Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dzejes - 30 Stycznia 2008, 16:56
No i celnicy zerwali rozmowy. Ech. ponownie apeluję - jeśli będziecie mieli okazję, to w wyborach na despotę - głosujcie na mnie. Jak bym załatwił tę sprawę?
Dekret z mocą ustawy wprowadzający jeden z postulatów celników - stają się służbą mundurową, tak jak Policja, czy wojsko. Przywileje emerytalne - bardzo proszę. Do tego całkowity zakaz strajku, tak jak w innych formacjach mundurowych. Ustawa wchodzi w życie w dniu ogłoszenia, od następnego dnia wszelkie zachowania mające znamiona strajku skutkują dyscyplinarnym wydaleniem ze służby.
Rozporządzenie zmieniające tryb odprawy - tak, by celnik mający uprawnienia do odprawy TIRów mógł nadzorować pracę kilku innych, bez tych uprawnień, bądź też wręcz funkcjonariuszy Straży Granicznej. Rozwiązanie doraźne, na powiedzmy dwa tygodnie - w celu rozładowania powstałych kolejek.
Po rozładowaniu konfliktu dopilnowałbym, żeby przywódcy związkowi kariery w służbie już nie zrobili.
Howgh.
NURS - 30 Stycznia 2008, 17:22
masz mój głos! i darmową reklamę kampanii w SFFH!
Madar - 30 Stycznia 2008, 18:27
http://wiadomosci.onet.pl/1683171,11,item.html
Iwan - 31 Stycznia 2008, 11:23
Czarny napisał/a |
Iwan masz ę-problem? |
wychodzi na to że mam ale jakoś się tym nie przejmujem
mawete - 31 Stycznia 2008, 11:36
dzejes: Popieram A teraz ZUS na nich napuścić... - Zacząć od chorowitych przywódców związkowych, których cały czas widać w tv.
dareko - 31 Stycznia 2008, 12:33
dzejes, wszystko fajnie, tylko te przywileje mi nie pasuja.
Zreszta wszelkie przywileje emerytalne uwazam za zlodziejstwo.
dalambert - 1 Lutego 2008, 15:23
Hmmm, no,no,no
dareko - 1 Lutego 2008, 15:43
Co no, no?
Fidel-F2 - 1 Lutego 2008, 19:23
dalambert, poczuł chwilowa potrzebę zaistnienia
ihan - 2 Lutego 2008, 11:24
To tak z plotek podsłuchanych u pani z magla.
Cytat | Lecznica MSWiA pogodziła się już z decyzją resortu zdrowia, że serc przeszczepiać nie będzie. |
dalambert - 4 Lutego 2008, 15:19
dareko, hmmm, no,no - znaczy hmm, no ,no
to co mnie zachwyca to podarowanie znanej firmie dwu muzyków J&S przez p. Pawlaka prawie pół miliarda pln i bohaterska walka p. Ćwiąkalskiego o uszkodzenia laptopu za 5 tysięcy,
I proszę mi nie opowiadać anegdot,że to takie ważne bo zbrodnie PiS wobec dkracji dokumentuje !
Jest dobrze, dobrze jest dobrzejak
dzejes - 4 Lutego 2008, 15:22
Albowiem lepiej zaprzeć się, a potem przegrać proces przed sądem i te pół miliarda oddawać, z odsetkami.
Easy - 4 Lutego 2008, 15:28
dalambert napisał/a | I proszę mi nie opowiadać anegdot,że to takie ważne bo zbrodnie PiS wobec dkracji dokumentuje ! |
To ważne, bo zbrodnie PiS wobec demokracji dokumentuje.
Więc nie bagatelizuj znaczenia tych zniszczonych laptopów.
Zbrodnia, nie zbrodnia, pewnie się Ziobro z chłopakami któregoś wieczoru urżnęli i teraz wstyd się przyznać, skąd te zniszczenia.
dalambert - 4 Lutego 2008, 15:32
dzejes, a wiesz o co chodzi czy usilujesz zwekslować na Eureko. a to inna bajka/
te 470 000 000pln to była grzywna którą p. Pawlak darowal jako wicek od gospodarki .
i skończcie z tym festiwalem wspomnień subiektywnych, tylko popatrzcie dookola co się teraz dzieja : Sukces narasta !
