Zadomowienie - powitania na forum - Biją :)
Ronin nr 8 - 23 Stycznia 2008, 22:01
Hej Gwynhwar a którą część mnie konkretnie? Bo do paru jestem raczej przywiązany!
Witaj Witchma :-*
Witaj banshee,
Witaj elam,
Witaj Fidel-F2 ,
Witaj ... ( tu wstaw swoje imię )
elam - 23 Stycznia 2008, 22:02
Fidel, to zalezy, do zlewu i do szafy - nie wolno !
a ty sie gollum nie wtracaj, jak starsi cie obgryzaja...
rysiull - 23 Stycznia 2008, 22:45
Fidel-F2 zadałeś fundamentalne pytanie.
troszkę jak :Ociec lać !!!
to ja mówię Lać !!! i patrzeć czy żyje ........
Witaj Ronin nr 8, potrzeba mi dziś ze dwie taczki mięsa armatniego
Fidel-F2 - 23 Stycznia 2008, 22:51
rysiull, tak to nie da rady, za wrażliwy jestem, jak leje to to zamykam oczy bo nie mogę patrzyć na taką masakrę
elam, nie bądź taka, chociaż do zlewu
Adashi - 23 Stycznia 2008, 23:37
Ronin nr 8, z tych 47? Witaj i na dobry początek zapodawaj seppuku, będę Twoim kaishaku
A poważnie to, baw się dobrze na forum
Słowik - 24 Stycznia 2008, 10:26
Ja nie leję. Grzecznie witam wszystkie gollumy z wysokości
mawete - 24 Stycznia 2008, 12:11
Witam wszystkich nowych - nie biję - NURSa dalej na to nie stać
Selithira - 24 Stycznia 2008, 13:16
Witam również grzecznie - mam ferie, to taki okres, kiedy się nie bije, a myślenie ogranicza do koniecznego minimum
Chal-Chenet - 24 Stycznia 2008, 13:53
Zlaległe razy z pasa z ćwiekami dla wszystkich nowych, przeze mnie jeszcze nie witanych
mBiko - 24 Stycznia 2008, 19:48
Witaj Ronin nr 8. Nic mi się nie chce, bądź więc uprzejmy zrobić sobie jakąś krzywdę sam. Tylko nie zapomnij napisać, co sobie zrobiłeś.
Tomcich - 24 Stycznia 2008, 20:19
| Bathira Sakura napisał/a | | Tomcich, i jak śniły się kapcie?? |
Sorki, kapcie mi się nie śniły. Twoje życzenia się nie spełniają.
Ale skoro nie lubisz małych pluszaków, to podeślę Tobie jednego, dużego.
Tylko uważaj, bo głodny jakiś.
A dla Ronina nr 8 wyślemy skrytobójczego ninja.
Hmm, muszę chyba posłać jeszcze jednego.
Plusz - 25 Stycznia 2008, 05:43
Dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeń Dooooobry <głosem Czesia>!
W zasadzie ja tu już byłam zarejestrowana, ale (cała ja) zapomniałam hasła, więc założyłam nowe konto.
Więc nie bijcie tak mocno, chyba że w ramach terapii wstrząsowej na amnezję
Kim jestem?
Agnieszka Rogowska <dygam lekko, wypowiadając te słowa>, studentka (obecnie) 3 roku Akademii... tfu ... informatyki Wrocławskiej PWR
W wyniku różnych komplikacji, ogólnie studiami zwanymi , miałam przerwę w działalności fantastycznej, ale teraz powracam - mam nadzieję - na dobre
Trzeci rok studiów obfituje w brak zajęć i dużo wolnego czasu
Jest wiec druga Akademia, mam nadzieję - smaczna , piszę się trzecia i czwarta, mam nadzieję_2, że trzecia będzie do końca lutego (a wiele na to wskazuje), bo mnie osobiście podoba sie najbardziej z dotychczasowych (studentki znów jadą na wymianę - tym razem - do kraju 1001 Księżyców, kraju kochanków i opowieści... ale ale, nie będę spojlować :] i - skosztujcie najpierw namber tu )
A jak już wracać na łono fantastyki to na dobre. Tak wiec oprócz pisania, powróciłam w wir rpgów i larpów. I tu - miłe zaskoczenie, całkiem przypadkiem odkryłam wrocławskie stowarzyszenie Wielosfer.
