To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?

Matrim - 18 Kwietnia 2012, 19:46

Posty modowe przeniosłem (w końcu) do odpowiedniego miejsca :)
ilcattivo13 - 25 Kwietnia 2012, 19:53

S.T.A.L.K.E.R. 2. Po pierwszych doniesieniach, że GSC zostało rozwiązane i sequela nie będzie, pojawiło się dementi i jednak gra miała powstać. Dziś na NMA pojawił się artykuł, w którym mowa jest o byłych twórcach gry, którzy założyli własne studio, Vostok Games, i zapowiadają pojawienie się gry Survarium - f2p MMO - koncepcyjnego ciągu dalszego S.T.A.L.K.E.R.ów.

I wygląda na to, że w GSC pozostał już tylko właściciel i sprzątaczka. I że nici z sequela :(

ilcattivo13 - 26 Kwietnia 2012, 20:48

Z innej mańki - MechWarrior Tactics. Jak na przeglądarkową gierkę, wygląda nieźle. No i to porządna turówka, a nie jakiś erteesiak :D Ciekawi mnie tylko, czy oprócz grania w trybie PvsP będzie też można potrenować z kompem.
Farin - 27 Kwietnia 2012, 19:26

Podoba mi się że ktoś w końcu przełożył zasady rozgrywki z gry planszowej Battletech na komputer :]
ilcattivo13 - 27 Kwietnia 2012, 19:39

Farin - jakby tak przejrzeć posty w "Co robić...", to jeszcze przynajmniej z jedną czy dwie takie próby przeniesienia by się znalazło :wink:

W kwestii S.T.A.L.K.E.R.a 2 - już wiadomo, że nie będzie. Choć na forach okołostalkerowych krążą plotki, że właściciel GSC chce sprzedać prawa do tytułu i ponoć proponował kupno Bethesdzie, ale ta odmówiła (mają już jeden tytuł post-apo i to ździebko wyższej klasy, więc nie ma się co dziwić).

ilcattivo13 - 14 Maj 2012, 23:24

nowy filmik z MechWarrior: Online. Zapowiada się ostra rzeźnia - i teraz mnie ciekawi jedno: skoro to gra online, to jak wielu graczy będzie mogło w danym momencie szaleć na jednej mapie. Bo biorąc pod uwagę, że gra chodzi na CryEngine i że na dzień dzisiejszy:
Cytat
Q. Any insight as to PC system requirements yet for MechWarrior® Online™?
A. We currently do not have final PC system specifications.
, to może być tak, że w grę da się grać, ale wyłącznie na jakichś wyjątkowo małych mapkach (zamkniętych arenach) i tylko w grupkach kilkuosobowych.

Albo zaczekają z wydaniem gry z pięć lat, aż się pojawią kompy, mogące udźwignąć grę :wink:

Dunadan - 15 Maj 2012, 20:50

ilcattivo13 napisał/a
, to może być tak, że w grę da się grać, ale wyłącznie na jakichś wyjątkowo małych mapkach (zamkniętych arenach) i tylko w grupkach kilkuosobowych.

Albo zaczekają z wydaniem gry z pięć lat, aż się pojawią kompy, mogące udźwignąć grę

tylko po to żeby można było grać z grupką zapaleńców któzy siedzą przy tej grze po 12 godzin dziennie :-/ bez sensu...

ilcattivo13 - 15 Maj 2012, 20:57

ano, jak "Dziablo drai" :/

Edit:
Tak się przejąłem tym, że 'Elemental: War of Magic" ssie i kisi, a tu proszę, Paradox Interactive, tydzień temu, wypuściło na rynek grę "Warlock: Master of the Arcane. Sadząc po screenach, to oprócz hexów, reszta całkiem-całkiem przypomina mi MoM. Enylej, już sobie zapisałem w notatniku, żeby za jakieś pół roku, poszukać tej gry w sklepach :)

czterdziescidwa - 15 Maj 2012, 23:22

Mi wygląda na Cywilizację z jednostkami fantasy. MoM miało bardzo fajne minigierki taktyczne, które naprawdę odróżniały ją od Civa, a tutaj ich nie widziałem.

Tak sobie pomyślałem właśnie, jak dużo w pierwszym Homm jest inspiracji z MoM?

ilcattivo13 - 16 Maj 2012, 17:37

Jak ściągnie mi się demo, to powiem, czy są tu bitwy jak w MoM, czy nie.

