Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Easy - 21 Lutego 2008, 14:47
http://www.pardon.pl/arty...putinem_sprawdz
Ja tam prawie zawsze "d" wybierałem...
Madar - 23 Lutego 2008, 22:59
http://wiadomosci.onet.pl/1698225,11,item.html
Agata - 24 Lutego 2008, 01:34
Przeczytawszy owo krótkie streszczonko podlinkowane przez Madara padłam i leżę. Pomijając już wszelkie sympatie czy antypatie polityczne, jest pewien poziom retoryki, który mnie przewraca... Dzikie oczy? Porównywanie zagrożenie aresztowaniami opozycji w Polsce i Rosji? Ja przepraszam, czy ktoś wskrzesił Gomułkę i dał mu posadę pisania tekstów panu Jarosławowi?!
NURS - 24 Lutego 2008, 13:09
Tak, o ile pamiętam Niesiołowski i cały PiS był oburzony tym posądzeniem
mad - 24 Lutego 2008, 13:35
Tusk ślicznie sobie patrzy spode łba na otaczający świat, który na razie jeszcze nie sprostał jego wymaganiom. Jarek za to strzela minki, oryginalnie formując usta w trakcie łapania oddechu (w sensie dosłownym tego wyrażenia). Pamiętam, że Balcerowicz wygłaszając swoje jedynie słuszne mądrości, rozglądał się po otoczeniu, upewniając się zapewne, czy gawiedź rozmumie i reaguje z należytym entuzjazmem. Lesio Miller uformował sobie uśmiech, który prezentował światu pod odpowiednim kątem pochylenia głowy względem podłoża. Aż w końcu upadł - w sensie przenośnym, a wcześniej w dosłownym - w śmigłowcu. Pawlak zawsze ma twarz pomnikową, stanowiącą wyzwanie dla studentów psychologii. Olejniczak ciągle sprawia wrażenie skonfudowanego, zdziwionego faktem, że skrzecząca rzeczywistość jeszcze się na jego geniuszu i racjach nie poznała. Cóż, tym gorzej dla rzeczywistości. Pindera spogląda w oczy rozmówcy wzrokiem bazyliszka, a czym to grozi, zobaczcie w ostatnim konkursowym szorcie... Kto tam jeszcze został? A... Józio Oleksy natchnienia do retorycznych impresji szukał raczej powyżej poziomu własnej głowy. Spoglądał w górę, ale co do przyczyn tego zjawiska zdania są podzielone: jedni sądzą, że brał argumenty z sufitu, drudzy, że pod sufitem miał trochę nierówno.
Piech - 24 Lutego 2008, 13:45
Bravo, mad!
Jeszcze Kalisza scharakteryzuj. I drogiego Bronisława. Koniecznie. I naszą panią Hanię. I Borowskiego. Yes.
NURS - 24 Lutego 2008, 16:03
Kto to jest Pindera? W guglu jest głównie ksiądz tego nazwiska.
mad - 24 Lutego 2008, 16:10
Ksiądz Julia. Prawić morały potrafi
NURS - 24 Lutego 2008, 16:13
Shit, wszyscy po naźwisku a ona przekręcona
Ale dobre było.
mad - 26 Lutego 2008, 14:57
Kaziowi odbija?
http://wiadomosci.wp.pl/w...=1204033892.974
GAndrel - 26 Lutego 2008, 14:59
dalambert w wątku PaS napisał/a | popatrz . popatrz to nawet Tanie państwo p. Tusk po PiS małpowal |
No popatrz, to PO jeszcze coś po PiS małpuje? To może zacznij ich popierać skoro uważasz, że realizują program PiS?
dalambert - 26 Lutego 2008, 15:23
GAndrel napisał/a | To może zacznij ich popierać skoro uważasz, że realizują program PiS? | No odrazu popierać, a z kim byście się na Forum spierali, toż by same POcmokiery tu kwitły, a tak to dziękujcie, ze ktoś Wam czasmi ciśnienie podnosi
dareko - 26 Lutego 2008, 15:44
dalambert, Twoje cisnienie moze Cie kiedys rozsadzic.
