To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Forumowe zakłady na Mundial

terebka - 7 Lipca 2010, 18:39

Chal, próbuję rozgryźć tych niemiaszków i wychodzi mi, że wyniki uzyskiwane przez nich w dotychczasowych meczach to wciąż nie jest szczyt ich możliwości. Moim zdaniem jest to jedyny uczestnik mundialu, która nie ocenia i nie kalkuluje, lecz wychodzi na boisko po to, aby strzelać bramki. Możliwie jak najwięcej, nie poprzestając na jednej, dwóch, czy trzech. W każdym meczu. Słabszy mecz z Serbią wynikł bardziej z przypadku, czyli z kartki czerwonej dla Klosego, niż z kalkulacji. Jeśli ktoś tu zasłużył na mistrzostwo to właśnie oni. I oby ośmiornica się myliła :mrgreen: Albo do gara :twisted:
Kai - 7 Lipca 2010, 20:41

terebka, patrz na ten mecz... chyba Twoja teoria legła w gruzach...

A ja poproszę o jedną mackę w sosie słodko-kwaśnym :P

Ziemniak - 7 Lipca 2010, 20:47

terebka napisał/a
Moim zdaniem jest to jedyny uczestnik mundialu, która nie ocenia i nie kalkuluje, lecz wychodzi na boisko po to, aby strzelać bramki.

Niestety, zaczęli kalkulować. Szachy podwodne są bardziej emocjonujące od tego meczu :?

Kai - 7 Lipca 2010, 20:49

Ziemniak napisał/a
Szachy podwodne są bardziej emocjonujące od tego meczu :?
albo korespondencyjny kurs tańca... :roll:

OMG strzelili... nie do wiary.

Chal-Chenet - 7 Lipca 2010, 21:20

Ośmiornica się nie myli! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obu drużyn nie lubię, ale :bravo Hiszpania!

Agi - 7 Lipca 2010, 21:20

La viva Espania!!
Matrim - 7 Lipca 2010, 21:20

Ośmiornica się nie myli! :)

Edit: Chal i Agi :mrgreen:

Easy - 7 Lipca 2010, 21:22

Siły zła raz jeszcze zostały pokonane.
Hubert - 7 Lipca 2010, 21:24

Hiszpania :bravo
Kai - 7 Lipca 2010, 21:24

Chal-Chenet napisał/a
Ośmiornica się nie myli! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
z sosem czosnkowym... czemu nie?

Po nudnym meczu wymęczone zwycięstwo.

Chal-Chenet - 7 Lipca 2010, 21:25

W drugiej połowie nie był taki nudny, a dzięki Hiszpanom wpadła mi stówka, bo w końcu ośmieliłem się obstawić (na Holandię i Hiszpanię) :mrgreen:
Kai - 7 Lipca 2010, 21:27

Chal-Chenet, gratki.
Po prostu zdumiona jestem ślamazarnością Niemców.

Po tym meczu nie przeczę, że Hiszpania jest górą. Tyle, że na tle całokształtu...

Chal-Chenet - 7 Lipca 2010, 21:30

Ba. Ale jeśli chodzi o całokształt, to Holandia powinna mieć w swojej kolekcji o wiele więcej trofeów, niż posiada obecnie. Całokształt się nie liczy, liczy się dany mecz.
Chal-Chenet - 7 Lipca 2010, 21:31

Forumowa Tabela Typerów po drugim meczu półfinałowym:

1. Chal – 54 pkt

2. dalambert – 44 pkt

3. Last Viking – 43 pkt
mad – 43 pkt

5. Kai – 42 pkt
Matrim – 42 pkt
Sandman – 42 pkt

8. NURS – 41 pkt

9. Fidel-F2 – 40 pkt
Manowar – 40 pkt

11. terebka – 39 pkt

12. Ziemniak – 38 pkt

13. Taselchof – 36 pkt

14. mBiko – 35 pkt

15. andre – 34 pkt
Tequilla – 34 pkt

17. Nitj’sefni – 31 pkt

18. ketyow – 20 pkt

19. rybieudka – 15 pkt

20. Adanedhel – 13 pkt

21. GGG – 7 pkt

22. Homer – 1 pkt

(Tradycyjnie, gdyby ktoś zauważył błąd, poproszę o pw.)

