To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

ketyow - 29 Sierpnia 2013, 12:55

Wykorzystałem pomysł Szortowy do stworzenia konkursu recenzencko-opiniotwórczego o książkach i ich okolicach, na biblionetce. Także będzie tam teraz szereg edycji z nadsyłaniem tekstów o zadanej tematyce, ale nie w formie opowiadań, a recenzji, opinii, narzekań, a może być i nawet wierszy o książkach. Zaraz, wróć: forma jest na tyle luźna w interpretacji, że ktoś może i napisać opowiadanie o jakiejś książce/w jej uniwersum, jeśli tylko tematyka mu podpasuje.

Temat pierwszej edycji już padł (Czy pamiętasz o letniej przygodzie?), teksty już nadesłano, powoli rusza. Jak komuś konkursy szortowe to za mało, to zachęcam do rejestracji i pisania także tekstów okołoksiążkowych.

Tutaj można przeczytać i zagłosować na obecne teksty
http://www.biblionetka.pl/art.aspx?id=681533

:)

LadyBlack - 3 Wrzeœśnia 2013, 20:49

I jak tam Stare, dobre czasy?

Temat aż kusi, żeby zacząć klasycznie: Dawno, dawno temu... :wink:

Jakoś tak niby pomysł jest, ale się nie składa.

Borsuk - 4 Wrzeœśnia 2013, 13:55

Powiem tak, Milady...

Jeżeli Twój pomysł się złoży, to razem będzie cały szort. Czy jeśli wybierałem temat to mogę sam coś skrobnąć?

dalambert - 4 Wrzeœśnia 2013, 13:56

Borsuk, oczywiście , MOŻESZ :!: :D
Starscreem - 11 Wrzeœśnia 2013, 09:42

No niech to kaczka kopnie kulawą płetwą!
Znów mi wyszło 5200 znaków :/ A najchętniej jeszcze bym dopisała trochę :(

Matrim - 11 Wrzeœśnia 2013, 09:45

Starscreem, będziesz mieć chyba jeszcze sporo czasu na poprawkę. Konkursy szortowe wrócą pewnie po pełnej reaktywacji Forum, gdzieś.
konopia - 11 Wrzeœśnia 2013, 09:46

Propozycja dla spodenkowców,
jeśli chcecie a prowadząca wyrazi zgodę to można dokończyć bieżącą edycję spodenek na forum NF.
To czy będę kolejne edycje , to już zależy tylko od tego od tego czy będą chętni, by kontynuować "spodenki".

W razie potrzeb / zainteresowania służę wszelką pomocą, mogę na przykład w odpowiednim dziale forum zrobić dodatkowe podforum "spodenki".

Cały czas też bawimy się w dłuższe formy:
http://www.fantastyka.pl/...106c42c82ff1134

Mała uwaga, jeśli ktoś zechce zarejestrować się na forum NF (choć tak naprawdę z pismem poza adresem i logiem to chyba niewiele już mamy wspólnego) to proszę by od razu napisał ze dwa, trzy posty. Mamy dość ostry filtr antyspamowo-pozycjonerski wycinający użytkowników bez postów.
Jeśli kogoś usunęło to przepraszam.

mesiash - 11 Wrzeœśnia 2013, 16:58

Swoją drogą, to ostatnie wydarzenia podsuwają pewien pomysł, ale chyba trzeba się zastanowić czy aby na pewno na ostatnie cztery dni warto uruchamiać jeszcze konkurs?
Romek P. - 11 Wrzeœśnia 2013, 17:17

Na nowym.
Też o czymś pomyślałem :)

Borsuk - 11 Wrzeœśnia 2013, 19:53

Cóż, żadne szorty na moją skrzynkę nie wpłynęły...
LadyBlack - 11 Wrzeœśnia 2013, 21:17

Z szoku o szortach zapomniałam i w ogóle kończyny mi opadły, wena odeszła.
Na nowym miejscu mam nadzieję, że szorty wrócą. Przywiązałam się do tych krótkich drani :wink: :mrgreen:

Swoje spodenki pozbierałam, na dysk wrzuciłam i na moim "domowym forum", które nieoczekiwanym zbiegiem okoliczność wciąż działa :wink: , wkleiłam.