dalambert - 26 Lutego 2008, 15:50
dareko, drogi Przyjacielu ja tu z poświęceniem dbam byście w POwiackiej czujności nie zgnusnieli i mchem samouwielbienia się nie podławili ,a Ty mi o moim ciśnieniu
po pierwsze oczywiście Za wysokie
po drugie Tu to ja na luzie bywam hej
Easy - 27 Lutego 2008, 11:26
http://www.dziennik.pl/po...w_mediach_.html
Cytat | Dziś rekomendację partii do występowania w mediach mają Paweł Kowal, uznawany za medialne odkrycie tej kadencji, Mariusz Kamiński z Adamem Hofmanem, Zbigniew Girzyński i Joachim Brudziński |
Kto, ja się pytam kto dał im taką rekomendację?! Brudziński miedialny? He he he...
A "Wprost" ma problem z redaktor Kanią. Bardzo dobre zachowanie Janickiego, który zawiesił z nią współpracę. Inni by bagatelizowali sprawę, że to niby info od zbrodniarza, a tu proszę, naczelny przecina od razu wszystkie spekulacje, które mogłyby uderzać w wiarygodność jego czasopisma.
Adanedhel - 27 Lutego 2008, 11:30
Easy, ale nie powiesz, że Brudziński jest gorszy od Gosiewskiego czy Kuchcińskiego. W sumie to dość inteligentne zagranie. Chłopcy których wybrali do występowania w mediach gadają jak najęci (znaczy przekrzykują innych) i mają zapał godny świętej inkwizycji. A że mylą Neo z agentem Smithem to inna sprawa.
Właściwie PiS powinno odsunąć od występów w mediach Jarosława Kaczyńskiego. Wtedy mieliby wzrost popularności gwarantowany.
Easy - 27 Lutego 2008, 11:39
Adanedhel napisał/a | Easy, ale nie powiesz, że Brudziński jest gorszy od Gosiewskiego czy Kuchcińskiego. |
Nie jest gorszy, to fakt, ale wiele mu nie brakuje. A Kuchciński już chyba dawno temu dostał bana na pokazywanie się w tv.
Chodzi tylko o to, że sposobem argumentacji i zachowania Brudziński dla mnie nie różni się niczym od takiego np. Kurskiego.
Adanedhel napisał/a | Właściwie PiS powinno odsunąć od występów w mediach Jarosława Kaczyńskiego. Wtedy mieliby wzrost popularności gwarantowany. |
Wtedy pewnie partia przestałaby istnieć.
NURS - 27 Lutego 2008, 12:20
Easy napisał/a | Adanedhel napisał/a | Easy, ale nie powiesz, że Brudziński jest gorszy od Gosiewskiego czy Kuchcińskiego. |
Nie jest gorszy, to fakt, ale wiele mu nie brakuje. A Kuchciński już chyba dawno temu dostał bana na pokazywanie się w tv.
Chodzi tylko o to, że sposobem argumentacji i zachowania Brudziński dla mnie nie różni się niczym od takiego np. Kurskiego. |
Ale w PiS to raczej zaleta niż wada.
Ramzes - 27 Lutego 2008, 16:04
W PiS każda wada jest zaletą
Madar - 27 Lutego 2008, 19:43
http://wiadomosci.onet.pl/1700514,11,item.html
ihan - 1 Marca 2008, 11:13
Bielan napisał/a | - Robiliśmy wiele rzeczy, których nawet nie obiecywaliśmy, bo nasz program był dość skromny i trudno to było nazwać populizmem - podsumowuje Adam Bielan. |
Cały wywiad tutaj.
I jeszcze coś na temat kabaretów jako trzeciej, czwartej czy którejś tam kolejnej władzy.
