To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Martva - 17 Listopada 2010, 19:45

Ojtamojtam.
Witchma - 17 Listopada 2010, 19:47

Martva, no wiesz, Sean Connery to on nie jest ;P:
Dunadan - 17 Listopada 2010, 20:39

Martva napisał/a
Ojtamojtam.

Widzę że zwrot robi furorę :mrgreen:

Taselchof - 18 Listopada 2010, 12:01

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I chyba najlepsza ekranizacja sagi o małym czarodzieju :) scena tańca Harrego z Hermioną boska.
Wniosek po seansie nie powinno wpuszczać się do kina dzieci (krzyk na całą salę "nie zabijaj go draniu" - bezcenne) i starych panien komentujących każdą scenę :P

ilcattivo13 - 20 Listopada 2010, 08:51

"Kick-Ass" - niezła jazda, ale film jest bardzo nierówny i nie dam więcej niż 7/10. Zdecydowanie za dużo dłużyzn i niepotrzebnego patosu.
shenra - 20 Listopada 2010, 12:24

RED bardzo sympatyczne. Malkovich z hoplem rulez :mrgreen:
Taselchof - 20 Listopada 2010, 15:22

RED aktorsko świetne :) szczególnie scena z świnką ;P: odkąd Bruce robi za parodystę poprzednich arcydzieł z jego udziałem, jest naprawdę dobrze :)

House of the Devil słabizna :evil: reklamowane w Newsweeku jako jeden z najlepszych horrorów zeszłego roku :shock: prosta historia z nutką okultyzmu. Nadciąga nad ziemię zaćmienie księżyca a młoda studentka dostaje pracę, opiekunki dla dziecka w starym ponurym domu na odludziu :mrgreen: potem jest jeszcze bardziej nowatorsko... 2/10

Fidel-F2 - 20 Listopada 2010, 21:53

Agora dobry film o tym, że nie ma nic gorszego niż światła, jedynie słuszna ideologia i o tym, że do dziś na świecie żyło przerażająco niewiele osób, które rozumiało nauki mądrego człowieka Jezusa z Nazaretu. I o tym, że zazwyczaj ludzie którzy je rozumieli, nigdy o nich nie słyszeli. I jeszcze o paru innych fajnych sprawach. Warto zobaczyć.
shenra - 21 Listopada 2010, 11:57

Machete OMG :!: :!: :mrgreen: Uśmiałam się, jak dawno. Powyginany jak trzeba z maczetą, której rozmiar zmieniał się w trakcie filmu. Uwielbiam filmy Rodrigueza :mrgreen:
merula - 21 Listopada 2010, 13:18

Harry Potter Insygnia śmierci. Zadziwiająco ładny wizualnie. Klimat gęścieje, ale bez przesady, bohaterowie dorastają. Uważam wieczór za przyjemnie spędzony.
Ziuta - 21 Listopada 2010, 16:59

Kafka. Świetny postmodernistyczny thriller.
qbard - 21 Listopada 2010, 18:40

Bez granic bez kontroli Jarmuscha. Mało dialogów, dużo chodzenia, wymiana pudełek z zapałkami no i niezły odlot. Dziwne i wciągające.
Arya - 21 Listopada 2010, 18:44

Kopia Mistrza. Świetne.
Dunadan - 21 Listopada 2010, 18:53

qbard, jak dla mnie ten film Jarmuscha był "przekombinowany" albo po prostu spodziewałem się czego innego. IMHO nieco sztuka dla sztuki... jak dla mnie ciut bez sensu. Choć nie powiem, ten senny realizm ma coś w sobie, ale widziałbym to w nieco innej konwencji.
Aha, uważam za film ciekawy pod względem wizualnym, ale to już takie moje fotograficzne zboczenie :D

qbard - 21 Listopada 2010, 19:13

trochę jak przygodówka, w której pokonuje się kolejne etapy. Klimatu dopełnia świetnie dobrana muza. Tajemniczość wciąga choć koniec rozczarowuje.
Anonymous - 21 Listopada 2010, 20:27

Fidel-F2, trafne podsumowanie Agory. I jakże ja się cieszę z równouprawnienia po obejrzeniu tego filmu! Polecam.

Maczeta - superfajne laski. Polecam.

Ostatni egzorcyzm - rozczarowanie, końcówka fatalna, i po co robić kiepski film o egzorcyzmach, skoro były już naprawdę dobre? :wink: Nie polecam.

Paranormal activity 2 - powtórka z jedynki, tylko bez klimatu. Nie polecam.

