Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Hubert - 18 Czerwca 2008, 17:54
Ziuta napisał/a | Od 2004, kiedy weszłą Nocna Straż, Rosjanie zrobili więcej filmowej fantastyki, niż my od braci Lumiere I są to często rzeczy na poziomie. |
Dorzuciłbym 1612. Ponoć też niezła fantastyka
Ziuta - 18 Czerwca 2008, 18:06
Ale nie na poziomie. Tak mówią.
Zresztą Polacy na Kremlu to nie fantastyka, tylko warta kontynuowania tradycja.
NURS - 23 Czerwca 2008, 16:11
Hancock, zapowiada się ciekawie, chociaż 3 minutowy trailer zapodawa chyba całą treść filmu.
Virgo C. - 23 Czerwca 2008, 17:45
Ja z tego co wyjdzie w najbliszym czasie czekam chyba tylko na Dark knighta, Helloboy'a II i właśnie Hancocka. I mam nadzieje, że będzie inaczej niż Nursie mówisz. Samo dojrzewanie bohatera do odpowiedzialności za swoje czyny może być ciekawe. A i chyba jakiś super-łotr się pojawi.
Nie ma jednak co liczyć na jakiś romans pomiędzy Smithem, a Theron. Nie przeszłoby takie coś przez sito produkcyjne, niestety.
Hubert - 23 Czerwca 2008, 18:38
Też czekam na Dark Knight. Po Batman Begins mam nadzieję, że Nolan nie schrzani tego, co już raz musiał naprawiać po poprzednim reżyserze.
Kurczę, dopiero się dowiedziałem, że Hellboya będą kontynuować...
Ostatnio drogą dywagacji i zestawiania analogii doszedłem z wujkiem do jednego wniosku. Na fali popularności czwartego Indy'ego, gdzie główny bohater tłucze się z Rosjanami, powinni popłynąć też Piraci z Karaibów. Mam nawet propozycję tytułu.
Piraci z Karaibów kontra Pancernik Patiomkin.
Dunadan - 23 Czerwca 2008, 19:56
NURS, ja właśnie przed chwilą zobaczyłem trailer. Mnie też mocno zaciekawił - taka powazna odpowiedź na "Superhero"?
Virgo C. - 23 Czerwca 2008, 22:05
Dunadan napisał/a | Mnie też mocno zaciekawił - taka powazna odpowiedź na Superhero? |
Hancock rozpoczęto chyba kręcić jeszcze przed Superhero. Jeśli wierzyć angielskiej wikipedii to scenariusz powstał w 1996 roku, a potem miał problem z reżyserami - każdy z nich podejmował się innych zobowiązań i porzucał pracę nad produkcją. Gdyby nie to pewnie już w 2003/4 roku byśmy go oglądali.
NURS - 23 Czerwca 2008, 22:47
Trailer, powtórze, jest rewelacyjny, ale obawiam się, ze to kondensat wszystkiego dobrego
Ale mimo to pojdę na ten film. Za tę dziewczynkę wyekspediowaną wiecie gdzie
Chal-Chenet - 23 Czerwca 2008, 22:52
Sosnechristo napisał/a | Po Batman Begins mam nadzieję, że Nolan nie schrzani tego, co już raz musiał naprawiać po poprzednim reżyserze. |
Nie sądzę. W końcu za Batmana wziął się człowiek, który wie co robi. Poza tym będzie tu Joker, który w końcu wyglądać będzie jak ten w komiksie. At last! Rola Nicholsona w pierwszym "Batmanie" była świetna, ale jednak wolę inny wygląd tego największego bad-assa w "Batku".
Dunadan - 24 Czerwca 2008, 14:03
METAL GEAR SOLID
http://www.petitiononline.com/hayter/petition.html
David Hayter, aktor ( Gyver i parę innych ) i scenarzysta ( X-men i parę innych ) a także "dawca" głosu do najciekawszej postaci w historii gier chce nakręcić film... Metal Gear Solid
Kurcze, sam nie wiem co myśleć jeśli mu się uda. Szczerze to wolałbym aby sam Kojima wyreżyserował taki film, chyba tylko ON może to zrobić tak żeby wbiło w fotel.
Adashi - 24 Czerwca 2008, 18:28
Outlander
Przybysz, wikingowie i bestia z kosmosu. A dla pań na dokładkę James "Dżizas SuperStar" Caviezel. Oj będzie się działo Byli już Wikingowie kontra Indianie w "Pathfinderze", teraz czas na starcie z Obcym
Homer - 24 Czerwca 2008, 19:23
NURS napisał/a | Hancock, zapowiada się ciekawie, chociaż 3 minutowy trailer zapodawa chyba całą treść filmu. |
Tego samego się boję. Najgorsze są trailery, w które wsadzą wszystkie najlepsze momentu filmu (gdy to komedia). Najlepsze trailery - takie, które składają się z ujęć pierwszego kwadransa filmu....
sirex - 25 Czerwca 2008, 11:26
http://youtube.com/watch?v=FuCYarx2AAg
film o WALL-E, w sumie zapowiedź jest ciekawa, robot calkiem sympatyczny jak na pierwszy rzut oka:)
Agi - 25 Czerwca 2008, 11:43
sirex, do powitalni biegiem, marsz!
