Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2007, 12:51
A Toto aktorem komicznym jest. Internet to potwierdził nasz wszechmogący bożek...
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 12:57
Faktycznie.
ihan - 5 Grudnia 2007, 13:22
A skoro juz wróciła sprawa Krauzego, czy w końcu (bo kilka razy się domagałam i lipa) ktoś może mi wytłumaczyć co Krauze złego zrobił? Tak konkretnie.
NURS - 5 Grudnia 2007, 13:24
dalambert napisał/a | Prof. mecenas Ćwiąkalski z półtora miesiąca temu wydal na zlecenia p. Krauzego opinię prawno-profesorską co to p. Krauzego aresztować nie należy jeno kochać bo dobry to człek.
Niezależna, niezawisła i niezawodna prokuratura tydzień temu przychyliła się do opinii mecenasa-profesora i decyzję tę po przekazaniu p, Krauze upublicznila dziś.
Minister Ćwiąkalski wyraził również dziś uznanie dla samodzielności i bezkompromisowości dzialań Prokuratury yyyy...
a opod Pułtuskiem padają kuryyyyy...
Kostucha Drang, a PO już popuściła hej |
A nie zauważyłeś, ze to tylko ciąg pewnych zdarzeń, poprzednie nakazy dla członków układu prezydenckiego (Netzla, Kaczmarka, Kornatowskiego) cofnęła pisia prokuratura. Też spisek? Widzisz, tak wygląda właśnie pisienie, z każdego normalnego faktu robi się aferę. Skoro sąd za poprzedniego rzadu po kolei zwalniał z tych sankcji wszystkich podejrzanych, to wytłumacz, dlaczego tego jednego miałby nie zwolnić?
hrabek - 5 Grudnia 2007, 13:24
Jak to co? Jest wielkim wstretnym bogaczem, a tych nikt nie lubi. Ot co!
EDIT: To do ihan, bo Nurs byl pol sekundy szybszy
NURS - 5 Grudnia 2007, 13:26
ihan napisał/a | A skoro juz wróciła sprawa Krauzego, czy w końcu (bo kilka razy się domagałam i lipa) ktoś może mi wytłumaczyć co Krauze złego zrobił? Tak konkretnie. |
No więc on... eeee... ee... znał ludzi, których nie lubił kaczor jarek.
ihan - 5 Grudnia 2007, 13:28
Zbywasz mnie NURSie, bo Krauze znał chyba też jednego z dwójki Kaczyńskich (żeby nie użyć słowa braci). Czy to nie równoważyło znajomości z bad guy'ami?
dalambert - 5 Grudnia 2007, 13:31
NURS napisał/a | Też spisek? Widzisz, tak wygląda właśnie pisienie, z każdego normalnego faktu robi się aferę |
Drogi Ciebie już zapisilo na amen, toż ja i Profesora - Ministra chwalę, ze zdolny taki i prokuraturę ,że nieależna a i Pan Ministra Schetynę też chwalę, że Najzdolnieszch warszawskich policjantów skierował do pogoni za zbrodzieniem co auto Niezlomnej podpalil, a i samej Niezlomnej i Nieocenionej ochronę przydzielił by jej okropni dybiący na Nią nie krzywdzili
Dobrze Jest, jak dobrze jest, dobrzejak !!!!
NURS - 5 Grudnia 2007, 13:39
Widzisz co pis zrobił ze swoimi wyznawcami?
Musicie komentować normalne posunięcia normalnych ludzi
A poważnie mówiąc, napisałem coś na co powinieneś poważnie odpowiedzieć. Czy ta decyzja nie jest logiczną konsekwencją poprzednich, cofających sankcje wszystkim współoskarżonym w tej sprawie?
I napisz bez żartów za co tego krauzego ścigają.
dalambert - 5 Grudnia 2007, 14:19
NURS napisał/a | I napisz bez żartów za co tego krauzego ścigają. |
istotne jest nie za co , a dlaczego decyzję się zmienia, po zmianie władzy , co jest tu grane to zobaczymy , albo nie jak komisje zaczną działać..
A powrót do normalności na razie wieńczy powrót PP. Krauzego i Sekuły na Ojczyzny łono ,,
Był czas prokuratorów, zaczyna się czas Adwokatów, kończy się Państwo prawa, zaczyna się : Państwo Prawników,
Dobrze jest, jest dobrze , dobrzejak..