Nie wiem czy gdzieś na forum ktoś już o Wielosferze pisał, ale co szkodzi - podwójna reklama .
W zasadzie powinnam to napisać w innym dziale, ale nie wiem w którym, więc skierujcie mnie gdzie trzeba, jakby co:
Otóż drodzy Państwo, (szczególnie wrocławianie, ale przyjezdnych też tu sporo), jeżeli lubicie grać/mistrzować w larpy i rpgi, jeżeli nigdy nie graliście a chcecie spróbować... to na prawdę jest to miejsce dla was. Dla każdego, nikomu nie odmawiają .
Ja spróbowałam, wciągnięta jak już mówiłam przypadkiem.
Najpierw zagrałam w cyklicznego (comiesięcznego) larpa "6 nocy" w świecie wampira requiem (World of Darkness, jeżeli to coś komuś mówi, wcześniejsza odsłoną wampira była Maskarada; jeżeli nic nie mówi, to może czytaliście Ann Rice, oglądaliście "Underworld" etc?).
Bardzo pozytywne wrażenia . Gra w to kupa osób, idealnie odtworzona wampirza społeczność (klany, stowarzyszenia i ekscesy pomiędzy nimi) a MG są geniuszami, każda postać ma swe cele i intrygi.
Niesamowite, słowo.
Jeżeli ktoś sądzi ze larpy to "a biega kilka osób po lesie, przebranych za aborygenów i wali się po głowie maczetami z kartonu" zdecydowanie powinien spróbować, choćby dla zmiany poglądu . Jeszcze w tak złożoną i rozwijająca grę nie grałam. W zasadzie można to uznać za połączenie teatru (ale bardziej wymagającego - bo pełna improwizacja), gier detektywistycznych typu "znajdź kto zabił" ( bo intryg jest wiele), gier strategiczno politycznych z naciskiem na dworskie intrygi (bo o władze tu sie boje wielkie toczą), gier typu "mafia" (bo "underworld" itp).
Polecam uwadze zdjęcia:
http://picasaweb.google.com/kubatabisz
Po (bardzo) pozytywnych wrażeniach z larpa od razu zabrałam sie za sesje papierowe, obecnie gram w Changelinga (rpg również z serii Świata Mroku, coś w klimacie Gaimanowego Nigdziebądź), za tydzień ruszam z papierowym wampirem, a i sama planuję coś poprowadzić, może sie uda (powiem tajemniczo, że będą tam znane wam Morza:]).
Wszystkich, których choć trochę zaintrygowała ta wypowiedź zapraszam na gg, tudzież od razu do źródła:
http://www.wielos.webd.pl/forum/index.php
Łączcie się fantastyczna rodzino!
Co ciekawe - wam reklamuje ich, im - was (tak jak już Ojciec Redaktor wspomniał - większy popyt jest na książki, co jest smutnym prawem polskiego rynku, ale takie rzeczy można aktywnie zmieniać , chwalmy co dobre, raz dziennie codziennie ).
Ojej ale sie rozpisałam
Ech, to te emocje - po sesji Changelinga (właśnie z niej wróciłam) i pierwszy dzień miesięcznych ferii studenckich (ale będę pisać i grać, ojojojoj).
No, kończę ten przydługi post:
Witajcie ponownie!
elam - 25 Stycznia 2008, 06:53
... o tej godzinie, to mam tylko ochote sie przytulic do czegos pluszowego.....
w sumie skoro nowa nie jestes...
moze zastapisz mojego misia?
Słowik - 25 Stycznia 2008, 10:17
Cześć Pluszowy gollumie.
