To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

LadyBlack - 4 Czerwca 2013, 17:55

Wszyscy? 8)
Hehehe to by dopiero była edycja :mrgreen:

Sauron - 4 Czerwca 2013, 20:02

Cytat
I tak to z tego offtopa narodził mi się pomysł

:bravo Oby tak dalej, offtopujcie sobie zatem, choć może niekoniecznie w tym wątku.

Nocturn - 5 Czerwca 2013, 07:47

Tytuł
Patriotyczny i patetyczny i romantyczny....
zupełnie mi nie leży.

Czyli trzeba napisać pełen patosu short o miłości do ojczyzny !
Ha!

Albo o śmierci *beep* (znaczy rzyci) Maryni ;)

Starscreem - 5 Czerwca 2013, 09:06

Fakt, wymyślić coś niebanalnego pod taki temat będzie niełatwo...
Sauron - 5 Czerwca 2013, 18:16

Patronuje Wam św. Wen, liczę, że kreatywności Wam nie zabraknie.
konopia - 6 Czerwca 2013, 19:50

Trochę myślałem o tym nowym temacie i wyszło mi , że nic nie wymyśliłem :|
Sauron - 6 Czerwca 2013, 20:14

Wywołujecie we mnie skłonności werteryczne.
Nocturn - 7 Czerwca 2013, 09:32

Sauron,

znaczy co?

Będziesz trzy dni cierpiał na bóle głowy?

Ziemniak - 7 Czerwca 2013, 09:41

Nocturn, cierpiała jak już :twisted:
Nocturn - 7 Czerwca 2013, 09:56

jakbym nie był Nocturn, to pewnie bym się zawstydził :)

Przepraszam Sauron,

J.Tanar - 7 Czerwca 2013, 21:38

Od razu
Cytat
Patriotyczny i patetyczny i romantyczny....
a może piracki-zawadiacki, medyczny, epicko-fantastyczny, ekstremalnie-nieżyciowy...
Nieee... , nie mondrze się. :) Kombinuję.

Nocturn - 9 Czerwca 2013, 06:24

mondrzysz ?
O kurde. Zaraz słownikiem przez głowę, jak się nie wbije nic do głowy od drugiej strony kijem.

Ojciec mój mówił, że tak go kaligrafii w szkole uczyli. Jak linijka po rękach nic nie dawało to rózgą po du*ie wbijano kaligrafię od dołu ;)

Sauron - 9 Czerwca 2013, 10:40

Prawie połowa czasu już za nami, a w skrzynce nadal pusto.
Starscreem - 9 Czerwca 2013, 14:12

Pół biedy, że w skrzynce pusto - gorzej że w głowie pusto - tylko przeciąg miedzy jednym uchem a drugim... Żadnego pomysłu nie mam jak na razie...

Nocturn, nie kcem siem mondrzyć, ale mondrzenie chyba było zupełnie celowe ;)

PS. trochę offtopowo
Tak mi się przypomniało... Jakieś 10-15 lat temu, u zarania polskiego internetu ;) chyba na Onecie grasowała pewien jegomość (nick umknął w niepamięć). Miał zwyczaj wypowiadać się pod każdym tematem, zwykle nie na temat i zawsze popełniał 100% możliwych do popełnienia błędów ortograficznych - co było oczywistym dowodem na wybitną znajomość zasad. Ale co tam się działo poniżej tych jego postów?! Jak się ludzie pieklili?! Zgroza... To chyba były narodziny e-hejtu.

Nocturn - 9 Czerwca 2013, 14:30

NO cóż.

Jeżeli to było specjalnie. To tez mi się nie podoba! Pomimo tego, że czasem też mi się zdarza.
jestem najlepszym przykładem tego co zobaczy drzazgę w oku brata swego, a belki w swoim nie zauważy.

Przyszedł mi pomysł na wykręconego szorta. Taki troszkę oszukany i wonny inaczej.
na śmierdź i rzycie ;)

Agi - 9 Czerwca 2013, 14:48

Nocturn napisał/a
Przyszedł mi pomysł na wykręconego szorta. Taki troszkę oszukany i wonny inaczej.
na śmierdź i rzycie

Też pamiętasz ten stary dowcip? :mrgreen:

Sauron - 9 Czerwca 2013, 20:09

Wyjeżdżam jutro rano i wrócę dopiero w czwartek wieczorem, więc dopiero wtedy będę mogła odpowiedzieć na ewentualne wiadomości.
To tak na wypadek jakby ktoś wysłał szorta i się niepokoił, że nie odpisuję.

Starscreem - 10 Czerwca 2013, 09:30

Tak wczoraj rozmawiałam ze swym "betatesterem" o mojej niemożności wymyślenia jakiegoś nie wiejącego oczywistością pomysłu i uradziliśmy wspólnie, że jedynym ratunkiem przed banalnością jest żartobliwe rozważenie tematu ;)
Jeden kłopot się rozwiązał - pojawił się nowy.
Moje poczucie humoru może konkurować tylko z poczuciem humoru Jarosława K. Ale umiem ja (chyba) cudzy humor docenić przynajmniej.

