To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Taselchof - 20 Lipca 2008, 15:20

Szkoda ze zawiesili ten serial :) a Simpsonowie ciągle trwają :P Ja oglądałem tylko pierwszy z nich Futurama: Bender's Big Score i był świetny :) z tego co wiadomo mają wyjść jeszcze dwa Futurama: Bender's Game i Futurama: Into the Wild Green Yonder no i nie dawno wyszedł Futurama: The Beast with a Billion Backs któego jeszcze nie dane mi było zobaczyć warto ? ;P: . Słyszałem też coś o kinówce Family guya ale o tym tez cos cicho ;P:
Adashi - 20 Lipca 2008, 15:43

dzejes napisał/a
Z pewną taką nieśmiałością podchodzę do filmu.

Ekranizacje dzieł Moore'a mają to do siebie, że wychodzą takie sobie, żeby wymienić: "Z piekła rodem", "Ligę niezwykłych dżentelmenów", "Constantine'a", czy "V jak Vendetta", ale bądźmy dobrej myśli.

A'propos Outlandera o którym wspominałem już w tym wątku, to pojawił się nowy trailer. A nawet dwa :) Film zapowiada się całkiem interesująco :roll:

P.S. Adres pierwszej zajawki ;)

Stormbringer - 20 Lipca 2008, 20:32

Czysty obłęd: The Dark Knight Nolana ma szansę pobić rekord otwarcia i aktualnie zajmuje pierwsze miejsce na liście Imdb. Tak trzymać! :twisted:
NURS - 20 Lipca 2008, 20:47

Jeśli sie potwierdzi 155 340 000 ma Spidermana 3 za sobą.
Stormbringer - 20 Lipca 2008, 20:49

Piękny start, nie ma co. Aż sobie Batman Begins odświeżyłem. :)
Dunadan - 21 Lipca 2008, 08:06

Szkoda że nie mogę wspomóc Dark Knight w pobiciu rekordu otwarcia :evil: ale już niedługo :twisted:
NURS - 21 Lipca 2008, 11:13

Rekordu świata raczej nie będzie, Titanic za głęboko leży :-)
hrabek - 21 Lipca 2008, 11:32

Pewnie nie, ale to jest chyba niedoscigniony rekord. Ale zolta koszulka wicelidera jest w zasiegu.

EDIT: 155,3 - wynik Batmana. O 4,3 miliona lepszy od Spidermana 3. Rekord otwarcia wszechczasow. Do pokonania Titanica w USA brakuje juz tylko 450 milionow ;)

Taselchof - 21 Lipca 2008, 14:32

http://www.filmweb.pl/Wid...o,News,id=44683

ehh jeszcze rok :D

dzejes - 21 Lipca 2008, 16:17

Adashi napisał/a
dzejes napisał/a
Z pewną taką nieśmiałością podchodzę do filmu.

Ekranizacje dzieł Moore'a mają to do siebie, że wychodzą takie sobie, żeby wymienić: Z piekła rodem, Ligę niezwykłych dżentelmenów, Constantine'a, czy V jak Vendetta, ale bądźmy dobrej myśli.

Vendetta to bardzo dobry film. Tyle, że mało ma wspólnego z komiksem.

NURS - 21 Lipca 2008, 18:24

hrabek - Może w stanach bedzie rekord, komiksy na świecie robią nieco mniejszą furorę, niż inne gatunki.
Witchma - 21 Lipca 2008, 18:44

Taselchof napisał/a
http://www.filmweb.pl/Wid...o,News,id=44683

ehh jeszcze rok :D

Co to się porobiło... to może być najgłupszy film, jaki w życiu obejrzę :mrgreen: Pamiętam, jak to puszczali na ś.p. polonii 24.

Adashi - 21 Lipca 2008, 21:37

dzejes napisał/a
Vendetta to bardzo dobry film. Tyle, że mało ma wspólnego z komiksem.

No właśnie, wierna adaptacja to to nie jest.

Taselchof, Yattâman :shock: Ło matko, będzie jazda :mrgreen:

Hubert - 22 Lipca 2008, 11:29

Ja tam za Dark Knight trzymam mocno kciuki. Batman Begins wyróżniał się bardzo na tle innych ekranizacji komiksów.
NURS - 23 Lipca 2008, 22:13

Człowiek z batem powalił wszystkich na kolana. 203 mln w 5 dni. Jeszcze nigdy nikt nei jechał tak szybko w USA. Rekord poprawiony o całe 3 dni. Niesamowite. Do tej pory urywano co jakiś czas jeden dzień a tu bach i 30% na raz.
Czyżby detronizacja Spiker-Mana?

