Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Fidel-F2 - 9 Stycznia 2008, 15:48
Easy, przecież Ziobro nie uznaje zasady domniemania niewinności
zastosowanie jej w stosunku do niego mógłby odebrać jako policzek
Easy - 9 Stycznia 2008, 15:58
Fidel-F2 napisał/a | Easy, przecież Ziobro nie uznaje zasady domniemania niewinności |
On nie, ale czy warto zniżać się do jego poziomu?
Chodzi mi o coś innego: gdy zarzuty tyczą się Blidy, Kaczmarka, czy kogoś tam innego, to od razu afera wielka, bo PiS niszczy konkurencję polityczną, wszystko to wymysł, oczernianie, domniemanie niewinności istnieje!
A jak sprawa tyczy się Ziobry, Kaczyńskiego, to winni, nie ma innej opcji.
Fidel-F2 - 9 Stycznia 2008, 16:03
ja tylko nie chciałem go obrażać
ihan - 9 Stycznia 2008, 18:25
Moich zadziwień nad otaczającym mnie światem ciąg dalszy:
http://wiadomosci.onet.pl/1670470,11,item.html
Giertych junior jako biegły adwokat. Świetnie się dotąd maskował.
NURS - 9 Stycznia 2008, 18:51
dalambert napisał/a | Agi napisał/a | stronie internetowej RMF FM. | zero emocji - bo niby wszystko podać można bez dowodów z powolaniem się na Nasze Stałe Anonimowe ŹŹŹródło |
Dalambert, a jak tylko owo źródło powie cokolwiek o PO, już spieszysz nieść te wieści w lud. Ty cytujesz, daj cytować innym.
dalambert - 10 Stycznia 2008, 08:14
NURS napisał/a | Ty cytujesz, daj cytować innym. | ależ oczywiście tylko cytując wiedzmy iż jest to"Anonimoweźródło" co łże na zamówienie mendialnych sponsorów, a nie nie zależne jakoby dziennikarstwo bo takie w Polsce i na świecie nie istnieje. Mendziarze zawsze zależą od pracodawców i to w znacznie większym stopniu niż górnicy, bo jak tu może zastrajkować propagandowa tuba w rodzaju Olejnik czy innego Lisa. hej
Easy - 10 Stycznia 2008, 12:08
dalambert napisał/a | NURS napisał/a | propagandowa tuba w rodzaju Olejnik czy innego Lisa. hej |
|
Albo sprzedawczyki z "Rzeczpospolitej", tacy jak Semka, którzy teraz widzą skok na media publiczne i groźbę dla demokracji, a jak PiS wstawiał na prezesa TVP polityka i byłego pracownika kancelarii prezydenta (sic!), to był pluralizm, cud i miód.
Jedni i drudzy są siebie warci, Lis, Semka, Olejnik, Kania, Janecki, Stasiński - problem w tym, że trzeba dostrzegać po obu stronach tych stronniczych, ty się ograniczasz do jednej tylko.
dalambert - 10 Stycznia 2008, 12:18
Easy napisał/a | ty się ograniczasz do jednej tylko | Byc może /taka moja wada/, ale wiekszość gości tutaj TEŻ ogranicza się do walenia z jednej strony , jak raz .od mojej przeciwnej więc ktoś musi !
A patrząc uważnie na objawiające się kolejne pomysly Wladzy Nowej / pluralistycznej, demokratyczej i liberalnej/ to mnie nie cholera, a jeno śmiech pusty bierze bo ten ober cyrk to ja już przy rządach Kongresu Lewych Dochodów przerabiałem więc; nihil novi sub sole, a przypomnijcie sobie jak KLD skończył .
Easy - 10 Stycznia 2008, 12:33
dalambert napisał/a | Easy napisał/a | ty się ograniczasz do jednej tylko | Byc może /taka moja wada/, ale wiekszość gości tutaj TEŻ ogranicza się do walenia z jednej strony , jak raz .od mojej przeciwnej więc ktoś musi ! |
Racja, pełna zgoda, w tej kwestii nie sposób się z tobą nie zgodzić.
NURS - 10 Stycznia 2008, 16:26
dalambert, problem chyba w tym, że kaczyści obiecywali zmianę, a w realu robili znacznie gorsze rzczy, niż poprzednicy, oprócz może wykazania, że nie trzeba prywatyzowac wszystkiego.
Zauważ też, że ty nie przyjmujesz argumentów, nawet rzeczowych, świadczących o przewinach PiS, stosując jedynie prześmiewcze odpowiedzi, albo wykpiwanie źródeł.
Proszę, odpowiedz rzeczowo, czy nie zmniejszyla się ilośc przeszczepów po konferencji prasowej Ziobry, czy CBA ma prawo fałszować dokumenty urzedowe (nie służące legalizacji agentów) itp, itd. Bo to są rzeczy niegodne, za które w wielu cywilizowanych krajach nie tylko traci się władzę, ale i wolność.
ihan - 10 Stycznia 2008, 19:23
Ależ proszę bardzo, mogę jechać po PO, bo ja tam ich twardym elektoratem nie jestem. Bardzo, bardzo, bardzo nie podoba mi się ich stosunek do Kościoła, od ocen z religii i matury, po sprawę in vitro, zwłaszcza, że wydawało mi się, że wypowiedzi Ewy Kopacz uczynią jakąś jaskółkę. Niestety, mój krytycyzm wobec PO nie powoduje iz natychmiast rzucę sie w ramiona PiS. Pechuś.
