To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Piech - 12 Lutego 2008, 20:29

Co na to forumowi prawnicy?

Cytat
Prawo w PRL moglo dzialac wstecz

uznal - de facto - Sad Najwyzszy, uchylajac wobec jednego z sedziow zarzut
o stosowanie dekretu o stanie wojennym przed jego opublikowaniem. W
uzasadnieniu Sad podal, ze `w Konstytucji PRL z 1952 nie zamieszczono
zakazu tworzenia przepisow karnych z moca wsteczna'. To orzeczenie Sadu
zamyka sprawe siedemnastu sedziow i siedmiu prokuratorow ktorym IPN
postawil podobne zarzuty.

http://www.fuw.edu.pl/donosy

dalambert - 13 Lutego 2008, 08:42

NURS napisał/a
tu nie chodzi o dokuczliwość, ale o standardy. Władza kłamała i oficjalnie udając przyjazne gesty, ryła pod protestującymi

A protestujące ryly pod władzą z wyciem dziennikarskiego aplauzu, jak teraz tak samo ryją / powody mają, ale dzieci się po karetkach rodzą przy szpitalnych ewakuacjach/ to koleżeństwo dudy w miech i dawaj w kółeczko o mordowanych laptopach i zagłuszonych telefonach,
Poniewarz następne białe misteczko szykuje się na maj to poczekam sobie i zabaczę czy je wtedy zauważycie, zajęci PiS-owskich grzechów przeogromych wspominaniem.
Jest dobrze, dobrze jest, dobrzejak....

Czarny - 13 Lutego 2008, 08:51

dalambert napisał/a
Poniewarz
:twisted:
dalambert - 13 Lutego 2008, 09:09

Czarny, wrócileś !!! hej co za ulga, że jednak Ktoś o nasze ortmorale dba / jak się na szbko w klawisze puka to różne kwiatki rosną/- NIE poprawiam, a niech wisi imnie uwiera hej
Czarny - 13 Lutego 2008, 09:10

ja jestem cały czas, tylko mniej
NURS - 13 Lutego 2008, 11:46

dalamberciku złoty, ale tym się różnimy, że nie antycypujemy za co bedziemy besztać politykó za miesięcy parę, tylko recenzujemy ich dokonania przeszłe i biezące :-)
Zastanów się, skoro fakt, że władza robiła co robiła, jest usprawiedliwiony tym, że druga strona ryła, to za co krytykujesz PO? :-) Przecież tym sposobem usprawiedliwisz wszystko co nowy rzad zrobi.
Jedna miara dla wszystkich.

dalambert - 13 Lutego 2008, 12:11

Otóż to pytanie czy ryła, czy tylko ograniczala swobode prowadzenia propagandy przez popełniające przestępstwo /jakim bylo wdarcie się i okupowanie publicznego gmachu/ baby.
A nowy standart sie już ustanawia - oprzekazywania danych osób pokrzywdzonych krzywdzicielowi o ile Vip - em jest / Olsztyn/ niereagownia na zgrożenie świadków przez bandytów zakończone zamordowaniem świedka, wypuszczanie na wolnosć gangsterow / to dzielo p. sedziny Piwnik/
i trzymanie oskarżonych/ dla propagandowego picu o ludobókstwo/ żolnierzy w pudle
Tym się Nurs róznimy, że Ty przy ewentualnych "zbrodniach " PiS trąbisz o standardach , a przy kompromitacji i draństwie innych , wracasz do zbrodni PiS, , a przy itd
Dobrze jest, jest dobrze, dobrzejak..