Witchma - 25 Stycznia 2008, 10:24
pewnie myślisz, że pluszowych się nie bije...?
Indy - 25 Stycznia 2008, 10:32
Miała taką nadzieję
Czołgiem Pluszowa
Adashi - 25 Stycznia 2008, 13:45
Misiaki Pluszowe witamy serdecznie
mawete - 25 Stycznia 2008, 13:52
Pluszowa cześć
dareko - 25 Stycznia 2008, 20:55
Plusz, Babelkujesz jak pluszzzz? No wiem, ze w zwyklej wodzie nie. A w krolewskiej?
No to sprawdzimy.
O! Babelkujesz!!!
Witaj na forum
agnieszka_ask - 25 Stycznia 2008, 21:02
cześć, biję wszystkich niebitych (przeze mnie oczywista)
jest was aż tyle, że wszystkich ników nie zdołam wymienić, tak czy siak, czujcie się przeze mnie uderzeni
miłego na forum
banshee - 25 Stycznia 2008, 21:06
ja już też nie bije, nie chce mi się, więc powiem tylko witam szanownego Pluszaka i niech spamuje dużo, żeby nie było na mnie
rysiull - 25 Stycznia 2008, 21:32
siemanko Pluszowa , w domu jestem suka głodna, więc złap te lecące do ciebie granaty .....
Bathira Sakura - 26 Stycznia 2008, 00:26
Tomcich, lubię pluszaki i sama się czasami nad nimi znęcam....Ale nie jestem pluszożerna A co do twojego snu, to marzenia się spełniają prędzej czy później
Squonk - 26 Stycznia 2008, 01:22
Bum! Bum!! Bum!!! (patrz avek obok)
Biją? Raczej prowadzą ostrzał
Tomcich - 26 Stycznia 2008, 18:57
| Bathira Sakura napisał/a | Ale nie jestem pluszożerna |
To nie ma nic do rzeczy To pluszaki są Bahitro-Sakurowożerne.
| Bathira Sakura napisał/a | to marzenia się spełniają prędzej czy później |
Hmm, jeszcze w to wierzysz? Cóż, nie będę niszczył takiego spojrzenia na świat.
Bathira Sakura - 26 Stycznia 2008, 19:51
Tomcich, nikt mi mojego spojrzenia na świata nie zniszczy bo jestem niepoprawną optymistką Już nie mogę się tych pluszaków doczekać
ks - 26 Stycznia 2008, 22:51
Hej, przeczytałem opinie i już mi się podoba , chciałem się przedstawić i powitać wcześniej, ale mnie na spacerek wygoniono. No teraz wróciłem, więc zaczynam... I mam nadzieję, że mi dowalicie nieźle, dlatego dam wam powód ... niejeden
Jestem grzeczny miś. Btw... staram się być kulturalny i piszę co myślę
Jestem...??? ... jak mnie nie zignorujecie, to dowiecie się jaki jestem
Generalnie, da się ze mną poklikać i nie lubię obrażać innych, bo uważam, że człowiek i jego wnętrze to świętość. Dlatego robię wszystko, aby pisać tylko o słowach, czynach, tekstach, opisach, tym co człowiek "robi". Aha, w drugą stronę to samo, mam nadzieję, że będziecie nadawać, gnoić, wyśmiewać, szargać, pastwić się nad moimi tekstami, słowami, opiniami, a jak będziecie chcieli zrobić to ze mną... oki, super, zabierzecie mi masę złej karmy więc bijcie, nawet bezpośrednio.
Powód do bicia podaję w odpowiedzi na krytykę mojej książki )))
Adashi - 26 Stycznia 2008, 22:53
ks, witaj na forum
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2008, 22:56
bejsbola gdziś mi wciło, wystrygałem debowa palę i leje ks po kregosłupie az zostanie mieczakiem
Martva - 26 Stycznia 2008, 22:56
Cześć. Ja nie biję... chyba. który jesteś rocznik?
|
|
|