Fidel-F2 - 22 Listopada 2010, 00:21

Rezerwat O ja pierdut, jestem swieżo po i w kilku słowach się zwyczjanie nie da, trzeba by elaborat napisać o czym jest ten film, żeby choć trochę go zahaczyć. Zdecydowanie polecam. Ostatnim polskim filmem który tak mi się spodobał było Wesele
terebka - 22 Listopada 2010, 07:39

Gamer - Mocno odjechany film. Osobiście nie cierpię obrazu, który miga iskacze przed oczyma, w skutek czego za Chiny Ludowe nie da się skupić wzroku na jednym punkcie. Ale cóż, widocznie takie czasy i takie kino nastało - nie będę marudzić. Zwłaszcza na obsadę. Tym bardziej, że wreszcie obsadzono Terry'ego Crewsa w roli świetnie dopasowanej do aparycji. Co nie oznacza, że zły jest jako ciapowaty tatuś w "Wszyscy nienawidzą Crissa" :mrgreen:
Magnis - 22 Listopada 2010, 09:22

Symetria dramat polskiej produkcji jak młody człowiek, który jest niewinny trafia do więzienia.Konradowi Niewiadomskiemu udała się sztuka stworzenia obrazu dajacemu do myślenia i dobrze zagranego przez aktorów.Film mi się bardzo spodobał, polecam.
shenra - 22 Listopada 2010, 09:41

Ostatnia zima zupełnie mi się nie podobało. Alogiczne, motyw przewodni od czapy, uargumentowanie na poziomie przedszkola, a końcówka przeklejona chyba z innego filmu. :|
Hubert - 22 Listopada 2010, 23:15

Zaraz się złamię i pójdę po raz kolejny oglądać Braterstwo wilków. Mam słabość do tego filmu, niezależnie od tego, że jest krytykowany.
Magnis - 23 Listopada 2010, 08:35

shenra napisał/a
Ostatnia zima zupełnie mi się nie podobało. Alogiczne, motyw przewodni od czapy, uargumentowanie na poziomie przedszkola, a końcówka przeklejona chyba z innego filmu. :|

Shenra czy to jest film Larry'go Fessendena czyli thriller - horror :) ?

shenra - 23 Listopada 2010, 08:54

Magnis to TO

30 days of Night po południu prześmigałam sobie komiks, a wieczorem film. Sympatyczne te potworki były mimo wyszstko.
Spoiler:

The stepfather takie se.

Serbis mocne.

Highway to Hell ciekawa wizja piekła i jego zarządcy. Sierżant z piekła był bezkompromisowy. :mrgreen:

Lowenna - 23 Listopada 2010, 09:11

Sosnechristo napisał/a
Zaraz się złamię i pójdę po raz kolejny oglądać Braterstwo wilków. Mam słabość do tego filmu, niezależnie od tego, że jest krytykowany.

:D :D Uwielbiam ten film.

Magnis - 23 Listopada 2010, 09:36

To jednak ten, o którym myślałe :wink: .Dla mnie nie był taki zły, ale zabrakło mu czegoś.Taki mocny średniak co mozna obejrzeć :D .

Ja polecam film Upiorna noc Halloween.Stał się moim ulubionym filmem gdy go obejrzałem, ponieważ reżyser i producent nagrali w starym dobrym stylu filmów grozy.Dla fanów Opowieści z krypty oraz Strefy mroku pozycja obowiązkowa.Mamy w nim przedstawione cztery historie, które są połączone ze sobą, dobrze zrealizowane, posiadające fantastyczny klimat i dużą ilość często czarnego - wisielczego humoru.Całość spina postać ducha świąt halloween.Ocena 10/10 :D .

ilcattivo13 - 23 Listopada 2010, 09:55

Sosnechristo napisał/a

trzy razy chodziłem na to do kina :D Oglądania w tv nie zliczę. Choć żal wiadomo kogo :wink:

EDIT: "Drużyna potępionych". Zdecydowanie najgorszy film akcji, jaki oglądałem w tym roku. Normalna, zdrowa "bonendza"... 3/10

Stormbringer - 23 Listopada 2010, 11:48

Niepowstrzymany - ani to specjalnie oryginalne, ani specjalnie mądre, ale ogląda się nieźle. Scott wywija kamerą jakby z większym namysłem, no i wpompował tam tyle napięcia, że przestaje się zwracać uwagę na klisze.
Kyle Katarn - 23 Listopada 2010, 14:18

"Piła" - film trzymający w napięciu, z fajnymi zagadkami, ze świetnie narysowaną negatywną postacią, ale ze skopanym zakończeniem - mało wiarygodnym i naciąganym. Ogólnie film byłby naprawdę dobry, gdyby nie zepsuta końcówka i gdyby twórcy bardziej rozwinęli wątek zagadek (bo ten motyw można by pociągnąć dalej).

Taselchof, dzięki za rekomendację, bo ekranizacja "Księcia Półkrwi" mi się nie podobała - mam nadzieję, że "Insygnia..." będą lepsze.

hrabek - 23 Listopada 2010, 14:28

Kyle Katarn napisał/a
i gdyby twórcy bardziej rozwinęli wątek zagadek (bo ten motyw można by pociągnąć dalej).

No rozwinęli, rozwinęli. W sześciu kolejnych filmach.

Gustaw G.Garuga - 23 Listopada 2010, 15:10

Dom zły. Muszę się jeszcze pozbierać do kupy.

Partner forum