Ludzie z tamtej strony świata - Magda Kozak
seba - 8 Lipca 2009, 15:53
Chyba sie tam przejdę.
Na początek zastosuje perswazje słowną, a jeśli nic nie wskóram, to wtedy dopiero zastosuje środki przymusu bezpośredniego.
A jeśli i ta metoda zawiedzie, to zorganizuje chłopaków z kunickiego i zabarykadujemy sie w budynku FS.
Brzuzka - 8 Lipca 2009, 16:40
mam to szczęscie ze ktoś mi załatwi całą trylogie nocarska nowiuśka za niezłą cene:) ale nocarz powinien byc na allegro
Kruk Siwy - 8 Lipca 2009, 16:57
Ostatnio widziano go na Avangardzie. Nocarz jak żywy.
W księgarni Solarisu pierwszego dnia...
Krasnola - 22 Lipca 2009, 10:14
Właśnie skończyłam czytać opowiadanie z ostatniego SFFiH.
I mam jakieś takie wrażenie, że czegoś mi w nim brakuje. Pomysł fajny, historia poprowadzona sensownie jak najbardziej, ale nie wywołuje ona takie "dreszczyku", że opowieść zapadła głębiej.
Osobiście szukałabym pomocy w budowaniu mrocznego kingowskiego klimatu, lub próbie zaczęrpnięcia z sentymentalizmu Resnicka. Obojętnie w którą stronę by nie pójść - będzie dobrze, bo póki co to niestety ot, pusta historyjka jakich wiele. A szkoda.
Witchma - 22 Lipca 2009, 10:26
A mnie właśnie "Zakładnicy" szalenie się podobali, dawno mnie nic tak nie targnęło emocjonalnie (pewnie nastrój miałam odpowiedni).
Dawno też nie polubiłam żadnego bohatera tak bardzo jak Mroku, tak więc
Mam wrażenie, że całość przeczytałam na jednym wdechu
seba - 21 Sierpnia 2009, 18:45
Brzuzka napisał/a | mam to szczęscie ze ktoś mi załatwi całą trylogie nocarska nowiuśka za niezłą cene:) ale nocarz powinien byc na allegro |
Nie lubie używanych książek. Chce nową. Poczekam
Madzik - 26 Sierpnia 2009, 11:56
@ seba:
Uzyskałam informację od Wydawcy, że planują kolejny dodruk, tym razem z nieco ulepszoną okładką (m.in. informującą o pozostałych tytułach serii). Najpóźniej do Świąt "Nocarz" powinien być w księgarniach.
@ Krasnola:
Dziękuję za wykład. Ale nie skorzystam. Może nie urzekają mnie "sentymentalizmy Resnicka"?
@ Witchma:
Dzięki, "pokrewna duszo"
I w ogóle dziękuję, bardzo dziękuję wszystkim, którzy skrobnęli choć parę słów o tekście. Dostęp do Internetu mam nędzny, ale za każdym razem, kiedy uda mi się wejść na sieć, Wasze zdania radują me serce - nawet te niekoniecznie pochlebne. Warto pisać dla tych, którzy czytają
Pozdrawiam serdecznie!
Madzik
hardgirl123 - 26 Sierpnia 2009, 19:46
Madzik, zawsze czekam aż coś skrobniesz, książke, opowiadanie, posta, etc
seba - 28 Sierpnia 2009, 15:15
Bardzo dobra wiadomość
MilleniumFalcon - 5 Października 2009, 19:41
http://www.youtube.com/watch?v=yHwzO2P_88c
To się nazywa lans
seba - 7 Października 2009, 10:05
Oby powstał do tego numeru teledysk( związany z trylogią)
Jedenastka - 7 Października 2009, 12:00
Doskonałe . Gratulacje. Oby tak dalej.
seba - 17 Listopada 2009, 17:41
juz jest
http://www.fabryka.pl/zap...id=383#searchkk
Witchma - 26 Listopada 2009, 10:47
W styczniu opowiadanie w NF - zapowiedź na stronie Madzik, może kilka słów o "Stoliczku"
mawete - 26 Listopada 2009, 11:45
No to pierwszy raz od dłuższego czasu NF kupię.
Madzik - 8 Grudnia 2009, 23:26
Mam neta, na chwilkę, ale mam!
