To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Godzilla - 27 Kwietnia 2011, 22:07

Przenoszę post z "Ale za co", bo to chyba bez sensu, a w wątku AP wypowiadać się nie chcę:

Cytat
A tak przy okazji:

Cytat
sziraka strana maja radnaja ....
Urarrraaaa Czapajew gieroj
My giermańca nie baimsia i wsiegda idiom ... i tu słowo powszechnie uważane za obelżywe, acz przez niektórych wielce cenione...

Kochany Dalambercie, to nie tak. Słowo wpieriod, jak by się nam nie kojarzyło, znaczy po prostu naprzód (ewentualnie napszut). Ino że Ci kilka linijek umknęło:

Cytat
Ura, ura, ura, Czapajew gieroj,
Za Stalina, za rodinu na boj, na boj, na boj.

(tu dwie linijki, które pamiętam bardzo mętnie, a potem:)

Cytat
J.ob twoju mać, my kulturnyj narod,
My Giermanca nie boimsia i wsiegda idiom wpieriod.

A to zmienia postać rzeczy.

Iscariote - 28 Kwietnia 2011, 15:55

Ponarzekam sobie tutaj na przeglądarkę, bo nie znalazłem żadnego tematu im poświęconego.

Od wielu lat byłem wierny Operze. Wersja 11 była jak dla mnie przeglądarką idealną. Do tego ładne, zgrabne i userfriendly szybkie wybieranie. A potem pojawił sie update do wersji 11.10 :evil: Szybkie wybieranie nie jest już zgrabne i nie da sie go dostoswać jakby się chciało i np. na netbooku wygląda beznadziejnie. Sprawdzanie pisowni podkreślało mi wszystko niezależnie od ustawionego języka i nawet po wyłączeniu tej opcji. Do tego po updacie przestały mi działać takie webowe gadżety jak ocenianie na filmwebie i inne rzeczy na flashu oparte. W końcu się wkurzyłem i przeniosłem na FF4, do którego z początku przekonany nie byłem, ale po 20 minutach roboty wygląda lepiej niż moja stara Opera, ma więcej bajerów i do tego logo batmana w górnym panelu. Póki co nie sprawia żadnych problemów i jestem bardzo zadowolony. :D

Sandman - 28 Kwietnia 2011, 16:36

Z ff jest jeszcze taka ciekawostka, że możesz go sobie przyspieszyć wpisujesz about:config potem w filtrze pipelining i zmieniasz 3 wartości z false na true, a zamiast 4 wpisujesz 8, resetujesz przeglądarkę i widocznie przyspiesza :) sprawdzone.
Iscariote - 28 Kwietnia 2011, 16:41

Sandman, dzieki :D Może i mi się wydaje, ale sama myśl że chodzi ciut szybciej poprawia humor.
Ozzborn - 28 Kwietnia 2011, 18:43

o kurde faktycznie przyspieszyło, dziękju...

ale się zrobiłem hakerem ;P: :mrgreen:

gorbash - 28 Kwietnia 2011, 21:20

Ozzborn, obczaj to: http://hackertyper.net/
Możesz hackować ile dusza zapragnie :mrgreen:

Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2011, 21:41

W dziale poświęconym zmarłym pojawił się ktoś, kto zasługuje na status "żałobnik".
terebka - 28 Kwietnia 2011, 21:44

Macie takie hakerskie myki na Operę jak ten na ff-a? :wink:
Agi - 28 Kwietnia 2011, 21:55

Kruk Siwy napisał/a
W dziale poświęconym zmarłym pojawił się ktoś, kto zasługuje na status żałobnik.

On już ma stały status, nie bądź skarżypytą. ;P:

Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2011, 21:57

Aś tam. Mnie się bardzo spodobała niegdysiejsza akcja i do tego nawiązuję.
Agi - 28 Kwietnia 2011, 22:01

ilcattivo13, zaległości w świeczkach nadrabia.
Matrim - 28 Kwietnia 2011, 22:09

Kruk Siwy napisał/a
W dziale poświęconym zmarłym pojawił się ktoś, kto zasługuje na status żałobnik.

