Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Martva - 26 Grudnia 2008, 10:56
E, nie jestem w nastroju do codziennej serii zdjęć. Znaczy nie codziennie mi się chce robić serię zdjęć, o.
mBiko - 26 Grudnia 2008, 11:15
Martva za to my jesteśmy. Będziemy prosić, jęczeć, grozić i wymuszać do skutku.
Martva - 26 Grudnia 2008, 11:17
Ale jak będę wrzucać zdjęcia za często, to spowszednieją
Fidel-F2 - 26 Grudnia 2008, 12:22
| Martva napisał/a | | na kartę pamięci, która przyjedzie z Anglii z tatą | ale w Polsce kart sa tańsze
Martva - 26 Grudnia 2008, 12:54
No właśnie nie do końca.
May - 26 Grudnia 2008, 13:00
Fidel-F2, zalezy gdzie kupujesz. ebay rulez, za okolo 4 GBP mozna spokojnie kupic 2GB karte do Martvej aparatu, w Polsce taka sama w fotojokerze kosztuje prawie 20pln w promocji, czyli wychodzi na to samo, ale raczej nie taniej...
Adanedhel - 26 Grudnia 2008, 14:35
| Martva napisał/a | Ale jak będę wrzucać zdjęcia za często, to spowszednieją |
Możesz wrzucać zdjęcia w różnych pozach, w różnych ubraniach, różnych części ciała...
Martva - 26 Grudnia 2008, 14:50
E, i tak się znudzą. Rzeczy doskonałe trzeba rozsądnie dawkować
Adanedhel - 26 Grudnia 2008, 15:09
Powinniśmy tego dowieść empiryczne. Najlepiej obserwując Twoje zdjęcia codziennie
Kasiek - 26 Grudnia 2008, 16:54
Ja też jestem za.
A ja swój aparat znów muszę zanieść do reklamacji, bo po ostatniej naprawie przestał robić ostre zdjęcia, zwłaszcza wieczorem. Niby ustawiam tak jak dawniej, dopasowuję do warunków, oświetlenia i tak dalej, ale... Zaniosę już po Sylwku, bo jak mam już okazję jechać w góry to za cholerę nie przepuszczę możliwości zrobienia fot, a potem lansu na naszej klasie
Fidel-F2 - 26 Grudnia 2008, 17:46
May, nie wiem, kartę do mojego aparatu przysyłali mi z Polski. W Irlandi 4Gb kosztowalo ok 50 euro a za taką sama w Polsce 120zł a za 8Gb zapłaciłem z przesyłką 140zł. w Irlandii nie dało sie 8Gb dostać (przynajmniej w mojej okolicy)
ale tak poza tym, czy przy sumach rzędu 20-30zl warto takie szopki odstawiać?
Martva - 26 Grudnia 2008, 18:18
| Adanedhel napisał/a | | Powinniśmy tego dowieść empiryczne. Najlepiej obserwując Twoje zdjęcia codziennie |
Nic z tego
| Kasiek napisał/a |
A ja swój aparat znów muszę zanieść do reklamacji, |
Mojemu też się coś ostrość sypnęła ostatnio. Albo mnie się trzęsą ręce
Fidel-F2, bo brak karty odkryłam po rozpakowaniu prezentu, chwilę później gadałam z nimi przez telefon, to mi kliknęli. I zdziwiłam się tymi 20zł, słyszałam o 50 i to już po fakcie. Nie byłam wcześniej zorientowana w cenach, wydawało mi się tylko ze moja siostra w zeszłym roku płaciła jakieś straszne pieniądze za 1gb.
I jakie szopki?
Kasiek - 26 Grudnia 2008, 19:34
| Martva napisał/a | Albo mnie się trzęsą ręce |
Mojemu nawet jak ustawie na stałym podłożu/statywie siostry też nie wychodzą do końca ostre
Martva, spójrz tutaj jak zaczniesz znów marudzić o niedoskonałościach
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2008, 06:10
| Martva napisał/a | | Fidel-F2, bo brak karty odkryłam po rozpakowaniu prezentu | no niestety nie daja kart z aparatami
| Martva napisał/a | | I zdziwiłam się tymi 20zł, słyszałam o 50 | ceny zależą od rodzaju karty | Martva napisał/a | | I jakie szopki? | kupowanie kart wartej 20zł w Anglii
Martva - 27 Grudnia 2008, 09:50
| Fidel-F2 napisał/a | | no niestety nie daja kart z aparatami |
_Wydaje mi się_ że moja siostra średnia ssówj kupiła z kartą, tylko cienką jak barszcz.
| Cytat | kupowanie kart wartej 20zł w Anglii |
Ojciec i tak tam siedzi, to mi przywiezie. A ja będę mogła się skupić na szukaniu butów do kiecki, a nie kawałka do aparatu
I tak z większą niecierpliwością czekam na stanik, bo jest ładny i niebieski
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2008, 10:33
| Martva napisał/a | | _Wydaje mi się_ że moja siostra średnia ssówj kupiła z kartą, tylko cienką jak barszcz. | może promocja? albo zestaw albo aparat miał pamięć wbudowaną (która zwykle wystarcza do zrobienia cirka 5 zdjęc)
ihan - 27 Grudnia 2008, 11:02
Martva, myślałaś o wypłynięciu z twórczością na szersze wody?
Ta stronka jest bardzo sympatyczna.
