To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Piotr Rogoża

Krasnola - 3 Maj 2008, 09:58

banshee napisał/a
Piotrek Rogoża napisał/a:
martwi, że chyba faktycznie miało kto słyszał o powieści.

Nieprawda, no przynajmniej ja gdzieniegdzie o niej słyszałam i czytałam, zanim dostałam w swe łapki :wink:

A ja robiłam w klasie akcję uświadamiającą, o reakcjach opowiadałam już chyba :-)

Piotrek Rogoża - 3 Maj 2008, 13:28

Krasna, Bóg niech Ci w dzieciach dobroć Twą wynagrodzi. Z takimi ludźmi od PR nie zginę. Kolega robi zbliżoną akcję w akademiku, brat w swojej szkole - ruch oddolny, nowoczesny marketing etc etc.

krzyz_poludnia, nie raz już tu pisałem, jak bardzo podoba mi się okładka "Rock'n'rolla". Serio, zdarza się, że ludzie nawet dla niej samej kupują tę książkę. A w ogóle to szemraj, szemraj :) .

Hoob - dzięki i postaram się w przyszłości nie zawieść :) .

Easy - 3 Maj 2008, 13:54

Nie takimi nieoficjalnymi kampaniami społecznymi człowiek dochodził na szczyt.

Spisuj nazwiska. Teraz każdego, kto na początku twojej kariery wspierał cię w ten sposób, będziesz musiał umieszczać w dedykacjach!

gorat - 3 Maj 2008, 15:57

A może w ogóle wypuści książkę składającą się z samych dedykacji? :lol:
Krasnola - 3 Maj 2008, 17:13

Piotrek Rogoża napisał/a
Bóg niech Ci w dzieciach dobroć Twą wynagrodzi.

O, to muszę być jeszcze bardziej dobra, bo póki co (niestety) nie wynagrodził :P
Easy napisał/a
Spisuj nazwiska. Teraz każdego, kto na początku twojej kariery wspierał cię w ten sposób, będziesz musiał umieszczać w dedykacjach!

Fajnie, w książkowej dedykacji nigdy nie byłam :P Ale osobiście wątpię, czy ja zasłużyłam :P

cooger - 5 Maj 2008, 19:14

Piotrek Rogoża napisał/a
Jesteś czymś więcej niż słowem

Nie wiem dlaczemu, ale kojarzy mi się ten tytuł z tekstem dresa do swojej 'niuni'.

--
Cyniczny Potwór (pozwalam sobie na duże 'P')

Piotrek Rogoża - 5 Maj 2008, 21:29

cooger, serio? Tego to już nawet Twoim cynizmem nie mogę tłumaczyć, naprawdę jesteś POTWOREM :mrgreen: .
cooger - 5 Maj 2008, 22:10

Serio :]
Gwynhwar - 5 Maj 2008, 22:12

Pff, mania wielkości, i tyla :twisted:
cooger - 5 Maj 2008, 22:17

Gwynhwar napisał/a
Pff, mania wielkości, i tyla :twisted:

Piotr widziałeś co Ona o Tobie napisała ?

Artemis - 12 Maj 2008, 08:39

http://pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Rogo%C5%BCa

naprawde nie wiem komu sie chcialo i kto moze tak tego drania lubic... co nie, krasnola? :twisted:

Krasnola - 12 Maj 2008, 08:47

Artemis, kurczę, skąd Ty to wytrzasnęłaś? ;-)
Artemis - 12 Maj 2008, 08:51

ja nie wiem... ale piotrek musi miec fajne wielbicielki, ojojoj, tez tak chce! 8)

ciekawostka: nie mozna bylo dolaczyc do artykulu piotrkowej foty z piwokonu, bo propaguje spozywanie alko czy cos :) . natomiast zamazana fota na ktorej Autor sprawia dosyc niepewne wrazenie (za sprawa, jak wiem, mirka nahacza, licencji creative common i wody mineralnej), jest wg wikipedii ok. hehe :P

Krasnola - 12 Maj 2008, 08:58

Bo to jest Wikipedia...
Artemis napisał/a
ja nie wiem... ale piotrek musi miec fajne wielbicielki, ojojoj, tez tak chce! 8)

A kto by nie chciał 8)

Artemis - 12 Maj 2008, 09:04

no to jestesmy juz dwie... problem w tym, ze my same jestesmy wspomnianymi wielbicielkami, ojojoj.

apel: jakby ktos umial sie uporac z przypisami bez linkow w wikipedii, to przy informacji "pseudonim polskiego pisarza fanatastyki" (tak, biedny piotrus wpadl do getta), moznaby dorzucic przypis: notka autorska red. Macieja Parowskiego, Nowa Fantastyka, 6/2005. czy cos. z gory dziekujemy :P

Krasnola - 12 Maj 2008, 09:06

Cicho i tak jesteśmy fajne i joł :wink:
Ale teraz to dopiero będzie mania wielkości :P Piotrka znaczy :P
O Radiu Katyń mogłyśmy napisać jeszcze, ale nie wiem co Piotr na to...

