To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 26 Grudnia 2008, 10:56

E, nie jestem w nastroju do codziennej serii zdjęć. Znaczy nie codziennie mi się chce robić serię zdjęć, o.
mBiko - 26 Grudnia 2008, 11:15

Martva za to my jesteśmy. Będziemy prosić, jęczeć, grozić i wymuszać do skutku.
Martva - 26 Grudnia 2008, 11:17

Ale jak będę wrzucać zdjęcia za często, to spowszednieją ;P:
Fidel-F2 - 26 Grudnia 2008, 12:22

Martva napisał/a
na kartę pamięci, która przyjedzie z Anglii z tatą
ale w Polsce kart sa tańsze :roll:
Martva - 26 Grudnia 2008, 12:54

No właśnie nie do końca.
May - 26 Grudnia 2008, 13:00

Fidel-F2, zalezy gdzie kupujesz. ebay rulez, za okolo 4 GBP mozna spokojnie kupic 2GB karte do Martvej aparatu, w Polsce taka sama w fotojokerze kosztuje prawie 20pln w promocji, czyli wychodzi na to samo, ale raczej nie taniej...
Adanedhel - 26 Grudnia 2008, 14:35

Martva napisał/a
Ale jak będę wrzucać zdjęcia za często, to spowszednieją ;P:

Możesz wrzucać zdjęcia w różnych pozach, w różnych ubraniach, różnych części ciała... ;)

Martva - 26 Grudnia 2008, 14:50

E, i tak się znudzą. Rzeczy doskonałe trzeba rozsądnie dawkować ;)
Adanedhel - 26 Grudnia 2008, 15:09

Powinniśmy tego dowieść empiryczne. Najlepiej obserwując Twoje zdjęcia codziennie ;)
Kasiek - 26 Grudnia 2008, 16:54

Ja też jestem za.

A ja swój aparat znów muszę zanieść do reklamacji, bo po ostatniej naprawie przestał robić ostre zdjęcia, zwłaszcza wieczorem. Niby ustawiam tak jak dawniej, dopasowuję do warunków, oświetlenia i tak dalej, ale... Zaniosę już po Sylwku, bo jak mam już okazję jechać w góry to za cholerę nie przepuszczę możliwości zrobienia fot, a potem lansu na naszej klasie :P :mrgreen: :P

Fidel-F2 - 26 Grudnia 2008, 17:46

May, nie wiem, kartę do mojego aparatu przysyłali mi z Polski. W Irlandi 4Gb kosztowalo ok 50 euro a za taką sama w Polsce 120zł a za 8Gb zapłaciłem z przesyłką 140zł. w Irlandii nie dało sie 8Gb dostać (przynajmniej w mojej okolicy)

ale tak poza tym, czy przy sumach rzędu 20-30zl warto takie szopki odstawiać?

Martva - 26 Grudnia 2008, 18:18

Adanedhel napisał/a
Powinniśmy tego dowieść empiryczne. Najlepiej obserwując Twoje zdjęcia codziennie

Nic z tego :twisted:

Kasiek napisał/a

A ja swój aparat znów muszę zanieść do reklamacji,

Mojemu też się coś ostrość sypnęła ostatnio. Albo mnie się trzęsą ręce ;)

Fidel-F2, bo brak karty odkryłam po rozpakowaniu prezentu, chwilę później gadałam z nimi przez telefon, to mi kliknęli. I zdziwiłam się tymi 20zł, słyszałam o 50 ;) i to już po fakcie. Nie byłam wcześniej zorientowana w cenach, wydawało mi się tylko ze moja siostra w zeszłym roku płaciła jakieś straszne pieniądze za 1gb.
I jakie szopki?

Kasiek - 26 Grudnia 2008, 19:34

Martva napisał/a
Albo mnie się trzęsą ręce ;)

Mojemu nawet jak ustawie na stałym podłożu/statywie siostry też nie wychodzą do końca ostre

Martva, spójrz tutaj jak zaczniesz znów marudzić o niedoskonałościach :)

Fidel-F2 - 27 Grudnia 2008, 06:10

Martva napisał/a
Fidel-F2, bo brak karty odkryłam po rozpakowaniu prezentu
no niestety nie daja kart z aparatami
Martva napisał/a
I zdziwiłam się tymi 20zł, słyszałam o 50
ceny zależą od rodzaju karty
Martva napisał/a
I jakie szopki?
kupowanie kart wartej 20zł w Anglii :P
Martva - 27 Grudnia 2008, 09:50

Fidel-F2 napisał/a
no niestety nie daja kart z aparatami

_Wydaje mi się_ że moja siostra średnia ssówj kupiła z kartą, tylko cienką jak barszcz.

Cytat
kupowanie kart wartej 20zł w Anglii :P

Ojciec i tak tam siedzi, to mi przywiezie. A ja będę mogła się skupić na szukaniu butów do kiecki, a nie kawałka do aparatu ;P:
I tak z większą niecierpliwością czekam na stanik, bo jest ładny i niebieski :twisted:

Fidel-F2 - 27 Grudnia 2008, 10:33

Martva napisał/a
_Wydaje mi się_ że moja siostra średnia ssówj kupiła z kartą, tylko cienką jak barszcz.
może promocja? albo zestaw albo aparat miał pamięć wbudowaną (która zwykle wystarcza do zrobienia cirka 5 zdjęc)
ihan - 27 Grudnia 2008, 11:02

Martva, myślałaś o wypłynięciu z twórczością na szersze wody?
Ta stronka jest bardzo sympatyczna.

