Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Iwan - 26 Listopada 2007, 23:19
Przegraliśmy!! czy kogoś to dziwi?? kolejny raz nie staneliśmy na wysokości zadania
słyszałem w radio jak prezentowało sie nasze stoisko, flagi solidarności i jakieś marne prezentacje czy tym mamy zachęcać!?!?
mad - 26 Listopada 2007, 23:19
Kiedyś gdzieś czytałem o wystawie w Sevilli (nie pamiętam gdzie). Organizatorzy ponoć wtopę zaliczyli nieprzecietną. Skromnie sądzę, że w dobie multimediów Expo traci sens. Dla mnie taki monumentalizm jest niesmaczny.
dzejes - 26 Listopada 2007, 23:25
Mierzmy siły na zamiary, nie zamiary podług sił? Romantyzm zdechł, niech mu ziemia lekką będzie.
EURO 2012, Expo, a przez środek bym pierd..... różowy szlaczek. Znaczy za dużo tego dobra. Kto by to wszystko wybudował? Za co?
Easy - 26 Listopada 2007, 23:31
Iwan napisał/a | kolejny raz nie staneliśmy na wysokości zadania |
A EURO 2012 to kto zorganizuje?
No dobra, załatwił nam to oligarcha z Ukrainy, ale to nie jest istotne.
NURS - 26 Listopada 2007, 23:47
W Niemczech mieli ogromne straty po Expo. Zdaje się dwa lata temu. Faktycznie, wystawa światowa w dobie takiej komunikacji jest anachronizmem.
rumeli - 27 Listopada 2007, 09:16
Ja uważam, że dużo straciliśmy. To jednak prestiż, cały świat o nas mówi. Co do zysku/straty: o tym decyduje zbyt wiele czynników, żeby tak łatwo ocenić.
Kostucha Drang - 27 Listopada 2007, 09:26
rumeli, rumeli napisał/a | To jednak prestiż, cały świat o nas mówi |
W praktyce ograniocza się to do minutowej wzmianki w serwisach informacyjnych, między tuz przed wiadomosciami sportowymi.
Gdyby było iwadomo, czy faktycznie można na tym dobrze zarobić to wiedzielibyśmy czy jest czego żałować.
p.s. Wyobraźcie sobie: z drugiej strony biorąc - gdyby odebrano nam i Euro i Expo to dopiero byłaby wtopa
Adashi - 27 Listopada 2007, 15:10
Expo tak, ale w Poznaniu połączone z wcześniejszą przebudową całej infrastruktury targowej w mieście
mad - 27 Listopada 2007, 16:01
Adashi, chyba powierzchnia targowa w Poznaniu jest za mała. I po przebudowie też byłaby za mała. Wrocek posiada trochę więcej "pustych" terenów. Wiem, wiem, oczywiście żartujemy
NURS - 27 Listopada 2007, 16:38
A zastanawialiście się co potem, po takim Expo, zostaje w cholerę zabudowanego terenu, na którym nic sensownego się nie dzieje.
IMO więcej rozgłosu jest z samych eliminacji, niż z faktycznej wystawy. O tej niemieckiej mówiono jedynie w kategorii strat.
Gustaw G.Garuga - 27 Listopada 2007, 19:31
Co fakt to fakt, ale mogliśmy przegrać w lepszym stylu.
Easy - 27 Listopada 2007, 20:53
http://www.dziennik.pl/po...tem_idiota.html
O, i to jest dobra wiadomość, ktoś w PO w końcu poszedł po rozum do głowy.
A u czerwonych Janik wraca do łaski.
I później LiD chce, żeby o nich mówić jako o nowej, nie związanej z komuchami formacji...
Kostucha Drang - 28 Listopada 2007, 10:54
Za chwilę wypłynie Czarzasty, Kwiatkowski i reszta Towarzystwa.
Agi - 28 Listopada 2007, 11:20
Na razie wypłynął Karski jako kolega Czarzastego
Easy - 28 Listopada 2007, 11:22
To, że Karski jest ziomem Czarzastego i skrytym komuchem to było od dawna wiadomo.
Kostucha Drang - 28 Listopada 2007, 11:40
Ale jaja. Tego bym się nie spodziewał.
dalambert - 28 Listopada 2007, 11:50
Kostucha Drang napisał/a | Ale jaja. Tego bym się nie spodziewał |
jakoś nikt nie zauważyl ,ze Po ruskim włazi bez mydła , adyrdymalki personalne w PiS żyć wam nie dają. gdyby to PiS wypycha z ZuS wywalil to wyto by o zawlaszczaniu i wydzieraniu stolków, a tak i gęby w kubele i ruki pa szawm..
Hipokrytki wy moje kochane...
Agi - 28 Listopada 2007, 11:53
dalambert, nie zacietrzewiaj się, bo nie ma o co. Kwestię Karskiego podniósł jego (czy można napisać?) były kolega partyjny Ujazdowski. Przytoczyłam jako smaczek i ciekawostkę.
