To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Piotr Rogoża

mBiko - 19 Kwietnia 2008, 15:16

A tak a propos, to jaką kolejność byś Piotrku sugerował. Mam oba tytuły i waham się, od którego zacząć.
Piotrek Rogoża - 19 Kwietnia 2008, 15:51

Opowiadania z "Rock'n'rolla" rozgrywają się trochę później, kończący zbiór "Autoportret ze skorupką" domyka opowieść Modrzewia. Jeśli chcesz więc trzymać się chronologii, zacznij od powieści. Ale prawdę mówiąc, nie ma to większego znaczenia :) .
Obydwie książki w jakiś sposób się dopełniają, to jakby dwie strony jednej historii. Ten, kto przeczyta obydwie, chyba to zauważy.

Ziuta - 19 Kwietnia 2008, 17:26

Piotrek już o tym wie, ale o takich rzeczach wypada gadac na okrągło. Wczoraj byłem świadkiem, jak kolega z uczelni, zamiast powtarzac na kolokwim z matematyki, które było za pięć minut, czytał "Rock'n'rolla". Co chwilę wybuchał śmiechem, średnio dwa chichy na stronę. Lepszej chyba recenzji nie było ani w prasie, ani w internecie.
Krasnola - 19 Kwietnia 2008, 18:08

Ja tu nawiążę do tego, co pisała Agi, że nie może upolować Rock'n'Rolla - no właśnie, zastanawiające jest to, że nigdzie go nie ma. Spiralka leży i gnije, a R'n'R wykupują chyba w wszyscy od razu przez tę genialną okładkę :)
Piotrek Rogoża - 19 Kwietnia 2008, 18:57

Jak to: nigdzie nie ma? W empiku widziałem jednym, drugim, w księgarniach... Zdaje mi się, że to Spiralka ma pod górkę, jeśli chodzi o dystrybucję.
Okładka na pewno robi swoje - spotykałem już się z przypadkami kupienia "Rock'n'rola" głównie dla niej :) .

Ziuta, faktycznie, ciężko o lepszą recenzję. Humoreska, która nie wzbudza uśmiechu - chyba nie ma lepszej ilustracji słowa "porażka" :) .

Krasnola - 19 Kwietnia 2008, 20:47

Piotrek, ja mam dokładnie odwrotne wrażenie, w każdym Empiku gdzie jestem widzę Spiralkę, rozglądam się, a R'n'Ra ni mo.
Ziuta - 19 Kwietnia 2008, 20:53

W Kraku tak samo. R'n'R można znaleźć w Hetmańskiej czy w Skarbnicy, ale w Empiku nie. Poobrażali się chyba z FS.
Piotrek Rogoża - 19 Kwietnia 2008, 21:10

Damn it, może trafiłem do drugiego obiegu? Rzecz do wyjaśnienia, dzięki za info.
Gwynhwar - 19 Kwietnia 2008, 22:13

W-wa Złote Tarasy 16
W-wa Arkadia 15
Wrocław Rynek 13
W-wa Junior 10
Gdańsk Galeria Bałtycka 9
W-wa Nowy Świat 8
Poznań Ratajczaka 7
Kraków Galeria Krakowska 7
Katowice Centrum 7
Katowice Silesia 6
W-wa Promenada 5
Poznań Plaza 5
Lublin Plaza 5
W-wa Blue City 5
Łódź Manufaktura 5
Gdańsk Matarnia 4
W-wa Targówek 4
Poznań King Cross 4
Gdańsk Główny 4
Lublin DTC 4
W-wa Wola Park 4
Wrocław Bielany 3
Wrocław Kościuszki 3
Katowice Trzy Stawy 3
W-wa Skorosze 3
Białystok Galeria Biała 3
Ruda Śląska Plaza 3
Wrocław Pasaż Grunwaldzki 3
Poznań Stary Browar 3
Płock Podole 3
Wrocław Magnolia Park 3

Empiki, stan na wczoraj. Naszą firmę trzeba umieć obsługiwać 8) Nie ma na półce? Jest! Zapytaj sprzedawcy!

Krasnola - 19 Kwietnia 2008, 22:32

Gwyn, przerażasz mnie...
Godzilla - 19 Kwietnia 2008, 22:42

Jak się wie skąd zrobić copy + paste... 8)
Adashi - 20 Kwietnia 2008, 09:09

Gwynhwar, dajesz czadu :bravo :mrgreen:
Artemis - 20 Kwietnia 2008, 09:41

ja wczoraj w toruniu widzialam 2 egzemplarze rock'n'roll, bejbi i jedna spiralke, a to maly empik jest
Chal-Chenet - 20 Kwietnia 2008, 10:29

W Posen też jest. Widziałem w piątek w Arsenalu i w Powszechnej (obie na Starym Rynku).
mBiko - 20 Kwietnia 2008, 10:36

Gwyn pominęłaś kolejne dwa łódzkie empiki. Foch.
Gwynhwar - 20 Kwietnia 2008, 11:06

mBiko, gdyż ponieważ brałam pod uwagę salony, które mają w posiadaniu 3 lub więcej egzemplarzy. Jeśli chodzi o Empik, pojedyńcze sztuki na stanach są szalenie niepewne :D Zatem nie fochaj mi się tu, bo doskonale wiesz, że mogę w każdej chwili sprawdzić co tam w Bołcie macie a czego nie :wink:

Tak na marginesie, nie zdawałam sobie sprawy, że darzysz Empik takim głębokim sentymentem, że bronisz praw swoich salonów nawet na forum :mrgreen:

mBiko - 20 Kwietnia 2008, 11:11

Empik traktuję głównie jako czytelnię i przeglądarkę, kupuję tylko wtedy, kiedy takie jedno poznańskie utrapienie wyszpera w zapasach magazynowych np " Horror Show". :mrgreen:
Piotrek Rogoża - 20 Kwietnia 2008, 12:11

