To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Chal-Chenet - 11 Maj 2008, 21:45

Fearfol napisał/a
a jest czym ? :roll:

IMO nie ma.

hrabek - 12 Maj 2008, 08:54

Sredni film moim zdaniem, mozna obejrzec, ale nie ma sie co zachwycac. Lepiej zobaczyc The Changeling - lepiej zrobiony i na ten sam temat. 28 lat pozniej ludzie zachwycaja sie Sierocincem, a naprawde nie ma czym.
Adashi - 30 Maj 2008, 11:00

Wczoraj przed seansem Księcia Kaspiana leciał trailer Star Wars: The Clone Wars :shock:
Animowane komputerowo starwarsy, hmm... zapowiadają się całkiem, całkiem - może nawet lepiej się sprawdzą niż nowa trylogia 8)

Chal-Chenet - 30 Maj 2008, 17:02

Adashi napisał/a
może nawet lepiej się sprawdzą niż nowa trylogia

Nowa nie jest taka zła wcale. Jak na fantastyczne kino familijne to niczego więcej się nie można było spodziewać. A że klasą nie dorówna Starej Trylogii, było do przewidzenia.

A Clone Wars może i będzie fajne, tylko nie podobają mi się te kanciaste twarze... :roll:

Adashi - 30 Maj 2008, 17:07

Chal-Chenet napisał/a
Nowa nie jest taka zła wcale. Jak na fantastyczne kino familijne to niczego więcej się nie można było spodziewać. A że klasą nie dorówna Starej Trylogii, było do przewidzenia.

Generalnie, wolimy Star Trek jako przejaw amerykańskiego socjalizmu, drogi Towarzyszu Niebieski :wink:

Chal-Chenet napisał/a
A Clone Wars może i będzie fajne, tylko nie podobają mi się te kanciaste twarze... :roll:

Tak, faktycznie, nie poszli w fotorealizm, ale zobaczymy jak wyjdzie :)

Chal-Chenet - 30 Maj 2008, 17:09

Adashi napisał/a
eneralnie, wolimy Star Trek jako przejaw amerykańskiego socjalizmu, drogi Towarzyszu Niebieski :wink:

Ja wolę Star Warsy. ;) Chociaż ST też miał swój urok. Lubię zwłaszcza seriale z Picardem. (Filmy z nim, widziałem chyba 2, były już raczej przeciętne...)

Adashi - 30 Maj 2008, 17:14

Dobra, nie rozmijajmy się z tematem, że tak powiem.

W każdym razie trailer Wojen Klonów na wielkim ekranie wygląda nader obiecująco, imho :)

Chal-Chenet - 31 Maj 2008, 13:23

Wystartowały zdjęcia do nowego Terminatora!
Dunadan - 31 Maj 2008, 15:22

Christian Bale! hura!
Dunadan - 31 Maj 2008, 23:37

Rosjanie znowu w natarciu, tym razem z braćmi Strugackimi na czele!
http://www.filmweb.pl/f42...2008)/zwiastuny

Ciekaw jestem który tekst zainspirował twórców - ktoś wie? bo tak po zwiastunie to raczej ciężko mi poznać...

Ziuta - 1 Czerwca 2008, 12:36

To jest Przenicowany Świat. Czekam na ten film
Chal-Chenet - 1 Czerwca 2008, 20:05

Po raz siódmy podobno uderzyć ma Rocky. Tylko czy ktoś jeszcze na to czeka? :D
Taselchof - 1 Czerwca 2008, 20:10

sylwek nawalający w domu starców ;P: :?:
Ziuta - 1 Czerwca 2008, 20:22

http://pl.youtube.com/watch?v=8iXZXB5tRck Przenicowany Świat w wersji tubkowej.
Kurcze... Ten blondasek grający Maksyma nie podoba mi się. Mam jakąś dziwna awersję do blondasków z kręconymi włosami ;) Prędzej widziałbym w tej roli kogoś w typie Konstantina Chabeńskiego, albo Aleksieja Czadowa. No, od biedy mogli wziąć Bezrukowa.

Dunadan - 7 Czerwca 2008, 10:18

Przenicowany świat! hura! fajna kniga, przeczytam chyba raz jeszcze przed filmem coby się bardziej na twórców filmu powkurzać
Stormbringer - 7 Czerwca 2008, 12:27

Fajnie ten "Przenicowany świat" wygląda. No i osoba reżysera też robi nadzieję, bo to przecież twórca niezłej "9. kompanii". Swoją drogą, czytałem kiedyś, że to mają być tak naprawdę dwa filmy - ciekawe, czy się plany nie zmieniły.
Ziuta - 7 Czerwca 2008, 16:07

