Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 20 Listopada 2007, 14:55
Agi55,
dzieki pytałem bo nie wiedziałem teraz wiem , znaczy może wszystko nie jest cudnie, ale jest lepiej niż się wydaje i dlatego warto pytać.
Agi - 20 Listopada 2007, 15:21
Oczywiście, że warto pytać i warto dyskutować. A jeśli jeszcze udaje się to czynić bez urywania głów...
dalambert - 20 Listopada 2007, 15:25
Agi55 napisał/a | jeśli jeszcze udaje się to czynić bez urywania głów... |
ha marzenia dziewcząt są gorące.. , ale postaram się, chyba,że mnie zawał trafi...
mad - 20 Listopada 2007, 20:58
Ewakuacja kancelarii premiera. Znaleziono niewybuch.
http://wiadomosci.wp.pl/w...14&ticaid=14db5
Nowa ekipa rządowa to niewypał?
Agi - 20 Listopada 2007, 21:12
mad, niewypał pozostał po ekipie poprzedniej
mad - 20 Listopada 2007, 21:20
Agi, chyba masz rację
NURS - 20 Listopada 2007, 21:41
a nawet po jeszcze poprzednich
mnie to wygląda na zwykłe odpluskwianie po poprzednikach.
Agi - 20 Listopada 2007, 21:46
Chcieli wpuścić więcej światła do Kancelarii - niewybuch odkryto przy wybijaniu świetlika.
Wiem, że pocisku nie zostawiła ekipa PiSu, żartowałam sobie.
dalambert - 21 Listopada 2007, 09:04
Agi55 napisał/a | Wiem, że pocisku nie zostawiła ekipa PiSu, żartowałam sobie |
a swoją drogą jeden z najlepiej sprawdzanych budynków w Polsce, w latach 1946-48 staranna /podobno / odbudowa, remontów i remoncików bez liku, a tu bomba, czy inny granat spokojnie siedzi sobie w ścianie przez 66 i parę lat hi, hi ,hi....
Kostucha Drang - 21 Listopada 2007, 11:12
Może Prezydent pozostanie w Gruzji przynajmniej przez rok...
GAndrel - 21 Listopada 2007, 11:33
A zauważyłbyś jakąś różnicę?
NURS - 21 Listopada 2007, 13:10
dalambert napisał/a | Agi55 napisał/a | Wiem, że pocisku nie zostawiła ekipa PiSu, żartowałam sobie |
a swoją drogą jeden z najlepiej sprawdzanych budynków w Polsce, w latach 1946-48 staranna /podobno / odbudowa, remontów i remoncików bez liku, a tu bomba, czy inny granat spokojnie siedzi sobie w ścianie przez 66 i parę lat hi, hi ,hi.... |
Jeśli ściana gruba (niektórzy mówią, że strop), to mógł wejść pod kątem i nie było go widać. Sporo tego znajduje się do dzisiaj.
lavojtek - 21 Listopada 2007, 13:29
Cos z zupelnie innej beczki.
http://wiadomosci.gazeta....69,4691858.html
Gurowskiej i Andrejewowi sie udalo bo umarli w latach 90-tych ale Wolinska mozna jeszcze dorwac. Mysle ze nie chodzi tutaj o to zeby ja rzeczywiscie "posadzic" na te 10 lat ale zeby na podstawie prawomocnego wyroku wskazac winnego!
Piech - 21 Listopada 2007, 13:54
lavojtek napisał/a | Cos z zupelnie innej beczki.
http://wiadomosci.gazeta....69,4691858.html
Gurowskiej i Andrejewowi sie udalo bo umarli w latach 90-tych ale Wolinska mozna jeszcze dorwac. Mysle ze nie chodzi tutaj o to zeby ja rzeczywiscie posadzic na te 10 lat ale zeby na podstawie prawomocnego wyroku wskazac winnego! |
Mam nadzieję, że nie zapomną o Stefanie Michniku, obecnie w Szwecji, który podobnie jak Wolińska, był stalinowskim "sędzią".
dalambert - 21 Listopada 2007, 14:28
Piech napisał/a | o Stefanie Michniku, |
Czy to aby nie Pan Szechter. ale on to nie sędzią byl , lecz zaszczytną funkcję ludowego prokuratora z zapalem pełnił.