Od grabarzy i innych wrednych ceremonii już jeden na Forum jest ;)

Ziemniak - 28 Kwietnia 2011, 22:19

Obejrzałem pierwszego frejma półfinału Williams-Higgins. To się normalnie w pale nie mieści, jak na tym poziomie można tak kaleczyć :mrgreen: Natomiast Trump miodzio, ma zagrania rodem z cyrku ale daje radę :D
ilcattivo13 - 29 Kwietnia 2011, 01:42

Agi napisał/a
ilcattivo13, zaległości w świeczkach nadrabia.

i nie tylko "w świeczkach". Razem ze środowymi podskoczyło mi do 9000 tysięcy nieprzeczytanych...

A tak w ogóle, to dzięki za troskę, Kruku :wink:

Fidel-F2 - 29 Kwietnia 2011, 08:44

włączyć Trójkę, właśnie jest Bukartyk
Adon - 3 Maj 2011, 14:25

Czy tylko ja dzisiaj otrzymalem przez PMa spam od uzytkownika z zerowa iloscia postow na koncie zachecajacy do wspierania jakiegos tam portalu?
hijo - 3 Maj 2011, 14:27

Adon, u mnie cisza, żadnych PMów.
shenra - 3 Maj 2011, 14:31

Adon, masz farta po prostu :mrgreen:
Adon - 3 Maj 2011, 14:33

;P:
A moze poki co tym szczesciem obdarzeni zostali tylko uzytkownicy z poczatku listy? ;)

Tak, czy inaczej, Orish, zapraszam do bijalni.

hijo - 3 Maj 2011, 14:44

Adon napisał/a
A moze poki co tym szczesciem obdarzeni zostali tylko uzytkownicy z poczatku listy?
A może czymś się wyróżniłeś :twisted:
Adon - 3 Maj 2011, 14:53

Ja? Przeciez, ze zacytuje "Szwejka", jestem taki ostrozny i nie wychylam sie. :wink:
Iscariote - 3 Maj 2011, 23:52

Taka tam graficzka znaleziona w necie przedstawiająca ewolucję kinomana:
Spoiler:
Wrzucam tutaj bo w sumie ani mnie to śmieszy, ani smuci, ale mimo wszystko prawdziwe jest. Przynajmniej na mnie się sprawdza. Przez wszystkie fazy przeszedłem i dalej nie mam już w co ewoluować. :)

ilcattivo13 - 4 Maj 2011, 11:03

Wszystkie etapy? Sądząc po aviku, zakończyłeś ewolucję na Blockbustericusie :wink:
Iscariote - 4 Maj 2011, 11:38

Avek robi za ukłon w stronę rysownika Camerona Stewarta :)
http://cameronstewart.blogspot.com/

ilcattivo13 - 4 Maj 2011, 12:03

spoko, spoko... nie musisz się tłumaczyć ;P:
Lowenna - 5 Maj 2011, 08:43

Sandman napisał/a
Z ff jest jeszcze taka ciekawostka (ciach :wink: )
Czy można w FF4 wrócić do poprzedniego wyglądu? Szukam od rana i nie widzę. Pora wybrać się do okulisty :?
Iscariote - 5 Maj 2011, 08:58

Lowenna, chodzi CI o to co daje kliknięcie Opcje-> Pasek Menu, czy o coś zupełnie innego?
Lowenna - 5 Maj 2011, 11:22

Coś jeszcze innego :wink: Ale już pokombinowałam, część pozmieniałam, do części się przyzwyczajam. Będzie dobrze :mrgreen:
Iscariote, dzięki za chęć pomocy :D

Chal-Chenet - 5 Maj 2011, 12:57

Znaczy pedałujemy? :mrgreen:
shenra - 5 Maj 2011, 12:58

Chal-Chenet, było minęło. Już nie komentuj.

Partner forum