Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
Duke - 18 Grudnia 2008, 12:23
Z kronikarskiego obowiązku uprzejmie donoszę że nowym Clicku jest kompletne wydznie The Elder Scrolls III: Morrowind – Złota Edycja wraz z dodatkami.
Ixolite - 18 Grudnia 2008, 15:23
Wersja polska czy angielska?
Duke - 19 Grudnia 2008, 08:13
Chyba polska, ale głowy nie daję. W końcu to jest reprint z kolekcji klasyki ...
Ixolite - 19 Grudnia 2008, 10:09
Hm, to marnie
Ja musiałem ściągnąć angielskiego morrowinda, bo przy polskim za dużo problemów z modami było
Dunadan - 26 Grudnia 2008, 20:08
Znalazłem kilka dni temu dwie bardzo ciekawe gry. Są to amatorskie produckje ale mają bardzo ciekawą i zaawansowaną oprawę graficzną. Pierwsza, Dyson to typowy rts. Bardzo prosty ale dający kupę radochy - kolonizujemy kosmos za pomocą zarodników
Druga gierka, Arc Aether Anomalies to shooter w stylu starego Descenta - byłem pod wielkim wrażeniem jakości grafiki... jest po prostu wspaniała, niemal filmowa choć również prosta. Tym razem pełne 3d jednak gierka również prościutka - jedna broń i jeden cel - rozwalić jak najwięcej wirusów ( czy co to tam jest ). Gra na czas.
Tak czy inaczej gierki bardzo fajne, zarówno pod względem grywalności jak i grafiki który dzięki temu że jest prosta nie żre za bardzo procka Niestety prostota ma tę wadę że gry stosunkowo szybko się nudzą... Tak czy inaczej - zasysajcie!
Dyson:
http://www.dyson-game.com/download.php
Arc Aether Anomalies:
http://www.j-kyle.com/arc/
Fearfol - 27 Grudnia 2008, 12:31
W co grać ?? w pokera na poker stars,
na razie ma wirtualne pieniądze , ale nie wykluczam przesiadki na prawdziwe.
Iwan - 9 Stycznia 2009, 14:55
a zacząłem sobie grać w Traviana po dłuuuugiej przerwie
Fearfol - 10 Stycznia 2009, 19:25
Ma ktoś jakieś doświadczenia z grami z pod szyldu : Splinter Cell ?
Mam zamiar zakupić sobie Chaos Theory i Double Agent, mniej więcej wiem jak one wyglądają grałem w jedynkę. Ale nie ma to jak szczera opinia kogoś kto już grał w te części.
Ixolite - 10 Stycznia 2009, 20:45
Double Agent - padaka, Chaos Theory - jedna z najlepszych, to tak w telegraficznym skrócie
Fearfol - 11 Stycznia 2009, 20:24
I o to właśnie chodziło krótko i treściwie dzięki. Zresztą myślałem właśnie nad zakupem CT bo jest wcześniejsza chronologicznie.
Hubert - 14 Stycznia 2009, 20:58
Gram w Colin McRae Rally 2. Moja ulubiona część
hrabek - 15 Stycznia 2009, 10:15
Moja tez. Ale nigdy nie moglem przejechac Australii na dobrym miejscu.
Hubert - 15 Stycznia 2009, 19:33
Dla mnie Austria super trudna nie była, ale za to ile się nakląłem, gdy próbowałem przejechać Francję. Podchodziłem ze dwadzieścia razy, nim przejechałem w pierwszej szóstce.
hrabek - 16 Stycznia 2009, 09:02
A ja Francje na luziku lykalem. Moze sobie odswieze Colina 2.0? Piatke przeszedlem cala i nie chce mi sie do niej wracac, a do dwojki mam sentyment.
Dunadan - 16 Stycznia 2009, 10:34
Mirror's edge wyszedł na PieCa spore wymagania jednak :-/
hrabek - 16 Stycznia 2009, 10:39
Zagralem chwile w Dead Space, ale denerwowalo mnie sterowanie i widok mojego bohatera zajmujacego w porywach do 3/4 ekranu. To ja juz bym chyba wolal FPP.
gorbash - 16 Stycznia 2009, 10:42
hrabek napisał/a | Zagralem chwile w Dead Space |
Mnie też denerwowało. Po czym przeszedłem grę, i zaczałem od razu od poczatku jeszcze raz. Ciekawe czy na drugim razie się skończy...
Ale fakt - na początku efekt jest taki jakbym nie widział na lewe oko.
