To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Taselchof - 2 Marca 2008, 20:44

może Kasparow z inną Rosją ale tego chyba nie dopuszczą :D Rosja przeszła czyściec demokracji i to z najgorsze jej strony za czasów Borysa Nikołajewicza ;P: rozbudowana korupcja, mafijna demokracja, słaby system bezpieczeństwa i upadek mocarstwa. potem przybył Putin i rozwiązał wiele problemów prostych Rosjan emerytury zaczęły przychodzić na czas, kraj zaczynał zyskiwać na znaczeniu znów na arenie międzynarodowej, dochody zwykłych mieszkańców mało ale zawsze zwiększać się, dochód narodowy podskoczył dzięki zyskom z surowców naturalnych a demokracja może rzeczywiście nie wszedzie jest systemem idealnym :P jeden z profesorów UW twierdzi wręcz że to do USA powinni jeździć obserwatorzy OBWE :D bo tam jest bardziej zagrożona demokracja niż w Rosji ;P: :D
Fidel-F2 - 2 Marca 2008, 20:45

Putin to marionetka z jedną ręką swobodną
Taselchof - 2 Marca 2008, 20:47

dany nie dany ludzie go zaakceptowali w właściwie w pełni demokratyczny sposób, przynajmniej nasz czołowy obserwator Andrzej L. Słoneczko ;P: nie widział nieprawidłowości chociaż on nie zauważał nieprawidłowości nawet gdy za Husajna było 100.05 % poparcia ;P: , można dyskutować czy kampania wyborcza była czysta :) ale to inna opowieść :P
dalambert - 3 Marca 2008, 16:26

Taselchof napisał/a
, można dyskutować czy kampania wyborcza była czysta ale to inna opowieść
nie bylo kampanji wyborczej w Rosji od dobrych ośmiu lat trwa medialny spektakl propagandowy, a ktoś komu się wydaje, że jest wolnym i uczciwym dziennikarzem kończy jak Śp. Politkowska. to jest satrapia służb specjalnych rzadzona przez zręczy uklad, a pieprznie to gdy sie dochody z exportu surowców skończą.
A czy sie nowy Car ruski pożre ze starym carem o osobisty zakres wladzy to się zobaczy za parę miesięcy. :mrgreen:

NURS - 3 Marca 2008, 21:54

dalambert napisał/a
to jest satrapia służb specjalnych rzadzona przez zręczy uklad, a pieprznie to gdy sie dochody z exportu surowców skończą.
:

Czyli na świętego nigdy :-) Obawiam się, ze oni mają tam tyle tego, że nie muszą w ogóle takich czynników brać pod uwagę. Cała syberia stoi odłogiem.

Taselchof - 3 Marca 2008, 22:06

ale Chińczycy patrzą na nią łakomie ;P: co do surowców przez kilkadzieścia lat może starczyć tego w sam raz żeby postawić imperium na nogi :D o ile społeczeństwo nie będzie zakłócać żadnych wyborów.
NURS - 3 Marca 2008, 22:15

popatrz na to inaczej, mając syberię, kiedy inni się wyprztykają...
Taselchof - 3 Marca 2008, 22:19

gorzej jak inni będą chcieli się prztykać właśnie o Syberię ;P:
Fidel-F2 - 3 Marca 2008, 22:27

np Nikaragua z Hondurasem
NURS - 8 Marca 2008, 14:23

tyle się dzieje a gdzie komentarze?
Pan prezydęt pominął Michnika przy wręczaniu medali. IMO to spory skandal, pokazujący małość Lechutka, który nie potrafi się pogodzić z tym, że jego wrogowie także miewali zasługi, nierzadko większe, niż on sam i brat.
Gdyby jeszcze mial odwagę się do tego przyznać, ale tłumaczenia kamińskiego, jakie widziałem w TV to był już szczyt żenady.