May - 27 Grudnia 2008, 14:55
Fidel-F2, zalezy jaki aparat. compacty zwykle maja w zestawie karte 16MB, co w dawnych czasach wystarczalo na kilkanascie a nawet kilkadziesiat zdjec slabej rozdzielczosci (pamietam mojego starego canona powershoota A70, wlasnie z taka karta do mnie trafil...).
Nowy canon Kat tez przyszedl z taka karta, ale w jej przypadku wystarcza to na 6 zdjec w sredniej rozdzielczosci albo 12 niskiej.
Martva - 27 Grudnia 2008, 14:56
| Fidel-F2 napisał/a | | może promocja? |
Ha, zapytałam średnią sis - miał, wprawdzie malutką, koło 30 zdjęć się mieściło, ale była.
| ihan napisał/a | | Martva, myślałaś o wypłynięciu z twórczością na szersze wody? |
Myślałam. Mam jeszcze parę rzeczy które dla ArsNeo są za mało ekskluzywne. Zastanawiam się między Decobazaarem a Pakamerą, do Wylęgarni się nie wpycham bo jest niefajna. A gdzieś listki i inne jaszczurki by się przydało wrzucić.
| ihan napisał/a | | Ta stronka jest bardzo sympatyczna. |
Hmmm, nie kojarzę jej. Ciekawe czy w ogóle mają jakąś sprzedaż... Podoba mi się oddawanie w komis, człowiek się nie musi martvić fotografowaniem i wysyłaniem. Muszę się poorientować.
Nabyłam sobie buty - dokładnie identyczne jak na obronę magisterki Tanie, ładne, na malutkim obcasie. Zdążyłam się już pokłócić z matką 'ale powinnaś chodzić na wyższym obcasie, bo twoje nogi lepiej wyglądają' 'ale jakie chodzić, na wyższych to bym najwyżej siedzieć mogła!'.
Dalej nie mam pomysłu na prezent ślubny :/
Bo biżuterię będę kombinować w ostatniej chwili, jak się znam.
EDIT:
| May napisał/a | | (pamietam mojego starego canona powershoota A70, wlasnie z taka karta do mnie trafil...). |
Właśnie, tak mi się wydawało że on też miał taką małą, ale nie byłam pewna.
Kasiek - 27 Grudnia 2008, 16:40
Martva, widziałaś promocje na www.dopasowana.pl ? Od wczoraj wahałam się nad minuetem czarno-czerwonym (brązowy bardziej mi się podobał) za 19 funtów... a tu widzę za 110 zł! I cała niemal Maskaradka w tej cenie! Kokietka i Aragon błękitny już zamówione Żałowałam, że nie było większej rozmiarówki tego jasnego, bo kosztuje 60 zł...
Martva - 27 Grudnia 2008, 17:02
Nic w moim rozmiarze. Na szczęście.
Krasnola - 27 Grudnia 2008, 17:36
W moim też i również odetchnęłam z ulgą, bo zastanawiałam się, czy kasy na Sylwestra nie unićtarzyć w dopasowanej...
Martva - 27 Grudnia 2008, 17:55
Ja zaczynam chorować na Flamenco Mileny, tylko zanim się zdecyduję czy wersja czerwona, czy fioletowa i czy 70F, czy 70G, to je wykupią. Może to i dobrze...
Krasnola - 27 Grudnia 2008, 18:57
Hyhy, mam podobnie. Chociaż tonawet nei ja zachorowałam, a mężczyzna mój. Zachwycony nim jest. Ja to w jakieś 65J powinnam u nich celować, ale też sie boję. Bo z tych Milen, co widziałam na dziewczynach, to żadna dobrze nie leżała, wszystkie narzekają.
Martva - 27 Grudnia 2008, 19:01
Flamenco akurat nie jest złe, tylko że kurczę, wąskofiszbinowe podobno. Tego się boję
Kasiek - 27 Grudnia 2008, 20:19
Ja choruję na Hestię, a ze mną Marcin. i na Minueta w wersji brązowej. I na Antośkę czerwoną. Będą zakupy
Martva - 27 Grudnia 2008, 22:14
Hestia jest mi obojętna, Minuet mniej niż obojętny, a czerwona Antośka podoba mi się najmniej ze wszystkich wersji kolorystycznych Wrzosową bym chciała, owszem, kremową też. No dobra, czerwoną też bym chciała, ale wolałabym którąś z pozostałych
Na szczęście.
Flamenco jest tańsze. I może jakiegoś M&S upoluję, oni miewają fajne half-cupy.
Krasnola - 28 Grudnia 2008, 11:50
Mi się Coquette Masquarade marzy, ale nigdzie nie mają czerwonego ;/
A czerwona Antośka to cudo.
Martva - 28 Grudnia 2008, 11:55
| Krasnola napisał/a | | Mi się Coquette Masquarade marzy, ale nigdzie nie mają czerwonego ;/ |
No bo chyba nie było takiej wersji?
| Krasnola napisał/a | | A czerwona Antośka to cudo. |
Mnie jakoś wrzosowa bardziej ciągnie. Ale ja nie przepadam za czerwonymi stanikami (Flamenco to wyjątek).
Krasnola - 28 Grudnia 2008, 16:04
| Martva napisał/a | | No bo chyba nie było takiej wersji? |
Serio? A ja przejrzałam wszelkie znane mi sklepy i szukałam tego stanika w czerwieni, bo mi sie ubzdurało, że gdzieś taki widziałam to poczekam aż taki zrobią.
|
|
|