NURS - 13 Lutego 2008, 12:20

dalambert, ja cię proszę, jest chyba zupełnie odwrotnie - to ty na każde wypomnienie co PiS zrobiłodbijasz piłeczkę albo maglem, albo tym, że PO bije murzynów.
a poza tym gdzie ta kompromitacja, skoro sam usprawiedliwiasz wszystkie dzialania polityków (jeśli są z twojej opcji :-) popatrz sam.
A propos nowego Standardu, te dane nie wyplynęły tydzien temu, tylkoznacznie wcześniej, czy to znaczy, że PiS jest za to odpowiedzialny? VIPy mówisz - przypomnę ci też Stokłosę, kumpla Dorna, który mialna biurku wszystkie skargi kierowane na policję i koledzy powiadomili go, kiedy spieprzać czas nadszedł :-) . Znowu próbujesz tworzyć wizję, ze z nadejściem nowej władzy coś się zmieniło. A to nieprawda jest.
Nie sposob nie przypomnieć, że za PiS bylo tak samo, więc nie ma żadnej zmiany jakościowej w tej materii.

Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 12:21

dalambert napisał/a
A nowy standart sie już ustanawia - oprzekazywania danych osób pokrzywdzonych krzywdzicielowi o ile Vip - em jest
bzdura, zawsze tak było, że oskarżony wraz z wszelkimi danymi dotyczącymi sprawy dostawał dane drugiej strony
ale tym gorzej dla faktów

dalambert - 13 Lutego 2008, 12:26

Wspaniale i Takie wlaśnie kretynskie prawo pozwala spokojnie świadków strzelać, i kobitki co wreszcie ruszyly olsztyńskiego erotomana z pracy wylać. huraaa
Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 12:29

dalambert, nareszcie sens w Twojej wypowiedzi, hmm... tylko czemu PiS tego prawa nie zmienił przez dwa lata? PO pewnie nie dawało.
dalambert - 13 Lutego 2008, 12:35

Fidel-F2, bo ten olszyński pipciuś nie ma postawionego aktu oskarżenia wniesionego do sądu jeno jest oskarzony w prowadzonym śledztwie i ZDRADZENIE mu i jego urzędasom wszytkich osób osjarżających tego pipka o Molestowanie seksualne i gwałty w pracy prowadzi do ukręcania sprawie lba i daje szeroką możliwość zastraszanie świadków.
ajest dziełem Nowej niepolitycznej obsady prokuratury białostockiej , którą to nową obsadę wsadzil tam mec. Ćwiąkalski huurrraaaa

NURS - 13 Lutego 2008, 13:11

dalambert skończ z tymi kłamstwami, przed Ćwiąkalskim (kuźwa, co to w ogóle znaczy, to nazwisko? :-) był Ziobro przed nim stu innych a prawo było takie samo i dostep do akt taki sam.
Żebyś nie wiem co robił, i tak tego PO nie przypniesz. :twisted:

dalambert - 13 Lutego 2008, 13:33

Jakie kłamstwa, od kiedy to informuje się podeirzanego o świadkach oskarzenia przed sformulowaniem i wniesieniem do Sądu aktu oskarżenia, to jest nowość i PiS tegoNURS, nie przypiszesz - Skończ z tym fanatyzmem hej
NURS - 13 Lutego 2008, 14:19

ale ja tego PiSowi nie przypisuje,tylko ty to zrzucasz na nową władze, a ja ci powtarzam, to było od bardzo bardzo dawna. Dałem ci nawet jakskrawy przypadek - Stokłosę. Jego informowano o tym,ktosię na niego skarżył, a on dbał, żeby się to nie powtarzało :-) A potem ktoś uprzejmy uprzedził, ze powinien wyjechac, kiedy dobierali mu się do *beep*.
I dzialo się to zanim usunięto PiS od władzy i wcale nie za komuny.
BTW dostęp do akt i zeznań obciążających ma każdy adwokat, bo musi ustalać linie obrony i to jest jedna z podstaw prawa na całym świecie. Gdzie tu jakaś nowość?

