Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Piech - 12 Lutego 2008, 20:29
Co na to forumowi prawnicy?
Cytat | Prawo w PRL moglo dzialac wstecz
uznal - de facto - Sad Najwyzszy, uchylajac wobec jednego z sedziow zarzut
o stosowanie dekretu o stanie wojennym przed jego opublikowaniem. W
uzasadnieniu Sad podal, ze `w Konstytucji PRL z 1952 nie zamieszczono
zakazu tworzenia przepisow karnych z moca wsteczna'. To orzeczenie Sadu
zamyka sprawe siedemnastu sedziow i siedmiu prokuratorow ktorym IPN
postawil podobne zarzuty. |
http://www.fuw.edu.pl/donosy
dalambert - 13 Lutego 2008, 08:42
NURS napisał/a | tu nie chodzi o dokuczliwość, ale o standardy. Władza kłamała i oficjalnie udając przyjazne gesty, ryła pod protestującymi |
A protestujące ryly pod władzą z wyciem dziennikarskiego aplauzu, jak teraz tak samo ryją / powody mają, ale dzieci się po karetkach rodzą przy szpitalnych ewakuacjach/ to koleżeństwo dudy w miech i dawaj w kółeczko o mordowanych laptopach i zagłuszonych telefonach,
Poniewarz następne białe misteczko szykuje się na maj to poczekam sobie i zabaczę czy je wtedy zauważycie, zajęci PiS-owskich grzechów przeogromych wspominaniem.
Jest dobrze, dobrze jest, dobrzejak....
Czarny - 13 Lutego 2008, 08:51
dalambert napisał/a | Poniewarz |
dalambert - 13 Lutego 2008, 09:09
Czarny, wrócileś !!! hej co za ulga, że jednak Ktoś o nasze ortmorale dba / jak się na szbko w klawisze puka to różne kwiatki rosną/- NIE poprawiam, a niech wisi imnie uwiera hej
Czarny - 13 Lutego 2008, 09:10
ja jestem cały czas, tylko mniej
NURS - 13 Lutego 2008, 11:46
dalamberciku złoty, ale tym się różnimy, że nie antycypujemy za co bedziemy besztać politykó za miesięcy parę, tylko recenzujemy ich dokonania przeszłe i biezące
Zastanów się, skoro fakt, że władza robiła co robiła, jest usprawiedliwiony tym, że druga strona ryła, to za co krytykujesz PO? Przecież tym sposobem usprawiedliwisz wszystko co nowy rzad zrobi.
Jedna miara dla wszystkich.
dalambert - 13 Lutego 2008, 12:11
Otóż to pytanie czy ryła, czy tylko ograniczala swobode prowadzenia propagandy przez popełniające przestępstwo /jakim bylo wdarcie się i okupowanie publicznego gmachu/ baby.
A nowy standart sie już ustanawia - oprzekazywania danych osób pokrzywdzonych krzywdzicielowi o ile Vip - em jest / Olsztyn/ niereagownia na zgrożenie świadków przez bandytów zakończone zamordowaniem świedka, wypuszczanie na wolnosć gangsterow / to dzielo p. sedziny Piwnik/
i trzymanie oskarżonych/ dla propagandowego picu o ludobókstwo/ żolnierzy w pudle
Tym się Nurs róznimy, że Ty przy ewentualnych "zbrodniach " PiS trąbisz o standardach , a przy kompromitacji i draństwie innych , wracasz do zbrodni PiS, , a przy itd
Dobrze jest, jest dobrze, dobrzejak..
NURS - 13 Lutego 2008, 12:20
dalambert, ja cię proszę, jest chyba zupełnie odwrotnie - to ty na każde wypomnienie co PiS zrobiłodbijasz piłeczkę albo maglem, albo tym, że PO bije murzynów.
a poza tym gdzie ta kompromitacja, skoro sam usprawiedliwiasz wszystkie dzialania polityków (jeśli są z twojej opcji popatrz sam.
A propos nowego Standardu, te dane nie wyplynęły tydzien temu, tylkoznacznie wcześniej, czy to znaczy, że PiS jest za to odpowiedzialny? VIPy mówisz - przypomnę ci też Stokłosę, kumpla Dorna, który mialna biurku wszystkie skargi kierowane na policję i koledzy powiadomili go, kiedy spieprzać czas nadszedł . Znowu próbujesz tworzyć wizję, ze z nadejściem nowej władzy coś się zmieniło. A to nieprawda jest.
Nie sposob nie przypomnieć, że za PiS bylo tak samo, więc nie ma żadnej zmiany jakościowej w tej materii.
Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 12:21
dalambert napisał/a | A nowy standart sie już ustanawia - oprzekazywania danych osób pokrzywdzonych krzywdzicielowi o ile Vip - em jest | bzdura, zawsze tak było, że oskarżony wraz z wszelkimi danymi dotyczącymi sprawy dostawał dane drugiej strony
ale tym gorzej dla faktów
dalambert - 13 Lutego 2008, 12:26
Wspaniale i Takie wlaśnie kretynskie prawo pozwala spokojnie świadków strzelać, i kobitki co wreszcie ruszyly olsztyńskiego erotomana z pracy wylać. huraaa
Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 12:29
dalambert, nareszcie sens w Twojej wypowiedzi, hmm... tylko czemu PiS tego prawa nie zmienił przez dwa lata? PO pewnie nie dawało.
dalambert - 13 Lutego 2008, 12:35
Fidel-F2, bo ten olszyński pipciuś nie ma postawionego aktu oskarżenia wniesionego do sądu jeno jest oskarzony w prowadzonym śledztwie i ZDRADZENIE mu i jego urzędasom wszytkich osób osjarżających tego pipka o Molestowanie seksualne i gwałty w pracy prowadzi do ukręcania sprawie lba i daje szeroką możliwość zastraszanie świadków.
ajest dziełem Nowej niepolitycznej obsady prokuratury białostockiej , którą to nową obsadę wsadzil tam mec. Ćwiąkalski huurrraaaa
NURS - 13 Lutego 2008, 13:11
dalambert skończ z tymi kłamstwami, przed Ćwiąkalskim (kuźwa, co to w ogóle znaczy, to nazwisko? był Ziobro przed nim stu innych a prawo było takie samo i dostep do akt taki sam.
