To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Fidel-F2 - 1 Lipca 2007, 15:21

chyba w podobnym stylu serial kompania braci, dla mnie palce lizać pod każdym względem
Adashi - 1 Lipca 2007, 15:28

Szczerze, to nieco przynudnawy był ten serial, drogi Fidelu :wink: Nie ma jak "Złoto dla zuchwałych", które ostatnio przypomniałem sobie na TCM, a przed chwilą obejrzałem "Piramidę Strachu" i pilota "Battlestar Galactica" :mrgreen:
Fidel-F2 - 1 Lipca 2007, 15:32

Adashi, czemu przynudnawy?co mu brakowało albo czego było w nadmiarze? mnie wciągnął jak cholera
Adashi - 1 Lipca 2007, 21:44

A nie wiem, Fidelu. Taki jakiś, niby fajny, bardzo realistyczny, ale ja (nie licząc Pancernych i Klossa) wychowałem się na takich filmach wojennych jak:
-Złoto dla zuchwałych
-Tylko dla Orłów
-Ucieczka na Atenę
-Działa Navarony
-O jeden most za daleko
-Tora Tora Tora
-Wielka czerwona jedynka
-Parszywa dwunastka

Kruk Siwy - 1 Lipca 2007, 22:05

A ja właśnie zobaczyłem Shreka 3 choć się bożyłem, że po dwójce nie pójdę. I jestem dość zadowolony z tego co mi amerykancy zaserwowali.
Ullikummi - 1 Lipca 2007, 22:45

Fakt Shrek III zupełni przyzwoity. Na pewno mniej śmieszny od jedynki i dwójki, sam humor zresztą powoli zdaje się sublimować. Poważna wada filmu: wredny dydaktyzm końcówki w połączeniu z nieskomentowanym zamordowaniem przez głównych bohaterów kapitana okrętu. Hipokryzja godna naszych czasów. Z ciekawostek: scena śmierci żaby - dzieciaki się śmieją. Władca much jest wśród nas pomyślałem sobie wówczas :twisted:
zobaczyć warto

agnieszka_ask - 2 Lipca 2007, 07:51

Byłam wczoraj na Shreku i chcę więcej. Uśmiałam się do łez. W cale nie uważam, że ta cześć był gorsza od pozostałych. Dialogi rewelacja i bardzo na czasie ;) , a do tego drobny wypadek przy pracy Merlina i skowyt Księcia z Bajki. Miodzio.
Kruk Siwy - 2 Lipca 2007, 08:16

"Zdębiałem" Hihihi
lavojtek - 2 Lipca 2007, 12:27

Hills have eyes 2 - omijac szerokim lukiem :evil:
Magdalene sisters - REWELACYJNY i przygnebiajacy zarazem! :bravo :bravo

NURS - 2 Lipca 2007, 12:50

A mnie Shrek nie podszedł. IMO już ta historia Czerwonego kapturka była lepsza.
Fidel-F2 - 3 Lipca 2007, 13:43

Adashi, wyliczyłeś mój kanon z branży ale świat idzie na przód i film nakręcony dziś w stylu dwunastki mógł by być tylko parodią
Adashi - 3 Lipca 2007, 14:15

Może masz rację, ale ani Kompania Braci, ani nawet Szeregowiec Ryan, czy Cienka czerwona linia, nie mówiąc już o Szyfrach Wojny i Byliśmy żołnierzami to już nie to samo co tamte filmy :|
Fidel-F2 - 3 Lipca 2007, 14:21

byliśmy żołnierzami to dla mnie kiepścizna
poza tym trochę dorosłeś... chyba

Adashi - 3 Lipca 2007, 15:14

Fidel-F2 napisał/a
poza tym trochę dorosłeś... chyba

Potraktuję to jako komplement :)

Gwynhwar - 3 Lipca 2007, 16:05

NURS napisał/a
A mnie Shrek nie podszedł. IMO już ta historia Czerwonego kapturka była lepsza.