Kostucha Drang - 28 Listopada 2007, 12:09
dalambert, dalambert napisał/a | jakoś nikt nie zauważyl ,ze Po ruskim włazi bez mydła , adyrdymalki personalne w PiS żyć wam nie dają. |
Co ma piernik do wiatraka ?
NURS - 28 Listopada 2007, 12:19
dalambert, rozumiem, że teraz powinno się zostawić wszystkich nominowanych przez PiS, bez względu na ich kompetencje. Bo jak ruszą jakiś wyrób netzlopodobny, to zaraz czystka. Ja tam wolę więcej peronow we włoszczowej nie ogladać.
A co do ruskich, może wreszcie zauważysz, że współpraca z nimi to niezły interes. Jakoś zachód nie ma z tym problemu.
Kostucha Drang - 28 Listopada 2007, 12:26
dalambert, piszesz z pracy ?
dalambert - 28 Listopada 2007, 12:32
Co do interesu z ruskimi to tradycje DUŻE mamy : Branicki. Rzewuski , Potocki to naprawdę dobry interes, co do kompetencji i nie kompetencji
to może by ktoś powiedzial jaką drogę kariery miał za sobą Pawel Wypych zanim zostal prezesem ZUS
a co do zostawiania to aż wyto gdy PiS po wyborach 2005 ruszyl ze stolka kogokolwiek o zawlaszczaniu państwa itp
i OTO mi chodzi wtedy rozpaczliwe ryki i press nagonka , a teraz życzliwa morda w kuble i opr od NURSA co to niby powinno się zostawić , a co nie
he, he
GAndrel - 28 Listopada 2007, 12:47
Drogi, dalembercie, zwolenniku PiS ty nasz kochany. Ja na przykład nie krytykuję PO za czystki, bo głosowałem na PO z nadzieją, że tych czystek dokona. Wiadomo było, że po tym co przez ostatnie dwa lata robił PiS z przystawkami w dziedzinie polityki personalnej sprzątania będzie co niemiara. No i się sprząta.
Czekam jeszcze na twoje wrzaski, gdy PO weźmie się za Służbę Cywilną. A raczej za to co z niej zostało.
Fidel-F2 - 28 Listopada 2007, 12:50
faktycznie PiS narobił takiego gnoju, ze ciężko bedzie to posprzątać
dalambert - 28 Listopada 2007, 13:03
mwestia gustu w/g mnie to wręcz przeciwnie tak tu lubie pytać o dowody to może zamiast pumpkać o tym co jakobu PiS narobil wskarzesz gdzie , bo ja przyznaje ,że nie wszystko bylo trafione , a przymusowi koalicjanci fatalni, ale realizowana polityka sluszna GAndrel napisał/a | Drogi, dalembercie, zwolenniku PiS ty nasz kochany |
Ktoś musi może ocalę tę Sodomę Fidel-F2 napisał/a | faktycznie PiS narobił takiego gnoju, ze ciężko bedzie to posprzątać |
Kruk Siwy - 28 Listopada 2007, 13:09
dalambert, zgadasz się z Fidelem-F2, ? Boś go zacytował a nie skometnował...
NURS - 28 Listopada 2007, 13:12
To, co dalambert, wykopujemy złom i ruszamy na wschód. Przestań żyć historią, spójrz za okno, mamy inne czasy. Świat się zmienił, tylko PiS tego nie zauważył. Rosja, czy tego chcemy, czy nie, jest naszym sąsiadem i zmierza szybko do odbudowy pozycji mocarstwowej. Zachód nad nami się z nią dogada (już to robi) i damy się wydymać, choć możemy być najważniejszym pośrednikiem w handlu na tej linii.
A czystki być muszą,
A co do drogi zawodowej tego pana:
http://www.mps.gov.pl/index.php?gid=696
I to jest wersja optymistyczna
dalambert - 28 Listopada 2007, 13:25
Kruk Siwy napisał/a | Boś go zacytował a nie skometnował... |
komentarz mi nad cytaty wyskoczył ale i tak cóż to zmieni NURS napisał/a | i damy się wydymać | a no z Pane Tuskiem napewno , ale poczekajmy zobaczymy, a to nie życie historią tylko wyciąganie z niej wniosków - Rosja była naszym wrogiem od Wasyla Ślepego, bo ich odbudowa państwa znaczyła naszą śmierć, szkoda tylko ,że ruskie doskonale to wiedzą, a u nas co i raz kolejni rusofile dyrdymały obiecują sobie i innym i dają w gaz z kulczykiem...
Kostucha Drang - 28 Listopada 2007, 13:31
Kryże - komunistyczny stupajko był dobry a Wypych już nie ?.
GAndrel - 28 Listopada 2007, 13:35
Przestańcie już z tymi PZPRowcami. Nie raz już o nich pisaliśmy. I wiemy, że w PiSie jest taka filozofia, że ich PZPRowiec to dobry PZPRowiec.
|
|
|