To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Easy - 21 Lutego 2008, 14:47

http://www.pardon.pl/arty...putinem_sprawdz

Ja tam prawie zawsze "d" wybierałem...

Madar - 23 Lutego 2008, 22:59

http://wiadomosci.onet.pl/1698225,11,item.html
Agata - 24 Lutego 2008, 01:34

Przeczytawszy owo krótkie streszczonko podlinkowane przez Madara padłam i leżę. Pomijając już wszelkie sympatie czy antypatie polityczne, jest pewien poziom retoryki, który mnie przewraca... Dzikie oczy? Porównywanie zagrożenie aresztowaniami opozycji w Polsce i Rosji? Ja przepraszam, czy ktoś wskrzesił Gomułkę i dał mu posadę pisania tekstów panu Jarosławowi?!
NURS - 24 Lutego 2008, 13:09

Tak, o ile pamiętam Niesiołowski i cały PiS był oburzony tym posądzeniem :-)
mad - 24 Lutego 2008, 13:35

Tusk ślicznie sobie patrzy spode łba na otaczający świat, który na razie jeszcze nie sprostał jego wymaganiom. Jarek za to strzela minki, oryginalnie formując usta w trakcie łapania oddechu (w sensie dosłownym tego wyrażenia). Pamiętam, że Balcerowicz wygłaszając swoje jedynie słuszne mądrości, rozglądał się po otoczeniu, upewniając się zapewne, czy gawiedź rozmumie i reaguje z należytym entuzjazmem. Lesio Miller uformował sobie uśmiech, który prezentował światu pod odpowiednim kątem pochylenia głowy względem podłoża. Aż w końcu upadł - w sensie przenośnym, a wcześniej w dosłownym - w śmigłowcu. Pawlak zawsze ma twarz pomnikową, stanowiącą wyzwanie dla studentów psychologii. Olejniczak ciągle sprawia wrażenie skonfudowanego, zdziwionego faktem, że skrzecząca rzeczywistość jeszcze się na jego geniuszu i racjach nie poznała. Cóż, tym gorzej dla rzeczywistości. Pindera spogląda w oczy rozmówcy wzrokiem bazyliszka, a czym to grozi, zobaczcie w ostatnim konkursowym szorcie... Kto tam jeszcze został? A... Józio Oleksy natchnienia do retorycznych impresji szukał raczej powyżej poziomu własnej głowy. Spoglądał w górę, ale co do przyczyn tego zjawiska zdania są podzielone: jedni sądzą, że brał argumenty z sufitu, drudzy, że pod sufitem miał trochę nierówno.
Piech - 24 Lutego 2008, 13:45

Bravo, mad! :bravo
Jeszcze Kalisza scharakteryzuj. I drogiego Bronisława. Koniecznie. I naszą panią Hanię. I Borowskiego. Yes.

NURS - 24 Lutego 2008, 16:03

Kto to jest Pindera? W guglu jest głównie ksiądz tego nazwiska.
mad - 24 Lutego 2008, 16:10

Ksiądz Julia. Prawić morały potrafi :mrgreen:
NURS - 24 Lutego 2008, 16:13

Shit, wszyscy po naźwisku a ona przekręcona :-)
Ale dobre było.

mad - 26 Lutego 2008, 14:57

Kaziowi odbija?

http://wiadomosci.wp.pl/w...=1204033892.974

GAndrel - 26 Lutego 2008, 14:59

dalambert w wątku PaS napisał/a
popatrz . popatrz to nawet Tanie państwo p. Tusk po PiS małpowal

No popatrz, to PO jeszcze coś po PiS małpuje? To może zacznij ich popierać skoro uważasz, że realizują program PiS?