Artemis - 12 Maj 2008, 09:52

Mania wielkosci... Piotrka tylko...?

Wiesz, ja to ujme troche w stylu Melvina z "As good as it gets" (jeden z moich ulubionych filmow w ogole!): "Jestem Artemis; znam Piotrka Rogoze. Ludzie mijaja go na ulicy, nie wiedzac, ze przeszedl obok nich swietny czlowiek i jeden z najlepiej zapowiadajacych sie pisarzy fantastyki, albo i pisarzy polskich w ogole. Piotrek ma talent, swietne poczucie humoru, wyczucie jezyka, niebanalne pomysly i jeszcze troche szczescia. Wiem, ze zajdzie daleko. I fakt, ze ja to wiem, a ludzie na ulicy nie, sprawia, ze jestem dumna - z siebie".

Krasnola - 12 Maj 2008, 10:10

Artemis napisał/a
Mania wielkosci... Piotrka tylko...?

W sensie, że nasza też? :P
Cytat
Wiesz, ja to ujme troche w stylu Melvina z As good as it gets (jeden z moich ulubionych filmow w ogole!): Jestem Artemis; znam Piotrka Rogoze. Ludzie mijaja go na ulicy, nie wiedzac, ze przeszedl obok nich swietny czlowiek i jeden z najlepiej zapowiadajacych sie pisarzy fantastyki, albo i pisarzy polskich w ogole. Piotrek ma talent, swietne poczucie humoru, wyczucie jezyka, niebanalne pomysly i jeszcze troche szczescia. Wiem, ze zajdzie daleko. I fakt, ze ja to wiem, a ludzie na ulicy nie, sprawia, ze jestem dumna - z siebie.

Heh, norma, norma, moja droga...
BTW, zaśmiecamy kolejny wątek :P

Artemis - 12 Maj 2008, 10:50

my nigdy niczego nie zasmiecamy. sama nasza obecnosc w tym topicu jest atrakcja przyciagajaca rzesze fanow i fanek.

poza tym caly czas mowimy o piotrku 8)

ale dobra, eot :)

Piotrek Rogoża - 12 Maj 2008, 17:20

Dziękuję ślicznie, w pas się kłaniam i tylko zapytuję, czy nie było paskudniejszego zdjęcia? Znaczy to jest artystycznie OK (cooger się zna na fotografii), ale wyglądam na nim jak łysy pijany troll ;P: .
Dabliu - 12 Maj 2008, 17:34

Czy to źle, że łysy? ;P:
Piotrek Rogoża - 12 Maj 2008, 17:47

Gorzej, że jak pijany i jak troll. A zakola są sexy, jak twierdzą co rozsądniejsze panie ;P: .
Krasnola - 12 Maj 2008, 18:53

Piotrek Rogoża napisał/a
Dziękuję ślicznie, w pas się kłaniam i tylko zapytuję, czy nie było paskudniejszego zdjęcia? Znaczy to jest artystycznie OK (cooger się zna na fotografii), ale wyglądam na nim jak łysy pijany troll ;P: .

Było. Wrzuciłam to co chciałeś, to usunęli, bo z piwem :roll:
A dziękować to głównie Artemis, bo to jej pomysł, jej inicjatywa i jej tekst :) Ja tam tylko ciut pogrzebałam.

Piotrek Rogoża napisał/a
A zakola są sexy, jak twierdzą co rozsądniejsze panie ;P: .

No ba. :mrgreen:

gorat - 13 Maj 2008, 08:29

Się zacząłem zastanawiać, czy taki Hrabal ma w ogóle zdjęcia - ma, owszem, z kuflami :D Dyskryminacja Rogożów! :mrgreen:
Piotrek Rogoża - 13 Maj 2008, 14:58

gorat napisał/a
Dyskryminacja Rogożów! :mrgreen:

Dokładnie. To wielka dziejowa niesprawiedliwość!

Krasnola - 13 Maj 2008, 16:02

Cóz.
Nastąpiłby mały backup na Wikipedii, teraz Rogoża jest demoniczny, czyli z powrotem wszystko w porządku :-) Tylko mam nadzieję, że mi Parowski krzywdy nie zrobi... :shock: ;P:

gorat - 13 Maj 2008, 16:08

Mam pytanie: po co jest przypis? Żeby wyglądało jeszcze bardziej "profesyonalnje"? Można się postukać.
Krasnola - 13 Maj 2008, 17:33

Przypis jest, aby było wiadomo skąd jest informacja.
gorat - 13 Maj 2008, 18:03

Toże po datach można dojść :roll:
Agi - 13 Maj 2008, 18:10

Krasnola napisał/a
Przypis jest, aby było wiadomo skąd jest informacja.

A poza tym w linku pod przypisem jest fotografia Piotrka z piwem :mrgreen:
Sprytne! :bravo

Partner forum