Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Godzilla - 27 Kwietnia 2011, 22:07
Przenoszę post z "Ale za co", bo to chyba bez sensu, a w wątku AP wypowiadać się nie chcę:
Cytat | A tak przy okazji:
Cytat | sziraka strana maja radnaja ....
Urarrraaaa Czapajew gieroj
My giermańca nie baimsia i wsiegda idiom ... i tu słowo powszechnie uważane za obelżywe, acz przez niektórych wielce cenione... |
Kochany Dalambercie, to nie tak. Słowo wpieriod, jak by się nam nie kojarzyło, znaczy po prostu naprzód (ewentualnie napszut). Ino że Ci kilka linijek umknęło:
Cytat | Ura, ura, ura, Czapajew gieroj,
Za Stalina, za rodinu na boj, na boj, na boj. |
(tu dwie linijki, które pamiętam bardzo mętnie, a potem:)
Cytat | J.ob twoju mać, my kulturnyj narod,
My Giermanca nie boimsia i wsiegda idiom wpieriod. |
A to zmienia postać rzeczy. |
Iscariote - 28 Kwietnia 2011, 15:55
Ponarzekam sobie tutaj na przeglądarkę, bo nie znalazłem żadnego tematu im poświęconego.
Od wielu lat byłem wierny Operze. Wersja 11 była jak dla mnie przeglądarką idealną. Do tego ładne, zgrabne i userfriendly szybkie wybieranie. A potem pojawił sie update do wersji 11.10 Szybkie wybieranie nie jest już zgrabne i nie da sie go dostoswać jakby się chciało i np. na netbooku wygląda beznadziejnie. Sprawdzanie pisowni podkreślało mi wszystko niezależnie od ustawionego języka i nawet po wyłączeniu tej opcji. Do tego po updacie przestały mi działać takie webowe gadżety jak ocenianie na filmwebie i inne rzeczy na flashu oparte. W końcu się wkurzyłem i przeniosłem na FF4, do którego z początku przekonany nie byłem, ale po 20 minutach roboty wygląda lepiej niż moja stara Opera, ma więcej bajerów i do tego logo batmana w górnym panelu. Póki co nie sprawia żadnych problemów i jestem bardzo zadowolony.
Sandman - 28 Kwietnia 2011, 16:36
Z ff jest jeszcze taka ciekawostka, że możesz go sobie przyspieszyć wpisujesz about:config potem w filtrze pipelining i zmieniasz 3 wartości z false na true, a zamiast 4 wpisujesz 8, resetujesz przeglądarkę i widocznie przyspiesza sprawdzone.
Iscariote - 28 Kwietnia 2011, 16:41
Sandman, dzieki Może i mi się wydaje, ale sama myśl że chodzi ciut szybciej poprawia humor.
Ozzborn - 28 Kwietnia 2011, 18:43
o kurde faktycznie przyspieszyło, dziękju...
ale się zrobiłem hakerem
gorbash - 28 Kwietnia 2011, 21:20
Ozzborn, obczaj to: http://hackertyper.net/
Możesz hackować ile dusza zapragnie
Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2011, 21:41
W dziale poświęconym zmarłym pojawił się ktoś, kto zasługuje na status "żałobnik".
terebka - 28 Kwietnia 2011, 21:44
Macie takie hakerskie myki na Operę jak ten na ff-a?
Agi - 28 Kwietnia 2011, 21:55
Kruk Siwy napisał/a | W dziale poświęconym zmarłym pojawił się ktoś, kto zasługuje na status żałobnik. |
On już ma stały status, nie bądź skarżypytą.
Kruk Siwy - 28 Kwietnia 2011, 21:57
Aś tam. Mnie się bardzo spodobała niegdysiejsza akcja i do tego nawiązuję.
Agi - 28 Kwietnia 2011, 22:01
ilcattivo13, zaległości w świeczkach nadrabia.
Matrim - 28 Kwietnia 2011, 22:09
Kruk Siwy napisał/a | W dziale poświęconym zmarłym pojawił się ktoś, kto zasługuje na status żałobnik. |
Od grabarzy i innych wrednych ceremonii już jeden na Forum jest
Ziemniak - 28 Kwietnia 2011, 22:19
Obejrzałem pierwszego frejma półfinału Williams-Higgins. To się normalnie w pale nie mieści, jak na tym poziomie można tak kaleczyć Natomiast Trump miodzio, ma zagrania rodem z cyrku ale daje radę
ilcattivo13 - 29 Kwietnia 2011, 01:42
Agi napisał/a | ilcattivo13, zaległości w świeczkach nadrabia. |
i nie tylko "w świeczkach". Razem ze środowymi podskoczyło mi do 9000 tysięcy nieprzeczytanych...
A tak w ogóle, to dzięki za troskę, Kruku
Fidel-F2 - 29 Kwietnia 2011, 08:44
włączyć Trójkę, właśnie jest Bukartyk
Adon - 3 Maj 2011, 14:25
Czy tylko ja dzisiaj otrzymalem przez PMa spam od uzytkownika z zerowa iloscia postow na koncie zachecajacy do wspierania jakiegos tam portalu?
hijo - 3 Maj 2011, 14:27
Adon, u mnie cisza, żadnych PMów.
shenra - 3 Maj 2011, 14:31
Adon, masz farta po prostu
Adon - 3 Maj 2011, 14:33
A moze poki co tym szczesciem obdarzeni zostali tylko uzytkownicy z poczatku listy?
Tak, czy inaczej, Orish, zapraszam do bijalni.
hijo - 3 Maj 2011, 14:44
Adon napisał/a | A moze poki co tym szczesciem obdarzeni zostali tylko uzytkownicy z poczatku listy? | A może czymś się wyróżniłeś
Adon - 3 Maj 2011, 14:53
Ja? Przeciez, ze zacytuje "Szwejka", jestem taki ostrozny i nie wychylam sie.
Iscariote - 3 Maj 2011, 23:52
Taka tam graficzka znaleziona w necie przedstawiająca ewolucję kinomana:
Wrzucam tutaj bo w sumie ani mnie to śmieszy, ani smuci, ale mimo wszystko prawdziwe jest. Przynajmniej na mnie się sprawdza. Przez wszystkie fazy przeszedłem i dalej nie mam już w co ewoluować.
ilcattivo13 - 4 Maj 2011, 11:03
Wszystkie etapy? Sądząc po aviku, zakończyłeś ewolucję na Blockbustericusie
Iscariote - 4 Maj 2011, 11:38
Avek robi za ukłon w stronę rysownika Camerona Stewarta
http://cameronstewart.blogspot.com/
ilcattivo13 - 4 Maj 2011, 12:03
spoko, spoko... nie musisz się tłumaczyć
Lowenna - 5 Maj 2011, 08:43
Sandman napisał/a | Z ff jest jeszcze taka ciekawostka (ciach ) | Czy można w FF4 wrócić do poprzedniego wyglądu? Szukam od rana i nie widzę. Pora wybrać się do okulisty
Iscariote - 5 Maj 2011, 08:58
Lowenna, chodzi CI o to co daje kliknięcie Opcje-> Pasek Menu, czy o coś zupełnie innego?
Lowenna - 5 Maj 2011, 11:22
Coś jeszcze innego Ale już pokombinowałam, część pozmieniałam, do części się przyzwyczajam. Będzie dobrze
Iscariote, dzięki za chęć pomocy
Chal-Chenet - 5 Maj 2011, 12:57
Znaczy pedałujemy?
shenra - 5 Maj 2011, 12:58
Chal-Chenet, było minęło. Już nie komentuj.
|
|
|