Easy - 5 Grudnia 2007, 14:23
NURS napisał/a | Musicie komentować normalne posunięcia normalnych ludzi |
To o Schetynie? Bo pan Schetyna to nikt inny jak odpowiednik Gosiewskiego w PO.
Aparatczyk, pupilek szefa.
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2007, 14:24
Nie śledziłem tego - ktoś mi powie o co chodzi? Bo ponoć pan K. sprzedał Lepperowi że szykuje się akcja na niego. Czym złatwił CBA i wystawił na pośmiewisko Kaczorów. Prawda to ?
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 14:41
Krauzego chyba chcą oskarżyć o składanie fałszywych zeznań i utrudnianie śledztwa. O ostrzeżenie Leppera nie mogą bo nie mają podstaw. Nie jest funkcjonariuszem państwowym, więc nie obowiązuje go tajemnica państwowa, więc nawet jeśli dowiedział się od kogoś o akcji CBA, to nie popełnił przestępstwa przekazując informację dalej.
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2007, 14:46
Mówiąc krótko chcą mu się dobrać do d... pod byle pretekstem.
Cóż... mniej więcej tego się spodziewałem.
A krzyk taki jakby co najmniej matkę rodzona wiadomego kota "tymi rencyma" udusił.
dalambert - 5 Grudnia 2007, 14:49
GAndrel napisał/a | więc nawet jeśli dowiedział się od kogoś o akcji CBA, to nie popełnił przestępstwa przekazując informację dalej. |
nie wiem , ale jak ktoś się dowie od znajomego policjanta, że następnego dnia ma być obława na handlarzy narkotyków i w dyrdy poleci z tą informacją do gangsterów , to mimo iż jeno warzywami handluje, popelnia przeztępstwo, czy nie ?
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 15:02
Widocznie Krauze nie ostrzegał znanych sobie handlarzy narkotyków i akcjach policji przeciwko nim skierowanych, bo prokuratura takich zarzutów mu nie postawiła.
NURS - 5 Grudnia 2007, 15:04
dalambert napisał/a | NURS napisał/a | I napisz bez żartów za co tego krauzego ścigają. |
istotne jest nie za co , a dlaczego decyzję się zmienia, po zmianie władzy , co jest tu grane to zobaczymy , albo nie jak komisje zaczną działać..
A powrót do normalności na razie wieńczy powrót PP. Krauzego i Sekuły na Ojczyzny łono ,,
Był czas prokuratorów, zaczyna się czas Adwokatów, kończy się Państwo prawa, zaczyna się : Państwo Prawników,
Dobrze jest, jest dobrze , dobrzejak.. |
Dalambercie złoty, to by miało jakikolwiek sens, gdyby nie poprzedziło tej decyzji cofnięcie podobnych nakazów, zakazów wobec innych osób w tej aferze. Uczynione pod rządami PiS. Krauze był ostatni, i zmiana władzy nie ma nic do tego. To logiczne następstwo tamtych decyzji, ale tobie wygodniej udawać, ze tamte fakty nie miały miejsca. I powiem ci jedno, to pokazuje, że państwa prawa nie było, było państwo prawa na pokaz, zamykania a potem przepraszania.
NURS - 5 Grudnia 2007, 15:08
Easy napisał/a | NURS napisał/a | Musicie komentować normalne posunięcia normalnych ludzi |
To o Schetynie? Bo pan Schetyna to nikt inny jak odpowiednik Gosiewskiego w PO.
Aparatczyk, pupilek szefa. |
A co on ma wspólnego z decyzjami, które ja komentuje?
dalambert - 5 Grudnia 2007, 15:12
GAndrel napisał/a | Widocznie Krauze nie ostrzegał znanych sobie handlarzy narkotyków | nie rżnij głupa to był przykład ostrzegł lapownika o możliwej wpadce NURS napisał/a | było państwo prawa na pokaz, zamykania a potem przepraszania. | no nie tylko, ale była próba dotarcia do draństwa, zaś dziś kumpeli samochód płonie ? /ile takich wydarzeń dziennie w skali kraju/ a tu mendiałnyryk ,krygowanie się w TV " Julciam dzielnam sie nie boję choćby PiS to ja dostoję" i już oberfagas obstawę przydziela i najlepszych policjantów do wyjaśnienia tej supertajemniczej sprawy posyła.
