Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Rodion - 21 Lipca 2010, 18:40
I idealny film by przed panna wyjść na wrażliwca zdolnego do uczuć wyższych
Właśnie przypomniał mi się "Akcion mutantes" europejskie kino SF.
dzejes - 21 Lipca 2010, 22:31
Koszmar z ulicy wiązów
Dawne horrory mają swój urok, a rimejki coś w nich zabijają. Do tego Freddy Bis jest niestety gorszy od oryginału.
Istota
Oj, dziwny film. Pokręcony, momentami aż śmieszny. Niestety ta końcówka...
ketyow - 21 Lipca 2010, 23:24
Blue Velvet. David Lynch? Seriously, WTF? 3/10 - tragedia!
Chal-Chenet - 23 Lipca 2010, 22:33
Autor Widmo (The Ghost Writer)
Niby dzieje się stosunkowo mało, ale dwie godziny seansu mijają zaskakująco szybko. Składa się na to na pewno dobre aktorstwo, ale przede wszystkim umiejętność ciekawego pokazania teoretycznie błahych wydarzeń.
Film jest w sumie kameralny, zaskakuje dosyć dusznym klimatem, pokazaniem powolnego docierania do nieoczekiwanej prawdy.
Bardzo dobra rzecz.
8/10
NURS - 24 Lipca 2010, 08:16
Tylko ta nieoczekiwana prawda jest jakaś taka nijaka. No i ta tajemnica, którą można znaleźć w internecie po pięciu minutach szukania Mina pana ministra bezcenna, jak to powiada reklama.
A ja obejrzałem coś takiego jak Unthinkable, w którym, jak chyba we wszystkich filmach świata gra samuel Jackson. Mocno pokręcona rzecz o gościu, który podłożył bomby atomowe w kilku miastach USA. Większość akcji rozgrywa się w magazynie, w którym służby starają się go złamać. Ale on jest jak Roman Bratny.
Chal-Chenet - 24 Lipca 2010, 08:20
Z tą tajemnicą i internetem masz rację, w tym wypadku bohaterowi idzie za łatwo, między innymi dlatego film ma u mnie 8/10, a nie wyżej.
Gwynhwar - 24 Lipca 2010, 10:56
Droga
Rany rany, rany! Świetny film, trzymający w napięciu, bez cukrzenia, świetny aktorsko, wzruszający do granic.
NURS - 24 Lipca 2010, 11:03
No, te drzewa usiłujące zgnieść bohatera
Gwynhwar - 24 Lipca 2010, 11:10
Ojno! Szczegół!
ketyow - 24 Lipca 2010, 11:40
Gwyn, niezły jest, ale nic więcej. Ten film w gruncie rzeczy jest o niczym, tylko fajnie że w świecie postnuklearnym i dość dobrze oddane realia. Gdyby nie to, omijałbym z daleka.
NURS - 24 Lipca 2010, 11:41
Dobra, gwyn, to soczki w butelkach nadające się do spożycia po 10 latach
a propos realiów.
I kanibale trzymający całą piwnicę ludzi do zjedzenia.
ciekawe czym ich karmili
Gwynhwar - 24 Lipca 2010, 13:51
Na mnie zrobił dobre wrażenie. O pierwszej sceny ryczałam... I tak do końca, nie wiem może przypadł na moment mojego totalnego rozczulenia, zagrał na odpowiednich nutach.
Naprawdę uważacie, że jest kiepski? Kurczę, może powinnam jeszcze raz obejrzeć
NURS - 24 Lipca 2010, 14:17
Jak zaczynasz sie zastanawiać, to niewiele tam pasuje - btw. skąd tatuś i mamusia mieli żarcie na 7-8 lat w chałupce, bo tyle tam mieszkali stroniąc od świata, na którym zresztą przez ostatnie kilka lat nic nie było do zjedzenia, prócz ludzi.
no i te buty, to tez jedna z większych głupot. Akurat butów po takiej tragedii byłoby jak nasrał.
itp, itd.
sądzę, ze książka miała zupełnie inny cel, chodziło o moralny wymiar takiej sytuacji a świat był pokazany pretekstowo a film uwypukla to, co w książce jest trzeciorzędne.
