Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
dzejes - 5 Lipca 2007, 11:38
Byłem wczoraj na Piratach III - a w zasadzie nawet częściowo dzisiaj - i się podobało
Kapitan Barbossa sterujący okrętem na krawędzi maelstromu - super. Kalipso - aż się chciało zaśpiewać "Build me a woman, make her 10 feet tall, don't make her worthless, don't make her small!" Kilka tekstów - świetnych, kilka scen - sam bym lepszych nie wymyslił
Dobrze spędzone 3 godziny. No i trailer Transformersów był
corpse bride - 5 Lipca 2007, 12:18
transformers - bes sęsu
Kruk Siwy - 5 Lipca 2007, 12:27
Ale za to dużo bum bum, wiuuu! i trzask trzask. Czyli dla wienkszości - miodność wielka.
dzejes - 5 Lipca 2007, 12:29
Już to komuś dziś pisałem:
Nie chcesz zobaczyć Transformersa-helikoptera używającego wirnika jako broni?
Po prostu jesteś za dorosła
EDIT: O, kolejny poważny
Martva - 5 Lipca 2007, 12:38
Dwa razy widziałam trailer, wystarczy mi
Anonymous - 5 Lipca 2007, 12:45
dzejes napisał/a | Nie chcesz zobaczyć Transformersa-helikoptera używającego wirnika jako broni?
Po prostu jesteś za dorosła |
A ja już dzisiaj komuś pisałam, że wolę bajki dla grzecznych dziewczynek.
Hubert - 5 Lipca 2007, 20:04
A ja się może wybiorę i na Transformers. Nawet jeśli jest pozbawione sensu. Zobaczyć nap... się roboty wielkości wieżowca - ot, dobra rozrywka na wakacje, po całym roku wchłaniania szkolnych 'mondrości'.
Dziś drugi raz byłem na "Piratach...". Moim zdaniem film wart był zobaczenia jeszcze raz. Choćby dla Deppa i Rusha (no, tę część to przede wszystkim dla Barbossy).
May - 7 Lipca 2007, 19:05
Hot Fuzz, dziecko pozyczylo od kolegi DVD. Faajnie sie oglada swoje miasto choc w zasadzie flilmowali tylko w kilku miejscach. Ale moj ulubiony kosciol sw Cuthberta "wystepuje" i nawet odgrywa wazna role
A film zabawny choc pokrecony strasznie
Martva - 8 Lipca 2007, 09:40
Jak już jesteśmy przy pokręconych filmach... Zostałam brutalnie, siłą i podstępem wyciągnięta wczoraj z domu (;no choodź, nie jesteś aż tak stara żeby siedzieć samotnie w domu w sobotni wieczór' ) i udałam się z kumplem na film Zamknij się i zastrzel mnie. Był nieco chory, ale w zupełnie inny sposób niż chore filmy amerykańskie.
Tylko to jest kolejny film na którym śmiałam się nie w tych momentach w których śmiała się reszta. A wręcz przeciwnie, nawet się wtedy wzruszałam.
Czarny - 8 Lipca 2007, 16:53
Ja ostatnio widziałem coś pod tytułem "Robozaurus". Tutaj link do strony z krótkim opisem i zdjęciem tytułowego potwora. Wyobraźcie go sobie w akcji
Martva - 8 Lipca 2007, 21:41
O rany.
To był taki prawdziwy film? W telewizji? To nie jest link do jakiejś spreparowanej strony?
Auć.
Agi - 8 Lipca 2007, 23:26
Obejrzałam "Bezcenną Jane", podobno pilot serialu. Taki sobie.
NURS - 8 Lipca 2007, 23:57
To z terminatorką?
Agi - 9 Lipca 2007, 05:17
Tak. Dawali to wczoraj na Canale+ Film.
elam - 9 Lipca 2007, 05:57
Painkiller Jane? cienkie.
lavojtek - 9 Lipca 2007, 22:58
Pathfinder
Co za gniot! Ostatni mohikanin vs. Norwegowie! Buahahahahahahahaha No nie moge! Ludzilem sie ze kariera Karla Urbana po Wladcy Pierscieni nabierze rozpedu i wszyscy zapomna o Herculesie i Xenie. Potem jednak przyszly denne Kroniki Riddicka, durny Doom a teraz mdly Pathfinder. Wladcy rzeczywiscie byly chyba opus magnum tego pana i na nic wiecej nie mozemy raczej liczyc.
P.s. najlepiej pasuje tu komentarz corpse bride: bes sęsu
NURS - 10 Lipca 2007, 14:00
Co do transformers. Hmm, spodziewałem się mangoidalnej głupoty, a fabułę zrobili zupełnie sensownie (o ile gigamechy mają jakikolwiek sens Rozpierduchy miłe dla oka, sceny - jak pięć transformerów chowa się przy domu przed tatusiem bohatera - jak tknięte paluchem Spielplatza. Generalnie nie jest to aż tak głupie, jak można się było spodziewać.
Homer - 11 Lipca 2007, 15:49
DIE HARD 4.0
Byłem! Brakuje klaustrofobicznego wątku pułapki. Sceneria zmienia się bardzo szybko. Tarapaty ładne, ale czasami przerost efektów. No i było "jupikajej".
