Spodenki - Szorty
ketyow - 29 Sierpnia 2013, 12:55
Wykorzystałem pomysł Szortowy do stworzenia konkursu recenzencko-opiniotwórczego o książkach i ich okolicach, na biblionetce. Także będzie tam teraz szereg edycji z nadsyłaniem tekstów o zadanej tematyce, ale nie w formie opowiadań, a recenzji, opinii, narzekań, a może być i nawet wierszy o książkach. Zaraz, wróć: forma jest na tyle luźna w interpretacji, że ktoś może i napisać opowiadanie o jakiejś książce/w jej uniwersum, jeśli tylko tematyka mu podpasuje.
Temat pierwszej edycji już padł (Czy pamiętasz o letniej przygodzie?), teksty już nadesłano, powoli rusza. Jak komuś konkursy szortowe to za mało, to zachęcam do rejestracji i pisania także tekstów okołoksiążkowych.
Tutaj można przeczytać i zagłosować na obecne teksty
http://www.biblionetka.pl/art.aspx?id=681533
LadyBlack - 3 Września 2013, 20:49
I jak tam Stare, dobre czasy?
Temat aż kusi, żeby zacząć klasycznie: Dawno, dawno temu...
Jakoś tak niby pomysł jest, ale się nie składa.
Borsuk - 4 Września 2013, 13:55
Powiem tak, Milady...
Jeżeli Twój pomysł się złoży, to razem będzie cały szort. Czy jeśli wybierałem temat to mogę sam coś skrobnąć?
dalambert - 4 Września 2013, 13:56
Borsuk, oczywiście , MOŻESZ
Starscreem - 11 Września 2013, 09:42
No niech to kaczka kopnie kulawą płetwą!
Znów mi wyszło 5200 znaków :/ A najchętniej jeszcze bym dopisała trochę
Matrim - 11 Września 2013, 09:45
Starscreem, będziesz mieć chyba jeszcze sporo czasu na poprawkę. Konkursy szortowe wrócą pewnie po pełnej reaktywacji Forum, gdzieś.
konopia - 11 Września 2013, 09:46
Propozycja dla spodenkowców,
jeśli chcecie a prowadząca wyrazi zgodę to można dokończyć bieżącą edycję spodenek na forum NF.
To czy będę kolejne edycje , to już zależy tylko od tego od tego czy będą chętni, by kontynuować "spodenki".
W razie potrzeb / zainteresowania służę wszelką pomocą, mogę na przykład w odpowiednim dziale forum zrobić dodatkowe podforum "spodenki".
Cały czas też bawimy się w dłuższe formy:
http://www.fantastyka.pl/...106c42c82ff1134
Mała uwaga, jeśli ktoś zechce zarejestrować się na forum NF (choć tak naprawdę z pismem poza adresem i logiem to chyba niewiele już mamy wspólnego) to proszę by od razu napisał ze dwa, trzy posty. Mamy dość ostry filtr antyspamowo-pozycjonerski wycinający użytkowników bez postów.
Jeśli kogoś usunęło to przepraszam.
mesiash - 11 Września 2013, 16:58
Swoją drogą, to ostatnie wydarzenia podsuwają pewien pomysł, ale chyba trzeba się zastanowić czy aby na pewno na ostatnie cztery dni warto uruchamiać jeszcze konkurs?
Romek P. - 11 Września 2013, 17:17
Na nowym.
Też o czymś pomyślałem
Borsuk - 11 Września 2013, 19:53
Cóż, żadne szorty na moją skrzynkę nie wpłynęły...
LadyBlack - 11 Września 2013, 21:17
Z szoku o szortach zapomniałam i w ogóle kończyny mi opadły, wena odeszła.
Na nowym miejscu mam nadzieję, że szorty wrócą. Przywiązałam się do tych krótkich drani
Swoje spodenki pozbierałam, na dysk wrzuciłam i na moim "domowym forum", które nieoczekiwanym zbiegiem okoliczność wciąż działa , wkleiłam.
Starscreem - 11 Września 2013, 22:49
Borsuk, Chyba i tak trzeba by było wstrzymać konkurs przez to cale zamieszanie. Przedłuż termin albo w ogóle zawieś temat do czasu uruchomienia nowego forum i dopiero potem ogłoś nowy deadline. Tak chyba będzie najlepiej.
