To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

dziko - 9 Lutego 2014, 09:10

Eeee... czyżby to Forum jednak było pensjonatem dla panienek z dobrego domu albo klasztorem Sióstr Miłosierdzia (nie mylić z zespołem "Sisters of Mercy"). No, chyba że zemsta najlepiej smakuje na ostatni moment... :roll:
dziko - 9 Lutego 2014, 16:26

Jeszcze tylko 6 godzin, czekam do 22.15 plus kwadrans akademicki. Na razie obsada bardzo skromna, ale możecie to zmienić :)
baranek - 23 Lutego 2014, 22:29

Nowy temat: Dziura zabita dechami.
Termin: do 9 marca do 21.15.
Objętość: 3500 znaków ze spacjami.
Warunek dodatkowy: przynajmniej jeden trup w tekście.

Agi - 23 Lutego 2014, 22:57

baranku, otworzyłam "Tematy edycji".
Starscreem - 24 Lutego 2014, 14:49

Nie miałam za bardzo czasu uczestniczyć w ostatniej edycji i brać udziału w dyskusji, ale pobieżnie przeglądnęłam wątek i zauważyłam, że pojawiły się sugestie, jakoby zbyt subtelne nawiązanie do tematu edycji były czynnikiem niepożądanym.
I teraz mam trochę dylemat. Bo z jednej strony o to w tym konkursie chodzi, że trzeba na temat napisać. A z drugiej fajnie jest się dać ponieść fantazji w jakieś mniej oczywiste skojarzenia.

mesiash - 24 Lutego 2014, 16:06

Starscreem, ale mniej oczywiste skojarzenia to dalej skojarzenia, natomiast czasem nawet nie ma tych mniej oczywistych :)
dziko - 24 Lutego 2014, 22:46

baranek napisał/a
Warunek dodatkowy: przynajmniej jeden trup w tekście.

Rozumie się samo przez się, skoro "zabita dziura" :lol:

gorat - 25 Lutego 2014, 08:08

Podejrzewam, że intencją baranka był przynajmniej jeszcze jeden trup oprócz dziury.
Starscreem - 25 Lutego 2014, 10:07

No i zabiliście mi pomysł... A taka byłam z siebie zadowolona... ;)
Goria - 25 Lutego 2014, 10:52

Starscreem napisał/a
No i zabiliście mi pomysł... A taka byłam z siebie zadowolona... ;)

Starscreem tak Dziurę deską zabijać? Jak ci nie wstyd :P męczyć się będzie. Siekierą możę :)

Starscreem - 25 Lutego 2014, 10:57

Siekierą jęst żbyt mainstreamowo! ;)
Goria - 25 Lutego 2014, 11:02

:) a łyżką serce tez już było :)

w sumie jakby wbić długie gwoździe, tak, żeby wystawały po drugiej stronie na kilka centymetrów i bić w czaszkę, to będzie nawet szybko. aaaa słonko świecie, ptaszki ćwierkają a mi znowu trupy w głowie :) :/

Starscreem - 25 Lutego 2014, 11:10

Ale jakby tak do tej Dziury wsadzić wszystkie nieszczęścia - zimę, chińskie podróbki, krzywe ogórki, odkurzacze o mocy powyżej 1000W, gender, mamę Madzi z Sosnowca i posła Antoniego M. - i potem tak tą dechą okładać-okładać-okładać tę Dziurę...
thinspoon - 25 Lutego 2014, 11:23

Starscreem napisał/a
Ale jakby tak do tej Dziury wsadzić wszystkie nieszczęścia - zimę, chińskie podróbki, krzywe ogórki, odkurzacze o mocy powyżej 1000W, gender, mamę Madzi z Sosnowca i posła Antoniego M. - i potem tak tą dechą okładać-okładać-okładać tę Dziurę...

