Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 2 Grudnia 2007, 22:43
zwłaszcza ten z ptasią grypą
A mnie były premier ujął za serce - powiedział, że kraj, w którym policja ściga za dowcipy, to kraj niedemokratyczny.
No i dalambert, weź powiedz, ze to nieprawda.
dalambert - 3 Grudnia 2007, 12:03
NURS,
nie będę źle tygodnia zaczynał, o polityce pyszczę od wtorku.. Ukłony
NURS - 3 Grudnia 2007, 13:08
wedle życzenia.
GAndrel - 3 Grudnia 2007, 13:16
A jutro będziemy narzekać, że tydzień tak się dobrze zaczął poniedziałkiem bez polityki... Może zróbmy tydzień bez polityki?
Kruk Siwy - 3 Grudnia 2007, 13:18
Odpuścić do świąt? Tylko czy ONI nam odpuszczą...
GAndrel - 3 Grudnia 2007, 13:40
Wątpię. Nawet już dzisiaj jest ciężko. Premier znowu nie skonsultował się z prezydentem i podebrał mu samolot. Na pewno zrobił to celowo w celu obniżenia prestiżu państwa. Że niby tylko jeden samolot mamy? A poza tym to miał latać rejsowymi.
ihan - 3 Grudnia 2007, 18:33
A to łobuz.
Madar - 3 Grudnia 2007, 19:53
http://wiadomosci.onet.pl...skiem,item.html
Agi - 3 Grudnia 2007, 19:55
Efekty było widać na ekranie tv
ihan - 3 Grudnia 2007, 19:58
Martwiłam się, że po wyborach nie będzie już tak surrealistycznie. Teraz już jedno zmartwienie mam z głowy.
Easy - 3 Grudnia 2007, 19:59
Zdziwieni? Myśleliście, że to się inaczej odbywa? PO pewnie też miała taki plan postępowania z Kaczyńskim. Normalna rzecz.
ihan - 3 Grudnia 2007, 20:03
Easy napisał/a | PO pewnie też miała taki plan postępowania z Kaczyńskim. Normalna rzecz. |
Ty Easy uważaj. Kaczyński w dwóch osobach nie jest taki standardowy, żeby się dało jakiekolwiek plany algorytmiczne pisać. Tak to można o przeciętniakach.
Agi - 4 Grudnia 2007, 19:42
Rzecznik portugalskiego przewodnictwa UE Manuel Sarvalho poinformował, że osiągnięto porozumienie w sprawie przedłużenia stawek VAT dla nowych krajów UE.
Cytat | Oznacza to, że od nowego roku unikniemy podwyżek cen usług gastronomicznych, książek i czasopism specjalistycznych, czy nieprzetworzonych artykułów rolnych, między innymi mleka i mięsa. Na te towary i usługi, Polska może utrzymać niższą stawkę podatku do 2010 roku. |
Czyli chwilowo możemy odetchnąć, nadal będzie nas stać na czytanie swoich książek, a nie pożyczonych z biblioteki.
mad - 4 Grudnia 2007, 20:04
Dobra wiadomość. A w 2010 r. będzie u nas druga Irlandia, więc spoko stać nas będzie na maksymalne vaty.
Easy - 4 Grudnia 2007, 22:45
mad napisał/a | Dobra wiadomość. A w 2010 r. będzie u nas druga Irlandia, więc spoko stać nas będzie na maksymalne vaty. |
Albo druga Rosja, nigdy nic nie wiadomo...
Kostucha Drang - 5 Grudnia 2007, 09:17
Ooo ! Prokuratura odstąpiła od zatrzymania R. Krauzego. PIS takiej gratki nie odpuści.
dalambert - 5 Grudnia 2007, 10:12
Prof. mecenas Ćwiąkalski z półtora miesiąca temu wydal na zlecenia p. Krauzego opinię prawno-profesorską co to p. Krauzego aresztować nie należy jeno kochać bo dobry to człek.
Niezależna, niezawisła i niezawodna prokuratura tydzień temu przychyliła się do opinii mecenasa-profesora i decyzję tę po przekazaniu p, Krauze upublicznila dziś.