I wygląda na to, że dwa utwory wpłyną, a ja jeszcze spróbuję swoje cudo okroić, żeby się zmieściło w tą wyśrubowaną "ramkę". Te limity mnie dobiją. Zaczynam rozumieć, co czują ludzie na wiecznej diecie, kiedy po wigilii stają na wadze, bo ja mam coś analogicznego, jak wrzucam zliczanie znaków
Borsuk - 12 Września 2013, 01:24
Wstępnie przesuwam termin o tydzień, potem się zobaczy co i jak, nie chcę się bawić w jasnowidza. Szorciaki możecie przesyłać na kaem11 [at] interia.pl, tylko błagam, nadajcie wiadomości temat "SZORT", bo to stara, zasyfiona skrzynka i jeszcze któreś wiekopomne dzieło zginie. Jeśli forum będzie w jakiejś formie kontynuowane (na co chyba nikt nie traci tu nadziei ), to zrobię temat tam, jeśli nie będzie innej opcji to skorzystamy z zaproszenia konopi, przynajmniej na tę edycję, a potem się zobaczy. Mam tu mikroskopijny staż i nie chcę się szarogęsić, więc jeśli ktoś ma lepsze pomysły to walcie śmiało
Agi - 12 Września 2013, 07:40
Borsuk, dobrze kombinujesz.
Matrim - 12 Września 2013, 21:55
Czytam sobie na wyrywki dyskusje do dawnych szortowych konkursów i tak mi rzewnie Jeszcze z rok temu (no, wiadomo...) było mnóstwo tekstów, wiele komentarzy i w ogóle sporo się działo w wątkach. Fajne to było.
Może nowoforumowym postanowieniem powinniśmy spróbować odtworzyć taką atmosferę?
Kruger - 13 Września 2013, 09:56
W nowym miejscu, Matrim?
Matrim - 13 Września 2013, 10:46
Kruger, tak. Gdzieś się przeniesiemy na pewno, czy w całości, czy od zera, to się jeszcze okaże. Ale fajnie byłoby wrócić do tego, co w szortowych konkursach było takie... urocze Zerknijcie sobie, jak te wątki żyły jeszcze niedawno
dziko - 13 Września 2013, 22:21
He, he, Martim, mnie identyczne myśli nachodzą. Fakt, że teraz skromnie w dziale szortowym, ale z drugiej strony - jak na forum pisma zawieszonego półtora roki temu to i tak całkiem nieźle
Matrim - 13 Września 2013, 22:59
Fakt, nieźle, ale już takiego szumu wokół nie ma, a szum był fajny. Początek i koniec każdego konkursu, to były okresy wzmożonej aktywności forumowej
Kruger - 18 Września 2013, 09:59
No i widzę, ze się udało. Brawo!
Starscreem - 18 Września 2013, 11:38
O losie... A ja chyba z 5 godzin poświęciłam na kopiowanie szortów konkursowych na wypadek, jakbym kiedyś chciała przeczytać wszystko... No cóż, taka najwidoczniej cena świętego spokoju
Czy Borsuk już wszedł na pokład nowego okrętu? Czy wracamy do konkursu?
Może z okazji uratowania się z apokalipsy jakiś małe odstępstwa od reguł? Np limit znaków 200%
Chal-Chenet - 18 Września 2013, 11:43
Starscreem napisał/a | O losie... A ja chyba z 5 godzin poświęciłam na kopiowanie szortów konkursowych |
Mnie to też mocno zajęło w niedzielę. Ale przynajmniej teraz mam je w jednym miejscu i uporządkowane w osobnych plikach.
LadyBlack - 18 Września 2013, 13:12
To niech się Borsuk odnajdzie.
Z tej radości, że tu wszystko "gra i trombi" spiszę to, co mi się wykluło.
Ps. w postaci szorta, ofkors
baranek - 18 Września 2013, 15:38
Miałby ktoś ochotę, równolegle z konkursem króciakowym, pobawić się drabblami? Zasady identyczne, tylko ostrzejsze ograniczenia czasowe. Temat, tydzień na napisanie drabbla, tydzień na głosowanie, nowy temat. Pisze się ktoś?
Chal-Chenet - 18 Września 2013, 15:43
Co to jest drabble?
Witchma - 18 Września 2013, 15:44
Stusłówka
Chal-Chenet - 18 Września 2013, 15:45
Thx.
konopia - 19 Września 2013, 08:15
do kiedy mają być te stare dobre czasy przedłużone?
będzie przynajmniej z tydzień dodatkowy?
mesiash - 19 Września 2013, 10:13
konopia, miały być o tydzień, więc do dzisiaj, ale podejrzewam że mało kto ma coś gotowego
baranek, pewnie! Boję się tylko że z mistrzem tej formy to będą bardzo jednostronne konkursy
Matrim - 19 Września 2013, 10:24
W kontekście ostatnich wydarzeń obecny temat nabiera sporej głębi...
|
|
|