To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

ihan - 18 Marca 2008, 08:39

Lub w tle mógłby przechodzić brat w roli Jozina z Bazin. To by było gorsze.
merula - 18 Marca 2008, 09:30

Czyli powinnam mieć za stratę kolosalną, że byłam uprzejma nie obejrzeć wystąpienia L.K.? Buu..
Taselchof - 18 Marca 2008, 11:11

a ja jutro idę na spotkanie z Jerrym ciekawe co mądrego powie studentom ;] tym bardziej że tematyka spotkania to ,,Polska a młodzi ludzie, Unia Europejska, Media w Polsce " :P
Gustaw G.Garuga - 18 Marca 2008, 21:59

Wiadomości z Polski i ze świata są ostatnio tak beznadziejne, że rozważam głodówkę informacyjną do końca Świąt. Idiotyzm tragedię żenadą pogania coraz szybciej i szybciej.
dzejes - 18 Marca 2008, 22:01

A ja się cieszę. Będzie recesja, oj będzie. Fed oszalał już nieco, dolarem można sobie buty czyścić, a złoto do góryyyy... Drogie czytelniczki i drodzy czytelnicy - będziemy żyć w ciekawych czasach.
Gustaw G.Garuga - 18 Marca 2008, 22:13

Będzie co wnukom opowiadać... Jeśli będzie się w ogóle opłacało mieć wnuki... :wink:
Taselchof - 18 Marca 2008, 22:28

tja szykuje się powtórka z 29 ;) może być zabawnie :P a na razie można sie cieszyć i tanio kupować sprzęt z USA ;-)
Agata - 19 Marca 2008, 11:03

dzejes, a Ty co? Kredyt w dolarach masz? :mrgreen:

A seriozna: ja tam wcale się nie cieszę, bo ledwo co się naród zaczął odrobinkę finansowo podnosić, to dostać może znów po łbie. Bo chyba nikt nie uważa, że nasza gospodarka jest na tyle silna, żeby zawieruchy globalne przetrzymać?

dzejes - 19 Marca 2008, 15:36

Gustaw G.Garuga napisał/a
Będzie co wnukom opowiadać... Jeśli będzie się w ogóle opłacało mieć wnuki... :wink:

Jak naprawdę solidnie tąpnie, to dobrze wychowane dzieci i wnuki to będzie jedyna sensowna lokata emerytalna :lol:

Agata napisał/a

dzejes, a Ty co? Kredyt w dolarach masz?

Nie do końca. W sumie to powinienem się martwić, pierwsze padają zawsze młode firmy, nie? Ale ja po prostu lubię ciekawe czasy. Poza tym może jednak mam choć jeden garnuszek... ;P:

Fidel-F2 - 19 Marca 2008, 22:10

http://wiadomosci.wp.pl/w...=1205960846.255

hehe

GAndrel - 19 Marca 2008, 22:37

Taselchof napisał/a
a ja jutro idę na spotkanie z Jerrym ciekawe co mądrego powie studentom ;] tym bardziej że tematyka spotkania to ,,Polska a młodzi ludzie, Unia Europejska, Media w Polsce :P

I jak było?

Taselchof - 19 Marca 2008, 22:39

świetny wykład był po godzinie ulotniłem się ;] masochizm siedzieć tam dłużej ;P: po całej sali byli rozsiani chłopcy z młodzieżówki bijący żwawo i w pełni spontanicznie brawa :D nie można wnosić było toreb i płaszczy :P większy rygor niż gdy był Tusk czy Bartoszewski :P dawano ankietę jak nam się podoba mistrz Jarosław :d dałem minus dwa a co tam ;) najciekawiej przedstawiała się sprawa zadawania pytań z widowni trzeba było dać kartkę z pytaniem ;] do dziennikarza prowadzącego mówię wam istna cenzura co jak mówił dziś Daukszewicz przypomina pytania na plenum KC :P i spotkaniach partii z robotnikami ;) ogólnie dno ;p
GAndrel - 20 Marca 2008, 07:55

Czyli wyborcy nie zyskał?
Taselchof - 20 Marca 2008, 08:19

niestety nie tym razem :wink:
ihan - 20 Marca 2008, 09:43

Ucieszę dalamberta moim wpisem, ale bardzo nie podoba mi się sposób załatwiania reformy służby zdrowia. Rozumiem opór pielęgniarek przed wprowadzaniem spółek prawa handlowego, ale zasłanianie się dobrem pacjentów trochę niesmaczne jest. Pomysł podniesienia składki uważam za skandaliczny. Przeznaczanie 10% zarobków na ubezpieczenie zdrowotne, przy konieczności dodatkowego ubezpieczania się, gdy chcemy mieć leczenie na przyzwoitym poziomie uważam za spore zachwianie proporcji. Ale rozwalił mnie Religa twierdzący, że podwyżki na leczenie powinny być finansowane z budżetu, a nie z kieszeni ludzi, to przepraszam na budżet płacą krasnoludki, a pieniądze budżetowe wyjmuje się z czapki niewidki? Nie wiem czy to mydlenie oczu ludowi, czy nasi rządzący naprawdę nie mają pojęcia jak funkcjonuje ekonomia. Jeśli to drugie, to może się okazać, że recesja w USA będzie naszym najmniejszym zmartwieniem.
Piech - 20 Marca 2008, 10:20

ihan napisał/a
Nie wiem czy to mydlenie oczu ludowi, czy nasi rządzący naprawdę nie mają pojęcia jak funkcjonuje ekonomia. Jeśli to drugie, to może się okazać, że recesja w USA będzie naszym najmniejszym zmartwieniem.