Minister Ćwiąkalski wyraził również dziś uznanie dla samodzielności i bezkompromisowości dzialań Prokuratury yyyy...
a opod Pułtuskiem padają kuryyyyy...
Kostucha Drang, a PO już popuściła hej
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2007, 10:15
Hm, ale cofnięcie nakazu aresztowania nie oznacza chyba zaprzestania działań śledczych? Oświećcie mnie nie kumatego.
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 10:24
dalambert nie jest na bieżąco. Nie tydzień temu tylko 15.11.
Kruku Siwy, oczywiście nie oznacza. Ale pisowca nie przekonasz. Dzisiaj pewnie dostali smsa z centrali z treścią zastosowaną przez dalamberta i będą cały dzień to powtarzać. Aż ciemny lud to kupi.
dalambert - 5 Grudnia 2007, 10:32
GAndrel, dzięki św, Platformicemu tacy światli jak Przedpiśca rozgryźli wredną PiS intrygę i uratują zagrożoną demokrację na larum bijąc i alarm grając hop, dziś dzis
Adwokatura szaleje z radości bo Nowy Prawa Minister już odstąpił od wszelkich prób rozbicia korporacyjnych klanów, a na aplikacjie adwokacko radcowskie nabór się zmniejszy znacznie
Niech żyje wolny rynek / od konkurencji/..
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 10:48
Jak widać powyżej wytyczne wczorajszego smsa, czyli obracanie "Tez" w żart nadal w mocy.
Edit: Możesz podać źródło drugiej części wypowiedzi. Szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę.
dalambert - 5 Grudnia 2007, 11:34
GAndrel napisał/a | drugiej części wypowiedzi. Szukam, szukam i nic znaleźć nie mogę. |
Zeszłotygodniowa wizyta Profesora-Ministra w Naczelnej radzie Adwokackiej ENTUZJASTYCZNE przyjęcie z owacją na stojąco przez wszystkich capo tego oberklanu, a ograniczenie w przyjęciach na aplikację w przyszlym roku jest zapowiadane i faktem się stanie po cichu , bez udziału dociekliwych dziennikusów ci będą jak zwykle za zbrodniami PiS gonić...
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 12:00
Gdzie zapowiadane? Link proszę. Chyba, że masz informacje z pierwszej ręki bo sam jesteś członkiem tej korporacji?
dalambert - 5 Grudnia 2007, 12:05
GAndrel napisał/a | Link proszę. |
naprawdę sądzisz, ze do wszystkiego link dostaniesz ?
a co do zmniejszenia naboru, to popytaj tych co się na aplikaje usiłują po raz kolejny dostać, a nie linków szukaj.
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 12:21
Jeżeli czegoś nie ma w Internecie to to nie istnieje. Czyli twoja informacja nie istnieje. Czyli rozsiewasz niepotwierdzone plotki.
dalambert - 5 Grudnia 2007, 12:23
GAndrel napisał/a | Jeżeli czegoś nie ma w Internecie to to nie istnieje |
To to naprawde istnieje, zapewniam cię, jest mnóstwo rzeczy które istnieją i nie ma ich w internecie ,,,
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2007, 12:25
Toto to jakiś komik był cy cuś.
Istnieje a w każdym razie istniał. Sam widziałem...
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 12:35
Toto, to taki zespół, albo pies Dorotki. Oba są w Internecie.
Ale newsa o ograniczeniach przyjęć na aplikację adwokacką za chiny znaleźć nie mogę. Jedyne co znalazłem to informacja, że ORA nie może odmówić wpisania na listę aplikantów, jeżeli zda się egzamin na aplikację.
Easy - 5 Grudnia 2007, 12:37
GAndrel napisał/a | Jeżeli czegoś nie ma w Internecie to to nie istnieje. |
Huh, naprawdę?
GAndrel - 5 Grudnia 2007, 12:48
Się dziwicie jakbyście dopiero teraz się dowiedzieli. Toż to od dawna wiadomo. Nie od bardzo dawna, ale jednak od dawna.
|
|
|