Zamieniamy wszystkie drobne nieszczęścia na jedną agresywną kobitę z deską w ręku? Nie wiem czy to taki dobry pomysł. :mrgreen:

Starscreem - 25 Lutego 2014, 11:43

Od razu agresywna... Po prostu lekko poirytowana :P
Z resztą mojego demona łatwo można przekupić. Raz w miesiącu wrzucicie coś do Dziury, to będę się miała czym zająć ;)
Ech, ale bym tłukła taką dechą czasami... Pudzian i jego trzepanie dywanu to mógłby mi kanapki robić, żebym z sił nie opadła 8)

Goria - 25 Lutego 2014, 12:00

i zrobiła by się utopia :P , albo bezludzie :P

ojca i rodzinę Madzi z Sosnowca tez bym dorzuciła. Wszyscy wieszali na niej psy, a jak wcześniej była potrzeba pomoc, to jakoś ich nie było. (oj chyba bezludzie mi się robi)

Agi - 25 Lutego 2014, 12:57

Starscreem napisał/a
Z resztą mojego demona łatwo można przekupić.

A czym jest reszta? Zresztą, nieważne.

Starscreem - 25 Lutego 2014, 15:10

:oops:
Bo ja żem myślała, że to tak samo będzie jak "z powrotem"...

baranek - 25 Lutego 2014, 16:01

Agi, reszta jest milczeniem.
baranek - 26 Lutego 2014, 19:45

Ej, no żartowałem z tym milczeniem. Człowiek emotikonki nie doda, to nikt nie łapie żartu?
Starscreem - 27 Lutego 2014, 10:11

Ja muszę odbyć terapię, bo mi się wykruszył kolejny puzzel z układanki pod tytułem "Dzieciństwo" ;) Ostatnio tak miałam, kiedy się okazało, że szczegółowo nie pisze się przez U.

A milczenie należy rozumieć jako skutek głębokiego zanurzenia w medytacjach nad pomysłami na szorta! Temat na dzień dobry narzuca dość konkretne środowisko akcji. Nie będzie łatwo uniknąć oczywistych oczywistości. A najprostsze punkty, jakie można zarobić u czytelnika, to punkty za element zaskoczenia :D

mesiash - 27 Lutego 2014, 10:24

Pomysł miałem od razu po przeczytaniu tematu, ale jakoś nie umiem go ubrać w słowa. Stąd milczenie.
baranek - 27 Lutego 2014, 10:44

Cytat
Temat na dzień dobry narzuca dość konkretne środowisko akcji.

To może ja dwa słowa aproposik genezy pomysłu na temat.
Dawno, dawno temu, w mrocznych czasach komuny, w pewnej gazecie, której tytułu już nie pomnę, zobaczyłem zdjęcie. Zdjęcie owo przedstawiało osobnika pci prawdopodobnie męskiej, nagiego, stojącego tyłem do aparatu. Tuż poniżej pleców wspomnianego osobnika tkwiły dwie skrzyżowane deski, solidnymi gwoździami przybite do wspomnianego 'poniżej'. Podpis pod zdjęciem głosił: "Pozdrowienia z dziury zabitej dechami".
Tyle w temacie konkretnego środowiska :)

Matrim - 27 Lutego 2014, 12:51

baranek, skąd Ty w mrocznych czasach komuny miałeś dostęp do gazet w których były takie zdjęcia i takie podpisy? ;) Przyznaj - sam wydrukowałeś?
Goria - 1 Marca 2014, 16:55

albo czasy nie były tak mroczne, jak twierdzi zwycięska propaganda :P
Blue Adept - 3 Marca 2014, 14:22

Ha, taka jakaś martwa cisza. Wszyscy utkwili w czarnej dziurze?
Starscreem - 3 Marca 2014, 14:42

Byle nie w czarnej du... ekhm... rozpaczy.
Mam pewną koncepcję, ale jakoś nie mogę jej sobie sensownie ułożyć, żeby miała ręce i nogi... Brakuje jej jakiejś takiej otoczki, substancji, która by wypełniła wolne przestrzenie pomiędzy pojedynczymi informacjami i skleiła je w spójną całość. I nie bardzo mam nastrój do rozmyślania nad tym :|

baranek - 3 Marca 2014, 21:23

Trzy króciaki w dziu... Znaczy - w skrzynce. Dzięki. Czekam na więcej :)
baranek - 9 Marca 2014, 21:40

Jeszcze chwileczka. Się robi.
Goria - 9 Marca 2014, 21:46

:)

Partner forum