Gfyn, szacunek.
krzyz_poludnia - 29 Kwietnia 2008, 23:28

R'n'R jest świetny, zanabyłem go wczoraj w Empiku skuszony genialną okładką, która wodziła mnie na pokuszenie wyzierając z pośród fantastycznych regałów już kilkakrotnie wcześniej, gdy odwiedzałem ten szanowny przybytek. W końcu książka trafiła w moje łapczywe rączki i w zasadzie skonsumowałem ją od razu, bez chwili wytchnienia, w jednej ręce trzymając,a drugą w międzyczasie po omacku trafiając do domu, wyprowadzając psa, etc. Nic się nie liczyło, tylko R'n'R...

O Spiralce wcześniej pojęcia nie miałem że istnieje, ale teraz widzę że moja już dość mocno wyeksploatowana karta płatnicza (choć to tylko jedna z katalogu jej funkcji) będzie musiała zazgrzytać w Empiku po raz kolejny :)

mawete - 30 Kwietnia 2008, 18:58

Rogoszzzza: zdobywasz kolejnych fanów w Lublinie :mrgreen: i to takich co potrafią macać w empiku :twisted:
P.S. w środę (07.05) jestem w Poznaniu :D może jakieś piwo zrobimy?

Krasnola - 1 Maj 2008, 13:41

Mawete i znowu Cię nie poznam :-(
mawete - 1 Maj 2008, 14:34

Krasnola: napisz jeszcze raz Mawete i nigdy mnie nie poznasz :mrgreen:
a tak serio, nie dasz rady nawet na 1 piwo?

gorat - 1 Maj 2008, 16:42

mawete, ja bym ostrzegał, że pozna, ale będzie to znajomość krótka i boleśnie się kończąca :D
Krasnola - 1 Maj 2008, 17:00

mawete napisał/a
Krasnola: napisz jeszcze raz Mawete i nigdy mnie nie poznasz :mrgreen:

Ups.Zapomniałam :-) A ktoś mi już o tym mówił, to po prostu przyzwyczajenie do wduszania shifta na początku zdania ;-) Wybacz. No na piwo to ja w ogóle nie zbyt chętnie (Adashi z Chalem marudzą o to na Piwokonach :P ), ale nawet na soczek może być problem.

gorat napisał/a
mawete, ja bym ostrzegał, że pozna, ale będzie to znajomość krótka i boleśnie się kończąca :D

Eeee, kobietę tak traktować? :P

Piotrek Rogoża - 1 Maj 2008, 17:21

krzyz_poludnia, cieszy mnie, że zbiorek przypadł do gustu, martwi, że chyba faktycznie miało kto słyszał o powieści. Propaganda szeptana jest OK, ale jeśli tylko na niej ma się promocja opierać, to robi się niefajnie. Mam nadzieję że "Po spirali", jeśli do niej dotrzesz, również Cię nie zawiedzie :) .

mawete, dobra wiadomość! Daj jeszcze znać na komórkę jak coś, ok? Miałem w Poznaniu awarię netu i nie wiem, czy i kiedy właściciel mieszkania się w końcu za to weźmie. Póki siedzę w domu jest luz, ale po weekendzie wracam na studia i może być bida, pasożytuję na necie kumpla z akademika a wiesz, jak się kończą wizyty w akademiku.

Z ogłoszeń duszpasterskich: skończyłem nowe opowiadanie, "Jesteś czymś więcej niż słowem". O jego dalszych losach będę informował w miarę rozwoju sytuacji :) .

Easy - 1 Maj 2008, 17:22

Piotrek Rogoża napisał/a
z akademika a wiesz, jak się kończą wizyty w akademiku.

Jak?

Piotrek Rogoża - 1 Maj 2008, 17:47

Przewartościowaniem priorytetów.
Hoob - 1 Maj 2008, 20:00

Piotrek Rogoża napisał/a
martwi, że chyba faktycznie miało kto słyszał o powieści.

E tam, tragizujesz. Jestem pewien, że o "Po spirali" słyszało więcej ludzi niż "mało kto".
Tym bardziej, że powieść to ciekawa, wciągająca i pełna zwrotów akcji. Szczerze gratuluję. Dawno już (od czasów któregoś tam tomu o Wędrowyczu, zdaję mi się) nie czytałem humorystycznej powieści, osadzonej na dodatek w przyjemnych - a jakże! - polskich realiach. Bohaterów nie można nie lubić, Cielęcin jest konkretnie pokręcony i absurdalny, zaś Wielki Finał zaskakujący i szalony (a sądziłem, że po kilkunastu rozdziałach pełnych niedorzeczności, trudno będzie w finale skupić tak wielką dawkę nonsensu. O, naiwny ja).
Masz we mnie czytelnika, paniczu Rogoża.

krzyz_poludnia - 2 Maj 2008, 10:34

No i niestety eMpyk zawiódł, "Po spirali" od ręki nie mieli :/ Pozostaje Allegro, będę musiał te parę dni przewegetować na jakimś zagranicznym fantasy... Piotrze (mogę się tak zwrócić do Szanownego Lyterata ?) okładka R'n'R jest tak genialna, że nie potrzebuje reklamy :) Możesz jednak polegać na moim szemraniu ;)
banshee - 2 Maj 2008, 11:53

Piotrek Rogoża napisał/a
martwi, że chyba faktycznie miało kto słyszał o powieści.

Nieprawda, no przynajmniej ja gdzieniegdzie o niej słyszałam i czytałam, zanim dostałam w swe łapki :wink:

Partner forum