To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Słoneczna loteria - Konkurs wiedzy o fantastyce

Godzilla - 1 Października 2007, 10:09

Zgaduję że to Kruk Siwy i jego praskie tematy. Ale czytałam tylko jedno z tych opowiadań, tam akurat tej postaci nie było. Może ma ktoś nowsze wieści?
Agi - 1 Października 2007, 10:26

Owszem Godzilla, dobrze mierzysz.
dalambert - 1 Października 2007, 14:19

Agi55 napisał/a
Kim jest Śliczna Panna?

Archetypizowaną formą przedstawienia Madonny w ujęciu ateistyczno-eukumenicznym , poruszjącą się w obszarze mitologiczno-ubranistycznego centrum warszawskich tradycji miejskich, uchwycona genialnym błyskiem flesza tkwiącego we wzroku jednego z naszych ulubionych ałtorów. :twisted:

mawete - 1 Października 2007, 14:25

dalambert: heh... juz wiem o kogo chodzi - ale nie powiem bo się nieuczciwie dowiedziałem - dokładnie pasuje :D
dalambert - 1 Października 2007, 14:34

mawete napisał/a
dalambert: heh... juz wiem o kogo chodzi - ale nie powiem bo się nieuczciwie dowiedziałem - dokładnie pasuj
:wink:
Panna piekna jak marzenie , cóż ja się z nią nie ożenię. :?

Agi - 1 Października 2007, 15:19

dalambert, pięknie to ująłeś :D

W nagrodę zadajesz kolejną zagadkę!

mawete nie musisz nic dopowiadać - dwa posty nad Tobą zrobiła to Godzilla

dalambert - 8 Października 2007, 16:27

Zagadka z innej beczki:
Koto wygrał bitwę pod Raszynemi i kiedy ?

Po co przez grzeczność nie pytam, ale dywagacje też widziane mile! :?

mawete - 8 Października 2007, 16:52

Poniatowski tam sie lał z austriakami 1800 z kawałkiem nie pamiętam dokładnie, ale pierwsza połowa, chyba nikt nie wygrał. Tyle pamiętam teraz idę guglać bo mnie to zaciekawiło.
Kruk Siwy - 9 Października 2007, 08:37

dalambert, tak między nami mordo Ty moja, a co Twoje pytanie ma wspólnego z fantastyką? Bo takie tu pytania tu zadajemy. Idź nie nie grzesz więcej!
dalambert - 10 Października 2007, 10:34

mawete napisał/a
nikt nie wygrał
:)
Brawo lali się setnie w 1809 roku ze skutkiem na zdrowy remis ze wskazaniem Ferdynad xiąże d'Este czyli awstryjce,
Pytałem jeszcze po co? no cóż a:
Ojczyzny honor, bebnów granie, tłok na grobli falenckiej, co to go trza rozgęścić, by klijenci łatwiej do Janek dojechali i jeszcze parę niesłychanych powodów...
Kruk Siwy napisał/a
a co Twoje pytanie ma wspólnego z fantastyką? Bo takie tu pytania tu zadajemy. Idź nie nie grzesz więcej!
:twisted:
Miszcze i tfurcy historikalfiction niewątpliwie inspiracji potrzebują, bo poza Twardochem głównie w średniowieczu siedzą i templariuszy doją na okrągło,,,
:D A grzeszę z lubością i z zacnych przyzwyczajeń rezygnować nie zamirzam Hu ha ha :lol:

Kruk Siwy - 10 Października 2007, 10:48

Przyjdzie zielon i Cię wybatoży, czerwonym paskiem hańby naznaczy a potem wyświeci poza mury forum... kra kra.
A serio - to pytanie w sam raz do Quizu Edukacyjnego, hieno cmentarna nie wprowadzaj balaganu!