May - 27 Grudnia 2008, 14:55

Fidel-F2, zalezy jaki aparat. compacty zwykle maja w zestawie karte 16MB, co w dawnych czasach wystarczalo na kilkanascie a nawet kilkadziesiat zdjec slabej rozdzielczosci (pamietam mojego starego canona powershoota A70, wlasnie z taka karta do mnie trafil...).
Nowy canon Kat tez przyszedl z taka karta, ale w jej przypadku wystarcza to na 6 zdjec w sredniej rozdzielczosci albo 12 niskiej.

Martva - 27 Grudnia 2008, 14:56

Fidel-F2 napisał/a
może promocja?

Ha, zapytałam średnią sis - miał, wprawdzie malutką, koło 30 zdjęć się mieściło, ale była.

ihan napisał/a
Martva, myślałaś o wypłynięciu z twórczością na szersze wody?

Myślałam. Mam jeszcze parę rzeczy które dla ArsNeo są za mało ekskluzywne. Zastanawiam się między Decobazaarem a Pakamerą, do Wylęgarni się nie wpycham bo jest niefajna. A gdzieś listki i inne jaszczurki by się przydało wrzucić.

ihan napisał/a
Ta stronka jest bardzo sympatyczna.

Hmmm, nie kojarzę jej. Ciekawe czy w ogóle mają jakąś sprzedaż... Podoba mi się oddawanie w komis, człowiek się nie musi martvić fotografowaniem i wysyłaniem. Muszę się poorientować.

Nabyłam sobie buty - dokładnie identyczne jak na obronę magisterki ;) Tanie, ładne, na malutkim obcasie. Zdążyłam się już pokłócić z matką 'ale powinnaś chodzić na wyższym obcasie, bo twoje nogi lepiej wyglądają' 'ale jakie chodzić, na wyższych to bym najwyżej siedzieć mogła!'.
Dalej nie mam pomysłu na prezent ślubny :/

Bo biżuterię będę kombinować w ostatniej chwili, jak się znam.

EDIT:
May napisał/a
(pamietam mojego starego canona powershoota A70, wlasnie z taka karta do mnie trafil...).

Właśnie, tak mi się wydawało że on też miał taką małą, ale nie byłam pewna.

Kasiek - 27 Grudnia 2008, 16:40

Martva, widziałaś promocje na www.dopasowana.pl ? Od wczoraj wahałam się nad minuetem czarno-czerwonym (brązowy bardziej mi się podobał) za 19 funtów... a tu widzę za 110 zł! I cała niemal Maskaradka w tej cenie! Kokietka i Aragon błękitny już zamówione :D Żałowałam, że nie było większej rozmiarówki tego jasnego, bo kosztuje 60 zł... :evil:
Martva - 27 Grudnia 2008, 17:02

Nic w moim rozmiarze. Na szczęście.
Krasnola - 27 Grudnia 2008, 17:36

W moim też i również odetchnęłam z ulgą, bo zastanawiałam się, czy kasy na Sylwestra nie unićtarzyć w dopasowanej...
Martva - 27 Grudnia 2008, 17:55

Ja zaczynam chorować na Flamenco Mileny, tylko zanim się zdecyduję czy wersja czerwona, czy fioletowa i czy 70F, czy 70G, to je wykupią. Może to i dobrze... :roll:
Krasnola - 27 Grudnia 2008, 18:57

Hyhy, mam podobnie. Chociaż tonawet nei ja zachorowałam, a mężczyzna mój. Zachwycony nim jest. Ja to w jakieś 65J powinnam u nich celować, ale też sie boję. Bo z tych Milen, co widziałam na dziewczynach, to żadna dobrze nie leżała, wszystkie narzekają.
Martva - 27 Grudnia 2008, 19:01

Flamenco akurat nie jest złe, tylko że kurczę, wąskofiszbinowe podobno. Tego się boję :(
Kasiek - 27 Grudnia 2008, 20:19

Ja choruję na Hestię, a ze mną Marcin. i na Minueta w wersji brązowej. I na Antośkę czerwoną. Będą zakupy :)
Martva - 27 Grudnia 2008, 22:14

Hestia jest mi obojętna, Minuet mniej niż obojętny, a czerwona Antośka podoba mi się najmniej ze wszystkich wersji kolorystycznych ;) Wrzosową bym chciała, owszem, kremową też. No dobra, czerwoną też bym chciała, ale wolałabym którąś z pozostałych ;)
Na szczęście.
Flamenco jest tańsze. I może jakiegoś M&S upoluję, oni miewają fajne half-cupy.

Krasnola - 28 Grudnia 2008, 11:50

Mi się Coquette Masquarade marzy, ale nigdzie nie mają czerwonego ;/

A czerwona Antośka to cudo.

Martva - 28 Grudnia 2008, 11:55

Krasnola napisał/a
Mi się Coquette Masquarade marzy, ale nigdzie nie mają czerwonego ;/

No bo chyba nie było takiej wersji?

Krasnola napisał/a
A czerwona Antośka to cudo.

Mnie jakoś wrzosowa bardziej ciągnie. Ale ja nie przepadam za czerwonymi stanikami (Flamenco to wyjątek).

Krasnola - 28 Grudnia 2008, 16:04

Martva napisał/a
No bo chyba nie było takiej wersji?

Serio? A ja przejrzałam wszelkie znane mi sklepy i szukałam tego stanika w czerwieni, bo mi sie ubzdurało, że gdzieś taki widziałam :mrgreen: to poczekam aż taki zrobią.

Partner forum