To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

dalambert - 21 Stycznia 2009, 14:09

Martva napisał/a
Ustalmy pewne fakty: jesteś gejem, czy ornitofilem?
coż za brak wyczucia dla intymności Artysty, a może być i to, i to i jeszcze parę ;P:
Martva - 21 Stycznia 2009, 14:10

Wybacz dalambert, ale czy ja Ci wyglądam na subtelne, delikatne i taktowne dziewczę? :shock:
dalambert - 21 Stycznia 2009, 14:15

Martva napisał/a
ale czy ja Ci wyglądam na subtelne, delikatne i taktowne dziewczę?
Tak szczególnie z tym avikiem :wink:
Dunadan - 21 Stycznia 2009, 14:47

Martva napisał/a

Tak, jak oglądam swoje to jestem tego wręcz pewna.

To ty już masz jakieś akty? :mrgreen:

Martva napisał/a

Ustalmy pewne fakty: jesteś gejem, czy ornitofilem?

Gdybym miał wybierać to to drugie jeśli już. Do gejostwa mi na razie bardzo daleko a do ornitofilstwa... kurcze, w sumie to ja już nim jestem, tyle że to mnie na razie bardzo słabe jest, nie to co u innych... zacytuję może mojego bliskiego kolegę który do swojej dziewczyny kiedyś powiedział:
-Kochanie, wiesz, bardzo cie kocham ale gdybym miał wybierać - ptaki albo ty, to... no wiesz... sorry...
Żyją dalej razem i są szczęśliwi ;) Tak czy inaczej jestem na razie bardzo słabym ornitofilem. Ale za dużo o mnie, to twój blog ;)

Martva napisał/a

Podobno jest dobrym słowem.

OK, jest złym słowem - to bardzo powszechny trik w fotografii aktów, glamour itp. Wkłada się dziewczynę pod zimny prysznic i voila! Dodam jeszcze że wtedy skóra się bardziej napina ;-)

Martva napisał/a

Monochrom monochromem, kropki by wyszły.

To kwestia oświetlenia i ilości photoshopa... tyle ze ja, tak na serio akt znam z niewielkiej ilości teorii. Zero doświadczenia... dlatego jutro idę focić kurki wodne zamiast dziewczyn :roll:

PS: IMHO nie byłoby trudno zrobić ci taką fotkę jak w avatarze, trzeba tylko dobrego fotografa.

corpse bride - 21 Stycznia 2009, 16:35

przecież to zdjęcie jest grubo sfotoszopowane - w tym miejscu na plecach powinno być widać różne kości takie, a nie widać nic!
Dunadan - 21 Stycznia 2009, 16:57

corpse bride, :?: nie wiem co kto robił z tym zdjęciem ale kosci wcale nie musi być widać... to kwestia odpowiedniego oświetlenia... na tym własnie polega akt i w ogóle cała fotografia - malowanie światłem, który można dowolnie manipulować w studio.
dzejes - 21 Stycznia 2009, 17:29

corpse bride napisał/a
przecież to zdjęcie jest grubo sfotoszopowane - w tym miejscu na plecach powinno być widać różne kości takie, a nie widać nic!

Te dłonie są w ogóle jakieś duże :? palce grube, to na pewno kobieta?

corpse bride - 21 Stycznia 2009, 17:33

dzejes, jakbyśmy się kiedyś mieli spotkać, to nie zdziw się, że będę trzymac łapy w kieszeniach cały czas. :evil:
dzejes - 21 Stycznia 2009, 17:35

Noo, gorzej jakbyś chciała mi z bliska pokazać jakie duże masz pięści :twisted:
Dunadan - 21 Stycznia 2009, 18:08

corpse bride napisał/a
dzejes, jakbyśmy się kiedyś mieli spotkać, to nie zdziw się, że będę trzymac łapy w kieszeniach cały czas. :evil:

To znaczy że na fotce jesteś ty? :shock: :mrgreen:

Martva - 21 Stycznia 2009, 20:31

dalambert napisał/a
Tak szczególnie z tym avikiem :wink:

Pozory mylą :twisted:

Dunadan napisał/a
To ty już masz jakieś akty? :mrgreen:

Dziesiątki, ale między 'mieć akty' a 'mieć ładne/zadowalające akty' jest pewna różnica ;P:

Dunadan napisał/a
Żyją dalej razem i są szczęśliwi ;)

Podziwiam opanowanie dziewczęcia. Chyba że wzięła to za żart. Ja mam temperament meduzy, ale po czymś takim kolega mógłby zacząć sypiać z łabędziami nad Wisłą :)

Dunadan napisał/a
Wkłada się dziewczynę pod zimny prysznic i voila! Dodam jeszcze że wtedy skóra się bardziej napina ;-)

Moja się robi sina w kropki. Zaprawdę, nie wiem jaki jest w tym cel, poza nadaniem sutkom kształtu pinezek (ale kostka lodu byłaby praktyczniejsza).

