To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Easy - 5 Grudnia 2007, 19:43

NURS napisał/a
uote=Easy]nie widziałeś, jak dwa półputinki dwoiły się i troiły, zeby podobną władzę uzyskać?

Nie.

I nie głosowałem na PiS, żebym nagle na forum nie przeczytał, że jestem ciemnym pisowczykiem, czy coś w tym stylu.

ihan - 5 Grudnia 2007, 19:50

Halo, NURSie, zabijamy przeciwników kulturą, pamiętasz? Chociaż ja akurat widziałam zalążki tego, czego Easy nie dostrzegł. Ale, było minęło, żyjmy w końcu dla odmiany przyszłością.
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 19:51

NURS napisał/a
(...)Zastanówcxie się choć chwilę, jesli elininujemy wszystkich adwokatów, sędziów którzxy kiedykolwiek sądzili kogokolwiek, itp, to kto zostanie?

Ziobro?

ihan - 5 Grudnia 2007, 19:53

To zapracuje nam się biedaczyna na śmierć. Choć fakt, on nikogo nie sądził, nie bronił, bo nie wykonując zawodu szans nie miał. A wszystko przez te wredne układy.

edit:
Ale tej pani, to chyba już podziękujemy:
http://wiadomosci.onet.pl/1653401,11,item.html
I tym razem będę niekulturalna: jak tyle głupoty może się pomieścić w jednym człowieku?

Ziemniak - 5 Grudnia 2007, 19:56

Gosiewski bis?

http://news.komunikacja.k...php?id=20071210

lavojtek - 5 Grudnia 2007, 23:44

Eee tam. To tylko PKP ma syndrom Gosiewskiego :wink: Schetyna to dopiero Gosiewski bis :mrgreen:
NURS - 6 Grudnia 2007, 01:24

lawojtek, a co takiego zrobił, ile milionów przepieprzył?
Bo we Włoszczowej ekspres już nie staje. Szczerze mówiąc, ja bym kazał pokurczowi odpracować te miliony wtopione w jego kampanię wyborczą. No i może ktoś konusa za wjeżdżanie samochodem do rezerwatów wreszcie pociągnie, bo to jest prawdziwa granda.

NURS - 6 Grudnia 2007, 01:31

Easy napisał/a
NURS napisał/a
uote=Easy]nie widziałeś, jak dwa półputinki dwoiły się i troiły, zeby podobną władzę uzyskać?

Nie.

I nie głosowałem na PiS, żebym nagle na forum nie przeczytał, że jestem ciemnym pisowczykiem, czy coś w tym stylu.

no to kilka przykładów.
Rosja - walka z oligarchami
Polska - to samo
Rosja - media państwowe podporządkowane wodzowskiej partii
Polska - to samo
Rosja - podział na my uczciwi oni złodzieje
Polska - to samo
Rosja - prokuratura dyspozycyjna dla władzy
Polska - to samo
Ciągnąć dalej? :-)
Tyle tylko, że Putin mial sporo lat więcej na umocnienie się na stołku, a Polacy zawsze byli o wiele bardziej niepokorni, niż Rosjanie, i od razu zaczęli przecinać sznureczki, z których miały powstać krępujące liny
A co do tego na kogo głosowałeś, towja sprawa, ale można chyba zauważyć, ze po dwóch latach super rządów pewnej partii nagle naród wziął się w garść i ją uwalił. To musi o czymś mówić, takiego zrywu nie było od lat. Gdyby faktycznie Kaczyńscy byli samym dobrem, miliony nie podniosłyby ręki przeciw nim. Sukces PiS tak naprawdę wcale nie jest taki duży - mówię o ilości głosów - zważywszy, ze Kaczyńscy wyeliminowali drogą destrukcji i wchłaniania, LPR i całą resztę rozdrobnionej prawicy.

kruchy - 6 Grudnia 2007, 08:00

NURS napisał/a
po dwóch latach super rządów pewnej partii nagle naród wziął się w garść i ją uwalił. To musi o czymś mówić, takiego zrywu nie było od lat.