Shreka jeszcze nie oglądałam, ale nic, absolutnie i totalnie nic, nie jest gorsze od Prawdziwej historii Czerwonego Kapturka o.o

Martva - 3 Lipca 2007, 17:30

Gwynhwar napisał/a
Shreka jeszcze nie oglądałam, ale nic, absolutnie i totalnie nic, nie jest gorsze od Prawdziwej historii Czerwonego Kapturka o.o

:shock: A Ty 'Wiedźmina' aby widziałaś...? ;P:

Gwynhwar - 3 Lipca 2007, 17:36

Martva, touche :D

Zatem, nic, absolutnie i totalnie nic, nie jest gorsze od Prawdziwej historii Czerwonego Kapturka i Wiedźmina :D

Adashi - 3 Lipca 2007, 17:46

E... tam, Czerwony Kapturek - Prawdziwa historia to nie było takie złe, uśmialiśmy się do łez :D Inna sprawa, że oglądaliśmy to z Mientoto w kinie, w Mielnie na wakacjach, więc należy brać pod uwagę także wakacyjny klimat, itd. :mrgreen:
Gwynhwar - 3 Lipca 2007, 17:48

Adashi, tam sie nic nie dzieje, a dowcipy są płytsze niż mój były facet...
Adashi - 3 Lipca 2007, 17:52

No kurka, to było rok temu, ale pamiętam, że wiewiórka-paparazzi była mocna :mrgreen:
Gwynhwar - 3 Lipca 2007, 17:54

Nie kurkuj mnie tu :D Film był po prostu słaby...
Adashi - 3 Lipca 2007, 17:56

Rzecz gustu, Shrek to to nie był, ale można obejrzeć.
Pako - 3 Lipca 2007, 17:57

Oui... zapowiedzi wydawały się dobre, ale siedzisz potem, patrzasz na to i widzisz, że to, cholera, słabe jest. Ni ma co gadać, Czerwony był taki se albo i gorzej, Shrek musiałby być naprawdę zły, żeby go "przebić" :)
Martva - 3 Lipca 2007, 19:15

Mnie się w sumie podobał Kapturek, tzn nie był jakiś szczególnie powalający, ale pośmiałam się. Widziałam gorsze filmy :)
May - 3 Lipca 2007, 19:50

count napisał/a
Hot Fuzz .

A jako swiezo upieczona lokalna patriotka musze napisac, ze ten film byl krecony w "moim" Wells. Az sie glupio przyznac :oops: , ze jeszcze filmu nie widzialam - u nas jest juz od dawna na DVD, ale na razie drogi!!!
Wczoraj moje dzieci zabraly mnie na Shreka. Starszy zachwycony, mlodsza sie momentami nudzila. Ja mam mieszane uczucia... Jak przyjade do PL to pojde jeszcze raz - bo polskiego dubbingu sobie nie odpuszcze!!! :wink:

corpse bride - 4 Lipca 2007, 11:48

czerwony kapturek mnie nie zachwycił jakoś.

zodiak - bardzo sympatyczny film. polecam. moze się podobać zróżniocowanej grupie odbiorcow.

y tu mama tambien - przypomnialam sobie, jako, ze korzystam z biblioteki w mojej szkole jezykowej i tam sa peliculas espanoles i podobal mi sie, ale odebralam go calkiem inaczje, niz kiedy ogladalam go w kinie pare lat temu.

Hubert - 4 Lipca 2007, 11:56

Shrek 3. Się uśmiałem w kinie. Sporo zabawnych dowcipów (pomijając może te 'fizjologiczne') plus, jak zwykle, dobry dubbing. Może i 'trójka' nie jest tak dobra jak "jedynka", ale wolę ją od drugiej części.
agnieszka_ask - 4 Lipca 2007, 20:35

w końcu obejrzałam Testosteron, po prostu świetny.
kto wie, może teraz spojrzę nieco łagodniejszym okiem na męczyzn. nawet troszkę szkoda mi się ich zrobiło (ale nie za bardzo), ale z drugiej strony my też nie jesteśmy takie złe, jak nas w filmie przedstawiono :wink:

Ziuta - 5 Lipca 2007, 09:51

Skąd ta pewność? :mrgreen:
agnieszka_ask - 5 Lipca 2007, 10:54

Bo znam kilka przedstawicielek tego gatunku (w tym mnie) i mniej więcej wiem jakimi pobudkami się kierują. Te przedstawione w filmie były za bardzo naciągnięte. :wink:
Nie taki diabeł straszny jak go malują :)

Partner forum