Dunadan, jak Bondarczuk coś sp... suje, to fani Strugackich rozszarpią go na miejscu. Ja liczę, że będzie minimum dobrze. W międzyczasie kończą "Trudno być bogiem", a falę ekranizacji roizpoczeły "Gadkije Lebiedy" (u nas - pora deszczów). Dodać jeszcze, że na podstawie "Trudno być bogiem" i "Przenicowanego świata" robią gry komputerowe.
Martva - 7 Czerwca 2008, 16:16

A ja niezmiennie od lat kilku oczekuję na 'Gwiazdy w czerni' Mąderka i mam nadzieję że się doczekam :)
Stormbringer - 7 Czerwca 2008, 16:18

A może tak, jeśli "Przenicowany świat" odniesie sukces, ktoś się zabierze za "Żuka w mrowisku"? Może mniej widowiskowy materiał, ale na thriller s-f byłby jak znalazł. I klimatyczne retrospekcje, dużo retrospekcji. :)
Ziuta - 7 Czerwca 2008, 16:33

Martva napisał/a
A ja niezmiennie od lat kilku oczekuję na 'Gwiazdy w czerni' Mąderka i mam nadzieję że się doczekam

Wnuki Cię zabiorą do kina :)

Dunadan - 7 Czerwca 2008, 16:46

Choroba... ja się zaczynam gubić w uniwersum Strugackich... przeczytałem już conieco strugackich... ale nie mam głowy do zapamiętywania tych rosyjskich imion, nazwisk, odciestw i jeszcze "nicków" jakich używają w bohaterowie. Wiem że np. Stażyści i Lot na Amalteę a także Koniec eksperymentu Arka dzieją się w tym samym uniwersum ( sporo odniesień w wydarzeniach i nazwiskach ). A reszta? gdyby wszystko było ze sobą połączone to można by zrobić ciekawą serię filmów ;-)

PS
Martva - ja od kilku lat czekam na Ancanar - niezależny film fantasty inspirowany Silmarillionem...
Fakt faktem ze wypadłem ze światka Tolkiena ale raczej bym słyszał gdyby się wreszcie pojawił...

Ziuta - 7 Czerwca 2008, 16:59

Strugaccy na pewno będą nie raz. Są bardzo filmowi – taki Koniec akcji Arka podejmuje tę samą tematykę, co lemowski Solaris, ale na jakoś lepiej pasuje pod ekranizację. Poza tym, po 2000 roku rosyjskie kino przezywa rozkwit. Od 2004, kiedy weszłą Nocna Straż, Rosjanie zrobili więcej filmowej fantastyki, niż my od braci Lumiere :) I są to często rzeczy na poziomie.
Martva - 7 Czerwca 2008, 17:14

Ziuta napisał/a
Wnuki Cię zabiorą do kina

Myślisz ze jeden Mąderek zacznie, a inny skończy? :) Nie wiem jak to się dzieje, że Staszek szybki jest, a produkcja trwa, i trwa, i trwa...

Dunadan - 7 Czerwca 2008, 18:39

Ziuta, w sumie racja z Arką, jakoś nie patrzyłem na ten tekst z tej strony.

Aha, ze Stażystów można by zrobić zarąbisty serial space-operowy! tylko nie wiem jak się przyjmie wizja świata w którym najwyższą wartością jest kolektywna praca na rzecz wspólnego dobra :mrgreen: ale to tylko szczegół - a może właśnie by się bardzo dobrze przyjęło?
Takie przygody załogi Tachmasiba, młodych adeptów, desantowców, odkrywanie nowych zakamarków Jowisza czy najbliższych rejonów Słońca, ratowanie kolonii górniczych na asteroidach, szukanie śladów starożytnej supercywilizacji itp... yeah!

Ziuta - 7 Czerwca 2008, 20:29

Wyślij mejla do Fiederalnogo Agentstwa po kulturie i kinemaografii oraz jakiejś lotniejszej kinokompanii, a nuż zrobią.
Dabliu - 11 Czerwca 2008, 21:39

trailer
Dunadan - 11 Czerwca 2008, 22:10

Dabliu, kilka postów wyżej podawałem linka do tego trailera ;-)
Dabliu - 11 Czerwca 2008, 22:40

Ale mój jest ładniejszy ;P:
Dunadan - 11 Czerwca 2008, 22:45

Hmm... no, to chyba fakt :mrgreen:

Tak nieco apropos - w oczekiwaniu na kolejnego Hellboya trafiłem przypadkiem na galerię jednego z projektantów tego filmu o nazwisku Chet Zar:
http://chetzar.deviantart.com/
i
http://chetzar.com/

Robi wrażenie :shock: nie mogę się doczekac kiedy zobaczę jego przerażające istoty w filmie - w traileru niektóre z nich już widać!

ilcattivo13 - 16 Czerwca 2008, 13:37

obejrzałem zwiastun "Death Race" (remake słynnego "Death Race 2000" z Davidem Carradine i Sylvkiem Stallone) i nabrałem apetytu. Zdaję sobie sprawę, że to będzie całkiem inny film ale...

Partner forum