I nie byłoby gdyby nie gigantyczna,prowadzona profesjonalnie i na wielu frontach antypisowska kampania merdialna.
Ps.Nie jestem zwolennikiem PIS-u.Według mnie to co się działo to walki między bandytami o łup.

lavojtek - 6 Grudnia 2007, 08:02

Spokojnie NURSie :wink: Tak sobe zazartowalem z tym PKP! Z takich absurdow pozostalo tylko sie smiac! Tez "konusa" nie lubie. A pan S. to typowy aparatyczyk: bierny, mierny ale wierny. Identycznie jak gosiu!
GAndrel - 6 Grudnia 2007, 09:12

kruchy napisał/a
NURS napisał/a
po dwóch latach super rządów pewnej partii nagle naród wziął się w garść i ją uwalił. To musi o czymś mówić, takiego zrywu nie było od lat.

I nie byłoby gdyby nie gigantyczna,prowadzona profesjonalnie i na wielu frontach antypisowska kampania merdialna.

Dalej tak sobie to tłumacz. Jeżeli w stacjach prywatnych była kampania antypisowska to w państwowych była propisowska propaganda. Zgadnij, które stacje mają większy udział w rynku? Nie chcesz zgadywać? To masz dane. AGB udostępnia dane tygodniowe. A oto dane z 21.10.2007:

TVP1 21.20 %
TVP2 19.06 %
Polsat 15.91 %
TVN 17.25 %
TVP Regional* 5.09 %
TVN 24 3.72 %

Prasa? Gazety czytają już przekonani.

Kostucha Drang - 6 Grudnia 2007, 10:36

z dzisiejszej Gazet Wyborczej: Ludwik Dorn, Kazimierz Ujazdowski i Paweł Zalewski (..... ) wezwali delegatów na sobotni kongres PiS, by wstrzymali się od głosu przy wotum zaufania dla prezesa Kaczyńskiego - jeśli zablokuje debatę i zmiany w statucie partii.

Ciekawe jak to się rozwinie. Nie sądzę, żeby tacy wazelniarze i oportuniści jakimi są partyjniacy z PIS nie zdawali sobie sprawy, że PIS to Kaczor i bez niego ta partia przestanie się liczyć. Będą woleli poświęcić wolność któej i tak nie cenią na rzecz pewności, że koryto nie zniknie. Od głosu wstrzymają się trzy osoby - i tyle ;P:

Easy - 6 Grudnia 2007, 10:59

http://www.tvn24.pl/-1,1531194,wiadomosc.html

No, coś czuję, że Ćwiąkalski poleci jako pierwszy, może jeszcze nie teraz, ale na bank nie przetrwa pełnych 4 lat.

NURS - 6 Grudnia 2007, 12:34

kruchy napisał/a
NURS napisał/a

Ps.Nie jestem zwolennikiem PIS-u.Według mnie to co się działo to walki między bandytami o łup.

A na czym ona polegała? Wystarczyło posłuchać Kaczyńskiego, jak ustawiał mnie tam gdzie ZOMO, żebym zrozumiał, że trzeba go od stołka odspawać.
Pragnę przypomnieć słowa prezymiera rzucone z mównicy sejmowej do opozycji:
jeśli myślicie, ze kiedykolwiek dojdziecie do władzy, to się grubo mylicie. :twisted:
No i się pomylili...

Kostucha Drang - 6 Grudnia 2007, 14:38

Easy napisał/a
http://www.tvn24.pl/-1,1531194,wiadomosc.html

No, coś czuję, że Ćwiąkalski poleci jako pierwszy, może jeszcze nie teraz, ale na bank nie przetrwa pełnych 4 lat.

W przypadku adwokata - a zwłaszcza karnisty - bardzo łatwo przeprowadzać takie ataki. Lud niuansów nie chwyta i pzostaje tylko wrtażenie, że minister ma powiązania z przestępcami. W związku z tym ja tez uważam, że Ćwiąkalski nie przetrwa 4 lat.
Chyba premier poprosi go o odejście " w trosce o wizerunek rządu" - złaszvca jak poparcie zacznie maleć.

Podobnie - obawiam się o los obecnych ministrów spraw zageranicznych i obrony. Im tez nie wróżę pełnej kadencji.

dalambert - 6 Grudnia 2007, 14:42

Dobrze jest,jest dobrze , dobrzejak...
o aktualiach i politwspomnieniach pyszczę raz w tygodniu - jakoś tu dziś dziwnie spokojnie hej
Jest dobrze.. :lol:

Kostucha Drang - 6 Grudnia 2007, 14:46

dalambert, Jak uważasz - Pitera sama podpaliła swój samochód ? Chytra sztuczka PO ? :mrgreen: :mrgreen:

sorry- to z nudów

Madar - 6 Grudnia 2007, 14:54

http://wiadomosci.onet.pl/1653891,11,1,1,item.html
dalambert - 6 Grudnia 2007, 14:59

