To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

gigant90 - 13 Czerwca 2009, 08:14

no cóż zgadzam się terebka, niektórzy wolą po prostu wykorzystać to że są anonimowi by się podbudować bo np w szkole się z nich śmieją itd. mają nadzieję że taką krytyką (nawet niekoniecznie konstruktywną) innych zbłocą a sami staną się dzięki temu lepsi, wartościowsi. ale jak kiedyś widziałem na gw: "only noobs say noob"

ps. a tak w ogóle to wkurza mnie to że więcej nas wkurza niż cieszy:P (liczba postów)

Godzilla - 13 Czerwca 2009, 09:08

Niezła historia była z wyrostkiem mojego brata. Pokręciło go dokładnie dwa dni przed moim ślubem, we czwartek. Przygotowania szły już pełną parą, porządki, przemeblowania, kuchnia itd, mnie rodzinka posadziła nad PITami (koniec kwietnia) żebym zrobiła za wszystkich a oni żeby mogli w spokoju szaleć z tym interesem, a tu brat dostał boleści i wzięli go na stół. W dniu ślubu prosto z kościoła, w ślubnych strojach, pojechaliśmy do niego do Szpitala Bielańskiego, budząc przecudowną sensację - wszystkie okna oblepione ludźmi. Znaleźliśmy go na sali, już nieco wydobrzałego, posiedzieliśmy, zrobiliśmy zdjęcie na pamiątkę, wyglądał jak weteran wojenny, w łapie trzymał książkę "Bitwa o Polskę" czy coś takiego :D Niestety na weselu się biedak nie najadł...
Easy - 13 Czerwca 2009, 15:31

Chyba przyjdzie mi po raz trzeci zaczynać studia od nowa. Choć, optymistyczna wersja, tym razem już na dziennych jak Bóg pozwoli.

Dwa lata tak zmarnować, wstyd.

Dunadan - 13 Czerwca 2009, 15:36

Easy, spoko, moja znajoma zaczyna już 4 kierunek. Żadnego nie skończyła ;-)
Martva - 13 Czerwca 2009, 15:38

A podobno teraz tylko jeden kierunek będzie można studiować bezpłatnie...
Dunadan - 13 Czerwca 2009, 15:41

Martva, :shock: możesz rozwinąć myśl?
Martva - 13 Czerwca 2009, 15:43

Dziś na pierwszej stronie Wyborczej chyba pisali coś w ten deseń, ale tylko rzuciłam okiem, bo mój pies próbował zjeść jakiegoś husky.
ihan - 13 Czerwca 2009, 15:45

I to akurat OK. Dawniej więcej niż jeden kierunek studiowali jeśli nie wybitni, to przynajmniej nieźli studenci. A teraz, delikatnie mówiąc wprost przeciwnie. Jednak zabierają miejsca innym, którzy może się nie dostali, a chcieliby studiować. I jeszcze wymuszaja łagodniejsze traktowanie, bo on to dwa kierunki studiuje. No i co z tego? IMHO system studiowania w Polsce powinien umożlwiać bezpłatne studia tym, którym na tym zależy, a nie żeby na informację, że nie zaliczył kursu, bo mu się nie chciało donieść zeszytu laboratoryjnego, albo nie chciało przyjśc na kolokwium (no, żaden z 5 terminów mu nie pasował, biedactwo) student z rozbrajającą szczerością mówi: "OK, to spotkam się z panią w przyszłym roku". Nie podzielam jego entuzjazmu :evil:
Dunadan - 13 Czerwca 2009, 15:49

ihan, IMHO to wszystko kwestia skrajności... i nas na leśnym studia magisterskie są bez sensu i nie dziwię się że wiele osób wybiera jednocześnie inny kierunek. Dlaczego mieliby za to płacić?...

Rozumiem że chodzi wam o studiowanie dwóch kierunków na raz?

Easy - 13 Czerwca 2009, 15:49

ihan napisał/a
I jeszcze wymuszaja łagodniejsze traktowanie, bo on to dwa kierunki studiuje. No i co z tego?

Ja tłumaczę się tym, że zaoczne są do kitu, a i 200 godzin miesięcznie w pracy robi swoje.

Mam nadzieję, że chociaż na dziennych będzie inaczej, bo zaoczne są paskudne.

ihan - 13 Czerwca 2009, 15:56

Dunadan, wprowadzony teraz system 3 + 2 rozszerza możliwość robienia magisterki gdzie indziej. Inna inszość, że akurat u nas to jest pomysł idiotyczny, ale narzucony przez ministerstwo, fajniejsze, że ministerstwo narzuca przedmioty "humanistyczne", za które w dodatku jest więcej ECTS za godzinę niż za kierunkowe, i absurdalnie na drugim stopniu będą mieli więcej tych praw, ekonomii, etyk i innych fajerwerków niż kierunkowych. A prace magisterską to chyba w wakacje będą robić.
Nie mam nic przeciwko ludziom ambitnym i pracowitym, ale ilość kombinatorów i obrzydliwych leniwych wyzyskiwaczy naprawdę niepokojąco rośnie. Nie widzę powodu by umożliwiać im zabawę na kosztochłonnych kierunkach.

Dunadan - 13 Czerwca 2009, 16:19

3+2 to Unia narzuciła ;-) a dokładnie traktat boloński... ale to jeszcze nic, u mnie na leśnym jest 3,5+1,5 :mrgreen: :| :evil:
ihan - 13 Czerwca 2009, 16:25

I tak, i nie, bo są kierunki, które się wymknęły.
Martva - 13 Czerwca 2009, 16:25

Dunadan napisał/a
i nas na leśnym studia magisterskie są bez sensu

Pokaż mi kierunek który ma sens i czegoś przydatnego uczy. Chociaż może to przypadłość AR...