Taselchof - 8 Marca 2008, 15:05

ale chociaż zaprosili zmarłego ;P: w tym stanie rzadko kto o zmarłych pamięta więc jakieś zasługi mają ;P:

Co do Michnika skoro krzyże przyznano całej reszcie to jemu też się należy :) całkowicie przypadkowo pominięto także Tomasza Grossa i Irenę Grudzińską – Gross ;P: , a misio Kamiński już dawno działa ludziom na nerwy ;]
ciekawe jak tam wizyta Tuska w USA ;)

NURS - 8 Marca 2008, 15:27

Ciekawostka, ponoć komuchy były takie okropne, bo fałszowały historię, np. przemilczając pewne wydarzenia. Czym się rózni ten mały pan i jego świta od kacyków z PZPR?
ihan - 8 Marca 2008, 15:30

Niepokojące dla mnie jest co innego. Lech Kaczyński nie jest Bogiem, żaden Prezydent nie jest Bogiem, bo mu to uniemożliwia Konstytucja. Jako osoba prywatna może sobie lubić lub nie lubić kogo chce. Ale działając jako osoba tfu, tfu, publiczna ma jakieś ograniczenia. I od tego ma doradców, by mu te ograniczenia uświadamiali, jeśli doradcy nie są w stanie nawet sprawdzić czy ktoś żyje czy nie, jeśli doradcy dopuszczają do odznaczenia Jaruzelskiego - pomijając dyskusję o zasadności akurat odznaczania personalnego generała, to dzieje się bardzo źle. I to nie jest śmieszne, bo następnym razem doradcy mogą się popisać takim poziomem niekompetencji w o wiele poważniejszej sprawie. Z drugiej strony dobrze, że nie jesteśmy żadnym mocarstwem i nasza niekompetencja wywoła najwyżej uśmieszki politowania, a nie jakieś radykalne działania odwetowe.
Taselchof - 8 Marca 2008, 15:34

oni robią to w dobrej wierze :P i na złość nowym czerwonym :D żeby odkryć prawdę :P wczoraj w TVN24 jeden z PiSowczyków twierdził niezbicie że właściwie Michnik nie był nikim ważnym :P a błąd może zdarzył się gdzieś na poziomie wysyłających zaproszenia żenua ;P:

fajnie skwitował to JKM na swoim blogu ;P:
Cytat
Adam Michnik jest moim przeciwnikiem politycznym - i gdyby była szansa budowy w Polsce ustroju opartego na Wolności, Sprawiedliwości, Prawdzie, Honorze, Tradycji i poszanowaniu Własności prywatnej - a Adam Michnik stanąłby mi na drodze - to bez wahania kazałbym Go rozstrzelać. Ale na grobie miałby Krzyż Kawalerski przyznany za Marzec 1968 - bo jeśli przyznano go innym, to Michnikowi też się należy!

Ziemniak - 8 Marca 2008, 23:47

Podobną aferę rozpętał Lechutek z krzyżem, który Jaruzelski dostał za Sybir. Żenada...
Easy - 9 Marca 2008, 21:59

http://www.dziennik.pl/po...o_Brukseli.html

NIE!!!

Co ja pocznę bez Zbyszka?!

Ja?

Co pocznie Ojczyzna?!

Nie uciekaj do Brukseli, Ojczyzna cię potrzebuje!

Taselchof - 9 Marca 2008, 22:12

ja chyba na nich zagłosuje każde pieniądze byle by ich tu już nie było :P a ten w ząbek czesany już najbardziej niech psuje prawo europejskie ;) Szczygło niestety już w TVNie zaprzeczył :( zostaje u nas ;P: a tak serio tam powoli jest więcej kandydatów jak miejsc sam pierwszy rząd karski (MB europarlamentu tez się przyda :) ), Ziobro, Kurski (znajdzie wielu dziadków w Wermachcie wśród niemieckich eurodeputowanych) , Hoffman przynajmniej M. Giertych już odejdzie ciekawe czy Brukselczykom będzie brakowac jego inicjatyw ;P:
NURS - 9 Marca 2008, 22:18

Nie wiem, czy zauważyliście, ale dzisiaj podano jakiś sondaż, o tym czy Jarecki powinien ustapić i kto powinien być szefem PiS. Wygrał Ziobro, to już kolejny sondaż, na którym jest popularniejszy od szefa. A to w PiS, jak wyrok śmierci przez babu... :-)

IMO to bedzie dla niego jedyna droga ucieczki. Być może też przed znacznie poważniejszym problemem.

