To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

hrabek - 5 Stycznia 2011, 16:08

Zupełnie nie zrozumieliście mojego postu...
ketyow - 5 Stycznia 2011, 16:10

To nie Ty pytałeś ;P:
hrabek - 5 Stycznia 2011, 16:13

Nie, ale moja odpowiedź miała ukryty sens ;)
czterdziescidwa - 5 Stycznia 2011, 16:30

Spoiler:

Bo to co je łączy, to jeszcze że dobre są.

Memento - 5 Stycznia 2011, 22:00

Michael_Savage napisał/a
Jaki horror możecie mi polecić?

Burning Bright, The Abandoned, My Bloody Valentine (rimejk), Lake Mungo, The Exorcism Of Emily Rose, See No Evil, Dread, Event Horizon, Behind The Mask: The Rise Of Leslie Vernon, Dead Silence, Scream, The Doll Master, 30 Days Of Night, Deathwatch, The Devil's Backbone, Cronos, Borderland, Dagon, White Noise, 1408. I kilka rupieci, because there's no school like oldschool 8) : Angel Heart, Hellraiser (cała seria), Evil Dead, The Serpent And The Rainbow.

No. Na razie więcej nie pamiętam.

Michael_Savage - 5 Stycznia 2011, 22:47

Egzorcyzmy Emily Rose oglądałem...
30 Days Of Night, - o tym tylko czytałem, ale chyba wreszcie obejrzę...

Lubię Zejście i Zejście II...
Omena nie lubię... Tak po prostu.

shenra - 6 Stycznia 2011, 12:58

Crazy heart nie jestem fanem melodramatów, ale ten był wyjątkowo udany i nawet muzyka country dobrze się prezentowała.

An American Crime mocny film. Przerażające jak eskaluje się okrucieństwo.

Ninja Assassin oj działo się działo. Motyw jak wiele innych o ninja, posoka lała się trochę za szczodrze, ale rozcinali się profesjonalnie :mrgreen:

Magnis - 6 Stycznia 2011, 13:44

Oglądałem wczoraj Constantina trochę przy długi dla mnie, ale dobrze zrealizowany.Taki mocny średniaczek, który można obejrzeć :D .
Matrim - 6 Stycznia 2011, 14:06

shenra napisał/a
i nawet muzyka country dobrze się prezentowała.

I zaskakujący Colin ;)

How to Train Your Dragon
Świetna bajka :)

shenra - 6 Stycznia 2011, 14:14

Matrim napisał/a
I zaskakujący Colin
Racja, nie podejrzewałam go o takie coś :mrgreen:
Memento - 7 Stycznia 2011, 01:46

Philadelphia

Ech. Dlaczego w polskich 'filmach' gej zawsze musi być maksymalnie przegiętą durną wypacykowaną wystrojoną ciotą? :? 9,5/10.

Fidel-F2 - 7 Stycznia 2011, 06:56

ale Filadelfia to nie film tylko artykuł publicystyczny
Memento - 7 Stycznia 2011, 11:02

Chyba jednak film, i to dobry film.
shenra - 7 Stycznia 2011, 13:16

Duelist sympatyczna, aczkolwiek smutna skośna bajka.

El Superbeasto omg. :mrgreen:

Witchma - 7 Stycznia 2011, 20:27

Tropem bezsenności powróciłam do Między słowami. To zdecydowanie najsmutniejszy film, jaki widziałam.
Adashi - 7 Stycznia 2011, 21:58

Tron: Dziedzictwo 3D

Miałem obawy, ale film daje radę - uczta dla oka i ucha + nostalgia. Warto, polecam.

Memento - 7 Stycznia 2011, 22:08

De Sołszal Netłork

Co nie wejdę na FW, De Sołszal Netłork jest typowany jako oskardowy pewniak przynajmniej w jednym newsie na dziesięć. Wydawało mi się że ludzie trochę przesadzają. Faktycznie - trochę. Jednak jak na moje oko film mógłby zgarnąć ze dwie - trzy statuetki. Ale teraz pan Fincher mógłby zabrać się za jakiś thriller, bo te mu wychodzą rewelacyjnie, no i od Zodiaca minęło już trochę czasu. 9/10.