Dziś prasa podała , że w Warszawie od początku roku spłoneło 300 parę samochodów / bylo na o2,/ w tym na Mokotowie kilkadziesiąt, straż poż. i policja z reguly stwierdzały smozapłon, dopiero ostatnio na tymże Mokotowie stwierdzono cztery podpalenia , a i inne samozapłony zaczęli przy tej okazji trzepać , to może i wytrzepią
Pitera Niezlomną, Nieskazitelną, Dociekliwą, i Nieprzekupną jest
jest dobrze, dobrzejest, dobrzejak :bravo :mrgreen:

GAndrel - 6 Grudnia 2007, 15:02

Chwila moment. Czyli uważasz, że to źle , że w końcu policja wzięła się do roboty?
Kostucha Drang - 6 Grudnia 2007, 15:03

No proszę. Mimo wszytsko to dziwne, że Jarek nie da się wyżalić swoim partyjniakom. Przecież oni też wiedzą, że bez Jarka znowu będa nikim, więc mu nie podskoczą. A zakaz dyskusji sprawia fatalne wrażenie...
dalambert - 6 Grudnia 2007, 15:11

GAndrel napisał/a
Chwila moment. Czyli uważasz, że to źle , że w końcu policja wzięła się do roboty?

JA jest dobrze, dobrze jest :bravo ;P:

Kostucha Drang - 6 Grudnia 2007, 15:25

Nie wymagaj od Dalamberta żeby przyznał, że w IV RP policja nie zaprzatała sobie głowy zwykłymi przestępcami..

Należało umarzać postepowania w sprawie podpaleń jako samozapłony aby nie psuć statystyk. Ofiarą tych sfałszowanych statystyk jest właśnie nas zdrogi Dalambert - he he

dalambert - 6 Grudnia 2007, 15:30

Kostucha Drang napisał/a
że w IV RP policja nie zaprzatała sobie głowy zwykłymi przestępcami..
a w III sobie zaprzatała? zaprzegła się do roboty dopiro gdy ewntualny piroman idiota na auto Świętej-Niezlomnej trafił i różne takie pupki zaczęly zbijac na tym ZAGRORZENIU przeogromnym różne frukta
Dobrze jest :bravo

Kostucha Drang - 6 Grudnia 2007, 15:37

dalambert napisał/a
a w III sobie zaprzatała?

Pewnie, że nie. Ale to IV RP miała być prawa i sprawiedliwa, bezpieczeństwo obywateli przede wszystkim - itp, itd. Innymi słowy -- więcej obiecasz tym więcej od ciebie wymagają. IV RP obiecała znacznie więcej niż poprzedniczka.

( Inna sprawa, że V RP też już pewne obietnice dobrobytu poczyniła :D )

ihan - 6 Grudnia 2007, 16:49

dalambert, uważasz, ze dyskusja w stylu jest dobrze, świetnie i wspaniale ma jakikolwiek sens, czy po prostu nie masz żadnych argumentów?
NURS - 6 Grudnia 2007, 18:28

dalambert napisał/a
Kostucha Drang napisał/a
że w IV RP policja nie zaprzatała sobie głowy zwykłymi przestępcami..
a w III sobie zaprzatała? zaprzegła się do roboty dopiro gdy ewntualny piroman idiota na auto Świętej-Niezlomnej trafił i różne takie pupki zaczęly zbijac na tym ZAGRORZENIU przeogromnym różne frukta
Dobrze jest :bravo

ojejku jejku jej, jak mawiał prosiaczek. wiesz co dzisiaj się okazało? To pan prokurator powołany przez Ziobrę cofnął nakaz na Grubego Płatnika 15 listopada. I co, łyso teraz? :twisted:

Gustaw G.Garuga - 6 Grudnia 2007, 21:29

Na razie cicho, więc pewnie łyso ;P:
link

lavojtek - 6 Grudnia 2007, 22:16

Kostucha Drang napisał/a
Jak uważasz - Pitera sama podpaliła swój samochód ? Chytra sztuczka PO ?

Ludzie toz to Ford byl! Samozaplon jak nic :lol:

NURS - 6 Grudnia 2007, 23:20

kurde, stoi taki o trzy auta od mojego... z drugiej strony niech Hijo się wypowie, on ma z branżą wiele wspólnego.

Partner forum