To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...

Pucek - 20 Kwietnia 2012, 20:23

Koleżanka przycinała jakieś kolczastą i trującą roślinkę doniczkową. Skaleczyła się, soczek chlapnął na rankę, na drugi dzień ręka tak spuchła, że pognała do szpitala. Bielańskiego, bo najbliższy.
Pan doktor: No to czyścimy.
Kuma: Eee, może jakieś znieczulenie?
Doktor: O, luksusów się pani zachciewa...
- To co, jak przed pierwszą światową ma być? Patyk w zęby? :shock:
- Paaatyk? No, szpatułkę możemy pani zorganizować.
No i czyścił na żywo.

Fidel-F2 - 20 Kwietnia 2012, 20:27

Pucek napisał/a
No i czyścił na żywo.
To czemu koleżanka nie powiedziała, żeby wypierdal*ł?
Kasiek - 20 Kwietnia 2012, 20:36

Poprosiłabym o odmowę na piśmie i poszła do innego chirurga, choć podejrzewam, że po takiej prośbie nie byłoby trzeba.
Pucek - 20 Kwietnia 2012, 20:45

Hm, bo panie starsze się nie wyrażają? :roll:
Chyba wolała już nie ganiać po Warszawie z rączką jak łapa Shreka... I nie wiedząc, co jeszcze może się stać po kontakcie z soczkiem.
Uważajcie na kolczaste paskudztwa z mlecznym sokiem.

Fidel-F2 - 20 Kwietnia 2012, 20:47

Pucek napisał/a
Hm, bo panie starsze się nie wyrażają?
sama widzisz, że to błąd
Kasiek - 20 Kwietnia 2012, 20:49

W Polsce w ogóle mało ludzi umie się wyrażać. Lekarz to bóg niemal, nie wolno się odezwać, bo jeszcze na złość coś spierdzieli. W restauracji nie zwrócimy uwagi, bo kelner napluje do zupy. Panu w serwisie nie zwrócimy uwagi, bo naprawi jedno, a popsuje drugie... I tak w kółko.
fealoce - 20 Kwietnia 2012, 20:56

Pucek napisał/a
Koleżanka przycinała jakieś kolczastą i trującą roślinkę doniczkową. Skaleczyła się, soczek chlapnął na rankę, na drugi dzień ręka tak spuchła, że pognała do szpitala. Bielańskiego, bo najbliższy.
Pan doktor: No to czyścimy.
Kuma: Eee, może jakieś znieczulenie?
Doktor: O, luksusów się pani zachciewa...
- To co, jak przed pierwszą światową ma być? Patyk w zęby? :shock:
- Paaatyk? No, szpatułkę możemy pani zorganizować.
No i czyścił na żywo.

Wcale nie jestem zdziwiona...ze szpitala bielańskiego mam jak najgorsze wspomnienia.
Przypuszczam, że na miejscu koleżanki zaczęłabym wrzeszczeć/ ugryzłabym pana doktora w rękę :twisted:

merula - 20 Kwietnia 2012, 21:14

może wystarczyło by kopnięcie w krocze "z bólu".
Godzilla - 20 Kwietnia 2012, 21:25

Kasiek, bez paniki. Potrafią i bardzo ładnie. Zależy na kogo trafisz. Życzę Ci, żeby na tych dobrych.

Edit: ale faktycznie, czasem się takie rzeczy słyszy, że ręka sama sięga po granat. Kałacha. Cokolwiek.

Kasiek - 21 Kwietnia 2012, 06:06

No wiem, byle mi ściegu jakiegoś mocno ozdobnego nie walnęli, to będzie dobrze :D

Ale zgadzam się z Twoim drugim stwierdzeniem...

Anonymous - 21 Kwietnia 2012, 07:43

wysyp dzieci na forum, chyba powinnam jednak przejrzeć te 2000 postów nie przeczytanych?
wnuki, gratulacje :)
Lynx po zdjęciu szwów, chłopiec czy dziewczynka?
Kasiek prawie na wylocie ;) trzymam kciuki

a tak z tematem splątane, wszystko zależy od od tego na kogo się trafi, warto więc wcześniej popytać i umówić się z fachowcem a nie z kimś kto tylko podpisuje listę obecności.

Lis Rudy - 21 Kwietnia 2012, 08:40

Kasiek napisał/a
W Polsce (...) Lekarz to bóg niemal, nie wolno się odezwać, bo jeszcze na złość coś spierdzieli

Moja była Pani Hematolog (osoba dość wiekowa i mocno zdezorganizowana), obraziła się na mnie, kiedy lecząc mnie przez ok. 2 lata poprosiłem o objaśnienie na co do cholery jestem chory i czym to skutkuje.
Kiedy moje żadanie (zgodnie z Kartą Pacjenta mam prawo wiedzieć na co choruję) nie zostało spełnione i w efekcie przeniosłem się do obecnej lekarki, to strzeliła "focha śmierci" i nawet na "dzień dobry" przestała odpowiadać.

Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2012, 08:41

Lis Rudy napisał/a
obraziła się na mnie, kiedy lecząc mnie przez ok. 2 lata poprosiłem o objaśnienie na co do cholery jestem chory i czym to skutkuje.
nie dziwię się jej, skoro sam się leczyłeś to sam sobie powinieneś odpowiedzieć
Kasiek - 21 Kwietnia 2012, 09:16

Lis Rudy napisał/a
zgodnie z Kartą Pacjenta mam prawo wiedzieć na co choruję

buahahahahahaha

Mam ochotę poturlać się ze śmiechu jak ta foczka na Twoim avatarze.