To oczywiście NIE jest ręczne sterowanie śledztwami, ale powrót do normalności ..
dobrze jest, jest dobrze, dobrzejak
NURS - 5 Grudnia 2007, 15:16
otrzeźwiej wreszcie, jak pijaczek nawtykał kaczkom, to go w calej polsce szukali. J przypomnieć ci, jak kaczorek za sobą cieżarówkę wojska woził, bo ktoś mu anonim przysłał? Zapomniało się ile obstawy pajace mialy przez te dwa lata?
I kogoś, kto popierał takie dzialania dziwi, ze po zaatakowaniu wysokiego funkcjonariusza aparatu państwa przydziela mu się ochronE? PO zaatakowaniu, przypomnijmy.
To jest powrót do normalności.
Kostucha Drang - 5 Grudnia 2007, 15:37
dalambert napisał/a | kończy się Państwo prawa, zaczyna się : Państwo Prawników, |
No właśnie ! Po co nam ci prawnicy, tylko przeszkadzją wymierzac sprawiedliwość !Wszak wszyscy wiedzą, że Krauze coś przeskrobał. Nie wiadomo co, ale jakby nie przeskrobał, to policja by się nim nie intersowała. Jasne ?
dalambert - 5 Grudnia 2007, 15:39
NURS napisał/a | kogoś, kto popierał takie dzialania dziwi, ze po zaatakowaniu wysokiego funkcjonariusza aparatu państwa przydziela mu się ochronE? PO zaatakowaniu, przypomnijmy. |
rozumien, ze dla ciebie wymienieni przed tą wysoką funkjonariuszką , to były "kaczki do odstrzału" a nie wysocy funkcjonariusze zauważ, żejak pijaczek naubliżał Prezydentowi Polski tego aferę zrobiły z tego mendia, a z pijakabohatera wojującego antykaczyzmu, tak teraz z małej sprawy robią reklamę Julci Niezłomnej, ale Ty tego medialnego cyrku nie widzisz ,jeno straszliwe krzywdy od okropnych Kaczek przez Ojczyznę umęczoną doznane wspominasz,
Miller przez cztery latao okropnym rządzie Buzka ględziłi w ostatnich wyborach z list Samoobrony do Sejmu NIE wszedł..
oj jak dobrze jest
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2007, 15:41
Może porozmawiajmy o seksie? Wtedy wszyscy mniej więcej będziemy gadali o tym samym...
dalambert - 5 Grudnia 2007, 15:54
Kruk Siwy napisał/a | Może porozmawiajmy o seksie |
Doda i jej wdzięczny, acz zaskoczony sluchacz , no,no Ty to masz pomysły , przecież wszyscy wiedzą iż była to wredna prowokacja na niespodziewającym się niczego ,ale godnym i wspaniałym....
jest dobrze , hej
NURS - 5 Grudnia 2007, 17:35
Dalambercie, sam popatrz, przecież ty za wszelką cenę usiłujesz coś do tego wrednego PO przykleić. Tusk pewnie skrycie marzył, zeby przelecieć Dode i mu to TVN umożliwił w garderobie. Co to ma być za uwaga, dziennikarze zaproponowali jej, zeby zaśpiewała Tuskowi, zrobiła to, on siedział i się głupio usmiechał. I to jest afera, tak?
A cxo powiesz o komuszku spiewuszku Rosiewiczu, który piał na kabaretownie Cztery Ziobra?
I jeszcze jedno - pisz wolniej i uważniej, bo za cholerkę nie wiem, co chciałeś przez to powiedzieć:
Cytat | rozumien, ze dla ciebie wymienieni przed tą wysoką funkjonariuszką , to były kaczki do odstrzału a nie wysocy funkcjonariusze zauważ, żejak pijaczek naubliżał Prezydentowi Polski tego aferę zrobiły z tego mendia, a z pijakabohatera wojującego antykaczyzmu, tak teraz z małej sprawy robią reklamę Julci Niezłomnej, ale Ty tego medialnego cyrku nie widzisz ,jeno straszliwe krzywdy od okropnych Kaczek przez Ojczyznę umęczoną doznane wspominasz, |
ja stwierdziłem, ze kaczyści nawet na wymyślone zagrożenia otaczali się pancernymi limuzynami i tabunami goryli z ciężką bronią. A ty to akceptowales i przyklaskiwales, jak Piterę faktycznie zaatakowano, i mimo jej odmowy przyznano jednak ochronę, to jakiś czyn niegodny. Z Huberta durnie nakazujący go ścigać, zrobili bohatera, tak samo, jak emeryta, który karykatury kacze po sieci rozsyłał, albo gościa, który napisal, ze wiatrowke na kaczki kupil przyskrzyniono, jak w jego miescie wizytował prezymier - to są objawy paranoi, a nie Pitera. Opamiętaj się wreszcie. Cyrk to był za ziobry, jak z kamerami wyprowadzano lekarz, który "już nikogo więcej życia nie pozbawi", za co zapłaciło własnym życiek kilkadziesiąt osób, które nie doczekały przeszczepu. I wiem to nie z magla, tylko z raportu o stanie transplantologii. Sięgnij, zobaczysz ile krwi można utoczyć jedną konferencją.
