Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
GAndrel - 4 Lutego 2008, 18:26
dalambert napisał/a | Fidel-F2, to znaczy, że jJego Ekscelencja Pan vicePremier d/s gspodarki Waldemar Pawlak nie darowal 470 000 000 pln grzywny spółce J&S. |
Wiesz co to jest błąd formalny? Nie? Doucz się.
Cytat | a Jego Ekscelencja Pan Minister Sprawiedliwości prof. mec. Ćwiąkalski nie polecił wypuścic przd odbyciem kary wspomnianych wyżej gangsterów i nie odmówil ponownego ich przymknięcia gdy radując sie z wyjścia z pudla i łaski Pana Ministra policjantów pobili. Co? |
Ministrowi Sprawiedliwości nic do tego kogo sąd skazuje lub wypuszcza. Ani do tego kogo prokurator oskarża i o co. Wbij to sobie w końcu do tego pisowskiego łba!
A może napisz coś o nielegalnych podsłuchach ABW?
Fidel-F2 - 4 Lutego 2008, 18:44
dalambert napisał/a | to co mnie zachwyca to podarowanie znanej firmie dwu muzyków J&S przez p. Pawlaka prawie pół miliarda pln | Agi napisał/a | Z tego co słyszałam o sprawie, uchylenie decyzji nastąpiło ze względów formalnych, zadaje się że podpisała ją osoba do tego nieuprawniona, czyli z decyzji można sobie wkładki do butów zrobić.
Nie ma przeszkód, aby ponownie ją wydać tak, by była ważna.
Jeśli uważasz, że to jest popieranie jakieś spółki, no to ja przepraszam! |
dalambert, może byś odniósł się do tych dwóch wypowiedzi? bo głupa rżniesz jak zoto
następny co nie kuma prostych zdań?
Piech - 4 Lutego 2008, 18:54
GAndrel, Ty się ostatnio po chamsku odzywasz do dalamberta. Powiedział Ci to już ktoś?
GAndrel - 4 Lutego 2008, 19:03
Jesteś pierwszy. Jakoś tak na mnie działa. Jego wina.
Piech - 4 Lutego 2008, 19:08
To ja się formalnie zapytam czy to się mieści w przyjętej formie dyskusji na tym forum, żeby zwracać się do innego forumowicza per "wbij to sobie do tego coś-tam-coś-tam łba"? Bo ja tego wcześniej nie słyszałem, ale może przegapiłem.
GAndrel - 4 Lutego 2008, 19:20
To jeżeli się nie mieści to ja proszę o ostrzeżenie. Albo nawet je sobie sam prewencyjnie przyznaję. W przyszłości będę używał tylko "ogólnie przyjętych sformułowań".
Agi - 4 Lutego 2008, 19:45
GAndrel, Piech, ma rację, ale skoro już ją uznałeś nie ma potrzeby drążenia tematu.
Piech - 4 Lutego 2008, 19:50
OK, dzięki.
Easy - 4 Lutego 2008, 20:57
http://www.dziennik.pl/po..._bez_Tuska.html
Bo Morales bez gitary jest jak Lipski bez Siary, że tak napiszę.
NURS - 4 Lutego 2008, 21:45
Easy napisał/a | dalambert napisał/a | Jakim cudem dwu muzyków okazało się być mistrzami pośrednictwa w sprzedarzy ropy i gazu z rosji tego do dziś nie wie nikt. |
Kaczyński mógł zostać premierem to i muzyk może zostać mistrzem pośrednictwa w sprzedaży ropy. |
Easy, chylę kalepusza
Chwilę mnie nie było a tu się robi piekiełko. nie wyzywamy się wzajemnie. Życie samo pokazuje, kto ma rację.
BTW, a jak marynarz z wykształcenia może prowadzić pismo literackie?
Martva - 4 Lutego 2008, 21:55
Cytat | BTW, a jak marynarz z wykształcenia może prowadzić pismo literackie? |
Dobrze
Easy - 4 Lutego 2008, 21:55
NURS napisał/a | BTW, a jak marynarz z wykształcenia może prowadzić pismo literackie? |
Z uśmiechem.
Aumiller na ten przykład z wykształcenia to się chyba roślinkami zajmował, a skończył jako minister budownictwa. Wiechecki z wykształcenia to kibicem był, a skończył jako minister gospodarki morskiej. Jakubiak o sporcie pojęcie miała takie, że piłka jest okrągła a bramki są dwie, a skończyła jako minister sportu. Fotyga nie miała pojęcia, jak właściwie ma na imię, a skończyła jako minister spraw zagranicznych.
Słowem: nie wykształcenie zdobi człowieka.
NURS - 4 Lutego 2008, 22:17
A co do laputopu ministra i asystenta i engelkinga, bo juz trzy laputopy ponoć sa zniszczone. dalambercie złoty, wiesz, że na tych laputopach teoretycznie były nagrania pana Lepperoso? No i teraz tylko kopie są u proroków, a te chyba za dowody robić niemogą.
Pamiętam, jaki szum był, jak zastrzelilimy Pershinga, a jego pannica karte połamała z komórki - pamiętacie na pewno. Tak dziala się w mafii, żeby psy nie zwąchały kto był wpisany. Dokładnie tak. dyski, i karty.
Easy - 4 Lutego 2008, 22:21
Fakt, sprawy nie należy bagatelizować, ale głupio trochę zrobili, nagłaśniając całą sprawę na samym początku, gdy wszystko zasadza się na spekulacjach, domysłach i docinkach z obu stron.