I zapraszam do typowania wyniku meczu o 3 miejsce: Urugwaj - Niemcy.

terebka - 7 Lipca 2010, 21:52

zum Donnerwetter noch einmal :!:
Fidel-F2 - 7 Lipca 2010, 21:53

szkoda niemiaszków
terebka - 7 Lipca 2010, 22:05

Urugwaj - Niemcy 0:3

chal, powtarzając za AS-em, mieć stówkę a nie mieć, to razem dwie stówki. Gratuluję dwóch stówek :wink:

Fidel-F2 - 7 Lipca 2010, 22:07

Urugwaj - Niemcy 0:3
Matrim - 7 Lipca 2010, 22:41

Chal-Chenet, gratuluję zwycięstwa w całokształcie ;)
Chal-Chenet - 7 Lipca 2010, 22:45

Dziękuję. :D

Aha, swojej nagrody ( DVD "Manhunt") nie chcę przyznawać sobie, więc przechodzi na tego, kto zajmie miejsce drugie. :D

Matrim - 7 Lipca 2010, 22:48

O drugie i trzecie miejsce jeszcze 11 osób walczy :shock: Większe emocje niż na Mistrzostwach ;)
Kai - 8 Lipca 2010, 07:37

Matrim, ja całkiem spokojnie, toż to tylko zabawa :)
dalambert - 8 Lipca 2010, 08:14

Pomyśle do soboty, ale pewnie konsekwentnie Urugwaj obstawię, a co mi tam ;P:
ketyow - 8 Lipca 2010, 12:01

W meczu wczorajszym w doliczonym czasie pierwszej połowy powinien być karny dla Niemców, był faul. Tak czy owak, Niemcy jak na Niemców grali bardzo słabo, a Hiszpanie jak na Hiszpanów bardzo dobrze. Ale mimo to raczej niezbyt zachwycający mecz, szczególnie z niesmakiem wynikającym z kolejnego błędu sędziego, który kolejny mecz doprowadził do wyniku jaki nie powinien mieć miejsca. No i teraz życzyć tylko Holandii sukcesu, bo Hiszpania w tym roku zdecydowanie na mistrzostwo nie zasłużyła, już bardziej Niemcy, choć nie chciałem żeby to oni wygrali.

Uru - Niem 1-3

Nitj'sefni - 8 Lipca 2010, 18:22

I znowu się wynudziłem na Hiszpanii, ale nie mam do nich pretensji, bo całe Mistrzostwa grają beznadziejnie. Pretensje mam do Niemców. Dlaczego nie grali tak jak wcześniej? Wtedy by wygrali, a my oglądalibyśmy ładny i ciekawy mecz. No, ale niektóre drużyny po prostu innym nie leżą i kropka.
A w drodze do pracy stwierdziłem, że chyba ktoś ważny, przed Mundialem założył sobie, że Hiszpanie mają wygrać (a Villa zdobyć koronę) i teraz to misternie realizuje, głównie za pomocą sędziów, przepychając Hiszpanów coraz dalej. Wszystko byłoby OK, tylko że Hiszpanie na ten tytuł nie zasługują i już.
Życzę triumfu Holandii, ale warto zauważyć, że nie mieli jeszcze słabszego meczu, a taki na turniejach zwykle się zdarza... Czyżby w niedziele?
ketyow napisał/a
W meczu wczorajszym w doliczonym czasie pierwszej połowy powinien być karny dla Niemców, był faul.
Cenna uwaga potwierdzająca moją tezę (a raczej tezę większości forumowiczów).
Nitj'sefni - 8 Lipca 2010, 18:24

I gratulacje dla Chala za zwycięstwo w generalce :bravo :bravo :bravo Puchar Świata jest twój :mrgreen:
Kai - 8 Lipca 2010, 18:46

Urugwaj - Niemcy 1:2

Chal, gratulacje :) :bravo :bravo :bravo

Chal-Chenet - 8 Lipca 2010, 19:09

Tanks. :D Ale poczekajmy na oficjalne ogłoszenie wyników. W sporcie nigdy nic nie wiadomo, doping, te sprawy... ;P:

Nitj'sefni napisał/a
Życzę triumfu Holandii, ale warto zauważyć, że nie mieli jeszcze słabszego meczu, a taki na turniejach zwykle się zdarza...

Ale mieli słabszą połówkę w meczu z Brazylią, może to wystarczy? :D

Nitj'sefni - 8 Lipca 2010, 19:20

Chal-Chenet napisał/a
Ale mieli słabszą połówkę w meczu z Brazylią, może to wystarczy? :D

:mrgreen: może...

ketyow - 8 Lipca 2010, 19:51

Co do takiego "przepchnięcia" Hiszpanii za pomocą stronniczych sędziów, to już też rzucałem jakiś czas temu na ten temat uwagę. Już podczas meczy do wyjścia z grupy dało się zaobserwować. Hiszpanie w żadnym wypadku nie zasługują na mistrzostwo, powinni je zdobyć ci co dobrze grają, a nie mają szczęście i inne "pomoce".

Partner forum