Lis Rudy - 21 Kwietnia 2012, 09:19

Fidel-F2 napisał/a
nie dziwię się jej, skoro sam się leczyłeś to sam sobie powinieneś odpowiedzieć

no dobra. szty szczególarz jesteś ;P:

powinno być:
"kiedy lecząc mnie przez ok. 2 lata poprosiłem o objaśnienie na co do cholery jestem chory i czym to skutkuje"

ale z drugiej strony wcale nie jestem przekonany czy Twoja uwaga jest słuszna. Czytam, czytam, i nijak mi nie wychodzi że sam się leczyłem.

Godzilla - 21 Kwietnia 2012, 09:23

Lis Rudy napisał/a
powinno być:
kiedy lecząc mnie przez ok. 2 lata poprosiłem ją o objaśnienie na co do cholery jestem chory i czym to skutkuje

Lisie, "lecząc" może odnosić się w tym zdaniu tylko do Ciebie, nie do lekarki, bo to Ty jesteś podmiotem zdania. Złe stosowanie imiesłowów to plaga.

Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2012, 09:30

Lis Rudy, od biedy mogło by być kiedy lecząc się u niej przez ok. 2 lata poprosiłem..., ale to też by nie było najlepiej ale tym razem stylistycznie, bo wcześniej to ewidentny błąd gramatyczny.
Godzilla - 21 Kwietnia 2012, 09:34

Nie byłoby najlepiej, bo w ogóle z imiesłowami trzeba ostrożnie. Czas trwania tych obu rzeczy powinien być zbliżony. Tu masz rozbieżność: dwa lata leczenia a jednorazowa prośba. Co innego, gdybyś lecząc się u niej przez dwa lata jednocześnie chodził co tydzień na hydroterapię. Coś w tym stylu.

Może już lepiej: "po dwóch latach leczenia poprosiłem ją..."

fealoce - 21 Kwietnia 2012, 10:16

Cytat
Może już lepiej: po dwóch latach leczenia poprosiłem ją...

Z drugiej strony tu nie ma informacji kto go leczył ;) na upartego można by przyjąć, że np leczył się gdzie indziej, a do niej przychodził na konsultacje.

Godzilla - 21 Kwietnia 2012, 10:27

"Leczyła mnie dwa lata, w końcu poprosiłem ją..."
Kai - 3 Maj 2012, 12:32

Ktoś mi wyjaśni, czy to Opera, czy Ihan opanowała forum?

Uploaded with ImageShack.us

Wstawiłam tylko "śmieszka"

Witchma - 3 Maj 2012, 12:36

ihan ostatnio została boginią, więc wszystko jest możliwe...
Kai - 3 Maj 2012, 18:26

Może to Opera płata mi figle, to nie pierwszy raz. Wcześniej miałam nieoczekiwane wstawki "e-mail" i takie tam.
Agi - 3 Maj 2012, 18:33

Kai, jakiś czas temu zniechęciłam się do Opery i przeszłam na Mozillę.
Lis Rudy - 3 Maj 2012, 19:06

a ja nadal na IE 8J :twisted:

Jakoś nie narzekam na tą przeglądarkę. Czytam że niby wolna, że coś tam...
Wyjdzie na to że jestem lamerem, ale na litość boską, czy ona będzie szybsza o 0,5 sek czy o 1 sek. to nie ma żadnego znaczenia. To nie Formuła 1.
Przyznam, że nia ogarniam tego cyrku ze zmienianiem przeglądarek...

czterdziescidwa - 3 Maj 2012, 20:08

Ja używam chrome.

A czy w IE8 da się w ogóle zainstalować adblocka?

W tych nowych wersach nie chodzi tylko o szybkość, ale o "bajery" których nie mają poprzednie. Np. o możliwość przeciągnięcia pliku z desktopa do pola załącznika webmaila. Albo o lepsze odtwarzanie filmów. Albo o grafikę 3D w przeglądarce...

btw. spróbujcie wyszukać w google "zerg rush"?

shenra - 3 Maj 2012, 20:25

Właśnie używam chrome i wcale mi się nie podoba.
A co do wstawek dziwnych, to faktycznie ostatnio dziwne rzeczy się w necie wklejają z niecka.

Lis Rudy - 3 Maj 2012, 20:31

czterdziescidwa, jeśli chodzi o "ad blocka" to nie próbowałem.
A "bajery" są mi słabo potrzebne. W przeglądarce mam otworzyć stronę i nie rzucać przy tym mięsem.

shenra, a co ty za robotę masz że stajesz o 5 rano ?
W piekarni robisz ?

Kai - 5 Maj 2012, 23:09

Agi napisał/a
Kai, jakiś czas temu zniechęciłam się do Opery i przeszłam na Mozillę.

No a ja dokładnie na odwrót, bo bardzo nie lubię, kiedy mi się przeglądarka nagle wysypuje, a te nowe wersje mają taką tendencję. Choć Opera to wyzwanie :)

zoofobia - 10 Maj 2012, 13:13

Ja chyba dozgonnie pozostanę wierna FireFoxowi. IE nie używałam chyba nigdy. Chrome ma moim zdaniem nieprzyjazny interfejs, nigdy sie w nim nie moge ogarnąć. A Opera jest może i najbezpieczniejsza, ale za to wolna.

Partner forum