Jedno i drugie, z tym że w przypadku Religi głównie to drugie. Nie raz słyszałem go bredzącego. Jego myślenie o systemie służby zdrowie, to czysta PRL. Religa jako minister rządu, polityk, to żenada.

Rafał - 20 Marca 2008, 10:42

Fakt, jak usłyszałem wczoraj Religę to niekontrolowanie parsknęło mi sie. Co do podniesienia składki zdrowotnej bez dostania czegoś w zamian, to ja dziękuję, postoję. Z publicznej służby zdrowia raczej nie korzystam, jeśli już to sporadycznie raczej. Zęby prywatnie, ginekolog prywatnie, wizyty jak sie już zdarzą (odpukac) też prywatnie. O szpitalach nic nie napisze bo mój obraźliwy stosunek do tych instytucji wielokroć opisywałem.
Za skandal mam płacenie odrębnej składki zdrowotnej z każdej działalności. Podwójne pieniądze na co? Zwykła kradzież i rozbój.

ihan - 20 Marca 2008, 11:40

Rafał napisał/a
ginekolog prywatnie,

Rafale, zaskakujesz mnie, tolerancja przy tym to pikuś ;)

Rafał napisał/a
Za skandal mam płacenie odrębnej składki zdrowotnej z każdej działalności. Podwójne pieniądze na co? Zwykła kradzież i rozbój.

Ale podobnie jest chyba z ozusowaniem, jeśli się nie mylę. Składka jest co chwilę podnoszona, a zmian w jakości usług nie widać.

Adashi - 20 Marca 2008, 11:43

ihan napisał/a
Rafał napisał/a
ginekolog prywatnie,

Rafale, zaskakujesz mnie, tolerancja przy tym to pikuś ;)

Mnie też to zaskoczyło :twisted: :mrgreen:

Rafał - 20 Marca 2008, 12:21

Co w tym dziwnego? :shock: A gdzie mamy dzieciaka na USG popodglądać? :wink:
hrabek - 20 Marca 2008, 12:47

Niedomyslni. I bezdzietni :) Ja od razu wiedzialem o co chodzi.
Adashi - 20 Marca 2008, 12:50

Łopatologicznie :arrow: myśmy też wiedzieli o co chodzi, tylko że:
Rafał napisał/a
Z publicznej służby zdrowia raczej nie korzystam, jeśli już to sporadycznie raczej. Zęby prywatnie, ginekolog prywatnie, wizyty jak sie już zdarzą (odpukac) też prywatnie.

Znaczy się wyszło, że mówi o sobie, niekoniecznie o Szanownej Małżonce, czyli jak Arnold w "Juniorze" :lol:

P.S. Uniżenie przepraszam za offtop :wink:

Rafał - 20 Marca 2008, 12:51

No kurde, płatnikiem jesdem, nie?
dzejes - 20 Marca 2008, 13:38

Jesdeź wója, jesdeź.

:twisted:

Easy - 21 Marca 2008, 22:13

http://www.tvn24.pl/-1,1543303,wiadomosc.html

Tusk nie jest dobrym premierem

Donald Tusk jest bezradny, a jego ministrowie udają, że coś robią

Dobry, czy nie dobry, najgorsze, że z obecnie działających polityków nie widzę nikogo, kto mógłby sobie z tym bajzlem poradzić.

Jej zdaniem Lech Kaczyński ma minimalne szanse na reelekcję. - Nie był dostatecznie aktywny i jest zbyt upartyjniony. Ciągle go cenię, ale prezydentura to jest pewna estetyka i tu Lech Kaczyński zdecydowanie się nie sprawdził

Ta sama sytuacja. Na kogo głosować, no na kogo? Kaczyński, Tusk, czerwoni wybłagają pewnie Cimoszewicza... No nie masz panie żadnych porządnych...

Gustaw G.Garuga - 26 Marca 2008, 19:10

Jak prawie nigdy z Korwinem mi nie po drodze, tak zgadzam się, że sprawę ankiety na stronie PO czuć, i że najprawdopodobniej:
Cytat
Admin strony PO jest ordynarnym oszustem. Zamiast napisać: O, widzę, że naszą stronę nawiedził tabun zwolenników UPR... proszę zajrzeć na blog JKM pod datą XY; wynik ankiety nie odzwierciedla oczywiście nastrojów zwolenników PO - wynik skasował i wstawił z sufitu poprawne liczby

dareko - 26 Marca 2008, 19:22

Zenada.
Martva - 30 Marca 2008, 19:53

Cicho tu, chyba się za bardzo przejmujecie tytułem wątku.
I nikt nie pisze że dobry oficer służb specjalnych ujawnia się sam, a nie czeka aż go ujawni brodaty oszołom. I wszystkiemu jest winna Gazeta Wyborcza, o. Śpicie?

Agi - 30 Marca 2008, 20:23

Martva, bo to już ręce opadają...
Martva - 30 Marca 2008, 20:25

Ale nawet na kanadyjskich gejów z bezbożnej Unii, co naszego pana prezydenta napastują też nikt nic nie powiedział...

Partner forum