Taselchof - 9 Marca 2008, 22:29

no tak mogą się pojawić ,,nieznani sprawcy" skoro Kaczyński chce czerpać wzory sanacyjne ;P: to była by najszybsza emerytura :) i to dość spora dla Zbigniewa Z. , jedyną osoba która może zastąpić Jerrego to Przemysław Edgar Gosiewski herbu Peron reszta nie ma szans :) ja widziałem sondaż w którym to Ziobro a nie Lech K. ma większe szanse w pojedynku z Tuskiem o prezydenturę :) a takich sondaży też się nie wybacza ;P:
NURS - 9 Marca 2008, 22:33

To też. i to już drugi raz było, najpiekniejsze są te zapewnienia, natychmiast po publikacji, ze w życiu, nigdy nie bedzie kandydował, chociaż kilku kolegów twierdziło, że to jego cel.
Taselchof - 9 Marca 2008, 22:41

mhm może po następnych 5 latach panowania LK i 10 JK przyjdzie i na niego kolej :) będzie przed 50 ;p młody zdolny puszczą go do władzy :D akurat jeśli chodzi o młodą kadrę to Pis jest dość mocny :D wiec przyszłość może będzie należeć do nich ;] mnie ciekawi co zrobi teraz Obiecankiewicz ;P: bo jego marzenie o zastąpieniu Tuska na fotelu premiera gdy ten wygra wybory prezydenckie nie jawi mi się jako realność :D
NURS - 11 Marca 2008, 18:09

Wczoraj obejrzalem ten reklamowany program, który miał ujawnić tajemnicę 40tego piętra.
No i powiem jedno, tym panom się chyba zawody pomyliły.
A teza, że Kaczmarek tak bał się ujawnienia przez Leppera jego kontaktów z Krauzem, ze zdecydowal się na wydanie samego siebie, jest nie tylko głupia ale wręcz absurdalna. Przecież, gdyby kombinowali, nie spotkaliby się pod okiem stu kamer. Gdybm to ja tam mieszal, zalatwilbym to bez takich cudow, wystarczylo przekazac Lepperowi cynk bezpośrednio, choćby przez trzeciorzednego pośrednika.

Easy - 11 Marca 2008, 18:24

Kaczmarek, Ziobro, Lepper, Kaczyński... Jeden pies, wszyscy są takimi samymi krętaczami, Kaczmarek po prostu z nich wszystkich okazał się najbardziej cwany i rżnie teraz jedynego uczciwego, który przeciwstawił się reżimowi.

Żałosny człowieczek.

NURS - 11 Marca 2008, 18:35

Ale ja ni o nim, tylko idiotach, którzy nie potrafią sklecić sensownie materialu na ten temat.
Easy - 11 Marca 2008, 21:07

NURS napisał/a
Ale ja ni o nim, tylko idiotach, którzy nie potrafią sklecić sensownie materialu na ten temat.

Nie no, luzik, ja nawet nie oglądałem tego programu, ot, przypomniał mi się "skruszony" Kaczmarek i wyraziłem opinię na jego temat.

hijo - 11 Marca 2008, 21:25

Czy ja dobrze rozumiem...? według tego co przeczytałem tutaj to my jesteśmy bandą łatwowiernych pijących piwo zboczeńców...
Easy - 11 Marca 2008, 21:28

hijo napisał/a
Czy ja dobrze rozumiem...? według tego co przeczytałem tutaj to my jesteśmy bandą łatwowiernych pijących piwo zboczeńców...

Zdziwiony? Mnie już dawno uświadomiono, od tamtego czasu wstydzę się przeglądać w lustrze.

Martva - 11 Marca 2008, 21:34

Kaczyński napisał/a
Wiadomo, kto ma przewagę w Internecie i kto się nim posługuje. Tą grupą najłatwiej manipulować, sugerować na kogo ma zagłosować – tłumaczy Kaczyński.

Taselchof - 11 Marca 2008, 21:34

Prezes jak zwykle powiedział co wiedział ;P: ciekawe czy on wie co to internet ;p konta w banku tez zakładają tylko samobójcy a komórki maja psychopaci :D ciekawe co na to Alik ;)
Fidel-F2 - 11 Marca 2008, 21:39

nie naigrywajcie się z kaleki

Partner forum