Szara opończa - 24 Lipca 2008, 11:46

Obejrzalem zwiastun Watchmen kilka razy
pozniej przeczytalem komiks...

a wczesniej opis na wiki wiec widzialem jak sie skonczy

podoba mi sie ze w zwiastunie sa kadry na zywca wyciete z komiksu, ciekawe jaki bedzie caly film
na komiksach sie nie znam.. LNDŻ jak film byla chalowata, nie mam pojecia jakim stopniu w stosunku do komiksu i nie wydaje mi sie zeby byla jakas zasada ze przy ekranizacjach Moora nie wychodzi...

czekam z niecierpliwoscia wielka.. aha, i ciekawe jak rozwiaza pewien szczegol.. hmm.. anatomiczny ktory w komiksie czasem sie pojawia :mrgreen:

Gustaw G.Garuga - 24 Lipca 2008, 12:02

Słowacko-czeska produkcja po angielsku o Węgierce. Dziwne, dziwne...
http://youtube.com/watch?v=2meKu7qQNIs

Adashi - 24 Lipca 2008, 22:30

Gustaw G.Garuga napisał/a
Słowacko-czeska produkcja po angielsku o Węgierce.

Trailer robi bardzo pozytywne wrażenie :)

NURS - 25 Lipca 2008, 22:19

Kuźwa Bat man ma szanse wyjść w 9dniu rozpowszechniania na prowadzenie w tegorocznych derbach. Indiana i Iron, potrzebowali niemal dwóch miesięcy na dotarcie do tej granicy. No i 300 mln w 9 dni.
Adashi - 25 Lipca 2008, 22:24

A'propos trailer Nietoperza zapodawali dziś przed Archiwum X, wygląda świetnie na dużym ekranie :)
Witchma - 30 Lipca 2008, 19:52

A czy ktoś wie, jak to jest z wersją 3D Batmana? Bo z tego, co widzę, to tylko w warszawskim IMAXie ją przewidują...
Taselchof - 2 Sierpnia 2008, 09:47

czekam na linie lotnicze pingwin :D http://uk.youtube.com/watch?v=ov2CEN3g1co u nas już w styczniu w cywilizowanym świecie pod koniec października :P
ilcattivo13 - 2 Sierpnia 2008, 10:56

no... to rzeczywiście jest dobra i zła wiadomość ;P:
Adashi - 6 Sierpnia 2008, 10:27

Małpy w kosmosie :lol:
Stormbringer - 7 Sierpnia 2008, 16:29

Trochę nowych zdjęć z ekranizacji "Drogi" McCarthy'ego. Sugestywnie to wygląda. Dokładnie tak wyobrażałem sobie tę całą szarość.
Witchma - 7 Sierpnia 2008, 16:35

O, Mortensen wygląda nieźle :D
ilcattivo13 - 7 Sierpnia 2008, 20:09

polska premiera na jesień 2009? oni chyba żartują? no nie? powiedzcie, że żartują. Ile osób zamiast czekać rok na polską premierę ściągnie sobie divxa? Żeby nie wiadomo jak film był dobry, do kina większość z tych ludzi już nie pójdzie. Chyba się dla polskiego dystrybutora coś w głowę stało.
Dunadan - 7 Sierpnia 2008, 20:36

ilcattivo13, ot, Polska. Mnie w tym kraju przestało dziwić cokolwiek.
ilcattivo13 - 7 Sierpnia 2008, 20:49

wydawało mi się, że kraj podąża jasną i prostą ścieżką ku cywilizacji, ale chyba bardziej zmierzamy ku "Obi, Oba, ..." :(
Chal-Chenet - 7 Sierpnia 2008, 21:11

No niestety. Podobnie było ostatnio chociażby z "Czarną Owcą" - film z 2006 bodajże, u nas w kinach w zeszłym miesiącu. Nie sądzę, żeby dużo miałoby się w tej kwestii zmienić. DivXy cały czas będą popularne. A jeśli "Mroczny Rycerz" miałby u nas jeszcze większe opóźnienie, sam bym ściągnął go z netu.

Partner forum