dwa dni , zobaczymy co się stanie.
konopia - 6 Czerwca 2014, 15:53
coś mi się przypomniało, przekleństwa rozdzielajcie kropkami - ch.uj
lyb zapisujcie w alternatywny sposób - qrwa,
bo inaczej znów wybeepuje je.
gorat - 7 Czerwca 2014, 16:25
...albo nie używajcie.
|
|
|