To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Głos Pana - Regulamin forum - Zasady panujące na forum - Wasze sugestie.

dalambert - 7 Wrzeœśnia 2010, 08:03

Ziemniak, Agi, może to i racja, ale z drugiej stromy goratliwość naszego Forum jest pewną tradycją i tyż piknie :P
Kai - 7 Wrzeœśnia 2010, 10:47

A skoro już jesteśmy przy korektach na forum, czy warto rozważyć pomysł, żeby dział z blogami był niewidoczny dla niezalogowanych?
dalambert - 7 Wrzeœśnia 2010, 10:51

Kai, włąsnie i wten sposób "TYN FACET" nie podczytywał by wieści o sobie ;P:
Agi - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:01

Obowiązek logowania się niczego nie zmieni, ponieważ jest to forum ogólnodostępne i nie wymaga zaproszenia i rekomendacji innych.
Konto można założyć wpisując jakiekolwiek dane i utworzony przed chwilą adres mailowy. Ponadto po zalogowaniu się nie trzeba napisać żadnego posta, a swoją obecność na forum ukryć.

Kai - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:14

Agi, to jednak trochę roboty, w porównaniu z możliwością czytania sobie bez logowania. A jeśli coś jest niewidoczne, nie kusi do zalogowania się, żeby sobie poczytać.

Ale to tylko sugestia.

dalambert - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:17

Wiesz Kai, wydaje mi się, że blogowniki to pisują te blożki po to by je CZYTALI wszyscy, a nie by sobie w ksie pancernej leżały :D
Kai - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:24

dalambert, szybko zmieniasz zdanie :) ale może i racja, niech czytają.
dalambert - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:29

Kai, bo głebokość wynrzeń naszej koleżanki nieco mnie zaskakuje, acz winienem przywyknać, ale generalnie to bolokowcy te bloki stawiają u podziwieniu bliźnich , nieprawdaż :wink:
Godzilla - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:30

dalambert, mam szczerze powiedzieć za siebie? Zaczęłam własny temat, bo miałam potrzebę pomielić trochę ozorem z ludźmi, których znam i lubię. Do ludzi niezalogowanych mam stosunek czasem obojętny, a czasem podejrzliwy. Unikam i tak pisania o sprawach osobistych, bo uważam że im mniej osób je zna, tym lepiej. Ściany mają uszy, sieć ma Googla i trojany. Nie obrażę się, jeżeli blogowisko będzie mieć choć tak symboliczne ograniczenie. Może nawet milej się w nim poczuję.
Agi - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:31

Kai napisał/a
A jeśli coś jest niewidoczne, nie kusi do zalogowania się, żeby sobie poczytać.

Miałam na myśli sytuację dotychczasowego niezalogowanego czytacza forum, który wraz z wprowadzeniem ograniczenia dostępu do blogów traci możliwość swobodnego buszowania po forum.
Taka osoba wie, że było więcej, więc raczej kusi ją to do zarejestrowania na forum.

Kai - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:48

Agi napisał/a
traci możliwość swobodnego buszowania po forum.

Ależ pozostałe działy są normalnie widoczne i dostępne. Czy ja wiem, czy cudze wynurzenia, mniej lub bardziej osobiste, mają służyć za atrakcję forum?

Co do mnie, mam jak Godzilla, o sprawach osobistych staram się pisać jak najmniej, ale też wydawało mi się, że blogi tutaj są raczej dla czytelników wewnętrznych, niż zewnętrznych.

Taki delikwent będzie musiał się zalogować, no i dobrze, poprawi statystyki forum.

Agi - 7 Wrzeœśnia 2010, 12:50

Kai napisał/a
Agi napisał/a:
traci możliwość swobodnego buszowania po forum.

Ależ pozostałe działy są normalnie widoczne i dostępne.

Nie zrozumiałaś mnie.
To była odpowiedź na Twoje spostrzeżenie:
Agi napisał/a
Kai napisał/a:
A jeśli coś jest niewidoczne, nie kusi do zalogowania się, żeby sobie poczytać.

Mnie nie przeszkadza ograniczenie dostępności blogów na naszym forum, próbowałam tylko pokazać, że wprowadzenie takiego ograniczenia, jeśli idzie o blogi już istniejące niewiele zmieni. Dla przypomnienia - dyskusja zaczęła się od blogu Martvy.

Kai - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:03

Agi napisał/a
wprowadzenie takiego ograniczenia, jeśli idzie o blogi już istniejące niewiele zmieni.

