Spodenki - Szorty
mesiash - 23 Marca 2014, 21:54
Temat: Ten magiczny drugi raz.
Termin: do 6 kwietnia do 22.00.
Objętość: 3500 znaków ze spacjami.
Warunek dodatkowy: jedno z praw fizyki/matematyki musi zostać złamane
Do tematów edycji wrzucę już jutro, chyba że ktoś chce przerzucić za mnie.
Matrim - 24 Marca 2014, 10:20
Ładny
[Metoda_Faktów_Dokonanych_On] Podoba mi się, że "warunek dodatkowy" stał się integralną częścią kolejnych tematów [Metoda_Faktów_Dokonanych_Off]
dziko - 24 Marca 2014, 18:01
Sprytny mesiash się z każdej strony zabezpieczył, by było fantastycznie
konopia - 24 Marca 2014, 21:48
Prawa fizyki, jest z czego wybierać:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawa_fizyki
choć z drugiej strony wystarczy napisać fantasy w którym zamienia się coś dużego w małego (słonia w wiewiórkę) i nie towarzyszy temu żaden dodatkowy efekt energetyczny
Prawa matematyki, czyżby 2+2 dawało 5
Dawno nic nie napisałem, musze sie zastanowić nad tym magicznym drugim razem....
mesiash - 25 Marca 2014, 10:17
konopia, dokładnie wszystkie wspomniane przez Ciebie przykłady to to, o co mi chodzi
Jak zauważył dziko, postanowiłem się zabezpieczyć przed brakiem fantastyczności
Goria - 25 Marca 2014, 10:32
mesiash napisał/a |
Jak zauważył dziko, postanowiłem się zabezpieczyć przed brakiem fantastyczności |
przecież wystarczy podejść do tego bardzo tradycyjnie: zrobić sobie popularną w krajach nastawionych na dziewicę rekonstrukcję błony dziewiczej, przeżyć ten drugi magiczny raz na egzotyczne wyspie z jakimś szejkiem arabskim płacącym za atrakcyjne blond dziewice grube pieniądze, i być złym z matematyki (jak już wspomniano wyżej 2+2 = 5) albo przeliczania kursu walut - pieniądze przy przeliczeniu w magiczny sposób stracą na wartości.
przy czym w sumie wcale nie trzeba przechodzić operacji, wystarczy wkładka z sexshopu.
mesiash - 25 Marca 2014, 11:05
Czaga, no to pomysł już masz
Starscreem - 25 Marca 2014, 11:12
Czaga, przy interpretacji tematu postanowiła odpuścić sobie re-inicjację, bo wiedziałam, że ta działka jest już zarezerwowana dla Ciebie I nie pomyliłam się
Nabazgrałam wczoraj coś, ale będzie musiało przejść operację plastyczną, żeby ujrzeć światło dzienne. A ile tekstów od duszy przyjmujesz, mesiashu?
Goria - 25 Marca 2014, 11:22
mesiash napisał/a | Czaga, no to pomysł już masz |
przecież to forum sf, fantasy i horroru! Jakbym chciała pisać takie rzeczy to bym poszła do Faktu, pisała umoralniające felietony albo harlequiny. Żeby nadawało sie na to forum, laska musiałaby być przynajmniej kosmitką, albo szejk arabski (a może chirurg?) miłośnikiem Piły.
Starscreem - 25 Marca 2014, 11:28
Czaga, wierzymy w Ciebie Już ty na pewno coś wymyślisz, żeby nam dech zaparło..
mesiash - 25 Marca 2014, 12:37
Starscreem, przyjmę ile dacie, najwyżej jak dostanę strasznie dużo, to będę nakłaniał poszczególnych autorów do wyboru dwóch najlepszych
Goria - 25 Marca 2014, 12:38
Starscreem - zawstydzasz mnie jeszcze się zablokuje, nic nie napiszę
Agi - 25 Marca 2014, 12:42
Czaga napisał/a | albo szejk arabski (a może chirurg?) miłośnikiem Piły. | Piła wcale nie jest fantastyczna, zwykła dziura.