Dunadan - 13 Czerwca 2009, 16:31

IMHO traktat boloński to świetna rzecz, sprawia że studiowanie jest o wiele bardziej elastyczne, a przynajmniej ma takie być. NIestety w Polsce z jednej strony uczelnie nie wiedzą jak się do tego zabrać i robią kiszkę, z drugiej - mamy całą masę wspomnianych kombinatorów i cwaniaków i robi się źle...

Mnie tam to się bardzo przydało, będę studiował 6 lat w porywach do 8 nie przerywając ani razu żadnego z kierunków 8)

Fidel-F2 - 13 Czerwca 2009, 16:32

Dunadan napisał/a
i nas na leśnym studia magisterskie są bez sensu
to po co to studiowałeś?
Dunadan - 13 Czerwca 2009, 16:46

Fidel-F2, nie studiowałem ;P: poszedłem po rozum do głowy i się wybrałem na studia międzynarodowe.
Martva - 13 Czerwca 2009, 18:54

Plotłam kolczyka przez godzinę, a on się rozlazł. Świnia.
:evil:

Witchma - 13 Czerwca 2009, 19:04

Martva, świniolczyki to może być hit tego lata :D
mBiko - 13 Czerwca 2009, 22:08

Martwi mnie i smuci, że Sfinksa otrzymało stare opowiadanie , do tej pory publikowane już czterokrotnie, w 2000 w Fenixie, 2003 w zbiorze opowiadań, 2004 jako prolog powieści i 2008 ponownie w zbiorze opowiadań.
Witchma - 13 Czerwca 2009, 22:10

mBiko, może wreszcie wystarczająco dużo osób je przeczytało :D
mBiko - 13 Czerwca 2009, 22:11

A może wreszcie wystarczająco dużo osób je zrozumiało? :cry:
Nieistotne, i tak czuję pewien niesmak.

Rafał - 15 Czerwca 2009, 13:11

Dzisiaj wk..wiają mnie rzeczy na literkę "F" czyli fszystko :evil:

- 300 zł mandat i 8 pkt.karnych
- pójście się kochać całej (nocnej często) roboty weekendowej, a to w związku z tym, że:
- laptop mi się wywsypał i zrzucam póki do wszystko na żywca na zewnętrzny twardziel,
- żona, dzieci, sąsiedzi, psy, koty, myszy, muchy i mrówki,
- dzisiejsze walne, na które muszę mieć obowiązkowo sprawny laptop z zawartością,
- 100 tys innych rzeczy, które muszę mieć zrobione na wczoraj,
- durni ludzie zabierający czas i dzwoniący z insynuacją typu "abo wy i tak nic nie robicie, ale ja w to nie wnikam" :twisted: :twisted: :twisted:

Gdzie moja maczeta :twisted:

Acha, zaczęło się z rana od snu w którym zabiłem nożem jakiegoś gościa podwalającego się do żony i tak się zestresowałem odsiadką, że się obudziłem. :? Co za dzień, poniedziałek, czy co?

Ziemniak - 15 Czerwca 2009, 13:18

Nie przejmuj się, mnie tydzień zaczął się od rozwalenia samochodu służbowego, w perspektywie mam cały tydzień biegania z papierami, bo kierownik stwierdził: "Jak rozwaliłeś to teraz załatwiaj" :evil:
dzejes - 15 Czerwca 2009, 13:32

Rafał - witaj w klubie :evil: Osz, jaki dzień... A najbardziej mnie wk^@@$, że nic strasznego się nie dzieje, tylko sam to rozdmuchuję do ogromnych rozmiarów. Grrrrr... poproszę o wtorek.
Fidel-F2 - 15 Czerwca 2009, 14:30

Rafał, :mrgreen: , nareszcie ktoś sensownie wkurwiony
Dunadan - 15 Czerwca 2009, 18:02

Rafał napisał/a

- laptop mi się wywsypał

Witam w klubie, mój już leży w serwisie na gwarancji. Mam tylko nadzieję że nie będą mi chcieli formatować dysku, bo ich prosiłem że gdyby chcieli to mają się ze mną kontaktować, będę robił back-up ale to i tak trwa :-/ a mam caaaałą masę projektów do zrobienia na uczelnię :|

ilcattivo13 - 15 Czerwca 2009, 19:16

zapowiadali 13'C i zachmurzenie duże, a było prawie 21 w cieniu i praktycznie bezchmurne niebo :evil: Co za patałachy przepowiadają pogodę?

Może bym nie był tak do końca wk....iony, ale jakaś mądra socjalistyczna głowa, planując moje piękne miasto, wszędzie kazała zasadzić topole. Gdybym tego kogoś dorwał, to teraz bym mu kazał zeżreć cały ten puch, który miejscami tworzy zaspy, a w okolicach października/listopada wszystkie liście, których nie da się zagrabić.

Martva - 15 Czerwca 2009, 19:28

Bo topole szybko rosną, więc kiedys się je sadziło masowo żeby mieć szybki efekt. O tym że to drzewo kruche i śmieciorobne, to już nie myślano :)
ilcattivo13 - 15 Czerwca 2009, 19:36

szybki wzrost, to jedyna ich zaleta. Ale nawet na opał się nie nadają, bo mają za mało kalorii...

Partner forum