Martva - 4 Lutego 2008, 15:37
Wczoraj moja siostra ze swoim facetem i papą robili coś na dole z laptopem. Nagle coś upadło na ziemię, narobiło hałasu, a Mama wrzeszczy z góry:
- Co sie dzieje? Ziobrujecie laptop?
dalambert - 4 Lutego 2008, 15:43
Martva napisał/a | - Co sie dzieje? Ziobrujecie laptop? |
i jak to latwo być dowcipnym, natomiast proponuję gdy wam uradowani przedwczesnym wyjściem z pudła, lub uniewinnieni kibole Wisły szyby wybiją zakrzyknąć ; ale się wesoło ćwiąkalizują chłopaki !!!
Easy - 4 Lutego 2008, 15:46
dalambert napisał/a | ale się wesoło ćwiąkalizują chłopaki !!! |
No łał, sam na to wpadłeś?
Chciał zabłysnąć, a zgasł...
Agi - 4 Lutego 2008, 16:18
dalambert napisał/a | to co mnie zachwyca to podarowanie znanej firmie dwu muzyków J&S przez p. Pawlaka prawie pół miliarda pln i bohaterska walka p. Ćwiąkalskiego o uszkodzenia laptopu za 5 tysięcy, |
Z tego co słyszałam o sprawie, uchylenie decyzji nastąpiło ze względów formalnych, zadaje się że podpisała ją osoba do tego nieuprawniona, czyli z decyzji można sobie wkładki do butów zrobić.
Nie ma przeszkód, aby ponownie ją wydać tak, by była ważna.
Jeśli uważasz, że to jest popieranie jakieś spółki, no to ja przepraszam!
dalambert - 4 Lutego 2008, 16:32
Agi napisał/a | Jeśli uważasz, że to jest popieranie jakieś spółki, no to ja przepraszam | uważam, ze jest to darowanie cichcem prawie półmiliarda jednej z najbardziej szemranych spółek /J&S/ na naszym rynku / Jakim cudem dwu muzyków okazało się być mistrzami pośrednictwa w sprzedarzy ropy i gazu z rosji tego do dziś nie wie nikt. Nawet nasi miejscowi mistrzowie teorii spiskowych co do 9/11/
a wypuszczenie przed czasem gangsterów obcinaczy palców, a po pobiciu przez nich policjantów z powodu radość po wyjsciu z pudła ich ropierała, nie przymknięcie tychże uważam za prawdziwy powrót normalności. Patrz zane hasło gen.J "Żeby było normalnie'"
i dlatego
Jest dobrze, dobrze jest, dobrzejak...
Fidel-F2 - 4 Lutego 2008, 16:36
jak zwykle dalambert unika faktów
Kruk Siwy - 4 Lutego 2008, 16:37
One są be.
Fakty znaczy.
Tylko wiara liczy się.
Dobrze jak. Hu ha!
Easy - 4 Lutego 2008, 16:44
dalambert napisał/a | Jakim cudem dwu muzyków okazało się być mistrzami pośrednictwa w sprzedarzy ropy i gazu z rosji tego do dziś nie wie nikt. |
Kaczyński mógł zostać premierem to i muzyk może zostać mistrzem pośrednictwa w sprzedaży ropy.
dalambert - 4 Lutego 2008, 16:46
Fidel-F2, to znaczy, że jJego Ekscelencja Pan vicePremier d/s gspodarki Waldemar Pawlak nie darowal 470 000 000 pln grzywny spółce J&S. a Jego Ekscelencja Pan Minister Sprawiedliwości prof. mec. Ćwiąkalski nie polecił wypuścic przd odbyciem kary wspomnianych wyżej gangsterów i nie odmówil ponownego ich przymknięcia gdy radując sie z wyjścia z pudla i łaski Pana Ministra policjantów pobili. Co? Kruk Siwy napisał/a | One są be.
