Głos Pana - Regulamin forum - Zasady panujące na forum - Wasze sugestie.
Martva - 12 Kwietnia 2010, 13:21
Ambioryks napisał/a | edit 2: Martva, google maja to do siebie, że jak się wpisze jakiś niejednoznaczny skrót, to opcji do wyboru jest wiele. |
No dobra, to wrzuć 'NF' i 'fantastyka', moze pomoze
Sandman, joooj
Lynx - 12 Kwietnia 2010, 13:25
SDSI = Strona dzieci Sprawnych Inaczej
Hubert - 12 Kwietnia 2010, 15:38
Virgo C. napisał/a | I szokująca być może dla Ciebie informacja - większość aktywnych użytkowników tego forum zna się osobiście i regularnie spotyka |
Mniej lub bardziej
Ambioryks napisał/a |
Toć nie zabraniam, tylko wyrażam zdziwienie, jak na forum dyskusyjnym można tak często pisać w taki spamerski sposób. Porównaj sobie to forum z ZB chociażby. Widzisz różnicę? |
Ja widzę. ZB ma czarny layout.
Ambioryks, weź się człowieku ogarnij, zamiast, choćby w myślach, zamachiwać się na naszą złotą wolność dyskutancką. Nawet bez uczynku jest to grzech.
SFFiH jest jednym z lepszych, swobodniejszych for. Gdyby było bardziej przyśrubowane, to bym ograniczył mój pobyt tutaj. Radosny off-topic jest namiastką prawdziwych rozmów, które nie zawsze mogą być toczone, z różnych powodów, przytoczonych tu przez użytkowników.
BTW, nie zbywasz czasem jakiejś wypowiedzi w 'realu' grymasem twarzy? Tutaj do tego służą emotikony - czasem są lepszym komentarzem niż jakakolwiek wypowiedź.
SFFiH to nie ZB, ani jakieś forum historyczne, do diabła. Z jakiej kopanej racji ma się do nich - uchowajcie Przodkowie - upodabniać?
Fidel-F2 - 12 Kwietnia 2010, 20:46
zejdę chyba
Hubert - 12 Kwietnia 2010, 21:32
Fidel-F2, tego mi nie rób.
Chal-Chenet - 12 Kwietnia 2010, 21:33
Mi możesz.
Adashi - 13 Kwietnia 2010, 19:18
Dżizas ile to się obrońców spamu na tym forum ostatnio zalęgło, ja pierniczę.
No no, ludzie się zmieniają albo przynajmniej optyka, co poniektórym.
Chal-Chenet - 13 Kwietnia 2010, 20:01
To wspólny "wróg" nas jednoczy.
Adashi - 13 Kwietnia 2010, 20:39
Pff, szturchać słabszego - też mi wyczyn.
No, ale nie spamujmy, nomen omen.
ilcattivo13 - 25 Kwietnia 2010, 19:54
coraz bardziej mnie wkurza, jak widzę niepodpisane linki do muzyki na YT. Nie można by było wstawić wykonawcy i tytułu? Przeca to raptem 5 sekund roboty...
Chodzi mi o to, że coraz częściej zdarza mi się otwierać te linki tylko po to, żeby stwierdzić, że albo tam jest coś czego kompletnie nie "trawię", albo co akurat leci u mnie w odtwarzaczu.
Chal-Chenet - 25 Kwietnia 2010, 20:34
Chodzi Ci, że dałem death metal?
ilcattivo13 - 25 Kwietnia 2010, 20:38
broń Panie Boże, niektórzy tu "disko" wstawiają I to bez wyraźnych ostrzeżeń i w ogóle.
Martva - 4 Września 2010, 14:58
Ekhem, jak tam opcja ignorowania uczestników?
I czy dałoby sie zrobić tak, że jak w czasie pisania posta pojawi się nowa odpowiedź w temacie, to po kliknięciu 'wyślij' pojawiłby się komunikat? żeby można było się odnieść do najświeższego posta też.