Owszem, sporo, bo kolejni, nowi nie będą tego czytać, a jest ich chyba jeszcze cały internet.

Mnie nie zależy, ale widzę, że są osoby, które ze zwierzenia się w blogu - sądzę, że głównie, jeśli nie tylko znajomym - czerpią otuchę i pocieszenie. I wydaje mi się po prostu fair, żeby wiedziały, kto to czyta.

Żeby nie było, mam hysia na punkcie prywatności w necie. Więc bierz na to poprawkę :)

Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:05

Prywatność w necie... o matko z córką!
Kai - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:18

Kruku Siwy, ano właśnie!
Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:23

Sorry milady ale to pierdafony księżycowe są. Wychodzi facet na środek fiszpalatzu i krzyczy: bolą mnie hemoroidy a żona mi się puszcza w każdy czwartek. Tylko wiecie rozumiecie nie gadajcie nikomu bo ja tylko wam na tym placu w zaufaniu rzekłem.

Blogi piszą ludzie mający w znacznym stopniu skłonności do ekshibicjonizmu. A ty im chcesz odebrać sens blogowania. O jerum pajtasz!

Kai - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:43

Kruk Siwy napisał/a
Blogi piszą ludzie mający w znacznym stopniu skłonności do ekshibicjonizmu.

To już teraz rozumiem, czemu mój przypomina bardzo zabałaganiony notatnik różności, a nie bloga jak należy. Jedno, co lubię pokazywać, to nogi, więc niestety wszelkie wynurzenia odpadają.

Ale z drugiej strony, jeśli ma to tym skłonnym do ekshibicjonizmu choć trochę pomóc...

Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:45

Poka nogi!!

Dobra kończę niniejszym.

Kai - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:46

Moi aussi.
Jutro też jest dzień :mrgreen:

dzejes - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:54

Kruk Siwy napisał/a
Blogi piszą ludzie mający w znacznym stopniu skłonności do ekshibicjonizmu.

Oj pier*****licie straszne głupoty.

A tak w ogóle to ja mam pomysł na nową zasadę - jeden użytkownik max. 10 postów na dobę.

Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:58

To była rozmowa ludzi inteligentnych. Tedy dzejes, się nie wpierda...laj.
dzejes - 7 Wrzeœśnia 2010, 23:00

Inteligentny człowiek nie sadzi takich farmazonów, bo blog kulinarny naprawdę trudno uznać za przejaw ekshibicjonizmu.
Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2010, 23:04

A cymbalista nie rozumie że nie mówię o blogach typu kulinaria czy technika. Kai też ich nie miała na myśli proponując ograniczenie dostępu do blogów. Mowa o tych nieszczęsnych zapisach gdzie dowiedzieć się można wszystkiego o blogerze, czy go łupie w d... i czy Kaśka mu robi dobrze o takim blogu gdzie strefa intymności nie istnieje. Myśleć panie d a nie od razu z wulgaryzmami wskakiwać bez sensu.
ihan - 8 Wrzeœśnia 2010, 11:56

Są miejsca w sieci, gdzie są blogi tylko dla zalogowanych, są fora tylko dla zalogowanych. Jeśli ktoś potrzebuje się uzewnętrzniać i nie chce by tych flaków wywlekanych wszyscy widzieli, może się w te miejsca udać. Ale to forum akurat IMHO takim miejscem nie jest.
dzejes - 8 Wrzeœśnia 2010, 12:09

Kruk Siwy napisał/a
Myśleć panie d a nie od razu z wulgaryzmami wskakiwać bez sensu.

Pewnie, że bez sensu, za co przepraszam. Sedna wypowiedzi jednak nie zmieniam, ludźmi powoduje sto rzeczy, a sprowadzenie wszystkiego do "ekshibicjonizm" jest uproszczeniem tak dużym, że nie mogę się z tym zgodzić.

Kruk Siwy - 8 Wrzeœśnia 2010, 12:26

O i to jest inna rozmowa. Ale - jednak chyba nie w tym miejscu.
Marcin Robert - 14 Października 2010, 16:06

Dlaczego nie można zacytować własnego posta?
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 16:38

można - wchodzisz w edycję, kopiujesz tekst, cofasz edycję, piszesz nowy post i tam wklejasz tekst, "biorąc go w quoty" :wink:
Marcin Robert - 14 Października 2010, 16:42

No tak, ale prościej byłoby, gdyby dało się bezpośrednio go zacytować. :wink:
ilcattivo13 - 14 Października 2010, 16:44

e no, to by było zbyt proste i nieśmieszne ;P:

Partner forum