Fakty znaczy. | Tak Kruk Siwy, masz absolutną rację Kruk Siwy napisał/a | One są be. |
Easy - 4 Lutego 2008, 16:55
dalambert napisał/a | i bohaterska walka p. Ćwiąkalskiego o uszkodzenia laptopu za 5 tysięcy
|
http://www.dziennik.pl/wy...ie_Biblii_.html
To co, miast laptopami za 5 tysięcy, powinien się zająć biblią za 30-40 zł?
dalambert - 4 Lutego 2008, 17:19
Easy napisał/a | To co, miast laptopami za 5 tysięcy |
a może z Panią Piterą zająby się owym umorzeniem grzywny za pól miliarda, a nie robił medialnego cyrku z dupereli / nota bena doby laptop kosztuje 4000 to kto to naprawiał skoro 5000 kosztowało/
ale widzę, ze wy ciągle polujecie na kaczki, a tu
PO&Co w kolejce dziekują
i celnicy,
i pielęgniarki,
i lekarzel
i górnicy
i listonosze
i Kierowcy
i transportowcy
a do podziękowań wiekszych szykują się nauczyciele
że o kolejarzach nie wspomnę
Czekam na wielki krzyk co to jest wina " pirzatego bizancjum" i td...
Easy - 4 Lutego 2008, 17:22
dalambert napisał/a | i celnicy,
i pielęgniarki,
i lekarzel
i górnicy
i listonosze
i Kierowcy
i transportowcy
a do podziękowań wiekszych szykują się nauczyciele
że o kolejarzach nie wspomnę
|
Jasne, bo za PiSu to strajków nie było, dopiero jak PO objęło rządy to kraj zaczął się walić.
Edit. Aha, zapomniałbym dodać: przecież PiS miał rozwiązanie! Tyle ustaw! Jednego dnia im zabrakło do ich wprowadzenia i Polska zostałaby zbawiona! Jeden dzień! No ale wybory były...
dalambert - 4 Lutego 2008, 17:33
Był pielęgniarski, a jakże i co za PO&Co to samo jeno w mendiach ciszej., a fala strajkowa wzbiera, a Rzad sie duperelami zajmuje i powołuje specjalny zespól w kancelarii Preniera do " Kreowania Jego Wizerunku" rozumiem, ze za prywatne pieniądze p. Tuska, a przy kancelarii to jeno dlatego co by mu bliżej było.
a obawiam się że strajki to my dopiero zobaczymy i żeby bylo jasne wcale mnie to nie cieszy.
a zwalać na PiS to da się jeszcze z pół roku no i od maja zacznie się szykowanie nowego prawdziwie platformowego planu reform finansowych na rok przyszly i
Dobrze będzie, będzie dobrze, dobrzebadź...
Easy - 4 Lutego 2008, 17:44
dalambert napisał/a | a Rzad sie duperelami zajmuje |
No jasne, państwo nie funkcjonuje, wszyscy się tylko laptopami zajmują.
Kurcze no, to nie jest tak, że istnieją tylko te sprawy, którym poświęcona była konferencja prasowa. Mają z każdą ustawą latać do mediów i robić cyrki, jak ich poprzednicy?
dalambert napisał/a | i powołuje specjalny zespól w kancelarii Preniera do Kreowania Jego Wizerunku rozumiem, ze za prywatne pieniądze p. Tuska, a przy kancelarii to jeno dlatego co by mu bliżej było. |
Fakt, głupi pomysł, fakt, za pieniądze podatników, choć nie zniża się do poziomu ministra PiSowskiego rządu, która za nasze złocisze chlał i wyprawiał sobie urodziny.
dalambert napisał/a | a zwalać na PiS to da się jeszcze z pół roku |
No jak to nie? PiS całe 2 lata zwalał winę na poprzednie rządy (oprócz Olszewskiego, pomniejszego mesjasza narodów, głównym mesjaszesz jest oczywiście Kaczyński), oligarchów, działaczy SLD w związkach zawodowych i wpływu sił ciemności (umysłowych).
Widzisz? Jednak się da.
Martva - 4 Lutego 2008, 17:59
Easy napisał/a | PiS całe 2 lata zwalał winę na poprzednie rządy |
Do dziś zwala.
Easy - 4 Lutego 2008, 18:01
Martva napisał/a | Do dziś zwala. |
To swoją drogą.
|
|
|