Ludzie z tamtej strony świata - Piotr Rogoża
mBiko - 19 Kwietnia 2008, 15:16
A tak a propos, to jaką kolejność byś Piotrku sugerował. Mam oba tytuły i waham się, od którego zacząć.
Piotrek Rogoża - 19 Kwietnia 2008, 15:51
Opowiadania z "Rock'n'rolla" rozgrywają się trochę później, kończący zbiór "Autoportret ze skorupką" domyka opowieść Modrzewia. Jeśli chcesz więc trzymać się chronologii, zacznij od powieści. Ale prawdę mówiąc, nie ma to większego znaczenia .
Obydwie książki w jakiś sposób się dopełniają, to jakby dwie strony jednej historii. Ten, kto przeczyta obydwie, chyba to zauważy.
Ziuta - 19 Kwietnia 2008, 17:26
Piotrek już o tym wie, ale o takich rzeczach wypada gadac na okrągło. Wczoraj byłem świadkiem, jak kolega z uczelni, zamiast powtarzac na kolokwim z matematyki, które było za pięć minut, czytał "Rock'n'rolla". Co chwilę wybuchał śmiechem, średnio dwa chichy na stronę. Lepszej chyba recenzji nie było ani w prasie, ani w internecie.
Krasnola - 19 Kwietnia 2008, 18:08
Ja tu nawiążę do tego, co pisała Agi, że nie może upolować Rock'n'Rolla - no właśnie, zastanawiające jest to, że nigdzie go nie ma. Spiralka leży i gnije, a R'n'R wykupują chyba w wszyscy od razu przez tę genialną okładkę
Piotrek Rogoża - 19 Kwietnia 2008, 18:57
Jak to: nigdzie nie ma? W empiku widziałem jednym, drugim, w księgarniach... Zdaje mi się, że to Spiralka ma pod górkę, jeśli chodzi o dystrybucję.
Okładka na pewno robi swoje - spotykałem już się z przypadkami kupienia "Rock'n'rola" głównie dla niej .
Ziuta, faktycznie, ciężko o lepszą recenzję. Humoreska, która nie wzbudza uśmiechu - chyba nie ma lepszej ilustracji słowa "porażka" .
Krasnola - 19 Kwietnia 2008, 20:47
Piotrek, ja mam dokładnie odwrotne wrażenie, w każdym Empiku gdzie jestem widzę Spiralkę, rozglądam się, a R'n'Ra ni mo.
Ziuta - 19 Kwietnia 2008, 20:53
W Kraku tak samo. R'n'R można znaleźć w Hetmańskiej czy w Skarbnicy, ale w Empiku nie. Poobrażali się chyba z FS.
Piotrek Rogoża - 19 Kwietnia 2008, 21:10
Damn it, może trafiłem do drugiego obiegu? Rzecz do wyjaśnienia, dzięki za info.
Gwynhwar - 19 Kwietnia 2008, 22:13
W-wa Złote Tarasy 16
W-wa Arkadia 15
Wrocław Rynek 13
W-wa Junior 10
Gdańsk Galeria Bałtycka 9
W-wa Nowy Świat 8
Poznań Ratajczaka 7
Kraków Galeria Krakowska 7
Katowice Centrum 7
Katowice Silesia 6
W-wa Promenada 5
Poznań Plaza 5
Lublin Plaza 5
W-wa Blue City 5
Łódź Manufaktura 5
Gdańsk Matarnia 4
W-wa Targówek 4
Poznań King Cross 4
Gdańsk Główny 4
Lublin DTC 4
W-wa Wola Park 4
Wrocław Bielany 3
Wrocław Kościuszki 3
Katowice Trzy Stawy 3
W-wa Skorosze 3
Białystok Galeria Biała 3
Ruda Śląska Plaza 3
Wrocław Pasaż Grunwaldzki 3
Poznań Stary Browar 3
Płock Podole 3
Wrocław Magnolia Park 3
Empiki, stan na wczoraj. Naszą firmę trzeba umieć obsługiwać Nie ma na półce? Jest! Zapytaj sprzedawcy!
Krasnola - 19 Kwietnia 2008, 22:32
Gwyn, przerażasz mnie...
Godzilla - 19 Kwietnia 2008, 22:42
Jak się wie skąd zrobić copy + paste...
Adashi - 20 Kwietnia 2008, 09:09
Gwynhwar, dajesz czadu
Artemis - 20 Kwietnia 2008, 09:41
ja wczoraj w toruniu widzialam 2 egzemplarze rock'n'roll, bejbi i jedna spiralke, a to maly empik jest
Chal-Chenet - 20 Kwietnia 2008, 10:29
W Posen też jest. Widziałem w piątek w Arsenalu i w Powszechnej (obie na Starym Rynku).
mBiko - 20 Kwietnia 2008, 10:36
Gwyn pominęłaś kolejne dwa łódzkie empiki. Foch.
Gwynhwar - 20 Kwietnia 2008, 11:06
mBiko, gdyż ponieważ brałam pod uwagę salony, które mają w posiadaniu 3 lub więcej egzemplarzy. Jeśli chodzi o Empik, pojedyńcze sztuki na stanach są szalenie niepewne Zatem nie fochaj mi się tu, bo doskonale wiesz, że mogę w każdej chwili sprawdzić co tam w Bołcie macie a czego nie
Tak na marginesie, nie zdawałam sobie sprawy, że darzysz Empik takim głębokim sentymentem, że bronisz praw swoich salonów nawet na forum
mBiko - 20 Kwietnia 2008, 11:11
Empik traktuję głównie jako czytelnię i przeglądarkę, kupuję tylko wtedy, kiedy takie jedno poznańskie utrapienie wyszpera w zapasach magazynowych np " Horror Show".
