To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

GAndrel - 4 Lutego 2008, 18:26

dalambert napisał/a
Fidel-F2, to znaczy, że jJego Ekscelencja Pan vicePremier d/s gspodarki Waldemar Pawlak nie darowal 470 000 000 pln grzywny spółce J&S.

Wiesz co to jest błąd formalny? Nie? Doucz się.

Cytat
a Jego Ekscelencja Pan Minister Sprawiedliwości prof. mec. Ćwiąkalski nie polecił wypuścic przd odbyciem kary wspomnianych wyżej gangsterów i nie odmówil ponownego ich przymknięcia gdy radując sie z wyjścia z pudla i łaski Pana Ministra policjantów pobili. Co?

Ministrowi Sprawiedliwości nic do tego kogo sąd skazuje lub wypuszcza. Ani do tego kogo prokurator oskarża i o co. Wbij to sobie w końcu do tego pisowskiego łba!

A może napisz coś o nielegalnych podsłuchach ABW?

Fidel-F2 - 4 Lutego 2008, 18:44

dalambert napisał/a
to co mnie zachwyca to podarowanie znanej firmie dwu muzyków J&S przez p. Pawlaka prawie pół miliarda pln
Agi napisał/a
Z tego co słyszałam o sprawie, uchylenie decyzji nastąpiło ze względów formalnych, zadaje się że podpisała ją osoba do tego nieuprawniona, czyli z decyzji można sobie wkładki do butów zrobić.
Nie ma przeszkód, aby ponownie ją wydać tak, by była ważna.
Jeśli uważasz, że to jest popieranie jakieś spółki, no to ja przepraszam!

dalambert, może byś odniósł się do tych dwóch wypowiedzi? bo głupa rżniesz jak zoto

następny co nie kuma prostych zdań?

Piech - 4 Lutego 2008, 18:54

GAndrel, Ty się ostatnio po chamsku odzywasz do dalamberta. Powiedział Ci to już ktoś?
GAndrel - 4 Lutego 2008, 19:03

Jesteś pierwszy. ;) Jakoś tak na mnie działa. Jego wina. :mrgreen:
Piech - 4 Lutego 2008, 19:08

To ja się formalnie zapytam czy to się mieści w przyjętej formie dyskusji na tym forum, żeby zwracać się do innego forumowicza per "wbij to sobie do tego coś-tam-coś-tam łba"? Bo ja tego wcześniej nie słyszałem, ale może przegapiłem.
GAndrel - 4 Lutego 2008, 19:20

To jeżeli się nie mieści to ja proszę o ostrzeżenie. Albo nawet je sobie sam prewencyjnie przyznaję. W przyszłości będę używał tylko "ogólnie przyjętych sformułowań".
Agi - 4 Lutego 2008, 19:45

GAndrel, Piech, ma rację, ale skoro już ją uznałeś nie ma potrzeby drążenia tematu.
Piech - 4 Lutego 2008, 19:50

OK, dzięki.
Easy - 4 Lutego 2008, 20:57

http://www.dziennik.pl/po..._bez_Tuska.html

Bo Morales bez gitary jest jak Lipski bez Siary, że tak napiszę.

NURS - 4 Lutego 2008, 21:45

Easy napisał/a
dalambert napisał/a
Jakim cudem dwu muzyków okazało się być mistrzami pośrednictwa w sprzedarzy ropy i gazu z rosji tego do dziś nie wie nikt.

Kaczyński mógł zostać premierem to i muzyk może zostać mistrzem pośrednictwa w sprzedaży ropy.

Easy, chylę kalepusza :twisted:

Chwilę mnie nie było a tu się robi piekiełko. nie wyzywamy się wzajemnie. Życie samo pokazuje, kto ma rację.
BTW, a jak marynarz z wykształcenia może prowadzić pismo literackie? :roll:

Martva - 4 Lutego 2008, 21:55

Cytat

Dobrze :mrgreen:

Easy - 4 Lutego 2008, 21:55

NURS napisał/a

Z uśmiechem.

Aumiller na ten przykład z wykształcenia to się chyba roślinkami zajmował, a skończył jako minister budownictwa. Wiechecki z wykształcenia to kibicem był, a skończył jako minister gospodarki morskiej. Jakubiak o sporcie pojęcie miała takie, że piłka jest okrągła a bramki są dwie, a skończyła jako minister sportu. Fotyga nie miała pojęcia, jak właściwie ma na imię, a skończyła jako minister spraw zagranicznych.

Słowem: nie wykształcenie zdobi człowieka.

NURS - 4 Lutego 2008, 22:17

A co do laputopu ministra i asystenta i engelkinga, bo juz trzy laputopy ponoć sa zniszczone. dalambercie złoty, wiesz, że na tych laputopach teoretycznie były nagrania pana Lepperoso? No i teraz tylko kopie są u proroków, a te chyba za dowody robić niemogą.
Pamiętam, jaki szum był, jak zastrzelilimy Pershinga, a jego pannica karte połamała z komórki - pamiętacie na pewno. Tak dziala się w mafii, żeby psy nie zwąchały kto był wpisany. Dokładnie tak. dyski, i karty.

Easy - 4 Lutego 2008, 22:21

Fakt, sprawy nie należy bagatelizować, ale głupio trochę zrobili, nagłaśniając całą sprawę na samym początku, gdy wszystko zasadza się na spekulacjach, domysłach i docinkach z obu stron.

W ciszy pozbierać dowody, udokumentować wszystko, być 100% pewnym co do danego przekrętu - i wtedy dowalić. A tak to faktycznie, może to wszystko wyglądać na zwykły rewanż polityczny, a raczej na próbę rewanżu politycznego.

