Spodenki - Szorty
Magnis - 17 Listopada 2013, 17:39
CzterySilnia napisał/a | Pistacje |
Aż mi się Leclerc przypomniał .
Blue Adept - 17 Listopada 2013, 18:28
Żadnych rzutów na taśmę? Zostało jeszcze trzy i pół godziny. Można jeszcze spisać jakiś pomysł.
Martva - 17 Listopada 2013, 18:38
Blue Adept, liczy się jakość
Blue Adept - 17 Listopada 2013, 19:41
Martva - Jakość jest niezła, ale duża ilość jest też jakością samą w sobie. Poza tym jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Blue Adept - 17 Listopada 2013, 21:03
Fajnie, pojawiły się szorty numer dziesięć i jedynaście. Dziękuję. Została jeszcze godzina, ale z racji ilości szortów i czekania do ostatniej minuty teksty wkleję pewnie z lekkim opóźnieniem.
shenra - 17 Listopada 2013, 21:46
Śnił mi się koleś z rogami
Blue Adept - 17 Listopada 2013, 21:50
shenra - Przyprawiamy? Przyprawiamy! Ochotnicy pewnie się znajdą.
P.s. Szorty wstawię w kolejności alfabetycznej - po tytułach.
mesiash - 17 Listopada 2013, 21:55
potęga dobrego tematu
Magnis - 17 Listopada 2013, 22:16
Chyba potęga dobrego gospodarza . Czekam na koniec nadsyłania szortów i chętnie przeczytam .
Blue Adept - 17 Listopada 2013, 22:26
Już można głosować. Jeszcze raz dziękuję wszystkim autorom za trud i odwagę pisarską. Mam nadzieję, że edycja spodoba się także czytelnikom.
konopia - 19 Listopada 2013, 11:07
Padła propozycja (baranek zgłosił) by może zwycięskie szorty na powstający portal (prawdopodobnie najlepszy portal fantastyczny w sieci) dawać.
Fajnie.
Tylko, trzeba się zastanowić,
*czy automatycznie każdy wygrany tam ląduję (każdy wysyłający szorta do konkursu automatycznie się na zgadza)
* czy za każdym razem pytamy zwycięzce, czy chce.
* od kiedy to ma obowiązywać (czy od następnej edycji, czy może cofamy sie wstecz)
* czy idą w formie jak wygrały, czy mają być poddane dopieszczeniu (padła tak propozycja) i kto będzie oceniał, że faktycznie są już dopieszczone wystarczająco, i czy wyszło im na dobre - to jest największa zagadka dla mnie,
IMO czas ogłosić, że od następnej edycji wygrane szorty trafiają na portal i każdy kto chce brać udział zgadza się na tą formę nagrody.
Obowiązkowo należy poprawić ortografy, przecinki, czy rażące błędy stylistyczne, bez dużego ingerowania w treść opowiadania by po poprawkach dalej przypominało tego szorta sprzed poprawek (i tu potrzeba kogoś al'a naczelnego od szortów - ktoś kto sprawdzi po poprawkach czy jest już dobrze).
Jakieś inne pomysły?
Fidel-F2 - 19 Listopada 2013, 11:11
Blue Adept - 19 Listopada 2013, 11:14
Fidel-F2 - Spokojnie, jeszcze sobie coś uszkodzisz. Możesz rozwinąć?
konopia - 19 Listopada 2013, 11:14
a o co tobie chodzi tym razem?
Fidel-F2 - 19 Listopada 2013, 11:19
bo to żenujące jest, ustalcie jeszcze gremialnie jaki kolor srajtaśmy obowiązuje w danym tygodniu w biurze redakcji, tak wiem, że nie ma biura redakcji, ale nie zaszkodzi ustalić na wypadek gdyby kiedyś było
konopia - 19 Listopada 2013, 11:24
Fidel-F2, nawet najprostsze zabawy potrębuje określonych zasad.