Żebyś nie wiem co robił, i tak tego PO nie przypniesz.
dalambert - 13 Lutego 2008, 13:33
Jakie kłamstwa, od kiedy to informuje się podeirzanego o świadkach oskarzenia przed sformulowaniem i wniesieniem do Sądu aktu oskarżenia, to jest nowość i PiS tegoNURS, nie przypiszesz - Skończ z tym fanatyzmem hej
NURS - 13 Lutego 2008, 14:19
ale ja tego PiSowi nie przypisuje,tylko ty to zrzucasz na nową władze, a ja ci powtarzam, to było od bardzo bardzo dawna. Dałem ci nawet jakskrawy przypadek - Stokłosę. Jego informowano o tym,ktosię na niego skarżył, a on dbał, żeby się to nie powtarzało A potem ktoś uprzejmy uprzedził, ze powinien wyjechac, kiedy dobierali mu się do *beep*.
I dzialo się to zanim usunięto PiS od władzy i wcale nie za komuny.
BTW dostęp do akt i zeznań obciążających ma każdy adwokat, bo musi ustalać linie obrony i to jest jedna z podstaw prawa na całym świecie. Gdzie tu jakaś nowość?
dalambert - 13 Lutego 2008, 14:50
NURS napisał/a | A potem ktoś uprzejmy uprzedził, ze powinien wyjechac, kiedy dobierali mu się do *beep*. | toż to czyste przestepstwa były, a w przypadu przeze mnie za prasą prokuratura białostocka oficjalniepoprosiła Urzad miejski w Olsztynie o dane świadków w prowadzonej sprawie i wszystko podobno zgodnie z prawem / czyli aż się chce wyć Ziobro wróć i weź cwaniaczków za pysk może bez praw, ale sprawiedliwie/
a to na co zwracam ostatnio niesmialo uwagę to nieslychany parasol ochronny mendiów nad rządem p. Tuska i robienie mu piaru
ot vhocby dzisiejsze zachwyty nad ty że rejsowym samolotem leci do Wszyngtonu, / jakby tego prezydencko-premierowskkiego antyka Tu-ileś tam, jeszcze wpuszczali w przestrzen powietrzną USA/
dareko - 13 Lutego 2008, 14:53
dalambert napisał/a | / czyli aż się chce wyć Ziobro wróć i weź cwaniaczków za pysk może bez praw, ale sprawiedliwie |
Juz to u nas grali. Ubecy brali za pysk. Bez praw.
Agi - 13 Lutego 2008, 14:58
Oskarżony ma prawo zapoznać się ze wszystkimi materiałami po zamknięciu dochodzenia bądż śledztwa, a przed wniesieniem aktu oskarżenia. Jest to procedura przewidziana kodeksem postępowania karnego. Gwarantuje się w ten sposób podejrzanemu (który nie jest jeszcze oskarżonym - to następuje dopiero po wniesieniu a/o) prawo do obrony - może złożyć wniosek o uzupełnienie postępowania, zgłosić dowody świadczące o jego niewinności. Jest to jedna z podstawowych gwarancji procesowych i jej naruszenie może być podstawą do wnoszenia apelacji.
Tak, na marginesie dalambert, czepnę się: sędzina to żona sędziego. Kobieta - sędzia, to po prostu sędzia.
Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 15:04
dobrze mądrego posłuchać
Kruk Siwy - 13 Lutego 2008, 15:05
Potocznie można mówić sędzina, a dalambert bardzo jest potoczny a czasami i pomroczny...
Ale dobrze że się może tu wygadać. Przy piwie mnie nie będzie nudził.
Agi - 13 Lutego 2008, 15:07
Fidel-F2, to do mnie?
Kruk Siwy - 13 Lutego 2008, 15:15
Fidel się podlizuje... ale i on czasami prawdę powie. W przeciwieństwie od ministra niesprawiedliwości Ziobry...
Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 15:15
Agi, naturalnie, że do Ciebie
Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 15:17
Kruku, Fidel sie nie podlizuje, jak trzeba to raz lusterko urwie a drugi cicho siedząc posłucha
Kruk Siwy - 13 Lutego 2008, 15:22
Ja tak Fidelu kutrurarnie do rozmowy się wcinam...
dalambert - 13 Lutego 2008, 15:29
No to Straszliwa prowokacja PiS-owska na ten tydzien odpracowana bawcie sie sloneczka wy moje kochane dalej , az do wiadomego skutku
NURS - 13 Lutego 2008, 16:28
dalambert napisał/a | No to Straszliwa prowokacja PiS-owska na ten tydzien odpracowana bawcie sie sloneczka wy moje kochane dalej , az do wiadomego skutku |
Twoim zdaniem dalamberciku, twoim zdaniem. Zauważ, że tylko ty odnosiłeś ten fakt do polityki. Wszyscy starają się udowodnić, ze jest to rzecz o PO i PiS niezależna
dobrze jest, naprawdę.
Adashi - 13 Lutego 2008, 16:38
http://fakty.interia.pl/f...gradzie,1058439
Madar - 14 Lutego 2008, 07:30
http://wiadomosci.onet.pl/1691930,11,item.html
Easy - 14 Lutego 2008, 14:20
A się Pawlaka czepiali...
|
|
|