Chal-Chenet - 24 Lipca 2010, 19:40
Mikołajek
Bardzo lubiłem swego czasu literacki pierwowzór, ten film to dla mnie niejako podróż sentymentalna. Bardzo dobra ekranizacja, zachowująca wiele z książki. Strasznie sympatyczny film dla dużych i małych. Przyjemna odmiana.
7/10
Chal-Chenet - 25 Lipca 2010, 09:33
Batman - Under the Red Hood
Kolejna animacja ze świata Gotham. Spotykamy starych znajomych, między innymi Jokera, Nightwinga, Ra's al Ghula, Czarną Maskę. Twórcy nie boją się pokazywać krwi i przemocy, jest parę dosyć mocnych jak na animowaną serię scen. Scenariusz generalnie niezły, z tym, że główny pomysł jest nieco wtórny, podobny motyw można było znaleźć w
Generalnie obraz jest naprawdę dobry, jeśli ktoś lubi animacje o Batmanie, powinien się nieźle bawić podczas seansu.
7/10
Chal-Chenet - 25 Lipca 2010, 12:08
Resident Evil
Mniej niż za pierwszym razem. Jako rozrywka sprawdza się co prawda wciąż całkiem nieźle, ale tym razem nie bawiłem się już tak dobrze.
Największy plus to oczywiście Milla, można patrzeć i patrzeć...
A poza tym... ot, filmik na odstresowanie i tyle.
6/10
dalambert - 25 Lipca 2010, 12:10
Wróciłem sibie z Para, i tak z odruchu otwieram Tv i pykam po kanałach . Dopykałem do ruskich, a tam Last legion - no , obejrzałem cały - daje rade, a i spora wystawa. Czy bardzo warto nie powiem, bo byłem lekko zmęczony, więc i łagodny, ale swobodnie dało radę.
qbard - 25 Lipca 2010, 13:26
Wciągnął mnie późną porą Człowiek roku. Rzecz o tym, jak w Ameryce prezydentem może zostać "komik" telewizyjny. Ciekawa kampania prezydencka i intryga związana z głosowaniem. Film z 2006r.
dalambert - 25 Lipca 2010, 13:29
| qbard napisał/a | | Ciekawa kampania prezydencka i intryga związana z głosowaniem. Film z 2006r. |
Pewnie proroctwo wyboru Baraka
Chal-Chenet - 25 Lipca 2010, 14:39
Resident Evil 2 - Apocalypse
Bardzo dawno nie widziałem tej części, mało co z niej pamiętałem. Zostało kiedyś tam za mną wrażenie, że ten film to totalna klapa. Jednakże po obejrzeniu go ponownie muszę zweryfikować swoją opinię. Ta część jest chyba lepsza od jedynki.
Na korzyść wyszło wypuszczenie "zombie" na ulice miasta, poza tym wrażenie robi sam obraz Racoon City, miasta zniszczonego i upadłego. Klimat jest bardziej przytłaczający niż w oryginale.
W gry z tej serii nie grałem, więc nie będę się oburzał na złe ukazanie postaci. Nemesis przypadł mi do gustu, zwłaszcza finałowa walka między nim a Alice, pokazująca, że zostało w nim coś z człowieka.
Dobre kino rozrywkowe.
7/10
Chal-Chenet - 25 Lipca 2010, 17:00
Resident Evil 3 - Extinction
Jak już odświeżać, to wszystko. Najgorsza z dotychczasowych części. Byłoby w miarę dobrze, film rozgrywa się w ciekawej, post-apokaliptycznej scenerii (zniszczone Las Vegas robi dobre wrażenie), ale generalnie, poza paroma momentami, jest nudno.
Alice to już właściwie prawie nad-człowiek, w dodatku posiada moce psychiczne, rozwala kogo chce i jak chce. Zero emocji.
Aczkolwiek obejrzeć się da.