NURS - 21 Listopada 2007, 14:43
wszystkie zbrodnie trzeba porozliczać, macie rację. zwłaszcza z tak ciemnych czasów, jak stalinowskie. Może teraz, bez oszołomstwa macierewiczów będzie to łatwiejsze i normalniejsze.
Easy - 21 Listopada 2007, 15:07
Po chce, aby w speckomisji zasiadało 4 posłów, po jednym z każdego klubu.
Spoks. Jedno małe ale...
Właśnie Gosiewski na konferencji prasowej rozpowiada, iż oto PO ugięło się pod argumentami PiS.
Panie Gosiewski, idź pan lepiej do domu. PO wystosowało ten pomysł nie dlatego, iż argumenty pana klubu były tak druzgocące. Oni to zrobili, by dzieci z PiSu już więcej nie stroili fochów (nie wejdziemy do speckomisji, bo Antek Macierewicz nie dostał przydziału) i płakali po kątach, bo oto demokracja jest zagrożona.
Głupszemu czasami trzeba ustąpić, tyle.
hrabek - 21 Listopada 2007, 15:08
Patrzac na to ze strony PiSu, zagrali glupiego, ale wygrali. Z tego punktu widzenia Gosiewski ma jak najbardziej prawo do trabienia zwyciestwa.
dalambert - 21 Listopada 2007, 15:11
NURS napisał/a | oszołomstwa macierewiczów |
to oszołomstwo to, aby nie zakwestionowanie prawości Pana Boniego & Co, co spowodowało,że oburzony tą niegodziwością Sejm obalił rząd niejakiego Olszewskiego nieprawdaż ?
Piech - 21 Listopada 2007, 15:17
dalambert napisał/a | Piech napisał/a | o Stefanie Michniku, |
Czy to aby nie Pan Szechter. ale on to nie sędzią byl , lecz zaszczytną funkcję ludowego prokuratora z zapalem pełnił. |
Myślę, że mówimy o tej samej osobie.
Cytat | Stefan Michnik (ur. 28 września 1929 w Drohobyczu) - polski prawnik i wojskowy w stopniu porucznika, sędzia wojskowy, adwokat.
Syn Heleny z d. Michnik. Jest bratem przyrodnim Adama Michnika.
W 1950 r. został płatnym, dobrowolnym agentem służby bezpieczeństwa o pseudonimie Kazimierczak. W 1953 r. z powodu przynależności do PZPR został skreślony z rejestru SB. W 1951 r., po ukończeniu szkoły prawniczej Duracza, został asesorem w Wojskowym Sądzie Rejonowym w Warszawie, w stopniu podporucznika w wieku 22 lat. W roku 1952 został porucznikiem i zaczął przewodniczyć składom sędziowskim sądzącym schwytanych członków żołnierzy podziemia niepodległościowego i członków dawnej partyzantki antyhitlerowskiej. Był też kierownikiem gabinetu katedry wojskowo-prawniczej w Akademii Wojskowo-Politycznej i instruktorem w Zarządzie Sądownictwa Wojskowego. W roku 1956 w wieku 27 lat awansował do stopnia kapitana, aby rok później dobrowolnie odejść z wojska. Przez kilka miesięcy w latach 1957-1958 adwokat w Warszawie. Następnie redaktor w Wydawnictwie MON.
Oskarżany o zbrodnie stalinowskie oficer Ludowego Wojska Polskiego, sędzia w Wojskowym Sądzie Rejonowym w Warszawie w latach 1951-1956, gdzie był przewodniczącym składów sędziowskich orzekających często karę śmierci na żołnierzach podziemia antykomunistycznego, wywodzących się z dawnych oddziałów AK, BCh i NSZ |
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik
NURS - 21 Listopada 2007, 15:20
dalambert napisał/a | NURS napisał/a | oszołomstwa macierewiczów |
to oszołomstwo to, aby nie zakwestionowanie prawości Pana Boniego & Co, co spowodowało,że oburzony tą niegodziwością Sejm obalił rząd niejakiego Olszewskiego nieprawdaż ? |
eee, nie zrozumiałem twojego wywodu
dla mnie macierewicz jest klasycznym przykładem człowieka opętanego wizją spisków, wszyscy są agentami (vide wypowiedź o ministrach), więc dawanie mu do ręki brzytwy jest rzeczą karygodną, bo dla niego nie liczy się faktyczna wina, tylko ilość dopadniętych wrogów, a czy są wyimaginowani, czy nie, to już inna broszka.