Stormbringer - 30 Czerwca 2008, 20:54
Jest już pierwszy zwiastun nowego Bonda, czyli Quantum of Solace. Całkiem smaczny zresztą. I od razu widać, że w scenach akcji maczali palce realizatorzy Bourne'a - kamera lecąca za motocyklem jest pierwszorzędna.
ilcattivo13 - 2 Lipca 2008, 15:48
Stormbringer napisał/a | Jest już pierwszy zwiastun nowego Bonda, czyli Quantum of Solace. Całkiem smaczny zresztą. I od razu widać, że w scenach akcji maczali palce realizatorzy Bourne'a - kamera lecąca za motocyklem jest pierwszorzędna. |
też widziałem i teraz czekam z niecierpliwością...
Homer napisał/a | ...Najlepsze trailery - takie, które składają się z ujęć pierwszego kwadransa filmu.... |
nie zawsze. Taki trailer zrobili do "Right At Your Door". Jak ktoś oglądał trailer i film to wie o co mi chodzi.
Gustaw G.Garuga - 3 Lipca 2008, 20:43
Dunadan napisał/a | Gustaw G.Garuga, jak to? widziałem go na DVD w wypożyczalniach... |
A ja nie widziałem [mowa o 1612], choć od Twojej informacji minęły dwa miesiące. Co więcej, teraz okazuje się, że od 12 września będzie w polskich kinach.
Dunadan - 4 Lipca 2008, 07:05
Gustaw G.Garuga, choroba, zdaje się że mówimy o innych filmach przepraszam za zmyłę...
Gustaw G.Garuga - 4 Lipca 2008, 08:52
Przyjąłem już założenie, że w Twojej wypożyczalni musiała być wersja rosyjska, ale się wyjaśniło W sumie wieść dobra - największym atutem filmu jest ponoć strona wizualna, więc można się tylko cieszyć, że będzie możliwość obejrzenia filmu w kinie.
Stormbringer - 4 Lipca 2008, 09:46
Jest zwiastun nowego filmu Alexa Proyasa: Knowing. Nienajgorzej to wygląda. Co prawda Cage lubi ostatnio grywać w średniej jakości filmach, ale może wreszcie trafi mu się rola w czymś oglądalnym.
Ziuta - 4 Lipca 2008, 09:50
Gustawie, z radością przyjmuję filmy rosyjskie w kinach i telewizji (było tego troszeczę, nawet u prywaciarzy), to opóźnienia wręcz zachęcają do olania gospodarki krajowej i sprowadzania rzeczy prosto zzas Buga.
Edir: Dziwię się, jakim cudem nie zauważono u nas Ładunku 200. Niby był w kinach studyjnych, ale o większym zainteresowaniu nie słyszałem. A film miażdży.
ilcattivo13 - 4 Lipca 2008, 09:53
Dunadan, Gustaw G.Garuga - Porachunki (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) też najpierw były w wypożyczalniach, a dopiero po ponad pół roku w kinach. Zwłaszcza, że pomiędzy zachodnią datą premiery kinowej a polską były 2 czy 3 lata odstępu...
Obejrzałem zwiastun "Kronik Mutantów". Zapowiada się naprawdę smakowicie... Szkoda tylko, że film (poza tytułem) wcale nie nawiązuje do "Warzone"
Adashi - 5 Lipca 2008, 19:33
ilcattivo13 napisał/a | Obejrzałem zwiastun Kronik Mutantów. Zapowiada się naprawdę smakowicie... Szkoda tylko, że film (poza tytułem) wcale nie nawiązuje do Warzone |
Ani do Warzone (bitewniak), ani do Doom Troopera (CCG), tylko do Muntant Chronicles (RPG) Luźno, bo luźno, ale zawsze A trailer faktycznie wygląda znakomicie
ilcattivo13 - 6 Lipca 2008, 00:25
Adashi - W zwiastunie nie ma śladu po jakichkolwiek symbolach korporacji. W dodatku nie padają żadne nazwy. Przyznasz, że to ździebko mylące.
Teraz przeczytałem w synopsis'ie, że garstka żołnierzy z Capitolu przeciwstawia się natarciu Bauhausu i wtedy pojawiają się Necromutanci. Ciekawe, czy będą Wolni Marines Capitolu i Szaserzy Cybertronicu? Mam też nadzieję na jakiegoś krwistego i fanatycznego Inkwizytora
Dunadan - 9 Lipca 2008, 15:36
Jakoś nikt o tym nie mówi:
http://youtube.com/watch?v=4amSXJVdjNs
ale chyba nie ma co się spodziewać jakiegoś lepszego kina :-/
ilcattivo13 - 9 Lipca 2008, 15:55
to niby na podstawie Verne'a?
Dunadan - 9 Lipca 2008, 15:59
No raczej ale chyba dałem się wrobić, pewnie będzie miało mało z tym wspólnego :-/
ilcattivo13 - 9 Lipca 2008, 16:26
myślę, że nie będzie mi się chciało wywalać 15 Polskich Nowych Złotych na bilet do kina. Jak będzie w wypożyczalni to obejrzą, a jak nie - to na pewno nie umrę...
Ziuta - 9 Lipca 2008, 16:27
Admirał Kołczak
NURS - 9 Lipca 2008, 16:35
to produkcja 3D i pod tymkątem strasznie nagłaśniana. Generalnie idzie teraz era nowych technologii 3D robiłem niedawno opracowania na ten temat.
|
|
|