Starscreem - 11 Wrzeœśnia 2013, 22:49

Borsuk, Chyba i tak trzeba by było wstrzymać konkurs przez to cale zamieszanie. Przedłuż termin albo w ogóle zawieś temat do czasu uruchomienia nowego forum i dopiero potem ogłoś nowy deadline. Tak chyba będzie najlepiej.
I wygląda na to, że dwa utwory wpłyną, a ja jeszcze spróbuję swoje cudo okroić, żeby się zmieściło w tą wyśrubowaną "ramkę". Te limity mnie dobiją. Zaczynam rozumieć, co czują ludzie na wiecznej diecie, kiedy po wigilii stają na wadze, bo ja mam coś analogicznego, jak wrzucam zliczanie znaków ;)

Borsuk - 12 Wrzeœśnia 2013, 01:24

Wstępnie przesuwam termin o tydzień, potem się zobaczy co i jak, nie chcę się bawić w jasnowidza. Szorciaki możecie przesyłać na kaem11 [at] interia.pl, tylko błagam, nadajcie wiadomości temat "SZORT", bo to stara, zasyfiona skrzynka i jeszcze któreś wiekopomne dzieło zginie. Jeśli forum będzie w jakiejś formie kontynuowane (na co chyba nikt nie traci tu nadziei ;) ), to zrobię temat tam, jeśli nie będzie innej opcji to skorzystamy z zaproszenia konopi, przynajmniej na tę edycję, a potem się zobaczy. Mam tu mikroskopijny staż i nie chcę się szarogęsić, więc jeśli ktoś ma lepsze pomysły to walcie śmiało :)
Agi - 12 Wrzeœśnia 2013, 07:40

Borsuk, dobrze kombinujesz.
Matrim - 12 Wrzeœśnia 2013, 21:55

Czytam sobie na wyrywki dyskusje do dawnych szortowych konkursów i tak mi rzewnie ;) Jeszcze z rok temu (no, wiadomo...) było mnóstwo tekstów, wiele komentarzy i w ogóle sporo się działo w wątkach. Fajne to było.

Może nowoforumowym postanowieniem powinniśmy spróbować odtworzyć taką atmosferę? :)

Kruger - 13 Wrzeœśnia 2013, 09:56

W nowym miejscu, Matrim?
Matrim - 13 Wrzeœśnia 2013, 10:46

Kruger, tak. Gdzieś się przeniesiemy na pewno, czy w całości, czy od zera, to się jeszcze okaże. Ale fajnie byłoby wrócić do tego, co w szortowych konkursach było takie... urocze :) Zerknijcie sobie, jak te wątki żyły jeszcze niedawno ;)
dziko - 13 Wrzeœśnia 2013, 22:21

He, he, Martim, mnie identyczne myśli nachodzą. Fakt, że teraz skromnie w dziale szortowym, ale z drugiej strony - jak na forum pisma zawieszonego półtora roki temu to i tak całkiem nieźle :)
Matrim - 13 Wrzeœśnia 2013, 22:59

Fakt, nieźle, ale już takiego szumu wokół nie ma, a szum był fajny. Początek i koniec każdego konkursu, to były okresy wzmożonej aktywności forumowej :)
Kruger - 18 Wrzeœśnia 2013, 09:59

No i widzę, ze się udało. Brawo!
Starscreem - 18 Wrzeœśnia 2013, 11:38

O losie... A ja chyba z 5 godzin poświęciłam na kopiowanie szortów konkursowych na wypadek, jakbym kiedyś chciała przeczytać wszystko... No cóż, taka najwidoczniej cena świętego spokoju ;)

Czy Borsuk już wszedł na pokład nowego okrętu? Czy wracamy do konkursu?
Może z okazji uratowania się z apokalipsy jakiś małe odstępstwa od reguł? Np limit znaków 200%

Chal-Chenet - 18 Wrzeœśnia 2013, 11:43

Starscreem napisał/a
O losie... A ja chyba z 5 godzin poświęciłam na kopiowanie szortów konkursowych

Mnie to też mocno zajęło w niedzielę. Ale przynajmniej teraz mam je w jednym miejscu i uporządkowane w osobnych plikach. :)

LadyBlack - 18 Wrzeœśnia 2013, 13:12

To niech się Borsuk odnajdzie.
Z tej radości, że tu wszystko "gra i trombi" spiszę to, co mi się wykluło.

Ps. w postaci szorta, ofkors :D

baranek - 18 Wrzeœśnia 2013, 15:38

Miałby ktoś ochotę, równolegle z konkursem króciakowym, pobawić się drabblami? Zasady identyczne, tylko ostrzejsze ograniczenia czasowe. Temat, tydzień na napisanie drabbla, tydzień na głosowanie, nowy temat. Pisze się ktoś?
Chal-Chenet - 18 Wrzeœśnia 2013, 15:43

Co to jest drabble?
Witchma - 18 Wrzeœśnia 2013, 15:44

Stusłówka :)
Chal-Chenet - 18 Wrzeœśnia 2013, 15:45

Thx.
konopia - 19 Wrzeœśnia 2013, 08:15

do kiedy mają być te stare dobre czasy przedłużone?
będzie przynajmniej z tydzień dodatkowy?

mesiash - 19 Wrzeœśnia 2013, 10:13

konopia, miały być o tydzień, więc do dzisiaj, ale podejrzewam że mało kto ma coś gotowego :)

baranek, pewnie! Boję się tylko że z mistrzem tej formy to będą bardzo jednostronne konkursy :)

Matrim - 19 Wrzeœśnia 2013, 10:24

W kontekście ostatnich wydarzeń obecny temat nabiera sporej głębi... :)

Partner forum