Dunadan - 16 Stycznia 2009, 11:59
hrabek, a mnie się takie sterowanie bardzo podobało. Jest inne, bardziej realistyczne bym powiedział - trudniejsze, fakt, ale bardziej realistyczne.
Ixolite - 16 Stycznia 2009, 12:21
Dunadan napisał/a | Mirror's edge wyszedł na PieCa spore wymagania jednak :-/ |
Spore? Na moim czteroletnim komputerku śmiga bez problemu (no prawie czteroletnim, kartę graficzną mam na GF8800GT zmienioną)
Dunadan - 16 Stycznia 2009, 15:16
Ixolite, czyli na moim rocznym laptopie też pownien chodzić... zalecane wymagania to 2x2.4GHz i GPU z 512Mb... to całkiem sporo.
Ixolite - 16 Stycznia 2009, 18:04
Jak na dzisiejsze czasy to raczej standart zaczyna być, ale to Unreal Engine 3, a ten kosmicznych wymagań nie ma - wręcz przeciwnie. Jeśli działały ci inne gry oparte na tym silniku, to Mirror's Edge też będzie.
Virgo C. - 21 Stycznia 2009, 19:19
Niby nie tak dawno skończyłem Beyond Good and Evil to jednak nadal staram się skompletować wszystkie perły dostępne w grze, a czterech mi ciągle brakuje. Co gorsza pojęcia nie mam gdzie trzy z nich znaleźć
Ale sama gra to murowany pewniak we wszelkiego rodzaju zestawieniach gier niedocenionych. A szkoda, w Polsce nowy oryginał za 15 zł idzie (na aledrogo jeszcze taniej).
Hubert - 21 Stycznia 2009, 20:50
15 zł, powiadasz? Hm, kto wie, kto wie...
Virgo C. - 21 Stycznia 2009, 21:40
Naprawdę warto, wkurzać może tylko system sterowania momentami i mała ilość slotów na zapis stanu gry (który oczywiście nie jest wszędzie dostępny). Niestety jak gra pierwotnie była wydana na konsole to potem takie kwiatki są
Zresztą, przeczytaj sobie recenzje
Adon - 23 Stycznia 2009, 21:45
Popróbowałem sobie Hellgate London. Jakoś nie wciąga. Źle nie jest, ale za dobrze specjalnie też nie.
Hubert - 26 Stycznia 2009, 15:04
Ano, bo Diablo może być tylko jedno - ewentualnie we trzech osobach.
hrabek - 27 Stycznia 2009, 13:47
Adon napisał/a | Popróbowałem sobie Hellgate London. Jakoś nie wciąga. Źle nie jest, ale za dobrze specjalnie też nie. |
No, tez pogralem. Szybko sie zdobywa doswiadczenie na poczatku, ale dzialanie przedmiotow nie zawsze jest znane z gory, przez co latwo wtopic. Mnogosc questow jest na plus, chociaz w wiekszosci to po prostu "zlej tego, czy tamtego". Glupie jest, ze questa trzeba zainicjowac rozmowa, inaczej ten badguy sie nie pojawia i pozniej trzeba isc jeszcze raz do pustego tunelu.
No i w ktoryms momencie dochodzi sie do punktu, ze nagle robi sie za trudno. Wtedy dalem sobie spokoj, ale juz wczesniej nie bylem zachwycony. Grafika fajna, ale grywalnosci troche brakowalo.
mad - 27 Stycznia 2009, 23:31
Miałem skończyć Might And Magic IX, ale zgubiłem gdzieś stare sejwy. Gram więc od początku. Grafika okropna, ale za to wciągająca fabuła, kapitalna muzyka i klimat. Gra nie zrobiła kariery, recenzje miała słabe. Szkoda. Polecam posiadaczom zdecydowanie słabszych maszyn. Oryginał był kiedyś w CDA.
Sandman - 28 Stycznia 2009, 00:19
Skończyłem właśnie Drakensang i muszę przyznać, że całkiem przyjemnie się w to grało.
hrabek - 28 Stycznia 2009, 10:45
Ja kupilem ostatnie CDA z Full Spectrum Warrior: Ten Hammers. Kiedys gralem w pierwsza czesc, ale za turdne to dla mnie bylo. W tym samodzielnym dodatku podobno uproscili sterowanie i poprawili grafike. Grafika rzeczywiscie nie jest zla, sterowanie poki co tez przyjemne, wiec chyba troche czasu przy niej spedze.
|
|
|