To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

Starscreem - 2 Maj 2014, 00:20

Nie wąchałam ;P:
Starscreem - 7 Maj 2014, 21:50

Kochani, termin powoli upływa, a ja wciąż mam tylko jeden szort w skrzynce! Czy to temat okazał się tylko pozornie ciekawy, czy jeszcze wszyscy są pogrążeni w majówkowym lenistwie?
A może pióra, długopisy i ołówki odmówiły posługi? :twisted:

dziko - 7 Maj 2014, 21:53

A dwa teksty Czagi w tym uwzględniłaś? :wink:
Goria - 7 Maj 2014, 22:11

eh. Zrobiłam sobie ponad 2 tyg przerwę i jeszcze niczego nie napisałam. Starscreem może potwierdzić. Aż w sumie sama jestem zdziwiona :shock: . Może czas się postarać postarać? :)
CzterySilnia - 8 Maj 2014, 00:40

Ja nie mam weny i raczej mieć nie będę :?
Starscreem - 8 Maj 2014, 23:48

O ja biedna, nieszczęśliwa kobiecina! Wiosna przyszła, a ja nie mam się w co ubrać! Ostała mi się ino jedna para szortów w szafie... Jak żyć, panie i panowie pisarze?!
Pomóżcie! Nie pozostawajcie obojętni na tę straszliwą tragedię!

konopia - 9 Maj 2014, 08:44

Przecież jeszcze jest czas,
szorty spłyną w ostatnie 24 godziny, tak prorokuję.

mesiash - 9 Maj 2014, 11:26

Pewnie serwer się zabendował.
Starscreem - 10 Maj 2014, 00:35

No, jest odzew :mrgreen:
Ale liczę na większą frekwencję. Jeszcze 2 dni - można dużo króciaków napisać.

Jutro jestem w podróży prawie cały dzień. Zajrzę wieczorem. Jak tylko się rozpakuję, to jestem wasza. Służę pomocą w razie potrzeby.

Starscreem - 11 Maj 2014, 21:51

Ech, ostatnie minutki, ale tłumów nie widać...
Nie tracę wiary - może ktoś mi psikusa zrobi jeszcze? :mrgreen:

Starscreem - 25 Maj 2014, 22:36

Na prośbę nieobecnego zwycięzcy ostatniej edycji zamieszczam temat nowy :)

Temat: Zawsze do przodu
Limit znaków: ilość znaków ma się zawierać w przedziale od 1500 do 3750*
(* - wlicza się wszystko, łącznie z tytułem).
Termin: do 8 czerwca 2014, do godziny 21:00.
Jeden autor - jeden tekst (prozą).

Taką właśnie fantazję miał miłościwie nam panujący Władca Wątku - konopia!
Mi się podoba :)

Agi - 25 Maj 2014, 22:45

Starscreem, wpisz od razu do Tematów edycji.
Starscreem - 25 Maj 2014, 23:14

Już :)
Jeśli konopia po powrocie będzie chciał, to mojego posta się skasuje, a on napisze nowego.

konopia - 28 Maj 2014, 13:06

Starscreem, wielkie dzięki.
Dalej jestem wyjechany,zaglądam tylko na chwilę, mam nadzieję, że nowy temat podpasuje. przez chwilę zastanawiałem się czy nie dodać jeszcze warunku o obowiązkowej fantastyce w opowiadaniu ale zrezygnowałem z tego. mój ostani szort fantastyki nie miał w sobie...

mesiash - 28 Maj 2014, 13:22

Mi się temat wreszcie naprawdę podoba. Minąłem ostatnią edycję, bo co wymyśliłem i usiadłem, kończyło się po pięciu zdaniach. A teraz? Praca będzie iść pełną parą, a w którą stronę, to się okaże :)
brajt - 28 Maj 2014, 14:39

Hmm... pomyślmy...
Starscreem - 28 Maj 2014, 23:05

Mi temat (przynajmniej na razie) nie podszedł. Strasznie kojarzy mi się z takimi korpo-motywatorami. Ale coś wewnątrz mnie krzyczy "Ludwiku Dorn i Sabo - nie idźcie tą drogą".
LadyBlack - 28 Maj 2014, 23:13

Starscreem, brrr... paskudztwo ;P: :wink:

Moje skojarzenia inne:
a) Zawsze (Nogami) Do Przodu - nazwa firmy pogrzebowej,
b) zawsze do przodu - biust Pameli Anderson,
c) Zawsze Do Przodu - hasło dorocznego zjazdu emerytowanych kombajnistów.