Skoro portal (prawdopodobnie najlepszy portal fantastyczny w sieci) ma zamieszczać te teksty to muszą od strony ortograficzno-interpunkcyjnej być nie naganne i trzeba bedzie je poprawiać, nie kłuły w oczy niedoróbkami.
Aha zapomniałem jeszcze o jednym, ważnym
na portalu publikujemy szorty pod nickami z forum czy podajemy prawdziwe dane osobowe?
Fidel-F2 - 19 Listopada 2013, 11:29
Cytat |
Fidel-F2, nawet najprostsze zabawy potrębuje określonych zasad. | od tego jest Redakcja
konopia napisał/a | nie naganne | nienaganne
konopia napisał/a | Aha zapomniałem jeszcze o jednym, ważnym
na portalu publikujemy szorty pod nickami z forum czy podajemy prawdziwe dane osobowe? |
Agi - 19 Listopada 2013, 11:32
Fidel-F2, nie gorączkuj się. Redakcja powoli (to ważne słowo) powstaje. Co najmniej kilku osobom, chciałabym zaproponować zajęcie się sprawą.
baranek - 19 Listopada 2013, 11:47
Agi, no własnie zauważyłem w stopce lyliowe haslo, ale nie wiem kiedy się pojawiło.
Agi - 19 Listopada 2013, 12:36
baranku, pojawiło się wczoraj. Dyskusje kuluarowe są cały czas prowadzone, chętnych do pracy w redakcji proszę o deklaracje. Mogą być na priva.
Kolorek hasła miał się rzucać na oczy, tak sądzę.
baranek - 19 Listopada 2013, 13:03
Cytat | Dyskusje kuluarowe są cały czas prowadzone, chętnych do pracy w redakcji proszę o deklaracje. |
Proponuje wrzucić to do zasadniczego tematu dotyczącego portalu. Pewnie wśród osób nie zaglądających w spodenki też będą chętni.
Starscreem - 1 Grudnia 2013, 23:17
Och, i wyśnił się mój sen...
Temat: Po drugiej stronie
Objętość: 3500 znaków (ze spacjami).
Termin: 15 grudnia 2013 do 22.00.
Wiele rzeczy ma swoją drugą stronę, więc liczę, że wszystkich zaleje lawina pomysłów.
I myślę, że chyba możemy zostać przy pomyśle "jeden autor-kilka szortów".
Czas start
Agi - 1 Grudnia 2013, 23:22
Starscreem, temat daje wiele możliwości.
Wpisz jeszcze do wątku z tematami, odblokowałam.
Starscreem - 2 Grudnia 2013, 00:57
Początkowo chciałam wymyślić jakiś zupełnie egzotyczny temat, żeby pokazać, jaka to ja oryginalna Ale obserwując jaką obfitością zaowocował temat poprzedni - postanowiłam postawić na coś prostego i wieloznacznego
Borsuk - 2 Grudnia 2013, 01:20
To chyba najlepsze wyjście, nikt nie będzie na siłę pisał na temat, który mu nie podejdzie. A na luźnym temacie zabawa chyba nic nie traci?
Blue Adept - 2 Grudnia 2013, 13:22
Starscreem - W zakresie tematu poszłaś we właściwą stronę...
Starscreem - 2 Grudnia 2013, 13:25
Poszłam w ślad mistrza szortowej mobilizacji
baranek - 2 Grudnia 2013, 20:05
Do posłuchania w przerwach między uderzeniami natchnienia:
http://www.youtube.com/watch?v=PMzQ1mHNcpA
Starscreem - 2 Grudnia 2013, 22:45
Jest dopiero poniedziałek, a w mojej skrzynce znalazł się już pierwszy szort
Przesłodki Palce lizać
Blue Adept - 3 Grudnia 2013, 08:38
Starscreem - Chyba domyślam się, kto tak szybko uderza. Mnie też to spotkało.
|
|
|