To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Plemiona

agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 16:53

to można mieć dwa konta?
jaki masz nik?

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 16:55

Adehadel ;P:
A co do kont... trochę nagiąłem przepisy. Gdy chciałem na wcześniej podany adres założyć drugie serwer się zbiesił, więc założyłem na innym, starym adresie. Choć zdaje się, że system i tak wykrywa gdy ktoś gra dwa razy z jednego komputera.

agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 17:03

no to trzymam kciuki, bo jakby nie patrzeć,to wioska eksperymentalna ;)
ja u siebie na razie zbieram wojsko, bo mnie troszkę przetrzebili. jak nazbieram do 250, to postaram się wdrażać wskazówki z wiki

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 17:04

Masz wokół siebie kilka pustych wiosek. Zbieraj wojsko i jednocześnie atakuj je :)
gorat - 22 Lutego 2008, 17:06

Haloo... Adanedhel, może pomożesz? :) Przynajmniej zasygnalizuj, co możesz.

Offtopicznie: na pl16 sytuacja coraz lepsza...

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 17:07

Chodzi znowu o przypilnowanie 12? Tak jak ostatnim razem?
agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 17:09

Adik, atakuję ile mogę, ale one puste są. widziałeś ile wiary dookoła. każdy na nich żeruje
Adanedhel - 22 Lutego 2008, 17:11

No widziałem. Rano są zwykle pełne surowców, ale Ciebie rano z kolei pewnie nie ma. Jeśli byś chciała mógłbym się nimi w godzinach porannych zaopiekować przez jakiś czas.
agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 17:21

jeśli chcesz :mrgreen:
Adanedhel - 22 Lutego 2008, 17:21

Ja mogę. Jeśli Ty chcesz ;)
gorat - 22 Lutego 2008, 17:22

Tak, pl12.
Jest taka ciekawa rzecz, że mało który z sąsiadów ma 500 kawalerii (czyli po prostu atak ich nie istnieje), obronę mają przeciętną (indywidualnie żaden się nie wybroniłby), ale... kontaktują się ze sobą. I trzeba, korzystając ze zwiadu, łapać się, która wiocha akurat jest osłabiona i ją rozgrabić, albo i zburzyć zagrodę przy tym. Po wykonaniu tych kroków zbiorowy opór może być słabszy... Czysta taktyka :D Tylko musi być ktoś, kto to wykona... :? Zalecenia rekrutacyjne proste, rozbudowa niepotrzebna (poza zagrodami), nadmiar surowców po rekrutacji w monety (tak, by można było wytworzyć drugiego szlachcica; z pierwszym poczekam do wyklarowania sytuacji).

agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 17:22

no ba, jasne że tak
ustawię ci zastępstwo, zaraz pogryzę jak to działa ;)

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 17:24

gorat, ilu masz tych sąsiadów? Jak wielu to wiesz... mogę się w tym pogubić :|
gorat - 22 Lutego 2008, 17:41

Już liczę: wychodzi 12 wiosek, jedna zaraz powinna być bez zagrody, druga raczej się nie włączy do rozgrywki (jeśli nawet, to wyprowadzenie części jednostek pomogłoby w wyburzeniu zagrody - to wystarczyłoby, bo dziewczę jest mało aktywne), trzecia była niedawno grabiona (przez kogoś innego) - wojsko chyba głównie pomocowe. Pozostaje 9, nie licząc planktonu (za słabe, by miało własne, liczne wojsko). Da się zrobić na kartce - nazwa wioski, liczba znaczących wojsk (np. jednego rycerza czy 150 toporów nie ma sensu wypisywać) przy pierwszym zwiadzie, jak też zmiany przy kolejnych. Takie rzeczy. Wiem, że brzmi odstraszająco, ale da się zrobić... a jaka satysfakcja, jak wioski staną otworem!
Do poniedziałku wolałbym się zajmować rzeczami bardziej pasującymi do studenta bez rozpraszania się, czy wszystko OK, stąd tak szukam.

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 17:45

Mogę spróbować. Ale nie sądzę, żebym przy takiej ilości mógł Ci zagwarantować, że zrobię dokładnie co trzeba. Sam za dobrze znasz swoją okolicę i sytuację, ja i tak musiałbym się we wszystkim orientować będąc na miejscu :|
gorat - 22 Lutego 2008, 18:24

120 katapult wystarcza do zdjęcia zagrody z poziomu 22 do 16 - dorabiam.