Dunadan napisał/a
PS: IMHO nie byłoby trudno zrobić ci taką fotkę jak w avatarze, trzeba tylko dobrego fotografa.

Tylko...!

corpse bride napisał/a
przecież to zdjęcie jest grubo sfotoszopowane

Pewnie jest, ale za to jakie ładne ;)

Dunadan napisał/a
To znaczy że na fotce jesteś ty?

Kolor włosów się nie zgadza ;P:

Deszcz pada. Jest szaro, mokro, mgliście i niewystarczająco ciepło. Zajefajnie jest.
Mogliby robić endorfiny w tabletkach. Robią?

Adanedhel - 21 Stycznia 2009, 20:35

Martva napisał/a
Dziesiątki, ale między 'mieć akty' a 'mieć ładne/zadowalające akty' jest pewna różnica ;P:

Autorka często nie potrafi właściwie ocenić swoich prac. Do tego potrzebne jest niezależne forum ;P:
Martva napisał/a
Kolor włosów się nie zgadza

Jaki kolor? :shock:
Martva napisał/a
Deszcz pada. Jest szaro, mokro, mgliście i niewystarczająco ciepło. Zajefajnie jest.

Taaak. Świetnie. Jest szaro, mokro, mgliście i o wiele za ciepło. Tylko ten deszcz jest pozytywem.

Martva - 21 Stycznia 2009, 20:50

Adanedhel napisał/a
Autorka często nie potrafi właściwie ocenić swoich prac.

Ej, ja mogę pisać że czegoś nie potrafię, ale innym nie wolno :twisted:

Adanedhel napisał/a
Do tego potrzebne jest niezależne forum ;P:

Yhym.

Adanedhel napisał/a
Jaki kolor? :shock:

No bo corpse jest blondynką, a dziewczę z avika mojego nie jest.

Adanedhel napisał/a
Tylko ten deszcz jest pozytywem

Deszcz jest mżawkowy. Na pewno świetnie robi na cerę.

Fidel-F2 - 22 Stycznia 2009, 06:12

Martva napisał/a

Pozory mylą
czasem
Martva - 22 Stycznia 2009, 09:49

Pffff!

Plan na dziś:
Wymyślić opisy do całej masy przedmiotów i wrzucić je do galerii/na allegro. Tym allegrowym wcześniej zrobić zdjęcia.
Przeżyć 4 dzień A6W.

Brzmi łatwo, nie? :D

Lynx - 22 Stycznia 2009, 10:18

Martva, ekhem, a co to jest A6W?

Dzisiaj Kocia obudziła mnie, bo drzwi do łazienki były zamknięte... Niedobry kotek.

Martva - 22 Stycznia 2009, 10:53

A6W to zestaw ćwiczeń dzięki któremu być może przestanę wyglądać jak kluseczka (robiłam sobie ostatnio zdjęcia w samym staniku na potrzeby galerii LB i na wysokości stanika jest OK, ale poniżej tragedia). Zmobilizowałam się, bo po pierwszym tygodniu są jakieś widoczne efekty. I dopiero wtedy zaczynają się zakwasy ;P:
Poza tym macham sobie nogami do tyłu w ramach ćwiczeń na pośladki, jak mi się nudzi - tu zakwasy są od razu ;)

Lynx - 22 Stycznia 2009, 12:11

Dzięki Martva, :) miałaś okazję widzieć moje cielsko, skorzystam, może coś się zmieni? :mrgreen: Buziak Babo ;P:
Kasiek - 22 Stycznia 2009, 12:32

Boże, kiedyś próbowałam i nie dałam rady dotrwać do końca. Przed wakacjami spróbuję znów...
Ziuta - 22 Stycznia 2009, 14:12

Martva napisał/a
Mogliby robić endorfiny w tabletkach. Robią?

Tak. Nazywają się: "czekolada". ;P:

Martva - 22 Stycznia 2009, 15:25

Lynx napisał/a
miałaś okazję widzieć moje cielsko,

Cielsko? Chyba źle pamiętam ;)

Kasiek napisał/a
nie dałam rady dotrwać do końca.

Mam dziwne wrażenie że też nie dotrwam do końca, właściwie wystarczyłaby mi połowa. I poprawienie kondycji na tyle, żeby móc przez jakiś czas robić zestaw np z 20 dnia.

Ziuta napisał/a
Tak. Nazywają się: czekolada.