dalambert - 21 Listopada 2007, 15:37
Mój wywód jest tylko przypomnieniem, że tzw, Lista Macierewicza w 99 % okazala się zgodna z prawdą, co do Ministrów , rozumien, ze chodzi Ci o min . spraw zagranicznych to: Pan Skubiszewski - dziś już zapomniany - lista
Pan Olechowski- sam wspomina z rozrzewnieniem jak dla dobra PRL gospodarkę Szwajcarii rozgryzał.
Pan Cimoszewicz "Carex"
Pan Rosati - Ostatnie materiały IPN
jeno Pan Bartoszewski człek przyzwoity najgłośniej krzyczał o braku agentów wśród wspomnianych Panów.
ps. przygotowanie i ogłoszenie wspomnianej Listy było wkonaniem prawie Jednogłośnej Uchwały ówczesnego Sejmu podjętej na wniosek Pana Posła Janusza Korwina-Mikke, a nie partyzancką akcją jakiegoś oszoloma - jakby kto zapomniał.
lavojtek - 21 Listopada 2007, 16:25
Piech napisał/a | Myślę, że mówimy o tej samej osobie. |
Nie mowicie Ozjasz Szechter to ojciec Adama Michnika a Stefan to przyrodni brat.
Piech - 21 Listopada 2007, 16:45
lavojtek napisał/a | Piech napisał/a | Myślę, że mówimy o tej samej osobie. |
Nie mowicie Ozjasz Szechter to ojciec Adama Michnika a Stefan to przyrodni brat. |
Pisałem o Stefanie, a o Ojzaszu prawie nic nie wiem.
Nota bene, nadzwyczaj ciekawe historie mają niektóre z tych prominentnych rodzin. Podobnie ma Marek Borowski ze swoim wujkiem. Można by sagi pisać. Jednak wcale im nie zazdroszczę.
NURS - 21 Listopada 2007, 17:54
dalambert napisał/a | Mój wywód jest tylko przypomnieniem, że tzw, Lista Macierewicza w 99 % okazala się zgodna z prawdą, !: |
W tej materii chyba nie do końca panuje zgoda
Gustaw G.Garuga - 21 Listopada 2007, 18:18
Co do Boniego, to on powinien zostać ministrem pracy, a nie ta pani z PSLu. Czasem przeszłość w zupełnie bezsensowny sposób wpływa na teraźniejszość.
[Czekam, aż zostanę nazwany poplecznikiem ubectwa ]
Pani prok. stalin. powinna zostać osądzona, natomiast oczywiście ze względu na wiek nie osadzona.
Easy - 21 Listopada 2007, 20:06
Gustaw G.Garuga napisał/a | [Czekam, aż zostanę nazwany poplecznikiem ubectwa ] |
Ty popleczniku ubectwa.
Nie wiem, czy to dobrze, że Boni nie został ministrem pracy, czy też nie. I nie chodzi mi tu o jego przeszłość. Po prostu się nie znam na tym...
Gustaw G.Garuga - 21 Listopada 2007, 20:44
Czekałem niecałe dwie godziny, całkiem nieźle, zważywszy na przekrój światopoglądowy forumowiczów
mad - 21 Listopada 2007, 20:54
Aż mnie korciło...
Piech - 21 Listopada 2007, 21:25
Gustaw G.Garuga napisał/a | Co do Boniego, to on powinien zostać ministrem pracy, a nie ta pani z PSLu. Czasem przeszłość w zupełnie bezsensowny sposób wpływa na teraźniejszość. |
Pytanie, czy zaszkodziło mu bardziej to, że współpracował z UB, czy to, że się nie przyznał aż się wydało. Myślę, że to drugie.
|
|
|