W ciszy pozbierać dowody, udokumentować wszystko, być 100% pewnym co do danego przekrętu - i wtedy dowalić. A tak to faktycznie, może to wszystko wyglądać na zwykły rewanż polityczny, a raczej na próbę rewanżu politycznego.
GAndrel - 5 Lutego 2008, 07:24
Fatum jakieś wisi nad tymi laptopami. Kolejny "się zniszczył".
http://wiadomosci.gazeta....69,4898710.html
GW napisał/a | Szef Prokuratury Okręgowej w Katowicach nadzorujący śledztwo w sprawie Barbary Blidy utopił w wannie swój laptop. Do tego nieszczęśliwego wypadku doszło tuż przed odwołaniem go ze stanowiska |
dareko - 5 Lutego 2008, 07:55
Jesli zrobil to celowo, to partacz.
dalambert - 5 Lutego 2008, 08:09
No to moi mili laptopujcie dalej /zwalnianie gangsterów to dla Was pikuś, a gigantyczne umorzenie grzywny to pretekstdo opowieści o nie niekompetencji ludzi z dawnej ekipy, ech historicalfiction i tyle,/ więc raz na tydzien zabawy starczy - ekscytujcie się wesoło - powodzenia
Rafał - 5 Lutego 2008, 08:23
A ja czytejąc tę dyskusję właśnie miałem widzenie przyszłości i zobaczycie, że już za dwie kadencję członkowie PiSu będą przyjmowali do ZBoWiD-u bo dwa lata walczyli, a potem byli ofiarami systemu. Kurczę, jeszcze zobaczycie. Chyba nawet mogę się założyć
Martva - 5 Lutego 2008, 09:03
Ofiarami na pewno, ale żeby od razu systemu?
ihan - 5 Lutego 2008, 09:15
GW napisał/a | Szef Prokuratury Okręgowej w Katowicach nadzorujący śledztwo w sprawie Barbary Blidy utopił w wannie swój laptop. Do tego nieszczęśliwego wypadku doszło tuż przed odwołaniem go ze stanowiska |
dareko napisał/a | Jesli zrobil to celowo, to partacz. |
pewnie, ze partacz. Słyszałam o wrzucaniu suszarek do wanny, ale laptopów? Postęp, panie dziejku, postęp.
Agata - 5 Lutego 2008, 10:14
A ja chcę konferencji prasowej i szczegółowej opowieści o tym, co pan prokurator robił w łazience z laptopem i jak doszło do tej niepowetowanej straty.
Boszszsz... naprawdę nie mozna zniszczyć laptopa jakoś wiarygodniej?!
gorbash - 5 Lutego 2008, 10:18
Pech tylko że na baterii jechał...
dareko - 5 Lutego 2008, 10:20
Agata, wiarygodniej byloby go nie niszczyc tylko dysk wymienic
Agata - 5 Lutego 2008, 10:36
dareko albo zalać pełnym termosem kawy, albo zbić sobie szybę w samochodzie i powiedzieć, że ukradli, albo cokolwiek...
Ale powiedzcie mi, jaki poziom zidiocenia trzeba osiągnąć, żeby zrobić coś takiego?! I jak bardzo trzeba być przekonanym o głupocie całego świata dookoła, żeby wierzyć, że ciemny lud to kupi? Opadły mi łapki po prostu...
Chal-Chenet - 5 Lutego 2008, 11:12
Lud nie musi tego kupować, może nawet wiedzieć, że zrobił to celowo, ale to nie od ludu w końcu zależy, czy ten prokurator za to beknie. Bo jeśli nie odpowie za swój wyczyn, to jak się dziwić, że co chwilę słyszymy o coraz głupszych pomysłach? Skoro z wszystkiego mozna wyjść bezkarnie to i można wciskać coraz większy kit.
Easy - 5 Lutego 2008, 11:48
http://www.tvn24.pl/-1,1537725,wiadomosc.html
Szkoda, wielka szkoda dla polskiej polityki, bo to był naprawdę porządny człowiek.
Agata - 5 Lutego 2008, 11:54
Prawda. Dotrzymaniem słowa i dymisją z rządu jakoś mi zaimponował.
GAndrel - 5 Lutego 2008, 16:28
dalambert napisał/a | No to moi mili laptopujcie dalej /zwalnianie gangsterów to dla Was pikuś, a gigantyczne umorzenie grzywny to pretekstdo opowieści o nie niekompetencji ludzi z dawnej ekipy, ech historicalfiction i tyle,/ więc raz na tydzien zabawy starczy - ekscytujcie się wesoło - powodzenia :twisted: |
A ty dalej swoje... Ale OK. Specjalnie dla ciebie stworzyłem wątek, w którym możesz opisywać pisowska wizję prawa i sprawiedliwości.
Agi - 7 Lutego 2008, 09:51
Cytat | dalambert Wysłany: 5 lutego 2008, 08:09 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
No to moi mili laptopujcie dalej /zwalnianie gangsterów to dla Was pikuś, a gigantyczne umorzenie grzywny to pretekstdo opowieści o nie niekompetencji ludzi z dawnej ekipy, ech historicalfiction i tyle,/ więc raz na tydzien zabawy starczy - ekscytujcie się wesoło - powodzenia |
Zostało podpisane pismo o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie ponownego nałożenia kary na spółkę J&S Energy. Nosi ono datę 5 lutego.Tym razem prezes Agencji Rezerw Materiałowych Józef Aleszczyk podpisał decyzję w imieniu kierowanej przez siebie instytucji. J&S jednak zapłaci?
GAndrel - 7 Lutego 2008, 16:49
Czyli przyznał tym samym, że poprzednio źle nałożył karę?
|
|
|