5/10
Nitj'sefni - 25 Lipca 2010, 17:04
A ja w końcu zmusiłem/skusiłem się, żeby obejrzeć najnowszego Shreka i muszę przyznać, że się nie zawiodłem. Obawiałem się po słabej trzeciej części, że ta będzie kompletną klapą, ale nie. To już nie ta sama świeżość co jedynka i dwójka, ale twórcy starali się i nieźle im wyszło. W miarę logiczna fabuła, kilka śmiesznych momentów, czyli film był po prostu OK.
ketyow - 25 Lipca 2010, 17:29
Nitj'sefni, to to była czwarta? Ja na tyle zawiodłem się na dwójce, że dalej to już jakoś mnie nie ciągnęło, i chyba trójkę przegapiłem w takim razie
Chal-Chenet, widzę że pracowity dzień Ja powinienem teraz obejrzeć trzy pozostałe części Zabójczej broni, albo Bastion skończyć
Chal-Chenet - 25 Lipca 2010, 19:37
| ketyow napisał/a | Chal-Chenet, widzę że pracowity dzień |
Prawda.
W temacie:
Resident Evil - Degeneration
Animowany film osadzony w realiach scenerii znanej z gier i filmów aktorskich RE. Twórcom trzeba przyznać, że animacja wyszła im naprawdę bardzo dobra (poza twarzami - oczy - i ruchami postaci, z nimi było coś nie tak) Technika CGI się rozwija i przy odpowiednim dopracowaniu, w przyszłości takie filmy będą bardzo cieszyć oczy.
Poza tym jest tak sobie. Tak jak i w aktorskich odsłonach, nie ma tu horroru i nie ma gore. A to minus. Sama akcja też nie porywa, niektóre sceny porażają infantylizmem i nielogicznością.
Poza tym po połowie zaczyna się strasznie dłużyć, a to duży grzech, jeśli produkcja mieści się z założenia w szeroko pojętym gatunku "akcja/sci-fi".
Dzięki ładnym obrazkom końcowa ocena to 4/10
Matrim - 25 Lipca 2010, 23:15
Starcie tytanów
Wielka kicha. Stara wersja ma swój urok, ale ta nowa - kicha. A na dodatek za dwa lata będzie dalszy ciąg Jakaś fajna, mroczna adaptacja mitów greckich by się przydała, ale nie taka xenopodobna
Surogaci
Bez większych fajerwerków, ale obejrzałem. Film się rozkręca, dopiero po jakichś 40 minutach zaczyna wciągać, szczególnie drobne mrugnięcia dotyczące robotów i życia społeczeństwa. Ale ogólnie - bez rewelacji.
Zielona strefa
Podobał mi się, nie tak bardzo jak The Hurt Locker, ale to mocne kino - trzyma w napięciu (Greengrass umi), intryga inteligencji widza nie obraża, a i patosu za dużo nie ma. Dobry film i dobrzy jak zawsze Matt Damon i Jason Isaacs
Witchma - 26 Lipca 2010, 08:09
| Matrim napisał/a | A na dodatek za dwa lata będzie dalszy ciąg |
baranek, xan4, czy Wy też już się nie możecie do czekać?
Memento - 26 Lipca 2010, 12:21
Scream 3
W porównaniu z poprzednimi częściami mniej strachu, więcej humoru. Niestety Ehren Kruger to nie Kevin Williamson, i zabawa w odgadywanie kto jest mordercą nie jest już taka fajna. Myślę że 7/10 to max. Ciekawe jaka będzie nowa trylogia...
Chal-Chenet - 26 Lipca 2010, 13:11
| Memento napisał/a | | Ciekawe jaka będzie nowa trylogia... |
Nowa?
Matrim - 26 Lipca 2010, 13:15
| Chal-Chenet napisał/a | Nowa? | Chal-Chenet, pewnie już remake robią
Memento - 26 Lipca 2010, 13:19
A fuj!!! ŻADEN RIMEJK!!!!!! Linka.
|
|
|