To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Jarosław Grzędowicz

Chal-Chenet - 6 Października 2011, 20:22

Lepiej późno niż wcale.
Czekam z niecierpliwością.

rybieudka - 6 Października 2011, 20:51

Ja mam to szczęście, że nawet 1 nie skończyłem, więc ani mnie to grzeje ani ziębi... 1 tom PLO jest ok, ale żeby aż tak? No nie wiem...
Ozzborn - 6 Października 2011, 23:10

Ja odpuściłem branie się za 3 bo o ile pamiętam całkiem nieźle zawiązanie akcji i niektóre sceny z 1 tomu, to 2 już w ogóle nie pamiętam... poczekam aż będzie zamknięte i pyknę od początku.
Przemo - 7 Października 2011, 00:27

ee tam, jak dla mnie genialnie stworzony świat
Ozzborn - 7 Października 2011, 01:36

ale przecież ja nie mówię, że zły - tylko, że przeczytam jak będzie całość. Nie mam tyle czasu żeby za każdym nowym tomem, który w końcu wyjdzie czytać całość.
Nitj'sefni - 7 Października 2011, 08:36

Ozzborn napisał/a
Nie mam tyle czasu żeby za każdym nowym tomem, który w końcu wyjdzie czytać całość.

Coś w tym jest. Ja przed trójką powtarzałem sobie dwa poprzednie tomy, i choć dobrego nigdy za wiele, to czasowo ciężko to czasem upchnąć.

corpse bride - 2 Grudnia 2011, 12:20

przyszłam znowu sprawdzić, kiedy to miało być i czy już. to znaczy kolejny tom lodowego ogrodu. bo mi się wydaje, że czekam nań latami. a kiedy nadchodzą, czytam w ciągu dwóch dni :( a to jeszcze nie teraz...

btw, nie mogę nic znaleźć na stronie fabryki w zapowiedziach - może mi ktos podesłać link, gdzie oni o tym piszą?

ihan - 2 Grudnia 2011, 18:30

Kruk Siwy napisał/a
Nie wiem, albowiem pytany o to Jarek staje na zadnich łapach i zieje ogniem. A ponieważ on nie zadaje mi pytań równie drażliwych... to zachowujemy status quo.

Gorzej, gdyby stawał na przednich i ział ogniem. Wtedy mogłoby być nieprzyzwoicie.
Nie musisz mu ich przecież zadawać bezpośrednio. Możesz rzucić w czasie rozmowy na przykład: Ale, ale, jak tam się nazywała ta twojq książka, co ją zacząłeś pisać sto lat temu i zawiesiłeś w próżni przed tysiącleciem? Bo wiesz, ostatnio w gazetach zobaczyłem nekrolog, że zmarł ostatni człowiek, który urodził się w roku wydania tomu pierwszego tej książki, Której Tytuł Niknie w Mroku Dziejów.
Albo:
Wiesz, słyszałem, że zaczęto oficjalnie określać czas jako np. x rok przed wydaniem PLO tom I, 30 lat po wydaniu PLO tom III.

A poza tym ja protestuje przeciwko nazywaniu tomu czwartego ostatnim. Tup, tup, tup, nie zgadzam się i chce jeszcze. I niech zajmie autorowi ile trzeba, byleby było dobrze i ciekawie jak dotąd. Zdecydowanie jestem za jakością, nie ilością.

corpse bride - 2 Grudnia 2011, 19:51

ooo, ihan :) cześć :)
ihan - 25 Lutego 2012, 12:45

Ekhem, ekhem, czy może z wiosną coś na podobieństwo ciągu dalszego Książki, Której Tytułu Nie należy Wymawiać zaczęło wyzierać?
Kruk Siwy - 25 Lutego 2012, 12:49

...jak półdupek zza krzaka?
ihan - 25 Lutego 2012, 13:12

Cóż, lepsze to niż nic :roll:
corpse bride - 25 Lutego 2012, 14:09

w jakimś innym wątku, o spotkaniu z Grzędowiczem gdzieś w Warszawie były jakieś terminy podane, ale nie pamiętam, czy to miała być wiosna, czy jesień. hm, chyba miał skończyć pisanie na wiosnę, po czym trzeba doliczyć czas na całą resztę procesu wydawniczego. staram się o tym nie myśleć, bo czekanie mnie denerwuje. na cokolwiek, nawet na tramwaj. zamiast czekać 5 minut idę na następny przystanek. więc w tym przypadku czytam na razie inne książki i nie myślę o tej.
Nitj'sefni - 25 Lutego 2012, 14:35

Raczej jesień.