Wczoraj bodajże nie przeszedł oczywiście podatek liniowy. I nie wiem czy kogokolwiek to zdziwiło w kraju gdzie najlepiej być głupim i leniwym, a pojęcie sprawiedliwości społecznej obejmuje skubanie naiwnych pracowitych i uczciwych. Dla jasności: ze względu na miejsce zatrudnienia pewnie nigdy nie wyjdę z I progu podatku, ale nie czuje potrzeby mszczenia się za ten fakt na innych. Jaki mam zawód, ile zarabiam i gdzie pracuję to przecież mój wybór, a nie krasnoludków w czerwonym.
NURS - 1 Marca 2008, 12:46
jako miejscowy oligarcha powiem jedno, ci, naprawdę bogaci, a poznalem wielu, mają sposoby, zeby nic nie placic. IMO, jeśli będą mieliniskie progi, moga - jak zresztą stało się to w Rosji - przestać kombinować. Bo za kilkanaście procetn nie warto pakować się do paki, a za 40-50 prawie każdy zaryzykuje.
Ale, zeby sprawdzić, trzeba to zrobić a nie gdybać.
Easy - 1 Marca 2008, 13:04
NURS napisał/a | Ale, zeby sprawdzić, trzeba to zrobić a nie gdybać. |
A jak niby chcesz to zrobić? Koalicjantowi średnio się to podoba, PiSowi w ogóle, czerwoni też przeciw, prezydent wetuje ustawę i po zabawie.
Społeczeństwo też nie jest do końca przychylne, bo myślą, że podatek liniowy to dzieło szatana i liberałów, skonstruowany na ostatnim piętrze najwyższego biurowca w Polsce, gdzie urzędują skorumpowani multimiliarderzy.
ihan - 1 Marca 2008, 13:11
Tak sobie myślę, że w zrozumieniu co to znaczy podatek liniowy świetnie by pomogło zrozumienie co to znaczy procent w sensie matematycznym, a z tym w społeczeństwie trudno. Bo koronnym argumentem jest, że niby dlaczego: bogaci mają płacić mniej niż mniej bogaci. Za diabła nie potrafię pojąc głębi tego argumentu, w którym momencie w podatku liniowym ktoś płaci mniej?.
Oligarcho NURSIE, czy nie chciałbyś zainwestować w stajnie? Nawet na polo możemy się przerzucić.
NURS - 1 Marca 2008, 15:49
ihan, z tymi procentami masz rację - swego czasu toczyłem na tym forum boje z Gustawem, który nie rozumiał, że 7% bezrobocia w chinach to jednak nie więcej, niż kilkanaście u nas, bo tam to 100 milionów ludzi
A to procenta przecież.
Przy liniowym bogaci placą mniej, bo placiliby więcej przy progresywnym,a biedni placa tyle samo. IMO o to chodzi.
Właśnie kupiłem helikoptery, bo korki straszne i na golfa się ciągle spóźniam, a one nie końweniują ze stajniami chyba.
ihan - 2 Marca 2008, 14:11
Czy mógłby ktoś rozsądnie skomentować wybory w Rosji? Tylko nie w stylu wygłaszanych w telewizorni opowieści o braku demokracji, tzn. ktoś kto naprawdę zna sytuację i ma choćby blade pojęcie jak to wygląda od środka.
NURS - 2 Marca 2008, 17:13
Sądzę, ze Putin
GAndrel - 2 Marca 2008, 20:14
A Putin ją zna, bo ją tworzy.
mad - 2 Marca 2008, 20:23
Putin demokratą nie jest, ale potrafi świetnie demokrację nagiąć do własnych potrzeb. Wygląda na to, że jego pomazaniec uzyska 60-70 procent głosów. To dla Putina dobry wynik: zwycięstwo pomazańca pewne, ale wynik daleki od 90-procentowych przegięć i chyba słabszy od samego Putina (nie pamiętam dokładnie, ile uzyskał Putin).
Z drugiej strony z miejsc 2. i 3. wieje grozą. Drugi jest komunista Ziuganow, trzeci Żyrinowski.
Jaki zatem wybór ma Rosja?
GAndrel - 2 Marca 2008, 20:43
Pamiętajmy tylko o tym, że jest to wybór dany przez Putina.
|
|
|