GAndrel - 5 Lutego 2008, 07:24

Fatum jakieś wisi nad tymi laptopami. Kolejny "się zniszczył".

http://wiadomosci.gazeta....69,4898710.html

GW napisał/a
Szef Prokuratury Okręgowej w Katowicach nadzorujący śledztwo w sprawie Barbary Blidy utopił w wannie swój laptop. Do tego nieszczęśliwego wypadku doszło tuż przed odwołaniem go ze stanowiska

dareko - 5 Lutego 2008, 07:55

Jesli zrobil to celowo, to partacz.
dalambert - 5 Lutego 2008, 08:09

No to moi mili laptopujcie dalej /zwalnianie gangsterów to dla Was pikuś, a gigantyczne umorzenie grzywny to pretekstdo opowieści o nie niekompetencji ludzi z dawnej ekipy, ech historicalfiction i tyle,/ więc raz na tydzien zabawy starczy - ekscytujcie się wesoło - powodzenia :twisted:
Rafał - 5 Lutego 2008, 08:23

A ja czytejąc tę dyskusję właśnie miałem widzenie przyszłości i zobaczycie, że już za dwie kadencję członkowie PiSu będą przyjmowali do ZBoWiD-u bo dwa lata walczyli, a potem byli ofiarami systemu. Kurczę, jeszcze zobaczycie. :wink: Chyba nawet mogę się założyć :lol:
Martva - 5 Lutego 2008, 09:03

Ofiarami na pewno, ale żeby od razu systemu? :roll:
ihan - 5 Lutego 2008, 09:15

GW napisał/a
Szef Prokuratury Okręgowej w Katowicach nadzorujący śledztwo w sprawie Barbary Blidy utopił w wannie swój laptop. Do tego nieszczęśliwego wypadku doszło tuż przed odwołaniem go ze stanowiska

dareko napisał/a
Jesli zrobil to celowo, to partacz.

pewnie, ze partacz. Słyszałam o wrzucaniu suszarek do wanny, ale laptopów? Postęp, panie dziejku, postęp.

Agata - 5 Lutego 2008, 10:14

A ja chcę konferencji prasowej i szczegółowej opowieści o tym, co pan prokurator robił w łazience z laptopem i jak doszło do tej niepowetowanej straty.

Boszszsz... naprawdę nie mozna zniszczyć laptopa jakoś wiarygodniej?!

gorbash - 5 Lutego 2008, 10:18

Pech tylko że na baterii jechał... ;-)
dareko - 5 Lutego 2008, 10:20

Agata, wiarygodniej byloby go nie niszczyc tylko dysk wymienic :mrgreen:
Agata - 5 Lutego 2008, 10:36

dareko albo zalać pełnym termosem kawy, albo zbić sobie szybę w samochodzie i powiedzieć, że ukradli, albo cokolwiek...

Ale powiedzcie mi, jaki poziom zidiocenia trzeba osiągnąć, żeby zrobić coś takiego?! I jak bardzo trzeba być przekonanym o głupocie całego świata dookoła, żeby wierzyć, że ciemny lud to kupi? Opadły mi łapki po prostu...

Chal-Chenet - 5 Lutego 2008, 11:12

Lud nie musi tego kupować, może nawet wiedzieć, że zrobił to celowo, ale to nie od ludu w końcu zależy, czy ten prokurator za to beknie. Bo jeśli nie odpowie za swój wyczyn, to jak się dziwić, że co chwilę słyszymy o coraz głupszych pomysłach? Skoro z wszystkiego mozna wyjść bezkarnie to i można wciskać coraz większy kit.
Easy - 5 Lutego 2008, 11:48

http://www.tvn24.pl/-1,1537725,wiadomosc.html

Szkoda, wielka szkoda dla polskiej polityki, bo to był naprawdę porządny człowiek.

Agata - 5 Lutego 2008, 11:54

Prawda. Dotrzymaniem słowa i dymisją z rządu jakoś mi zaimponował.
GAndrel - 5 Lutego 2008, 16:28

dalambert napisał/a
No to moi mili laptopujcie dalej /zwalnianie gangsterów to dla Was pikuś, a gigantyczne umorzenie grzywny to pretekstdo opowieści o nie niekompetencji ludzi z dawnej ekipy, ech historicalfiction i tyle,/ więc raz na tydzien zabawy starczy - ekscytujcie się wesoło - powodzenia :twisted:

A ty dalej swoje... Ale OK. Specjalnie dla ciebie stworzyłem wątek, w którym możesz opisywać pisowska wizję prawa i sprawiedliwości.

Agi - 7 Lutego 2008, 09:51

Cytat
dalambert Wysłany: 5 lutego 2008, 08:09 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

No to moi mili laptopujcie dalej /zwalnianie gangsterów to dla Was pikuś, a gigantyczne umorzenie grzywny to pretekstdo opowieści o nie niekompetencji ludzi z dawnej ekipy, ech historicalfiction i tyle,/ więc raz na tydzien zabawy starczy - ekscytujcie się wesoło - powodzenia

Zostało podpisane pismo o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie ponownego nałożenia kary na spółkę J&S Energy. Nosi ono datę 5 lutego.Tym razem prezes Agencji Rezerw Materiałowych Józef Aleszczyk podpisał decyzję w imieniu kierowanej przez siebie instytucji. J&S jednak zapłaci?

GAndrel - 7 Lutego 2008, 16:49

Czyli przyznał tym samym, że poprzednio źle nałożył karę?

Partner forum