Powrót z gwiazd - Rozmowy religijne
Fidel-F2 - 27 Kwietnia 2011, 09:11
Rezurekcja, Pochówek, Gorzkie Żale
feralny por. - 27 Kwietnia 2011, 09:12
Dziwna kolejność, ale może ja się nie znam.
Fidel-F2 - 27 Kwietnia 2011, 09:13
ale wpasowuje sie w całość bardzo adekwatnie
Adanedhel - 27 Kwietnia 2011, 09:19
Już widzę wirtualnego Jezusa siekącego zastępy wrogów i nabijającego kolejne levele.
Fidel-F2 - 27 Kwietnia 2011, 09:21
i kombinuje jak tu osiągnąć poziom który pozwala na zmartwychwstanie
Matrim - 27 Kwietnia 2011, 09:24
To zależy od tego, na którym drzewku umiejętności się skupi. I od wyborów moralnych oczywiście - wskrzesić Łazarza, czy pozwolić mu gnić w grobie. Nawrócić Marię Magdalenę, czy... wykorzystać w innym celu.
Jedenastka - 27 Kwietnia 2011, 09:24
Może bym w to zagrała... interesuje mnie wniebowzięcie.
Adanedhel - 27 Kwietnia 2011, 09:26
E: Tfu! Wróć:
Matrim - 27 Kwietnia 2011, 09:34
Jest jeszcze Faith Fighter.
Jedenastka - 27 Kwietnia 2011, 09:37
Matrim napisał/a | wskrzesić Łazarza, czy pozwolić mu gnić w grobie. Nawrócić Marię Magdalenę, czy... wykorzystać w innym celu. |
Matrimie, to są chyba zbyt poważne wybory.
Proponowałabym delikatniej - zamienić wodę w wino czy w coś innego?
J 2,1-11
1 Trzy dni później zaczęło się wesele w Kanie Galilejskiej i była tam matka Jezusa. 2 Na wesele zaproszony został również Jezus i Jego uczniowie. 3 Gdy zaczęło brakować wina, matka Jezusa powiedziała do Niego: Wina nie mają. 4 Jezus jej odrzekł: Niewiasto, czy to moja lub twoja sprawa? Mój czas jeszcze nie nadszedł. 5 Jego matka powiedziała obsługującym: Jeśli cokolwiek wam każe, zróbcie. 6 A było tam sześć kamiennych stągwi, postawionych dla judejskich obmywań. Każda mieściła dwie do trzech metret. 7 Jezus powiedział im: Napełnijcie stągwie wodą. Napełnili je aż po brzegi. 8 Rzekł im: Teraz nabierzcie i zanieście staroście wesela. Zanieśli. 9 Kiedy starosta spróbował tej wody, która winem się stała, a nie wiedział, skąd jest, tylko słudzy, którzy nabrali wody, wiedzieli, przywołał pana młodego 10 i rzekł mu: Każdy człowiek stawia najpierw dobre wino, a gdy sobie podpiją - gorsze. Ty zachowałeś takie dobre wino aż do teraz. 11 Taki to, pierwszy z cudownych znaków uczynił Jezus w Kanie Galilejskiej. Ukazał swą chwałę. Jego uczniowie uwierzyli w Niego.
http://www.fbiblos.org/Ew...53/Default.aspx
feralny por. - 2 Maj 2011, 17:40
A widzieliście to?
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
hijo - 2 Maj 2011, 18:42
w odpowiedzi na znalezisko feralnego pora., http://luxclub.pl/kat,101...ml?ticaid=5c3bb
Jedenastka - 2 Maj 2011, 19:30
Ktoś coś znalazł o odpowiednich kieliszkach na wino?
aniol - 5 Maj 2011, 21:36
rachunek sumienia wg parafii sw. Prokopa
http://www.parafiabledow...._rachunek3.html
cytat:
Czy nie wybaczyłem rodzicom bądź krewnym, że wykorzystali mnie seksualnie w dzieciństwie?
czasami brakuje wulgaryzmow zeby wyrazic to co sie mysli
feralny por. - 5 Maj 2011, 21:41
Mocne.
Fidel-F2 - 5 Maj 2011, 22:12
ale głupi Ci chrześcijanie
Jedenastka - 6 Maj 2011, 05:40
anioł, cytat podany przez Ciebie interesująco wygląda z następującym niedługo po nim:
Czy krzywdziłem rodzeństwo (czy wykorzystywałem seksualnie brata lub siostrę)?
Albo to:
Czy marnuje swoje życie dla telewizora, komputera...?
Ciekawe czy Wysoki Kapłan Fidel daje rozgrzeszenia chrześcijanom...
Fidel-F2 - 6 Maj 2011, 06:58
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela. Jedenastka, staraj się pamiętać o należnym szacunku a co za tym idzie stosownym tytułowaniu, może to być Ci zapamiętane.
Chrześcijanie zasadniczo nadają się na pal, natomiast chrześcijanki ...w sumie też.