dalambert - 13 Lutego 2008, 14:50

NURS napisał/a
A potem ktoś uprzejmy uprzedził, ze powinien wyjechac, kiedy dobierali mu się do *beep*.
toż to czyste przestepstwa były, a w przypadu przeze mnie za prasą prokuratura białostocka oficjalniepoprosiła Urzad miejski w Olsztynie o dane świadków w prowadzonej sprawie i wszystko podobno zgodnie z prawem / czyli aż się chce wyć Ziobro wróć i weź cwaniaczków za pysk może bez praw, ale sprawiedliwie/
a to na co zwracam ostatnio niesmialo uwagę to nieslychany parasol ochronny mendiów nad rządem p. Tuska i robienie mu piaru
ot vhocby dzisiejsze zachwyty nad ty że rejsowym samolotem leci do Wszyngtonu, / jakby tego prezydencko-premierowskkiego antyka Tu-ileś tam, jeszcze wpuszczali w przestrzen powietrzną USA/

dareko - 13 Lutego 2008, 14:53

dalambert napisał/a
/ czyli aż się chce wyć Ziobro wróć i weź cwaniaczków za pysk może bez praw, ale sprawiedliwie

Juz to u nas grali. Ubecy brali za pysk. Bez praw.

Agi - 13 Lutego 2008, 14:58

Oskarżony ma prawo zapoznać się ze wszystkimi materiałami po zamknięciu dochodzenia bądż śledztwa, a przed wniesieniem aktu oskarżenia. Jest to procedura przewidziana kodeksem postępowania karnego. Gwarantuje się w ten sposób podejrzanemu (który nie jest jeszcze oskarżonym - to następuje dopiero po wniesieniu a/o) prawo do obrony - może złożyć wniosek o uzupełnienie postępowania, zgłosić dowody świadczące o jego niewinności. Jest to jedna z podstawowych gwarancji procesowych i jej naruszenie może być podstawą do wnoszenia apelacji.

Tak, na marginesie dalambert, czepnę się: sędzina to żona sędziego. Kobieta - sędzia, to po prostu sędzia.

Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 15:04

dobrze mądrego posłuchać
Kruk Siwy - 13 Lutego 2008, 15:05

Potocznie można mówić sędzina, a dalambert bardzo jest potoczny a czasami i pomroczny...
Ale dobrze że się może tu wygadać. Przy piwie mnie nie będzie nudził.

Agi - 13 Lutego 2008, 15:07

Fidel-F2, to do mnie? :oops:
Kruk Siwy - 13 Lutego 2008, 15:15

Fidel się podlizuje... ale i on czasami prawdę powie. W przeciwieństwie od ministra niesprawiedliwości Ziobry...
Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 15:15

Agi, naturalnie, że do Ciebie
Fidel-F2 - 13 Lutego 2008, 15:17

Kruku, Fidel sie nie podlizuje, jak trzeba to raz lusterko urwie a drugi cicho siedząc posłucha
Kruk Siwy - 13 Lutego 2008, 15:22

Ja tak Fidelu kutrurarnie do rozmowy się wcinam...
dalambert - 13 Lutego 2008, 15:29

No to Straszliwa prowokacja PiS-owska na ten tydzien odpracowana bawcie sie sloneczka wy moje kochane dalej , az do wiadomego skutku
NURS - 13 Lutego 2008, 16:28

dalambert napisał/a
No to Straszliwa prowokacja PiS-owska na ten tydzien odpracowana bawcie sie sloneczka wy moje kochane dalej , az do wiadomego skutku

Twoim zdaniem dalamberciku, twoim zdaniem. Zauważ, że tylko ty odnosiłeś ten fakt do polityki. Wszyscy starają się udowodnić, ze jest to rzecz o PO i PiS niezależna :-)
dobrze jest, naprawdę.

Adashi - 13 Lutego 2008, 16:38

http://fakty.interia.pl/f...gradzie,1058439
Madar - 14 Lutego 2008, 07:30

http://wiadomosci.onet.pl/1691930,11,item.html
Easy - 14 Lutego 2008, 14:20

A się Pawlaka czepiali...

Partner forum