Goria - 25 Marca 2014, 12:55
Agi, żeby nie było wątpliwości "Ludzkiej stonogi" . Rownie ambitne.
Starscreem - 25 Marca 2014, 14:26
Czaga, nie przy jedzeniu! Ludzie tu próbują w spokoju zjeść trzecie śniadanie!
Goria - 25 Marca 2014, 14:33
Oj, przepraszam!
Musze się jeszcze tyle nauczyć o wrażliwości.
gorat - 25 Marca 2014, 21:22
Olej wrażliwość, bądź artystką.
Goria - 25 Marca 2014, 21:43
chyba nie da rady, bo jak widzę wymioty, to odruchowo je sprzątam, a nie oprawiam i wieszam na ścianie jako dzieło sztuki :/. Podobnie rzecz się ma z obciętymi paznokciami - je się wywala, a nie wiesza jako obraz o przemijaniu. Nie umiem też zagłodzić psa w galerii, nasrać na scenie, ani nie chcę biegać z gołym biustem i wycierać sobie przerwę między pośladkami grubą liną - cholernie niewygodne. Chyba jestem zbyt praktyczna :/.
CzterySilnia - 25 Marca 2014, 22:28
Słowem weltschmerz.
gorat - 25 Marca 2014, 23:22
Czaga napisał/a | chcę biegać z gołym biustem i wycierać sobie przerwę między pośladkami grubą liną | Chyba już rozumiem, dlaczego politycy nie powinni przemawiać na żywo.
Goria - 26 Marca 2014, 09:02
CzterySilnia napisał/a | Słowem weltschmerz. |
Weltschmerz zakłada melancholię, depresję i inne... to, że ktoś nie chce być grabarzem, bo nie lubi trumien i zwłok, czy fryzjerką, bo nie cierpi dotykać włosów i ma alergie na lakier nie oznacza, że ma Weltschmerz.
gorat, albo:
- zgubiłeś partykułę "nie", co sugeruje problemy z cytowaniem i nieumiejętną złośliwość. Dziennikarz? Fan Wojewódzkiego?
- prawo podwójnego zaprzeczenia? Wtedy miałbyś rację, ale język polski dopuszcza nielogiczności. Między innymi na tym polega cały jego urok. W sumie wolę taką wersję, bo zakłada twoją inteligencję "jakąś" przynajmniej
CzterySilnia - 26 Marca 2014, 17:36
Wiem, Czago, wiem .
mesiash - 27 Marca 2014, 10:38
No dobra, ale miejmy taką dżentelmeńską umowę - za każdy nowy post na forum dopisujecie sobie minimum jedno zdanie do szorta, a na koniec wysyłacie go do mnie, co? Bo jak na razie jest ubogo.
konopia - 27 Marca 2014, 10:40
Tytuł wlicza się w liczbę znaków?
Fidel-F2 - 27 Marca 2014, 10:42
dwa razy
Goria - 27 Marca 2014, 10:45
konopia napisał/a | Tytuł wlicza się w liczbę znaków? |
Przedtem się nie wliczał.
mesiash - 27 Marca 2014, 11:48
konopia, jeżeli obawiasz się, że tytułem przekroczysz limit, to pamiętaj o błędzie statystycznym
Lowenna - 27 Marca 2014, 13:23
mesiash napisał/a | No dobra, ale miejmy taką dżentelmeńską umowę - za każdy nowy post na forum dopisujecie sobie minimum jedno zdanie do szorta, a na koniec wysyłacie go do mnie, co? Bo jak na razie jest ubogo. |
Bu To teraz zamknę się w sobie i będę tylko czytać
LadyBlack - 27 Marca 2014, 14:00
Fajny temat mesiash.
Nawet dałabym radę coś napisać. Ale czy mi się chce pisać?
Odpuszczę sobie , niech młodzi kombinują
mesiash - 27 Marca 2014, 15:28
LadyBlack, no wiesz co?
|
|
|