Jedenastka - 6 Maj 2011, 07:01
Fidel-F2 napisał/a | Jedenastka, staraj się pamiętać o należnym szacunku a co za tym idzie stosownym tytułowaniu |
Fidel-F2 napisał/a | Chrześcijanie zasadniczo nadają się na pal, natomiast chrześcijanki ...w sumie też. |
Agi - 6 Maj 2011, 07:38
Fidel-F2 napisał/a | Chrześcijanie zasadniczo nadają się na pal, |
Znudził Ci się status? Dupek żołędny lepszy?
Martva - 6 Maj 2011, 09:06
Cytat | Czy nie wybaczyłem rodzicom bądź krewnym, że wykorzystali mnie seksualnie w dzieciństwie? |
Dokładnie tydzień temu moja siostra oświadczyła że w Polsce jest zadziwiające przyzwolenie społeczne na pedofilię. Oczywiście powiedziałam że przesadza, ale w sumie może miała rację?
Taselchof - 6 Maj 2011, 11:08
Czy pragnąłem czatowej i forumowej popularności? "
Hubert - 6 Maj 2011, 11:39
Martva napisał/a |
Dokładnie tydzień temu moja siostra oświadczyła że w Polsce jest zadziwiające przyzwolenie społeczne na pedofilię. Oczywiście powiedziałam że przesadza, ale w sumie może miała rację? |
Zapytaj byłych więźniów, co o tym myślą, zobaczysz zaraz tę akceptację dla pedofilów.
A ten rachunek sumienia musiał pisać jakiś ćwok, który nadinterpretował Ojca Mateusza.
Chal-Chenet - 6 Maj 2011, 11:40
Ile tu nienawiści...
Hubert - 6 Maj 2011, 15:02
Aha, jeszcze jedno. To, co napisał jakiś idiota na stronie parafialnej, to swoją drogą, ale - przestańcie się rzucać 'ale głupi ci chrześcijanie'. W ogóle, fajnie sobie poużywać, Panie i Panowie, co?
Ale to tak na marginesie, teraz coś ważniejszego jest do omówienia.
Wysoki Kapłanie Kościoła Latającego Fidela!
Zapomniałeś o najważniejszym! Czym nasza wierchuszka będzie jeździć? Maybachy są stylowe i w ogóle, ale nazbyt się kojarzą z konkurencją. Ferrari, Vipery i inne takie, choć drogie i luksusowe, to niepoważne. Masz jakieś propozycje?
hrabek - 6 Maj 2011, 15:14
Rzucam propozycją:
http://www.google.pl/sear...iw=1680&bih=935
feralny por. - 6 Maj 2011, 15:21
Sosnechristo napisał/a | Czym nasza wierchuszka będzie jeździć? | No jak to czym? Tym:
http://pl.wikipedia.org/wiki/DeLorean_DMC-12
hrabek, to jest herezja prawie.
Fidel-F2 - 6 Maj 2011, 16:21
http://nasygnale.pl/kat,1...ml?ticaid=6c419
propozycja feralnego jest najbliższa ideału
oczywiście konieczne będą stosowne upgrady
Anonymous - 6 Maj 2011, 16:30
Sosnechristo napisał/a | Martva napisał/a |
Dokładnie tydzień temu moja siostra oświadczyła że w Polsce jest zadziwiające przyzwolenie społeczne na pedofilię. Oczywiście powiedziałam że przesadza, ale w sumie może miała rację? |
Zapytaj byłych więźniów, co o tym myślą, zobaczysz zaraz tę akceptację dla pedofilów.
|
Sosne, ale więzienie to zupełnie inna (sub)kultura, gdzie panują inne zwyczaje i swoisty kodeks. Przerąbane mają gwałciciele, pedofile, byli policjanci...Nie można tego porównywać do społeczeństwa otwartego. I niestety siostra martvej ma trochę racji, chociaż "przyzwolenie społeczne na pedofilię" to imho przesada. NATOMIAST istnieje znieczulica społeczna na to, co się dzieje za ścianą, u sąsiadów. Ich cyrk, nie moje małpy, rozumiesz? Jeśli ofiara się sama nie poskarży na to, że jest molestowana, to nikogo to zazwyczaj nie obchodzi. A jeśli już dochodzi do skargi, to często molestowana dziewczyna sama staje się persona non grata, wyrzutkiem społecznym, bo ośmieliła się powiedzieć. Przerażające i smutne. Tyle się mówi o social media, Facebooku, inwigilacji, braku prywatności. A jak przychodzi co do czego, dzieci bite i gwałcone przez rodziców obojga płci (nie tak dawno czytałem o matce, która oddawała syna za alkohol) nie mają gdzie się zwrócić o pomoc. Oczywiście nie widziałem, aby biskupi katoliccy organizowali konferencję w obronie dzieci molestowanych seksualnie i protestowali z taką samą furią, jak protestują przeciwko aborcji. Powiedziałbym jeszcze coś, ale nie chcę dostać ostrzeżenia.
P.S Wysoki Kapłanie, chcemy deloreana!
P.P.S Modyfikacje? Hmm, może klakson grający pieśń pochwalną na cześć Latającego Fidela?
E: O, można nawet kupić!
Fidel-F2 - 6 Maj 2011, 16:32
organizujcie, organizujcie
|
|
|