To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?

ilcattivo13 - 2 Wrzeœśnia 2012, 01:09

Szybkie pytanie - która gra nosi koronę najdłużej robionej gry na świecie? Ktoś powiedział Duke Nukem Forever? Brawo, to jest absolutnie nieprawidłowa odpowiedź :D

Najdłużej produkowaną grą na świecie jest urodzony poczęty w tym samym roku co DNF - Grimoire. Miał on być duchowym następcą Wizardry 7, ale kłopoty wewnętrzne i zewnętrzne, kryzysy i insze klęski żywiołowe spowodowały, że jej produkcja trwa nadal. Ale uwaga - wreszcie zbliża się do końca :D

W linku znajdziecie kolejny odnośnik - do bloga twórcy gry, gdzie znajduje się m.in. galeria z gry. No cóż, podobieństwo do Wizardry 7 jest rzeczywiście uderzające (poza tym, że w drużynie jest 8 bohaterów zamiast 6). A jeśli mechanika i fabuła będą się cechowały równie dużym stopniem podobieństwa, to znowu przez parę tygodni trzeba mnie będzie siła od kompa odrywać :roll:

Fidel-F2 - 2 Wrzeœśnia 2012, 01:21

skąd ty masz czas na te wszystkie gry?
ilcattivo13 - 2 Wrzeœśnia 2012, 01:48

nie śpię ;P:
Dunadan - 2 Wrzeœśnia 2012, 16:42

OMG! tego to się raczej nikt nie spodziewał:
Metal Gear Solid: Ground Zeroes
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Matrim - 2 Wrzeœśnia 2012, 19:19

E, nie, wczoraj czytałem o zapowiedzi ;)

Łaaadne, ładne. Tylko ja nie wiem, jak te wymienione w końcówce konsole mają zamiar tę grę udźwignąć :)

ilcattivo13 - 2 Wrzeœśnia 2012, 20:25

Postacie i concept arty z Shadowrun Returns :D
Dunadan - 3 Wrzeœśnia 2012, 07:55

Dunadan napisał/a
Tylko ja nie wiem, jak te wymienione w końcówce konsole mają zamiar tę grę udźwignąć

FoxEngine: http://en.wikipedia.org/wiki/Fox_Engine

Matrim - 3 Wrzeœśnia 2012, 08:21

Dunadan, to wiem. Tylko:
Wiki napisał/a
It is believed that this engine is designed for the next generation of video games.

Więc albo 2013 rok przyniesie długo oczekiwaną nową generację (chociaż plotek na ten temat jakby mnie ostatnio), albo na nowego MGSa poczekamy jeszcze długo :(

Dunadan - 3 Wrzeœśnia 2012, 08:37

Matrim, hm, no ciekawe...
Hubert - 6 Wrzeœśnia 2012, 10:21

Nadchodzi Inquisitor po angielsku na GOGu.
Właściwie to już nadszedł

Wygląda cudownie archaicznie, czekam tylko, by odłożyć parę groszy na tę grę.

ilcattivo13 - 6 Wrzeœśnia 2012, 10:23

Hrabio - zaczekaj z pół roku, będzie w CDA za 3,3x niższą kwotę :wink:
ilcattivo13 - 6 Wrzeœśnia 2012, 21:09

Piszę w nowym poście, bo to ważniejsza wieść - Brian Fargo sugeruje, że Wasteland 2 zobaczymy dopiero jesienią 2013 :/ Siut...
Matrim - 6 Wrzeœśnia 2012, 21:12

Pewnie się zbiera, żeby z tą kasą uciec do Mozambiku. Wiedziałem, że ten Kickstarter to jedna wielka piramida... ;P:
Hubert - 6 Wrzeœśnia 2012, 21:52

ilcattivo13, to zależy. Zależy, którą firmę będę chciał wesprzeć w ich pochodzie oldschoolu. Czechów od Inquisitora czy Beamdog z BG EE. BG EE jest w sumie bardziej perspektywiczne, bo krążą słuchy o tym, że po ewentualnym sukcesie BG I i II EE dostaniemy trzecią część. :)
ilcattivo13 - 6 Wrzeœśnia 2012, 22:09

Matrim napisał/a
Pewnie się zbiera, żeby z tą kasą uciec do Mozambiku. Wiedziałem, że ten Kickstarter to jedna wielka piramida... ;P:

Ech, może napiszę do niego, żeby sobie wybrał taki kraj, który nie ma podpisanej ze Stanami umowy ekstradycyjnej ;P:

Hrabio - jeśli chodzi o prawdziwy oldschoolowy oldskól, to w tej chwili króluje Underrail :wink: Inquisitor jest gdzieś ciut dalej... Że o BG EE nie wspomnę ;P:

Hubert - 7 Wrzeœśnia 2012, 09:02

To widać kwestia priorytetów. 8)
ilcattivo13 - 7 Wrzeœśnia 2012, 11:52

Ściągnij sobie demo Underrail i Tobie tez priorytety się zmienią :wink:
ilcattivo13 - 10 Wrzeœśnia 2012, 08:08

Na niecałe trzy dni przed końcem zbiórki na Kickstarterze, twórcy "Expeditions: Conquistador" zdobyli założoną kwotę 70 tyś. usdów :D
Hubert - 10 Wrzeœśnia 2012, 12:54

ilcattivo13, na razie przechodzę dwa S.T.A.L.K.E.R.y, Shadow of Chernobyl i Clear Sky, a przy tym zastanawiam się, czy nie kupić Zewu Prypeci...
ilcattivo13 - 10 Wrzeœśnia 2012, 13:13

Zew Prypeci można teraz kupić za 30 pln. Zaprawdę powiadam Ci, że ie wiem, nad czym się tu zastanawiać :wink:
Hubert - 10 Wrzeœśnia 2012, 13:18

ilcattivo13, w MediaMarkt'cie za 4 chodziło, nad tym właśnie.
No i dwa pozostałe Stalkery do przejścia. ;)

ilcattivo13 - 10 Wrzeœśnia 2012, 13:38

Za 4 zeta, czy za 4 dyszki? Bo albo się pomyliłeś, albo w MM komuś odbiło :wink:
Hubert - 10 Wrzeœśnia 2012, 13:48

To drugie, Hubercie. ; )
ilcattivo13 - 10 Wrzeœśnia 2012, 14:05

oki :wink:
Dunadan - 10 Wrzeœśnia 2012, 14:07

Tak apropos nowego MGS i wypowiedzi Matrima: http://www.gamespot.com/f...echOfMgsGroundZ

A wiec jednak konsole obecnej generacji. W tym artykule fajnie opisują jak Kojima ciekawie wykorzystuje triki które poprawiają jakość obrazu jeszcze nie obciążając sprzętu. Wiele z nich znanych jest oczywiście z innych gier ale widać Kojima doszedł do perfekcji w ich wykorzystywaniu.

ilcattivo13 - 11 Wrzeœśnia 2012, 06:32

pojawiła się nowa strona Obsidianu z licznikiem ustawionym na 4 (dni?). Ciekawe, czy to tylko zapowiedź Dungeon Siege 4, czy też jest to powiązane z gadkami Avellone'a o Planescape: T... :)

Edit:

I pojawiła się też zbiórka na naszą swojską produkcję - M.O.R.E. :D Turowe 4X w klimatach sf, wzorowane na MoO, ale z dużą ilością nowych pomysłów. Przy wsparciu na poziomie 10 usdów kopia gry gratis :D

ilcattivo13 - 12 Wrzeœśnia 2012, 08:04

Jednak dni :) Nowy wpis na stronie mówi:
Cytat
The book unread is written. The reason we don't explain it is the reason we use it. Its power is in its mystery. That is the Leaden Key, in part, in whole. Is it clear?

Digging for truth buries the seeker.

RPGCodex nie mogli się powstrzymać przed komentarzem:
Cytat
Did you read that last part? Stop trying to figure out what the game will be or Obsidian will murder you.
;P:
ilcattivo13 - 13 Wrzeœśnia 2012, 12:01

hłe, hłe... najpierw pogadanka o D&D i FR, potem nowa strona Obsidianu, a teraz nowy profil na Kickstarterze (jeszcze bez projektu, ale jutro pewnie wrzucą). Ani chybi dostaniemy cRPG w klimatach fantasy zbliżonych do D7D/FR :roll:

A Expeditions: Conquistador zakończyło zbiórkę z wynikiem ciut_ponad_77_tysięcy_usdów (wymagane 70 000), znaczy w styczniu/lutym 2013 dostaniemy turowego tacticala z mocnymi akcentami RPG z akcją w czasach podboju Nowego Świata :D Normalne zdrowe "Vamos a matar, companeros!" ciśnie mi się na usta :D

dzejes - 13 Wrzeœśnia 2012, 12:38

No i gnomi żętelman z wrodzoną alergią na magię popyla po świecie Arcanum. Popyla chwilowo na golasa, bo mu szczury podarły frak.
ilcattivo13 - 13 Wrzeœśnia 2012, 12:42

prawidłowo, dostatecznie :D

Partner forum