dalambert - 26 Lutego 2008, 15:23

GAndrel napisał/a
To może zacznij ich popierać skoro uważasz, że realizują program PiS?
No odrazu popierać, a z kim byście się na Forum spierali, toż by same POcmokiery tu kwitły, a tak to dziękujcie, ze ktoś Wam czasmi ciśnienie podnosi :mrgreen:
dareko - 26 Lutego 2008, 15:44

dalambert, Twoje cisnienie moze Cie kiedys rozsadzic. :mrgreen:
dalambert - 26 Lutego 2008, 15:50

dareko, drogi Przyjacielu ja tu z poświęceniem dbam byście w POwiackiej czujności nie zgnusnieli i mchem samouwielbienia się nie podławili ,a Ty mi o moim ciśnieniu
po pierwsze oczywiście Za wysokie
po drugie Tu to ja na luzie bywam :) hej :P

Easy - 27 Lutego 2008, 11:26

http://www.dziennik.pl/po...w_mediach_.html

Cytat
Dziś rekomendację partii do występowania w mediach mają Paweł Kowal, uznawany za medialne odkrycie tej kadencji, Mariusz Kamiński z Adamem Hofmanem, Zbigniew Girzyński i Joachim Brudziński

Kto, ja się pytam kto dał im taką rekomendację?! Brudziński miedialny? He he he...

A "Wprost" ma problem z redaktor Kanią. Bardzo dobre zachowanie Janickiego, który zawiesił z nią współpracę. Inni by bagatelizowali sprawę, że to niby info od zbrodniarza, a tu proszę, naczelny przecina od razu wszystkie spekulacje, które mogłyby uderzać w wiarygodność jego czasopisma.

Adanedhel - 27 Lutego 2008, 11:30

Easy, ale nie powiesz, że Brudziński jest gorszy od Gosiewskiego czy Kuchcińskiego. W sumie to dość inteligentne zagranie. Chłopcy których wybrali do występowania w mediach gadają jak najęci (znaczy przekrzykują innych) i mają zapał godny świętej inkwizycji. A że mylą Neo z agentem Smithem to inna sprawa.

Właściwie PiS powinno odsunąć od występów w mediach Jarosława Kaczyńskiego. Wtedy mieliby wzrost popularności gwarantowany.

Easy - 27 Lutego 2008, 11:39

Adanedhel napisał/a
Easy, ale nie powiesz, że Brudziński jest gorszy od Gosiewskiego czy Kuchcińskiego.

Nie jest gorszy, to fakt, ale wiele mu nie brakuje. A Kuchciński już chyba dawno temu dostał bana na pokazywanie się w tv.

Chodzi tylko o to, że sposobem argumentacji i zachowania Brudziński dla mnie nie różni się niczym od takiego np. Kurskiego.

Adanedhel napisał/a
Właściwie PiS powinno odsunąć od występów w mediach Jarosława Kaczyńskiego. Wtedy mieliby wzrost popularności gwarantowany.

Wtedy pewnie partia przestałaby istnieć.

NURS - 27 Lutego 2008, 12:20

Easy napisał/a
Adanedhel napisał/a
Easy, ale nie powiesz, że Brudziński jest gorszy od Gosiewskiego czy Kuchcińskiego.

Nie jest gorszy, to fakt, ale wiele mu nie brakuje. A Kuchciński już chyba dawno temu dostał bana na pokazywanie się w tv.

Chodzi tylko o to, że sposobem argumentacji i zachowania Brudziński dla mnie nie różni się niczym od takiego np. Kurskiego.

Ale w PiS to raczej zaleta niż wada.

Ramzes - 27 Lutego 2008, 16:04

W PiS każda wada jest zaletą :mrgreen:
Madar - 27 Lutego 2008, 19:43

http://wiadomosci.onet.pl/1700514,11,item.html
ihan - 1 Marca 2008, 11:13

Bielan napisał/a
- Robiliśmy wiele rzeczy, których nawet nie obiecywaliśmy, bo nasz program był dość skromny i trudno to było nazwać populizmem - podsumowuje Adam Bielan.

Cały wywiad tutaj.
I jeszcze coś na temat kabaretów jako trzeciej, czwartej czy którejś tam kolejnej władzy.