Czekolada to pikuś, prawie w ogóle nie działa w porównaniu ;)

Pogimnastykowałam się, zrobiłam zdjęcia, teraz je poobrabiam i wrzucę, a potem będę twórczo wymyślać opisy.
Bo bardzo, ale to bardzo potrzebuję kasy - miałam dziś dostać parę groszy za naszyjnik (kropla w morzu potrzeb, ale zawsze coś) ale kobita się nie zgłosiła żeby odebrać, pewnie jest chora, jak 3/4 ludzi w tamtej firmie. I myślałam o wciśnięciu ojcu pudełka na dyżur weekendowy, ale zanim zaczęłam rozmowę powiedział że w najbliższym czasie nie, bo ludzie są wyprani z kasy po świętach. Eh.

Kasiek - 22 Stycznia 2009, 15:40

Allegro jest zue, bo jest za dużo ludzi. Mam nadzieję, że Ci się uda, ja chyba wystawiać nie będę... Spróbuj w galeriach upominkowych, jakichś oryginalnych
Lynx - 22 Stycznia 2009, 17:32

Martva, a tak poważnie spróbuj nawiązać wspólpracę ze sklepami w hotelach, szczególnie na wybrzeżu. latem kokosy. Ceny mają horrendalne. Zaproponuj może jakieś oryginalne ozdoby do włosów ślubne, komunijne... Pogadaj z tym u fryzjerów np. No i ... może by tak jakieś jednorazowe mycie okien? czy cuś? Ja tak zarobiłam na SKOFę w grudniu...
Kasiek - 23 Stycznia 2009, 09:50

A nie masz jakichś znajomych studentek? Wzięłyby raz czy drugi pudełko na wykłady i coś by poszło. Dostałyby za to np 10% albo czasem jakieś kolczyki czy broszkę i byłoby dobrze. Jak tak teraz będę robić....
jewgienij - 23 Stycznia 2009, 15:48

Lynx napisał/a
... może by tak jakieś jednorazowe mycie okien? czy cuś? Ja tak zarobiłam na SKOFę w grudniu...

Po świętach wszyscy mają czyste ;P:

Ja mam teraz podobny problem, od pojutrza jestem bezrobotny. Najwyżej sprzedam kota na eksperymenty medyczne, albo poproszę dziewczynę, żeby wzięła drugi etat ( pracuje tylko osiem, to jeszcze szesnaście ma niezagospodarowane), bo muszę mieć na piwo na Zamiastconie. Zawsze jest jakieś wyjście, głowa do góry.

Lynx - 23 Stycznia 2009, 15:54

jewgienij, biura? Praca na zastępstwo w okresie grypowym. Z ty, że problem, bo nasza Martva, chorowita... znaczy słabosilna miałam powiedzieć.
jewgienij - 23 Stycznia 2009, 16:05

Martva siłowała się w szkole z chłopakami na rękę, odgarnia śnieg sprzed willi, ćwiczy regularnie wymachy nóg - jaka tam słabosilna?

A co do mnie, to zastępstwo grypowe nic mi nie daje. Tak źle nie jest, dostałem odprawę, mogę się zarejestrować i brać zasiłek. Mam trochę tekstów po redakcjach( ale to będzie płacone w grudniu popołudniu), w każdej chwili mogę wrócić też do Szkocji, bo kamraci wciąż tam siedzą.

corpse bride - 23 Stycznia 2009, 16:36

jewgienij napisał/a
Po świętach wszyscy mają czyste ;P:

to chyba po wielkanocnych, bo wtedy jest ciepło i wszyscy myją. my chcieliśmy zatrudnic rołzi, żeby nam umyła za 50zł, ale powiedziała, że nie będzie robic takich rzeczy za pieniądze, bo stanie się wyrachowaną suką. a ja nie chcę, żeby mi myła za darmo, więc pewnie zostaniemy z brudnymi. i dobrze, ciemniej będzie.

Krasnola - 24 Stycznia 2009, 16:59

Martva napisał/a
Aaaaa, coś jak słynna masa cukrowa. Kiedyś próbowałam, ale nijak nie wychodziło, wosk w plastrach był wygodniejszy, ale równie nieskuteczny i wyszło na to ze jestem skazana na depilator

Kremiki do depilacji są najlepsze! :)
Martva, za dużo tu piszesz :P

joe_cool - 24 Stycznia 2009, 17:14

ja się dzisiaj dowiedziałam o nowej metodzie permanentnej depilacji - epilar system. jest drogo, ale i tak taniej niż laserem. teoretycznie robi się to w salonach kosmetycznych, ale przeglądając fora widziałam, że niektóre panie zamawiały zestaw i robiły to same. ktoś coś słyszał o tym epilarze?

Partner forum