To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Chal-Chenet - 5 Lipca 2010, 23:55

A Tobie jak się podobał? Nie chce mi się przekopywać przez forum NF. ;)
Memento - 6 Lipca 2010, 11:21

Całkiem dobry film, ale gdybym oglądał go dziś, mądrzejszy o te kilkadziesiąt czy nawet kilkaset filmów od tamtego czasu, oceniałbym go trochę wyżej niż wtedy. Choćby dlatego, że wciąż The Broken pamiętam, zwłaszcza chłodne, stonowane zdjęcia i poczucie dezintegracji rzeczywistości Giny (granej przez Lenę Heady, która IMHO jest jedyną ozdobą kiepskiego serialowego Terminatora ;P: ). Brrrr.
Hubert - 6 Lipca 2010, 11:50

Odświeżyłem sobie Nocne Graffiti kosztem kolejnego odcinka Ekstradycji. Ech, chyba po prostu poszukam sobie tego serialu na DVD.
ketyow - 6 Lipca 2010, 17:02

Serialowy Terminator wymiatiał :twisted:
Memento - 7 Lipca 2010, 20:19

Łotewa. ;P:

Repo Men

Podobało mnie się. Fajny pomysł, fajna muzyka, fajna obsada. Świetna scena 'erotyczna' przed końcówką, i sama końcówka też. Ogólnie - mocne 6,5/10.

Czarny - 8 Lipca 2010, 06:24

Dla lubiących filmy 'hardcore' - Legenda o siedmiu złotych wampirach na TCM :mrgreen:
Drakula + Chiny i Peter Cushing w roli Van Helsinga :D

Nieskalowalny :wink:

ilcattivo13 - 8 Lipca 2010, 17:11

Wczoraj (bodajże na MGM HD) leciało "Śmierć jeździ konno" z Lee Van Cleefem. Po raz pierwszy obejrzałem to "po polskiemu" :D Ocena przez ostatnie kilkanaście miesięcy nie zmieniła się.
Virgo C. - 10 Lipca 2010, 13:21

Wieczór z kinem hiszpańskim miałem

Zbrodnia Ferpekcyjna
Absurdalna czarna komedia, którą oglądało się rewelacyjnie tak do mniej więcej 2/3 długości filmu (ślub). Później niestety dotychczasowego scenarzyste zastąpił syn kierownika produkcji, bo przestało być śmiesznie, a z ekranu może nie wiało nudą, ale traciło się zainteresowanie fabułą. Plusem pierwszej części filmu jest na pewno damska obsługa sklepu :mrgreen:

Metoda
Filmweb twierdzi że to thriller/dramat, ale bliżej filmowi chyba jednak do tego pierwszego gatunku. Na rozmowę kwalifikacyjną w dużej korporacji trafia siedmioro kandydatów ubiegających się o wysokie stanowisko. Wybrany będzie jeden kandydat, za pomocą nowatorskiej metody selekcji.
I chociaż brzmi to nudno, to jednak reżyser tak prowadzi akcje, że przez te blisko 2 godziny nie ma się ochoty oderwać od monitora choćby na moment. Świetnie poprowadzone postacie, dobrze napisane dialogi, napięcie narastające pomiędzy rywalami - miód. Warto obejrzeć.

gorbash - 10 Lipca 2010, 13:33

Virgo C. napisał/a
Metoda

Byliśmy na tym w Bagateli. Świetna sprawa.

dzejes - 10 Lipca 2010, 14:36

Shrek kolejny - fabuła mocno pretekstowa, za to masa smaczków i zabawnych scen. Ubawiliśmy się wystarczająco dobrze :)
Chal-Chenet - 10 Lipca 2010, 14:39

O, właśnie, też się na Shreka wybrałem. Ja z kolei jestem rozczarowany. Za mało zostało w tym lekkości widocznej w pierwszej i po części drugiej odsłonie. Humor mocno wymuszony, nieco bardziej roześmiać się można tylko w paru miejscach, fabuła też sytuacji nie ratuje.
Z zapadających w pamięć scen najlepszy wkurzający chłopczyk powtarzający "No zarycz, no."
Ogólnie jednak, mocno średnio.
5/10

A mogłem poczekać tydzień i wydać siano na Predatorów. :roll:

Nitj'sefni - 10 Lipca 2010, 18:06

No i teraz nie wiem, czy warto iść na tego Shreka. Wiadomo, że następne części to nie to samo co pierwsza, ale może mimo wszystko...
Memento - 10 Lipca 2010, 21:54

Ja ledwo zmogłem 'jedynkę'. :roll:
feralny por. - 11 Lipca 2010, 19:11

Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia - :| jak dla mnie porażka.

Wilczyca - ta wilczyca - nie jest ten film tak strasznie zły jak powiadają, dobry też nie jest, ale ma w sobie jakiś specyficzny urok, a strzał kisielem w oko i obcięcie gumowej ręki dopisuję do listy moich ulubionych scen. Piter Jackson byłby zachwycony.