Wczoraj bodajże nie przeszedł oczywiście podatek liniowy. I nie wiem czy kogokolwiek to zdziwiło w kraju gdzie najlepiej być głupim i leniwym, a pojęcie sprawiedliwości społecznej obejmuje skubanie naiwnych pracowitych i uczciwych. Dla jasności: ze względu na miejsce zatrudnienia pewnie nigdy nie wyjdę z I progu podatku, ale nie czuje potrzeby mszczenia się za ten fakt na innych. Jaki mam zawód, ile zarabiam i gdzie pracuję to przecież mój wybór, a nie krasnoludków w czerwonym.

NURS - 1 Marca 2008, 12:46

jako miejscowy oligarcha powiem jedno, ci, naprawdę bogaci, a poznalem wielu, mają sposoby, zeby nic nie placic. IMO, jeśli będą mieliniskie progi, moga - jak zresztą stało się to w Rosji - przestać kombinować. Bo za kilkanaście procetn nie warto pakować się do paki, a za 40-50 prawie każdy zaryzykuje.
Ale, zeby sprawdzić, trzeba to zrobić a nie gdybać.

Easy - 1 Marca 2008, 13:04

NURS napisał/a
Ale, zeby sprawdzić, trzeba to zrobić a nie gdybać.

A jak niby chcesz to zrobić? Koalicjantowi średnio się to podoba, PiSowi w ogóle, czerwoni też przeciw, prezydent wetuje ustawę i po zabawie.

Społeczeństwo też nie jest do końca przychylne, bo myślą, że podatek liniowy to dzieło szatana i liberałów, skonstruowany na ostatnim piętrze najwyższego biurowca w Polsce, gdzie urzędują skorumpowani multimiliarderzy.

ihan - 1 Marca 2008, 13:11

Tak sobie myślę, że w zrozumieniu co to znaczy podatek liniowy świetnie by pomogło zrozumienie co to znaczy procent w sensie matematycznym, a z tym w społeczeństwie trudno. Bo koronnym argumentem jest, że niby dlaczego: bogaci mają płacić mniej niż mniej bogaci. Za diabła nie potrafię pojąc głębi tego argumentu, w którym momencie w podatku liniowym ktoś płaci mniej?.

Oligarcho NURSIE, czy nie chciałbyś zainwestować w stajnie? Nawet na polo możemy się przerzucić.

NURS - 1 Marca 2008, 15:49

ihan, z tymi procentami masz rację - swego czasu toczyłem na tym forum boje z Gustawem, który nie rozumiał, że 7% bezrobocia w chinach to jednak nie więcej, niż kilkanaście u nas, bo tam to 100 milionów ludzi :-)
A to procenta przecież.
Przy liniowym bogaci placą mniej, bo placiliby więcej przy progresywnym,a biedni placa tyle samo. IMO o to chodzi.

Właśnie kupiłem helikoptery, bo korki straszne i na golfa się ciągle spóźniam, a one nie końweniują ze stajniami chyba. :-)

ihan - 2 Marca 2008, 14:11

Czy mógłby ktoś rozsądnie skomentować wybory w Rosji? Tylko nie w stylu wygłaszanych w telewizorni opowieści o braku demokracji, tzn. ktoś kto naprawdę zna sytuację i ma choćby blade pojęcie jak to wygląda od środka.
NURS - 2 Marca 2008, 17:13

Sądzę, ze Putin :-)
GAndrel - 2 Marca 2008, 20:14

A Putin ją zna, bo ją tworzy. ;)
mad - 2 Marca 2008, 20:23

Putin demokratą nie jest, ale potrafi świetnie demokrację nagiąć do własnych potrzeb. Wygląda na to, że jego pomazaniec uzyska 60-70 procent głosów. To dla Putina dobry wynik: zwycięstwo pomazańca pewne, ale wynik daleki od 90-procentowych przegięć i chyba słabszy od samego Putina (nie pamiętam dokładnie, ile uzyskał Putin).
Z drugiej strony z miejsc 2. i 3. wieje grozą. Drugi jest komunista Ziuganow, trzeci Żyrinowski.
Jaki zatem wybór ma Rosja?

GAndrel - 2 Marca 2008, 20:43

Pamiętajmy tylko o tym, że jest to wybór dany przez Putina.

Partner forum