Więc tak na szybciutko garść wieści:
1. Teledysk
Połączone Siły Artystyczne w składzie: Staszek Mąderek, Closterkeller, Forum Nocarskie, Forum Closterkellerowe i skromnie tu niżej podpisana (nikogo nie pominęłam? jeśli tak to przepraszam!) otóż te właśnie Siły Koalicyjne generują obecnie teledysk do "Nocarza". Nie wiem, jak wyjdzie, ale bawimy się przednio. Wszystkich żądnych szczegółów zapraszam na forum nocarskie, tam stosowne wątki przewijają się w dziesiątkach stron. Pokrótce: strzelaniny, wybuchy, krew, seks i przemoc. A nie, przepraszam: mamy jedną scenę bez przemocy... za to jest w niej hazard. Mniam, politycznie i społecznie poprawne stacje na pewno tego nie puszczą
Kiedy premiera? Hmmm, to jest dobre pytanie. W najbliższy weekend kręcimy Galerię Hańby no i to już będzie (chyba?) koniec zdjęć. Staszek obiecał, że zmontuje w miarę szybko. Więc tak na styczeń powinniśmy się wyrobić.
2. "Stoliczek" w NF
A napisałam sobie opko, szczerze mówiąc nic wielkiego: ot, żarcik - głównie z siebie samej. I cieszę się tym, jak gupia. Zobaczymy, co na to czytelnicy
3. "Fiolet"
Słuchajcie, skończyłam! Teraz jeszcze dogaduję szczegóły z wydawcą.
Z różnych względów będę chciała, by książka ukazała się przed kwietniem 2010. Ale czy ten niecny plan ma szanse powodzenia?
A tak ogólnie - nie ukrywam, mam pietra. Bo tam nie ma nic a nic o wampirach... Kurczę, czy mi wolno pisać dłuższe formy nie o wampirach? Czy w ogóle umiem? Oj, a może będzie bolało?
Jak widać, najbliższa przyszłość jest pełna znaków zapytania...
Pozdrawiam serdecznie i zmykam z powrotem do roboty!
Kruk Siwy - 8 Grudnia 2009, 23:27
Aaaa! Madzik! Odpowiadaj na maile, kobieto!
Agi - 8 Grudnia 2009, 23:29
Madzik, dobre wieści przynosisz
Trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło.
hardgirl123 - 9 Grudnia 2009, 07:20
no to w styczniu kupię NF :>
Witchma - 9 Grudnia 2009, 09:36
Madzik, gratulacje z okazji ukończenia "Fioletu" (tak, koniecznie musi się szybko ukazać - przecież w przyszłym sezonie na pewno będzie królował inny kolor ).
mawete - 9 Grudnia 2009, 18:00
No to czekam na "Fiolet"
Navajero - 9 Grudnia 2009, 18:09
Kruk Siwy napisał/a | Aaaa! Madzik! Odpowiadaj na maile, kobieto! |
I na inne próby kontaktu
Gratulacje z okazji zakończenia pracy
hardgirl123 - 9 Grudnia 2009, 19:31
Madzik, bogini moja, z niecierpliwością czekam na Fiolet, zapewne to zacne dzieło znajdzie się na honorowym miejscu mej biblioteczki
Madzik - 22 Grudnia 2009, 20:51
Z niekłamaną radością oznajmiam, że "Fiolet" ukaże się w kwietniu 2010 nakładem wydawnictwa Bellona
Witchma - 22 Grudnia 2009, 20:52
Madzik, Fantastyczna wiadomość
Khorne_S - 22 Grudnia 2009, 20:54
zaczynam już ostrzyć gust na fiolecik
I dobrze że odwampirzony będzie..
Madzik - 22 Grudnia 2009, 20:56
Odwampirzony całkowicie.
Ale wciąż nieustępliwie militarny - profil wydawcy zobowiązuje
Khorne_S - 22 Grudnia 2009, 21:07
No i dobrze Madzik..przyznam że tęsknie do książek ala Wrzesień....i żałuje że nikt się do tego nie zbliżył z polskich autorów...Może ty pierwsza będziesz ? ^.^
Agi - 22 Grudnia 2009, 23:12
Madzik, bardzo się cieszę.
Twój "Stoliczek" w NF podoba misie
hardgirl123 - 23 Grudnia 2009, 07:01
Madzik, w takim razie nie pozostało mi nic innego jak tylko czekać na kwiecień :>
a NF dzisiaj sobie sprawię jak tylko wyjdę z pracy :>
|
|
|