A teraz idzie Uciekająca panna młoda na TVN - uwielbiam jak ona ucieka :mrgreen:

Memento - 11 Lipca 2010, 23:53

Knight Rider

Ten nowy, z K.I.T.T.em Mustangiem. Nieporozumienie, najdelikatniej mówiąc. Bardzo słaby film, jak na wprowadzenie do wcale nie takiego kupiastego rimejku serialu.

dzejes - 12 Lipca 2010, 09:21

Nitj'sefni napisał/a
Wiadomo, że następne części to nie to samo co pierwsza

Ojciec chrzestny, Alien(s) :wink:

Chal-Chenet - 12 Lipca 2010, 11:38

Aliens już, moim zdaniem, niekoniecznie. Nie ten klimat.
hrabek - 12 Lipca 2010, 14:47

dzejes napisał/a
Shrek kolejny - fabuła mocno pretekstowa, za to masa smaczków i zabawnych scen. Ubawiliśmy się wystarczająco dobrze :)

A to ten Shrek, którego angielski tytuł to "Shrek Forever After", a po przetłumaczeniu na polski zostało "Shrek Forever"? :)

dzejes - 12 Lipca 2010, 15:01

Chyba ten, ja się pogubiłem w tym który Szrek jest który.
Chal-Chenet - 12 Lipca 2010, 15:43

hrabek, ten sam.
Memento - 12 Lipca 2010, 18:52

The Wolfman

Wersja reżyserska. Od kinowej nie różni się praktycznie niczym, oprócz tego że wilkołak pojawia się później. Fajnie było sobie obejrzeć drugi raz, bo to film IMHO wielkiej urody, stonowany, chłodny, oldschoolowy i bardzo 'angielski'. Gdyby tylko nie ten wilkołaczy wrestling pod koniec...

Chal-Chenet - 12 Lipca 2010, 20:55

Outpost - Interesujący główny pomysł, ale generalnie nie wciąga. Miał potencjał, ale go nie wykorzystano. Na plus klimat. Duszny bunkier, otoczony przez las, bohaterowie atakowani przez hordy nieśmiertelnych nazistów, kolejne śmierci. Jest ponuro i czuć bezradność bohaterów, to udało się twórcom wykreować. Jednakże poza tym niestety film nie trzyma w napięciu, jest nierówny, niezłe fragmenty przeplatane są takimi, podczas których ma się ochotę wyłączyć to w cholerę.
Średniak niestety, a spodziewałem się czegoś więcej.
5/10

merula - 12 Lipca 2010, 20:57

Commando znów. Lubię ten film i nic na to nie poradzę :mrgreen:
Memento - 13 Lipca 2010, 00:17

The Final

Dobry film, ale trafi tylko do takich jak ja - których rówieśnicy w podstawówce postawili sobie za punkt honoru uczynienie Piekła ze szkolnego życia spokojnych, cichych dzieciaków.

gorbash - 13 Lipca 2010, 06:02

merula napisał/a
Commando znów. Lubię ten film i nic na to nie poradzę

Bo ten film jest po prostu świetny! No i można liczyć ile razy zginął aktor z wąsami :)

hrabek - 13 Lipca 2010, 09:17

Mnie zawsze fascynowało, z czego Arnie strzela, że wrogowie padają zanim jeszcze w nich wcelował.
Ale generalnie film jest jednym wielkim gagiem z mnóstwem fenomenalnych onelinerów. Obejrzany po latach wciąż powala tempem akcji, humorem, bicepsem i liczbą wystrzelonych pocisków.

gudrun - 13 Lipca 2010, 21:34

Obejrzałam "Prince of Persia, the Sands of Time" i mam takie dziwne odczucie - czy zauważyliście, że tam jest nawiązanie do przyczyn obecności wojsk amerykańskich na Bliskim Wschodzie? Historia z niesłuszym oskarżeniem o nielegalną produkcję broni, podczas gdy prawdziwy powód to źródło (magicznej) mocy... Czy po prostu czytam za dużo gazet?
Chal-Chenet - 13 Lipca 2010, 22:31

Scanners
Lubię filmy Cronenberga, także i ten nie sprawi bym zmienił zdanie. Interesujące spojrzenie na telepatię i próby jej wykorzystania przez korporacje. Dobry pomysł i dobre wykonanie, przedstawiona historia wciąga i jest tak skonstruowana, że seans nie nudzi.
Na plus także kreacja bohaterów, nawet ci "czarni" mają swoje racje i nie są bezwzględnie źli, podobnie w odwrotnym kierunku.
Wyróżnić muszę też sceny bardziej krwawe, jak na rok powstania filmu wykonane są profesjonalnie, wrażenie sprawia zwłaszcza pękająca głowa jednego z telepatów.
Ogólnie spodziewałem się, że ten film może być gorszy, na szczęście przewidywania się nie sprawdziły.
7/10

Witchma - 14 Lipca 2010, 08:04

gudrun, też ostatnio to obejrzeliśmy... zabawne nawet momentami, gdyby nie to, że główny bohater miał wyraz twarzy przeżuwającej krowy, nie byłoby takie złe, ale żeby się od razu doszukiwać w tym aż tak głębokich myśli? :)
gudrun - 14 Lipca 2010, 08:26

Czyli czytam za dużo gazet <idzie kupić Politykę>.
A bohater, cóż, twarz rzeczywiście oryginalna, ale niezły z niego parkourowiec. No i nie da mu się odmówić uroku. Ale - jest to dla mnie kolejny przykład gościa, któremu nie mogę odmówić uroku wyłącznie w kostiumie. Na jego zdjęciach z gładko zaczesanymi włosami i w krawacie nie zawieszam oka.

Partner forum