:mrgreen:

Starscreem - 28 Maj 2014, 23:51

"Nogami do przodu" to miał być the end mojego pomysłu na krótką historię korporacyjnego popychadła :P

Mam problem z tym tematem, bo wszystkie skojarzenia wieją strasznym banałem. Takim cwaniackim morałem z amerykańskiego filmu. A nie mam talentu kabaretowego, aby to ładnie wyśmiać.

Więc jak zwykle liczę na sobotni sen ;)

konopia - 3 Czerwca 2014, 16:05

jestem wyjechany jakby mniej, szortów w skrzynce brak, ale już można spokojnie nadsyłać, przynajmniej raz dziennie będę sie logował.

LadyBlack,
Zawsze do przodu, to piękna opowieść np. o Kolumbie może być, jak to walczył z przeciwnościami losu, podążał do celu.

brajt - 3 Czerwca 2014, 17:59

Ja jakieś pomysły niby mam, tylko w nich fantastyki brak, więc jeszcze kombinuję.
konopia - 3 Czerwca 2014, 19:26

Niestety, fantastyka nie jest obowiązkowa.
konopia - 5 Czerwca 2014, 10:47

Chyba skrzynka PW mi wysiadła, żadnego szorta nie dostałem jeszcze.

Uwaga promocja,
szort, który zostanie nadesłany do mnie jako pierwszy, zamieszczę jako pierwszy! :mrgreen:

Goria - 5 Czerwca 2014, 12:46

Ja wymiękam. Miałam pomysł na 3 100słówka - ale jak zaczęłam pisać, to każde wychodzi poniżej nadanego limitu znaków, rymowankę - nie pasuje bo rymowanką - chciałam przerobić na opowiadanie rymowane, ale nie będę jednak, bo znowu by się ktoś pewnie przyczepił, że tak nie wolno, czy coś. + napisany ponad 7tysiecznik - to z kolei jest zbyt długie i nie wiem co z tym zrobić. Mogłabym rozbić na dwa opowiadania połączone, ale każdy autor może dać tylko jedno, więc i tak się nie łapię.
konopia - 5 Czerwca 2014, 16:55

Czaga, dasz radę, masz jeszcze sporo czasu, zrób opisowy wstęp do stósłówka, opisz galaktyczny bar w którym siedzą bohaterowie czy coś...
Goria - 5 Czerwca 2014, 17:39

Napisałam specjalnie dla Starscreem przy ostatnim konkursie i jednak jak się tak człowiek zmusza, to ciężko idzie.
Starscreem - 5 Czerwca 2014, 23:39

Czaga, jakie ciężko? Przecież ładnie wyszło!

Ja odpadam z puli. W ramach rozmyślań nad tematem przyszedł mi do głowy pomysł na pełnometrażowe opowiadanie. A wczoraj moja siostra miała taki koszmar (ale taki koszmar! :omg: ), że aż mnie zalała lawina inspiracji, jednak też zdecydowanie na długie, długie opowiadanie. Od nadmiaru tych pomysłów aż mi brakuje motywacji.

Goria - 6 Czerwca 2014, 10:07

Starscreen - nie to, że nie wyszło ładnie!! :) Tylko, że się ciężko pisało, albo inaczej ciężej niż normalnie :)

Edit.
Eh. Dwa dni , zobaczymy co się stanie.

konopia - 6 Czerwca 2014, 15:53

coś mi się przypomniało, przekleństwa rozdzielajcie kropkami - ch.uj
lyb zapisujcie w alternatywny sposób - qrwa,
bo inaczej znów wybeepuje je.

gorat - 7 Czerwca 2014, 16:25

...albo nie używajcie.

Partner forum