Albo żeby po napisaniu posta pod postem te posty się łączyły w jeden?
Chal-Chenet - 5 Września 2010, 10:33
Martva napisał/a | Albo żeby po napisaniu posta pod postem te posty się łączyły w jeden? |
To jest złe.
Martva - 5 Września 2010, 11:13
no jak piszesz posta po paru dniach to tak, ale kilka minut?
Godzilla - 5 Września 2010, 11:20
Lepiej żeby przedtem komp pytał, czy połączyć z poprzednim. Bywają wyjątki. Ale żeby nie było, staram się stosować do tej zasady, żeby nie mnożyć postów, i raczej edytuję własne.
Chal-Chenet - 5 Września 2010, 11:25
Martva napisał/a | no jak piszesz posta po paru dniach to tak, ale kilka minut? |
To prawda, ale nie jestem pewien czy da się to włączyć w ten sposób, o którym mówisz. Bo albo będzie łączyło zawsze, albo nie. Tak mi się wydaje.
Ozzborn - 5 Września 2010, 13:09
Na forum starego wydziału był taki myczek, że jak się pisało post pod postem to sklejał automatycznie ale dodana część była oddzielona "Dodano (data):" i post zostawał z powrotem oznaczany jako nieczytany dla wszystkich.
SithLady - 5 Września 2010, 16:09
Jak się nie chce żeby połączyło zawsze coś w temacie można dopisać
Ziemniak - 5 Września 2010, 18:46
Chal-Chenet napisał/a | albo będzie łączyło zawsze, albo nie. |
Można chyba ustawić, do jakiego odstępu czasowego będzie łączyło a później zostaną już dwa odrębne posty.
Jakby co, jestem za. I za podglądem postów napisanych w międzyczasie też
nureczka - 5 Września 2010, 18:49
Ozzborn napisał/a | Na forum starego wydziału był taki myczek, że jak się pisało post pod postem to sklejał automatycznie ale dodana część była oddzielona Dodano (data): i post zostawał z powrotem oznaczany jako nieczytany dla wszystkich. |
O! To mi się bardzo podoba.
Ziemniak - 5 Września 2010, 19:06
Funkcja nazywa się 'Double post merge' i jest wbudowana w forum.
Kruk Siwy - 5 Września 2010, 19:06
ale gorat nie jest.
Ozzborn - 5 Września 2010, 21:03
Ziemniak napisał/a | Można chyba ustawić, do jakiego odstępu czasowego będzie łączyło a później zostaną już dwa odrębne posty. |
faktycznie chyba tak właśnie było.
Kai - 7 Września 2010, 06:51
Ziemniak, ja już o tym parę razy wspominałam, to by trzeba z ACP uruchomić.
I chyba to było jednak inaczej, przynajmniej w tym silniku. Pod oknem odpowiedzi są takie małe okienka do zaznaczania i tam było "merge posts?". Ale na tym forum, gdzie tę opcję widziałam, mieli ją wyłącznie moderatorzy.
Ziemniak - 7 Września 2010, 07:26
Kai, sprawdzałem na forum phpBB by Przemo, powinno być w zestawie.
Agi - 7 Września 2010, 07:48
Kai napisał/a | Pod oknem odpowiedzi są takie małe okienka do zaznaczania i tam było merge posts?. Ale na tym forum, gdzie tę opcję widziałam, mieli ją wyłącznie moderatorzy. | Na naszym forum moderatorzy nie mają takiego okienka.
Ziemniak - 7 Września 2010, 07:52
Zdaje mi się, że przydał by się na tym forum drugi administrator zarządzający, bo doprosić się gorata o jakąś modyfikację, to graniczy z cudem.
Agi - 7 Września 2010, 07:54
Zgodzę się z Tobą w tej kwestii.
Kai - 7 Września 2010, 08:03
Ziemniak napisał/a | powinno być w zestawie. |
Jest na pewno, tylko trzeba chyba włączyć. Ja tę funkcję mogę dodawać lub nie w IPB z poziomu ACP.
|
|
|