Sąsiadów może i jest dużo, ale nie trzeba wszystkich na raz sprawdzać. Można się ograniczyć do części - np. tylu, ilu dasz radę spamiętać ;)

elam - 22 Lutego 2008, 18:37

mam pytanie.

mam (nowa ) wioske w 10tym swiecie, i w ogole nie mam tam opcji wybudowania piedestalu.
ani lucznikow.
czy to normalne, czy jakis blad?

gorat - 22 Lutego 2008, 18:53

Kwestia świata. Ten jest w starym stylu - na forum Plemion, ogłoszenia dotyczące gry, tam powinno być w miarę dużo o róźnicach (trzeba wywnioskować).
elam - 22 Lutego 2008, 19:00

hm, nie rozumiem jednej rzeczy jeszcze : na stronie glownej przewija sie caly czas czerwony napis, ze administracja nigdy nie prosi o hasla z gry, i jesli sie z czyms takim spotkasz, to kliknij - tu link. i jak sie kliknie w ten link, prosza cie o haslo :)
to samo, jesli chce wejsc na forum
wiec nie wchodze....

gorat - 22 Lutego 2008, 19:32

:mrgreen: :bravo
Forum też? U mnie nie ma problemu.

Chyba udało się poustawiać, co trzeba...

elam - 22 Lutego 2008, 20:09

buahahaha
a mozesz to zglosic jakos, za mnie?

Adanedhel - 25 Lutego 2008, 11:00

Na drugim koncie na 16 dzieją się dziwne rzeczy. Mam ledwie 300 punktów (a może aż, bo sąsiedzi mają najwyżej 200) i nie nadążam z wydawaniem kasy. Wiecie, jakie to denerwujące uczucie? :mrgreen:
Jutro wiekszości sąsiadów kończą się okresy ochronne. Zrobię im tam Waterloo. Sezon polowań rozpoczęty 8)

Fearfol - 26 Lutego 2008, 16:10

ma ktoś jeszcze armię na 13 do dyspozycji ?
gorat - 26 Lutego 2008, 16:38

W jakim sensie?

Na 13 przejąłem 3 wioski w mniej jak tydzień, a sąsiad bezskutecznie (oby, bo zwiad na świeżo przejętą wioskę idzie) próbuje mnie zeskanować.
Czwarta w drodze.
I kończę rozbudowę głównej wiochy :D

Fearfol - 26 Lutego 2008, 16:50

bo mam problem z takim klientem, wkurza mnie a sobie sam nie poradzę, po rozpadzie plemienia to dobrali mi się do rzyci. Ale ten klient to nie płotka jak reszta, ma więcej punktów ode mnie a ja byłem wyczerpany konfliktami. Jeżeli możesz wysłać dużo armii na na niego to bardzo by prosił.

Edit: dogadałem się z nim i zajął obie wioski. Wiecie co czuję się trochę wydupczony przez was, bo kruki się odrodziły a mi nikt o tym nie powiedział.

gorat - 27 Lutego 2008, 12:04

Przecież na forum pisano, nie? Można było samemu się zapytać, byśmy zareagowali!

Wygląda na to, że jeśli ktoś jeszcze próbuje coś wywalczyć na pl13 K26, to ma dwa tygodnie na pożegnanie się z wioskami. Przynajmniej ja mam problemy z sąsiadem.

Kostucha Drang - 28 Lutego 2008, 14:04

Rany jak ta gra wciąga. Zamiast pracowac zajmuję sie wioskami. Rozmawiam z fajną laską i zamiast mysleć o niej myslę czy wrócili zwiadowcy z wrogiej wioski. Az strach co będzie jak zostanę multiwioskowym potentatem.

Macie podobne wrażenie ?

gorat - 28 Lutego 2008, 15:15

BARDZO podobne, a mam na głowie sesję...

Co prawda zależy od rodzaju aktywności w danej chwili - jak jest (lub będzie!) wojenka, to jest się w co angażować. A jak się po prostu rozbudowuje, rekrutuje i czasem opuszczoną wioskę przejmie... nudy ;)
Właśnie próbuję pobić rekord ataków wysłanych jednego dnia... TFU!

Edit: gdzie jesteś w ogóle?

gorat - 28 Lutego 2008, 15:41

Od pewnego czasu (pl12) przeglądam oferty na rynku. Można paść z wrażenia, jak się widzi możliwości spekulacji ;)

Edit (16:05): może zamieścicie mapki swoich okolic, choćby tylko małe (jak ta poniżej)?
Prośba szczególnie skierowana do gorima - próbowałem obejrzeć jego okolice jako gość, ale to wygląda upiornie, same miasta :|

pl12

agnieszka_ask - 28 Lutego 2008, 16:11

na 16 jest możliwość sojuszu/fuzji z +4K+
może byście swoją opinię wyrazili?! oni się bardzo szybko zorganizowali i dali odpowiedź błyskawicznie. nie bądźmy gorsi i też pokażmy, że jesteśmy dobrze zorganizowani.
wiadomość zostawiłam w "senacie"

Partner forum