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 18:41
dalambert napisał/a | GAndrel napisał/a | Widocznie Krauze nie ostrzegał znanych sobie handlarzy narkotyków | nie rżnij głupa to był przykład ostrzegł lapownika o możliwej wpadce |
Się zapomniało sekwencje zdarzeń już? U zwolenników PiS to chyba jakaś epidemia amnezji panuje. I hipokryzji.
Krauzemu mimo dużych chęci nic w sprawie przecieku nie udowodniono. Pisz co chcesz ale i tak nie przedstawisz dowodu na to, że Krauze w jakikolwiek sposób pośredniczył w przekazywaniu informacji Lepperowi. Kaczmarkowi prokuratura nie postawiła zarzutu ujawnienia jakiejkolwiek tajemnicy. Z Kornatowskim to samo. Zarzuty przedstawiała jeszcze prokuratura ziobrowa. Już wtedy bali się Ćwiąkalskiego? Ale to było nawet jeszcze przed decyzją o skróceniu kadencji...
To co tu wypisujesz to tylko rojenia chorego na paranoję i układozę umysłu. Nie twojego bynajmniej.
Oczywiście wszystko powyżej piszę stosując zasadę domniemania niewinności. Jak sąd Krauzego za przeciek skaże to ma on iść siedzieć razem ze źródłem przecieku, choćby miał to być sam Tusk albo Pitera..
ihan - 5 Grudnia 2007, 18:46
Ale wiecie, zazdroszczę PiS. Bo większość wyborców ufa im ślepo i bezgranicznie - powtarzam prośbę o wymienienie przez zwolenników PiS choć jednej rzeczy, która w tej partii im się nie podoba. Szczerze, PO ma przerąbane, bo na ręce patrzy im nie tylko PiS, ale właśni wyborcy, którzy błędów wybaczać nie będą. Ja to nazywam; normalność, ale może się mylę.
Easy - 5 Grudnia 2007, 19:17
http://www.dziennik.pl/sw...tie_Putina.html
I jak tu nie kochać Putina? Polska może tylko pozazdrościć Rosji takiej demokracji, u nas przez ostatnie 2 lata to dyktatura była...
A Ćwiąkalski PO to się jeszcze czkawką niezłą odbije. Naprawdę nie mieli lepszego kandydata? Naprawdę byli aż tak naiwni i myśleli, że biorąc na ministra sprawiedliwości byłego adwokata Stokłosy nikt się nie będzie ich czepiał?
NURS - 5 Grudnia 2007, 19:37
Easy, jak kogoś tacy bogacze biora na papugę, to znaczy, ze jest dobry, a nawet bardzo dobry. A kto ma decydować w sprawach prawa, jak nie dobry prawnik?
Zastanówcxie się choć chwilę, jesli elininujemy wszystkich adwokatów, sędziów którzxy kiedykolwiek sądzili kogokolwiek, itp, to kto zostanie?
NURS - 5 Grudnia 2007, 19:41
Easy napisał/a | http://www.dziennik.pl/swiat/article92073/109_procent_glosow_na_partie_Putina.html
I jak tu nie kochać Putina? Polska może tylko pozazdrościć Rosji takiej demokracji, u nas przez ostatnie 2 lata to dyktatura była...
|
cycat:
Głośno mówią o tym obserwatorzy, oddelegowani na wybory przez Komunistyczną Partię Federacji Rosyjskiej.
teraz komuchy są wykładnią prawdomówności? może poczekajmy na jakieś oficjalne źródła, a nie brukowe wieści.
BTW Polska zazdrościła tej demokracji, nie widziałeś, jak dwa półputinki dwoiły się i troiły, zeby podobną władzę uzyskać?
|
|
|