Tu jest ten temat.

corpse bride - 25 Lutego 2012, 14:39

Jednak mam dobrą pamięć... Dzięki, Nitj'sefni :)
Nitj'sefni - 25 Lutego 2012, 18:28

Nie ma za co :wink:
ihan - 25 Lutego 2012, 18:57

Świetnie, a wiadomo w której pięciolatce w przybliżeniu? Bo, o dokładnym roku, to nie marzę... (wiem, wiem, przeczytałam linka, tak się wyzłośliwiam, żeby nie mieć straconego weekendu)
Agi - 11 Czerwca 2012, 10:07

Wiwiad z Jarosławem Grzędowiczem w radiowej Czwórce
I jeszcze jeden
Cytat
Tymczasem powstaje kolejny, czwarty już tom dzieła Pan Lodowego Ogrodu. Książka jest w ostatniej fazie przygotowań. Autor nie zdradza jednak, kiedy dokładnie zostanie ukończona. - Tego nawet nie wiem, ale mam nadzieję, że w ciągu kilku tygodni - mówił w Czwórce Grzędowicz.

Chal-Chenet - 11 Czerwca 2012, 19:08

Skończy się tak jak z Axlem i "Chinese Democracy". 8)
cranberry - 12 Czerwca 2012, 10:20

Chal-Chenet, weź mnie nie dobijaj...
Chal-Chenet - 12 Czerwca 2012, 18:55

Ale pozytywny aspekt jest taki, że "CD" w końcu wyszła. :wink:
Nitj'sefni - 12 Czerwca 2012, 20:37

Chal, ale po ilu latach? Sprawdziłem u wujka Gugla - to było 17 lat czekania od wcześniejszej płyty. Nie wiem, czy tyle wytrzymam ;P:

Jeremiasz przekłada i przekłada, no, ale ok. Niech przynajmniej dopracuje ten finał do perfekcji.

EDIT: Ja nie czekałem. Kilkulatki raczej nie słuchają Guns N'Roses ;P:

Agi - 12 Czerwca 2012, 20:39

Nitj'sefni napisał/a
Niech przynajmniej dopracuje ten finał do perfekcji.

A jeśli uzna, że historia wymaga jeszcze jednego tomu, albo dwóch?

Nitj'sefni - 12 Czerwca 2012, 20:41

Cóż... no nie wiem co odpowiedzieć, serio. Wolę o tym tak nie myśleć.
Witchma - 12 Czerwca 2012, 20:46

Aż HBO postanowi nakręcić serial ;P:
corpse bride - 13 Czerwca 2012, 00:28

Lepiej HBO niż Łepkowska.
Chal-Chenet - 13 Czerwca 2012, 00:44

Nitj'sefni napisał/a
Nie wiem, czy tyle wytrzymam

Damy radę. ;) Jak będzie na co czekać, to damy radę.

cranberry - 13 Czerwca 2012, 09:14

Nitj'sefni napisał/a
EDIT: Ja nie czekałem. Kilkulatki raczej nie słuchają Guns N'Roses ;P:

Ja przestałam czekać, bo wyrosłam :D

Ziuta - 13 Czerwca 2012, 09:43

cranberry napisał/a
Ja przestałam czekać, bo wyrosłam :D

Ja chyba mam tak z PLO. Strasznie ten czas leci, nawet w polskiej fantastyce, i czwarty tom będzie przybyszem z innej epoki.

Rafał - 13 Czerwca 2012, 09:55

Uch, jak ja czekałem na II tom PLO, jak mnie skręcało żeby już, teraz zaraz.

I przeszło. Jak już kiedyś wyjdzie, to nie wiem czy mnie cokolwiek zainteresuje. Jak będzie ostatni to pewnie kupię dla zamknięcia sprawy, jak ma iść dalej to nie kupię.

Partner forum