Dlatego
Nocturn napisał/a

śmierdź i rzycie

rozbawiły mnie niezmiernie :lol:
Niecierpliwie czekam na efekt :)

Nocturn - 10 Czerwca 2013, 09:36

nie będzie efektu ;)

NIe zamierzam pisać.

Starscreem - 10 Czerwca 2013, 10:14

Coś czuję, że nie tylko ja będę niepocieszona z tego powodu.
Trudno, może kogoś innego zainspirujesz :roll:

Nocturn - 10 Czerwca 2013, 10:18

będziesz niepocieszona, że nie napiszę?
Czy, że nie będziesz mogła sobie poużywać ;P

mesiash - 10 Czerwca 2013, 10:30

Nocturn, miałem dokładnie takie samo pierwsze skojarzenie, ale właśnie uznałem za zbyt banalne, żeby to rozwijać
Nocturn - 10 Czerwca 2013, 10:33

wszystkie są banalne.
Patetyczne teksty mi nie leżą.

konopia - 10 Czerwca 2013, 11:03

Uwaga OFF Topic:
jakby ktoś miał ochotę napisać coś dłuższego to zapraszam na stare forum fantastyki:
http://www.fantastyka.pl/...9063000#p219526
być może to już jedyna okazja, przed śmiercią tamtego forum.

A w temacie: mam pomysł :mrgreen:
teraz muszę go przemyśleć, zastanowić się czy dam radę się zmieścić w tak małym limicie znaków, kto to widział liczyć spacje! Zanik bohaterowie się rozbiorą już jest ponad 2 tys znaków :cry:

Starscreem - 10 Czerwca 2013, 16:06

Nocturn napisał/a
będziesz niepocieszona, że nie napiszę?
Czy, że nie będziesz mogła sobie poużywać ;P

Jeśli czegoś używam, to raczej są to rzeczy w stylu szczoteczka do zębów ;)
I mściwa nie jestem :P
Poczytać, poczytać chciałam.
Ja się tam do oceny cudzych tekstów nie garnę - nie czuję się autorytetem w tej dziedzinie.

Nocturn - 10 Czerwca 2013, 16:26

Ja tym bardziej autorytetem nie jestem. nie chcę być.

Wiesz dlaczego?

Autorytety w tym kraju się pożera i przerabia na nawóz.

Pomysł na szorta, żeby tak oftopowo nie było.

Przeżarty korozją autorytet w postaci jakiegoś stareńkiego robota, sam nieśmiertelny, dopóki ma energię, krzyczy "Pedałować, ładować, hurra na śmierć i życie". A śmiertelne bateryjki pedałując i ładując giną na swoją śmierć i na jego "życie".

Ależ ja mam dzisiaj nastrój.

Starscreem - 10 Czerwca 2013, 17:47

Być autorytetem a czuć się autorytetem to są dwie dość odległe od siebie sprawy ;)

Myślę też sobie, że nie trzeba być od razu autorytetem, żeby mieć prawo do wypowiadania się na temat cudzej twórczości. Nie trzeba też nim być, żeby cieszyć się szacunkiem innych.

Moje zdanie raczej się szacunkiem niczyim nie cieszy. Sama nabieram coraz więcej podejrzeń w stosunku do własnych poglądów.
Więc postanowiłam pozostawiać je dla siebie w znacznym stopniu.

Zaświtał mi w łepetynie pomysł, ale niestety nie jest ani sf, ani fantasy, ani horror... To by mi pewnie nie przeszkadzało, gdyby nie to, że subiektywnie oceniam go na 2/10 pod względem "porywająca idea" ;P: Ale już się coś przynajmniej urodziło.

mesiash - 11 Czerwca 2013, 10:53

Starscreem, nie wiem jak ty, ale ja się zawsze staram wymyślić szorta zaczynając od pointy...
Starscreem - 11 Czerwca 2013, 11:42

mesiash, ja zupełnie odwrotnie - najpierw widzę uczucia i bohaterów. Potem próbuję im stworzyć jakiś habitat, a na sam koniec trudzę się nad historią i morałem. To (tak mi się zdaje) bardzo babskie podejście ;P:
Zresztą - czy ja w ogóle mogę mówić o jakiejś tendencji - kilka tekstów póki co napisałam. I co gorsza chyba nadal więcej piszę niż czytam :/ Praca i brak sprzątaczki to są najgorsze rzeczy, jakie się zdrowemu człowiekowi mogą przytrafić w życiu...

Skończyłam rękopis :]

konopia - 13 Czerwca 2013, 20:23

I jak wam idzie pisanie, tych eposów patriotycznych?

Partner forum