dalambert - 10 Października 2007, 14:47

no to macie pytanko sexfantastyczne:
Jakie były preferencje erotyczne Shanon Foraker? :wink:

mawete - 10 Października 2007, 18:23

dalambert: o ile pamietam zadaje ten ktorego odpowiedź uznałeś za prawidłową...
dalambert - 11 Października 2007, 11:42

mawete ach zadawaj , zadawj ,moja poprzednia uawga to było tylko marudzenie dziadunia któren w Shanon kocha się od lat :roll:
Gwynhwar - 11 Października 2007, 11:55

Oops :mrgreen:
dalambert - 11 Października 2007, 12:01

Gwynhwar napisał/a
Oops

To dogłębna ideowo bojowa wypowiedź mej ukochanej , preferencje ma ciewawsze :wink:

Gwynhwar - 11 Października 2007, 12:13

A czy ja mówiłam, że odpowiadam na pytanie 8) :wink:
mawete - 11 Października 2007, 15:40

Niech ktos inny zada... nie chce mi się mysleć...
Kto pierwszy ten lepszy...

dalambert - 12 Października 2007, 07:06

No, to będzie na zachętę z ulubionej przez niektórych politicalfiction. Kto to był?
Uzdolniony artystcznie,
Wrażliwy społecznie,
Głęboko ideowy,
Kochajacy zwierzęta
Wegetarianin?

Rafał - 12 Października 2007, 07:49

A w ramach relaksu celnie strzelał ze sztucera z balkonu swojego domku do więźniów pomykających po placu. Tenże sam?
Czarny - 12 Października 2007, 08:14

dalambert chyba nie łapiesz zasad konkursów. Głupie pytania to nie ten wątek :evil:
Martva - 12 Października 2007, 12:19

A jeśli masz na myśli Hitlera, to jego ulubiona potrawą były bodajże baranie kiełbaski (a jakos dziwnie wątpię żeby znano wtedy baranie kiełbaski z soi). Tylko mięso mu szkodziło na żołądek, musiał ograniczać i stąd się wzięła legenda. Czytałam dłuuuugi artykuł na ten temat, gdzieś kiedyś.
I rzeczywiście do tego wątku pasuje nijak.

dalambert - 19 Października 2007, 12:35

Rafał napisał/a
A w ramach relaksu celnie strzelał ze sztucera z balkonu swojego domku do więźniów pomykających po placu. Tenże sam?

w ramach relaksu strzelał ze sztucera August III Sas
a Adolf faktycznie był wegetarianinem, patrz pamiętniki Shpera, a legendę o kiełbaskach dorobili mu, pośmiertnie, wegetarianie by się takiego współbiesiadnika pozbyć.
Co do zasad konkursu to politicalfiction tyż fantastyka ino zgryźliwa /czasami/ he he

Martva - 24 Października 2007, 20:21

To co z tym następnym pytaniem, hmmm?
mawete - 24 Października 2007, 20:24

Martva: zadawj, ten sklerotyk zajrzy tu za pół roku... :twisted:
Martva - 24 Października 2007, 20:27

Ale moja wstrętna, podła siostra wywiozła pół biblioteczki (niby fakt, że własnej), poza tym nie wiem czy mogę tak legalnie i w ogóle.
Tomcich - 24 Października 2007, 21:44

To jako ten co głosował na partię rządzącą przejmuję to pytanie. :twisted:

Jak złapać Mandiabla?

Kruk Siwy - 25 Października 2007, 08:21

Jeżeli to jest to co mam na myśli, to wystarczy być nieostrożnym...
Tomcich - 25 Października 2007, 18:46

Wszyscy zaczynali czytać fantastykę od Tolkiena? :wink:

Jeżeli to jest to co ja mam na myśli, że to jest to co Ty masz na myśli to w pewien pokręcony sposób masz rację. :roll: :mrgreen: ;P:

Podpowiem - chodzi o produkt spożywczy. 8)

Agi - 25 Października 2007, 19:34

Trzeba zastawić pułapkę, w której zamiast sera umieszczamy planetę :wink:

Partner forum