Piotrek Rogoża - 20 Kwietnia 2008, 12:11
Gfyn, szacunek.
krzyz_poludnia - 29 Kwietnia 2008, 23:28
R'n'R jest świetny, zanabyłem go wczoraj w Empiku skuszony genialną okładką, która wodziła mnie na pokuszenie wyzierając z pośród fantastycznych regałów już kilkakrotnie wcześniej, gdy odwiedzałem ten szanowny przybytek. W końcu książka trafiła w moje łapczywe rączki i w zasadzie skonsumowałem ją od razu, bez chwili wytchnienia, w jednej ręce trzymając,a drugą w międzyczasie po omacku trafiając do domu, wyprowadzając psa, etc. Nic się nie liczyło, tylko R'n'R...
O Spiralce wcześniej pojęcia nie miałem że istnieje, ale teraz widzę że moja już dość mocno wyeksploatowana karta płatnicza (choć to tylko jedna z katalogu jej funkcji) będzie musiała zazgrzytać w Empiku po raz kolejny
mawete - 30 Kwietnia 2008, 18:58
Rogoszzzza: zdobywasz kolejnych fanów w Lublinie i to takich co potrafią macać w empiku
P.S. w środę (07.05) jestem w Poznaniu może jakieś piwo zrobimy?
Krasnola - 1 Maj 2008, 13:41
Mawete i znowu Cię nie poznam
mawete - 1 Maj 2008, 14:34
Krasnola: napisz jeszcze raz Mawete i nigdy mnie nie poznasz
a tak serio, nie dasz rady nawet na 1 piwo?
gorat - 1 Maj 2008, 16:42
mawete, ja bym ostrzegał, że pozna, ale będzie to znajomość krótka i boleśnie się kończąca
Krasnola - 1 Maj 2008, 17:00
mawete napisał/a | Krasnola: napisz jeszcze raz Mawete i nigdy mnie nie poznasz |
Ups.Zapomniałam A ktoś mi już o tym mówił, to po prostu przyzwyczajenie do wduszania shifta na początku zdania Wybacz. No na piwo to ja w ogóle nie zbyt chętnie (Adashi z Chalem marudzą o to na Piwokonach ), ale nawet na soczek może być problem.
gorat napisał/a | mawete, ja bym ostrzegał, że pozna, ale będzie to znajomość krótka i boleśnie się kończąca |
Eeee, kobietę tak traktować?
Piotrek Rogoża - 1 Maj 2008, 17:21
krzyz_poludnia, cieszy mnie, że zbiorek przypadł do gustu, martwi, że chyba faktycznie miało kto słyszał o powieści. Propaganda szeptana jest OK, ale jeśli tylko na niej ma się promocja opierać, to robi się niefajnie. Mam nadzieję że "Po spirali", jeśli do niej dotrzesz, również Cię nie zawiedzie .
mawete, dobra wiadomość! Daj jeszcze znać na komórkę jak coś, ok? Miałem w Poznaniu awarię netu i nie wiem, czy i kiedy właściciel mieszkania się w końcu za to weźmie. Póki siedzę w domu jest luz, ale po weekendzie wracam na studia i może być bida, pasożytuję na necie kumpla z akademika a wiesz, jak się kończą wizyty w akademiku.
Z ogłoszeń duszpasterskich: skończyłem nowe opowiadanie, "Jesteś czymś więcej niż słowem". O jego dalszych losach będę informował w miarę rozwoju sytuacji .
Easy - 1 Maj 2008, 17:22
Piotrek Rogoża napisał/a | z akademika a wiesz, jak się kończą wizyty w akademiku. |
Jak?
Piotrek Rogoża - 1 Maj 2008, 17:47
Przewartościowaniem priorytetów.
Hoob - 1 Maj 2008, 20:00
Piotrek Rogoża napisał/a | martwi, że chyba faktycznie miało kto słyszał o powieści. |
E tam, tragizujesz. Jestem pewien, że o "Po spirali" słyszało więcej ludzi niż "mało kto".
Tym bardziej, że powieść to ciekawa, wciągająca i pełna zwrotów akcji. Szczerze gratuluję. Dawno już (od czasów któregoś tam tomu o Wędrowyczu, zdaję mi się) nie czytałem humorystycznej powieści, osadzonej na dodatek w przyjemnych - a jakże! - polskich realiach. Bohaterów nie można nie lubić, Cielęcin jest konkretnie pokręcony i absurdalny, zaś Wielki Finał zaskakujący i szalony (a sądziłem, że po kilkunastu rozdziałach pełnych niedorzeczności, trudno będzie w finale skupić tak wielką dawkę nonsensu. O, naiwny ja).
Masz we mnie czytelnika, paniczu Rogoża.
krzyz_poludnia - 2 Maj 2008, 10:34
No i niestety eMpyk zawiódł, "Po spirali" od ręki nie mieli :/ Pozostaje Allegro, będę musiał te parę dni przewegetować na jakimś zagranicznym fantasy... Piotrze (mogę się tak zwrócić do Szanownego Lyterata ?) okładka R'n'R jest tak genialna, że nie potrzebuje reklamy Możesz jednak polegać na moim szemraniu
banshee - 2 Maj 2008, 11:53
Piotrek Rogoża napisał/a | martwi, że chyba faktycznie miało kto słyszał o powieści. |
Nieprawda, no przynajmniej ja gdzieniegdzie o niej słyszałam i czytałam, zanim dostałam w swe łapki
|
|
|