Matrim - 8 Stycznia 2011, 01:43

O 23 zaczęli się Basterdzi. I nagle zrobiła się 1.30...
terebka - 8 Stycznia 2011, 10:18

Miałem podobnie. O 20 przysiadłem się do Wojny Światów, a po AI Sztucznej Inteligencji zrobiła się z nagła 1.20. Ale co tam. Warto było. Lubię filmy Spilberga. Będę sobie musiał odświeżyć parę innych. Może Imperium słońca? Dawno nie oglądałem. Jakiś czas temu zapatrzyłem się w Kolor purpury i też było fajnie.
Kruk Siwy - 8 Stycznia 2011, 11:08

Osobiście obejrzałem Wojnę Światów aczkolwiek z kieliszkiem w jednym ręku a pilotem w drugim. Spontanicznie kibicowałem Obcym mając nadzieją że najpierw dopadną Małą Dziewczynkę (archetyp wkuwiającej Małej Dziewczynki) a potem dupowatego Tatusia. Dopuszczałem możliwość, że Obcy sprawią mi przyjemność i rozpirzą Boston razem z Mamusią.
Niestety, znowu im się nie udało.

terebka - 8 Stycznia 2011, 11:45

Fuc... znaczy fakt! Pier dołowaty Tom, heroicznie zmagający się z przypadkami, które ewidentnie mu jednak sprzyjały, mimo że tuż wokół dematerializowały się dziliony współludzi. I cała rodzinka, łącznie z Typowo Wkuwiającym Młodym Człowiekiem, dotarła do celu. Wymiotło miliardy, a tej jednej rodzinki nie uszczupliło choćby o jednen egzemplarz. Ale i tak uważam, że spektakl na wysokim spilbergowskim poziomie. Może dlatego potrzebny był Spilbergowi wątek radosnego happyendu bo przecież to chyba jedyny jego twór o ufokach, gdzie one są te złe.
shenra - 8 Stycznia 2011, 12:30

Obejrzałam Halloween i Halloween 2 biorąc pod uwagę, że jakoś nie mam serca do tej serii, to ze zdziwieniem stwierdzam, że bardziej mi się 2 podobała, cokolwiek to "podobała" miałoby znaczyć. :wink:
gorbash - 8 Stycznia 2011, 12:46

Znaczy się te stosunkowo świeże rimejki?
Halloween dwójka to mistrzostwo moim zdaniem.
Spoiler:

shenra - 8 Stycznia 2011, 12:51

gorbash, a propos spojlera, tak połowicznie w sumie, albo przegapiłam ;P: Motyw z koniem i matką niekoniecznie mnie przekonał i od początku było jasne do czego to prowadzi, ale wizualnie lepszy od pierwszego.
gorbash - 8 Stycznia 2011, 13:16

Jasne! To przecież slasher :)
Fidel-F2 - 8 Stycznia 2011, 14:22

Kruk Siwy napisał/a
Osobiście obejrzałem Wojnę Światów aczkolwiek z kieliszkiem w jednym ręku a pilotem w drugim
Żona oglądała, ja grałem w Hirołsów i rzucałem okiem
Stormbringer - 8 Stycznia 2011, 19:35

Memento napisał/a
Ale teraz pan Fincher mógłby zabrać się za jakiś thriller, bo te mu wychodzą rewelacyjnie, no i od Zodiaca minęło już trochę czasu.

Już się zabrał - kręci anglojęzyczną wersję "Meżczyzn, którzy nienawidzą kobiet" (bodaj z Craigiem i Skarsgardem).

Memento - 8 Stycznia 2011, 19:50

A fucktycznie. ;P:

There Will Be Blood

Podobało się, oj podobało. Świetny Daniel Day-Lewis jako trochę szalony, trochę demoniczny i bardzo przebiegły Daniel Plainview, który pod koniec filmu - i chyba też życia - jest już tylko szalony. Fajnie było też zobaczyć, jak zaczął się ten cały ropowo-ekonomiczny, trwający do dziś szał. 9/10 jak bum cyk cyk. ;P:

lucek - 8 Stycznia 2011, 19:57

Memento napisał/a

There Will Be Blood

Podobało się, oj podobało. Świetny Daniel Day-Lewis jako trochę szalony, trochę demoniczny i bardzo przebiegły Daniel Plainview, który pod koniec filmu - i chyba też życia - jest już tylko szalony. Fajnie było też zobaczyć, jak zaczął się ten cały ropowo-ekonomiczny, trwający do dziś szał. 9/10 jak bum cyk cyk. ;P:

Totalnie zarąbisty film! Bardzo dobry kawał kina.

l.

dzejes - 8 Stycznia 2011, 23:43

Witchma napisał/a
To zdecydowanie najsmutniejszy film, jaki widziałam.

Ale przecież z happy endem.

Partner forum