Mogliby jeszcze coś dokręcić, tylko niech akcja dzieje się w jednym miejscu.
Martva - 11 Lipca 2007, 17:30
lavojtek napisał/a | Ludzilem sie ze kariera Karla Urbana po Wladcy Pierscieni nabierze rozpedu i wszyscy zapomna o Herculesie i Xenie |
On jest obrzydliwie brzydki, a ma tłumy fanek. Nie wiem jak to jest możliwe. Taki Orlando to jest bezpciowy i mdły jak budyń z soczkiem, ale przynajmniej ładny.
BTW podobno w Xenie grał masę ról, nie pamiętam ani jednej. Już chyba czakram był bardziej charakterystyczny
corpse bride - 11 Lipca 2007, 23:39
pułapka dusz z serii horrory świata - goopie
w stronę morza - bardzo dobry, wzruszający film. pokazuje, że sprawa eutanazji jest bardziej skomplikowana, niz mogloby się wydawać. trudno mi powiedziec cos konkretnego, ale serio warto.
lavojtek - 12 Lipca 2007, 12:27
Otlaw - bardzo dobra sensacja o tym jak "zwykli obywatele" zaczynaja wymierzac sprawiedliwosc na wlasna reke. Dobra rola Seana Beana i jeszcze lepsza Boba Hoskinsa. Naprawde warto!
Intacto - nareszcie udalo mi sie ogladnac, a to w anglii nie jest takie proste jezeli chodzi o filmy ambitne a na dodatek obcojezyczne Coz moge powiedziec oprocz tego ze bardzo mi sie podobalo? Rewelacyjna historia, to na pewno! Pierwsze wrazenie po kilkunastu minutach ogladania to obrazy jakby zywcem wyjete z Lyncha. Tylko gra niektorych aktorow pozostawia troche do zyczenia, szczegolnie zawiodlem sie na grze Von Sydova. Ogolnie film na 5
joe_cool - 12 Lipca 2007, 16:46
lavojtek napisał/a | Intacto - nareszcie udalo mi sie ogladnac, a to w anglii nie jest takie proste jezeli chodzi o filmy ambitne a na dodatek obcojezyczne Coz moge powiedziec oprocz tego ze bardzo mi sie podobalo? Rewelacyjna historia, to na pewno! Pierwsze wrazenie po kilkunastu minutach ogladania to obrazy jakby zywcem wyjete z Lyncha. Tylko gra niektorych aktorow pozostawia troche do zyczenia, szczegolnie zawiodlem sie na grze Von Sydova. |
to ten film - w skrócie - o szczęściarzach? jeśli tak, to niezły jest faktycznie
Hubert - 12 Lipca 2007, 20:05
Sztos Jeden z moich ulubionych polskich filmów. Nowicki świetny, Pazura trochę mu ustępuje, ale i tak dobrze się spisał. Scenariusz jest niezły, a muzyka boska - zwłaszcza kawałki od Kazika
corpse bride - 12 Lipca 2007, 21:59
shallow grave - spoczko
Anonymous - 12 Lipca 2007, 22:28
"As w rękawie".
Dziwny film. Przez cały czas nie wiadomo czy to pastisz filmu akcji czy film "na poważnie".
Parę momentów jest naprawdę niezłych.
gorbash - 13 Lipca 2007, 08:38
Nowy John McClane - swietna rozrywka:)
Fajne dialogi, duuuuzo akcji, ciekawe efekty - no i jupikajej - az sie dziwie ze nie bylo braw w kinie po tym tekscie
corpse bride - 13 Lipca 2007, 10:02
trainspotting - wiadomo
lavojtek - 13 Lipca 2007, 12:27
Widze corpse bride ze robisz powtorke z Boyle'a
Wczoraj zmeczylem The Jackhammer Massacre czyli horror klasy z made in USA Narkotyki, gole piersi i ogolna jatka z mlotem pneumatycznym w roli glownej Ogolnie lubie takie filmy ale ten byl wyjatkowo mdly, moze oprocz kilku wybuchow smiechu z min jakie stroili aktorzy przeszywami wspomnianym mlotem. Szcerze odradzam nawet wielbicielom gatunku!
elam - 14 Lipca 2007, 21:56
Volkodav, ostatni z klanu szarych psow.
po rosyjsku gadali
ladne zdjecia. ciekawe plenery.
a poza tym :
- Wiedzmin, Wladca Pierscieni, Wiedzmin, Wladca Pierscieni, Wiedzmin, Wladca Pierscieni, He-Man, Batman, Gwiezdne Wojny...
Martva - 14 Lipca 2007, 22:00
Mogłam na to iść wczoraj, ale nie chciałam. Zwłaszcza że spotkanie forumowe było Widziałam że strasznie to reklamują że oryginalne i wyjątkowe, ale z jedynej dłuższej recenzji wynikało że sztampa aż do bólu
Czyli co, warto? Bo o ile 'Władca pierścieni' budzi we mnie dobre skojarzenia, o tyle reszta wymienionych przez Ciebie tytułów już niekoniecznie
|
|
|