NURS - 10 Stycznia 2008, 20:30
Faktem jest, jak coś zaswędzi palec, nie ma sensu ręki sobie ucinać. PiS to destrukcja, wiem, bom im ideologie stworzył niechcący
ihan - 10 Stycznia 2008, 20:33
Jeśli to prawda NURSie, a nie tylko przechwałki, to powinieneś byc izolowany na bezludnej wyspie. Bo strach pomyśleć co mógłbyś stworzyć chcąco
Easy - 10 Stycznia 2008, 20:34
NURS napisał/a | PiS to destrukcja |
Taaaak... Zło ostateczne, Polska w rozwoju cofnęła się o jakieś 300 lat, wszystko upadło, gdzie nie spojrzeć tam ruiny.
Nie no, poważnie, PiS nie był super fajny, ale trochę umiaru, bo jeszcze chwila i ktoś napisze, że rządy PiS to najgorsze 2 lata w historii Polski...
Jakoty - 10 Stycznia 2008, 20:41
W tym wieku napewno !
NURS - 10 Stycznia 2008, 21:26
Easy, jako twórca tej ideologii a nawet wzorca Jarosława K. wiem co mówię. Zuo w najczystszej postaci.
Easy - 10 Stycznia 2008, 21:38
Dobra, niech ci będzie, nie zgadzam się, ale też i PiS nie zasługuje na płomienną i gorliwą obronę.
Ot, kolejna banda nieudaczników, mieliśmy już SLD, mieliśmy PiS, jak tak dalej będzie, to i PO pewnie dołączy.
Gustaw G.Garuga - 10 Stycznia 2008, 22:28
A może tak o amerykańskiej polityce słowo, co? Kto dostanie nominacje demokratyczne i republikańskie, kto 'zasiądzie w Białym Domu' (co za klisza...) ? Scenariusz IMO optymalny - kandydatką demokratów zostaje Clinton, na wiceprezydenta dobiera sobie Obamę, i razem stosunkowo dużą przewagą (jak na system dwupartyjny) pokonują McCaina (nie wiem jeno, z kim w parze).
GAndrel - 10 Stycznia 2008, 22:53
Obama szans nie ma. Jak to ujął dr. House Biały Dom nie bez powodu nazywa się "Biały".
dzejes - 10 Stycznia 2008, 23:05
Hilary też nie ma. Nie bez powodu Gabinet Oralny... eeee nieważne.
GAndrel - 14 Stycznia 2008, 17:59
Padł serwer a tu tyle się się działo.
Prezydent alkoholikiem?
Gilowska składa mandat.
PiS wybrał nowe władze.
No dobrze. Niewiele tego było, ale jaki kaliber.
banshee - 14 Stycznia 2008, 18:35
To trzeba nadrobić!
Chal-Chenet - 14 Stycznia 2008, 18:39
Ja tam tylko wiem, że Palikot wyskoczył do prezydenta z jakimiś alkoholowymi insynuacjami. Nie lubię Kaczyńskiego generalnie, ale jako głowa państwa należy mu się jednak jakiś szacunek. Zwłaszcza, jeśli z takimi oskarżeniami wyskakuje osoba publiczna, a Palikot jednak taką jest.
banshee - 14 Stycznia 2008, 18:44
A dziś rzecznik praw dziecka ze swoimi "teoriami"
Chal-Chenet - 14 Stycznia 2008, 18:52
Nt. kobiet w ciąży? Cóż, co jakiś czas musi zrobić wokół siebie szum medialny, żeby było wiadomo, że takie stanowisko w ogóle istnieje...
Easy - 14 Stycznia 2008, 18:59
GAndrel napisał/a | Padł serwer a tu tyle się się działo.
Prezydent alkoholikiem? |
Kwacha pewne nie pobije.
Cytat | Gilowska składa mandat. |
Ni to ziębi, ni to grzeje.
Cytat | PiS wybrał nowe władze. |
No właśnie, czy ktoś jest mi w stanie napisać, jakim cudem taki paralityk, ciepłe kluchy i fajtłapa nie potrafiąca się wysłowić poprawnie jak Kuchciński mógł zostać wiceprezesem jednej z dwóch największych partii w Polsce?!
Jak tak na Kuchcińskiego patrzę, to zaczynam wierzyć we własny sukces, no bo jak on może, to ja kurde tym bardziej!
mad - 14 Stycznia 2008, 19:17
Chal-Chenet napisał/a | Nt. kobiet w ciąży? Cóż, co jakiś czas musi zrobić wokół siebie szum medialny, żeby było wiadomo, że takie stanowisko w ogóle istnieje... |
Zgadzam się w całej rozciągłości. Sympatyczny chłopaczek, zastanawiający sie pewnie, czy warto zająć się wielką polityką.
Palikot? Kota na pal!
Agata - 14 Stycznia 2008, 19:21
W polskim życiu publicznym po prostu musi być odpowiednia dawka absurdu i pani Sowińska się zajmuje dostarczaniem zastrzyków tegoż. Proponuję, żeby teraz zaczęła tropić wpływ trash metalu na wzrost liczby zapłodnień in vitro...
Ra-pa-no-ja... I ja za to płacę.
mad - 14 Stycznia 2008, 19:25
Agato droga, thrash metalu! Dla starych metalowych zgredów to ważne!
Agata - 14 Stycznia 2008, 19:47
mad napisał/a | Agato droga, thrash metalu! Dla starych metalowych zgredów to ważne! |
Tru, moja bardzo wielka wina. W ramach pokuty nie zedytuję i nie poprawię, żeby wszyscy widzieli, jakie świętokradztwo popełniłam. Tłumaczę się sama przed sobą, że nie da się jednocześnie myśleć o Sowińskiej i pisać trzeźwo, a nawet z dobrego metalu wychodzi zwykły śmieć.
|
|
|