A z tym ściąganiem pomysłów przez twórców HoMM, to już ładnych kilka(naście?) razy pisałem. Ale zawsze i z chęcią powtórzę ;P:
Wygląd mapy (częściowo), mechanikę bitew, sposób rekrutacji oddziałów, armie i bohatera (częściowo), HoMM zerżnęło na żywca z King's Bounty. Wygląd mapy (częściowo), inwentarz bohatera (częściowo) i frakcje (częściowo) z Warlords. A z MoM nieudolnie próbowano zerżnąć magię, inwentarz bohatera (częściowo), surowce, bohaterów (częściowo) i po części rozwój miast. To tak w wielkim skrócie :D

Znalazłem coś fajnego dla tych, którzy maja równie wielkiego jak ja jobla na punkcie starego X-COMa i boją się, że nowy nie pójdzie na ich sprzęcie.

Przedstawiam Państwu... Xenonauts! :D

Sądząc po filmiku, dostaniemy całkiem wierny remake oryginału, z ładną, lekko komiksową grafiką i bitwami z grafiką ciut lepszą niż w JA2. I podobnie jak w JA2, tu też będzie można rozwalać "przeszkody terenowe" :D

ilcattivo13 - 19 Maj 2012, 15:13

Wasteland 2 dalej ciągnie kasę. Nazbierali już 3 mln usdów :D
Hubert - 30 Maj 2012, 16:16

Heaven, I'm in Heaven... :D :D :D
ilcattivo13 - 10 Czerwca 2012, 20:26

Dead State trafiło na Kickstartera. Nie wiem, czy uda im się naskrobać te 150 tysięcy, ale mam nadzieję, że tak.
czterdziescidwa - 11 Czerwca 2012, 20:31

IMHO sam fakt, że gra o zombie, już ją dyskwalifikuje. Zombie to takie nowe wampiry. "Zmierzch już się znudził, może teraz nadmuchajmy Zombie, bo dzieciakom zakochanym w wampirach zaczęły wyskakiwać pryszcze!"
Ilt - 11 Czerwca 2012, 20:55

czterdziescidwa napisał/a
dzieciakom zakochanym w wampirach zaczęły wyskakiwać pryszcze!

Jeśli pamięć mnie nie myli głównie kobiety 17-25 + całkiem prężna populacja kobiet 50+ ;)

ilcattivo13 - 11 Czerwca 2012, 21:16

czterdziescidwa - zgadzam się z Tobą w tej kwestii w całej rozciągłości. Ale to jedno z nielicznych inteligentnych podejść do tego tematu, a poza tym, równie często co z zombiakami, trzeba walczyć z innymi ludźmi. No i rzadko która gra oferuje tak realistyczne podejście do survivalu i stosunków międzyludzkich w czasie kryzysu. I tym właśnie przekupili moją wrodzoną anty-zombiakowość :wink:
ilcattivo13 - 13 Czerwca 2012, 14:34

Cover concept art do Wasteland 2 :D Nie powiem, gościu umie "petać farbkami" :D
ilcattivo13 - 17 Czerwca 2012, 00:13

CLANG - projekt powołany do życia przez Neala Stephensona (tego od Cyklu Barokowego, Cryptonomiconu i paru innych książek). W skrócie - chce zrobić grę - symulator walki bronią białą. Na początek pójdzie miecz dwuręczny. No i najpierw będzie można walczyć tylko na arenach, a z czasem ma się pojawić świat z fabułą.

Jak dla mnie bomba, choć pewnie gra trafi tylko na konsole. Enyłej, w 9 dni zebrał ponad 50% planowanego budżetu, więc projekt jest raczej skazany na sukces :D

Edit:i jeszcze dwie zapowiedzi od Neocore Games. Jedna to tactical w klimatach fantasy, a druga, to action RPG w klimatach steam-punka :D

ilcattivo13 - 30 Czerwca 2012, 14:40

Dead State: The Zombie Survival RPG nazbierało już ponad 205 tys usdów (z założonych 150 tys) - nie licząc paypala i zbiórek portalowych (RPGCodex robi jedną z nich). Ciekawe, jak bardzo nazwisko Briana Mitsody wpłynęło na powodzenie akcji :)
Farin - 5 Lipca 2012, 17:07

Nie wiem jak wy ale ja ostrzę ząbki: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=69241 :]
ilcattivo13 - 12 Lipca 2012, 02:19

Paper Sorcerer. Tak sobie myślę, że albo z tego wyjdzie coś genialnego, albo totalna kupa. Ale i tak już to sobie dopisałem do listy z "must play" w nagłówku :)
ilcattivo13 - 18 Lipca 2012, 22:01

Nowe Neverwinter Nights - mam jakieś takie mocne skojarzenia z "Borderlands" ;P: Ale może wyjdzie z tego coś fajnego :roll:
Dunadan - 19 Lipca 2012, 10:12

Wszystkie gry zamieniają się w slashery, eh... :roll:
Matrim - 19 Lipca 2012, 10:48

Dunadan, to MMO, więc trudno oczekiwać czegoś więcej. Kill'em all jest dla większości graczy wystarczające.

Chciałbym, żeby powstała sieciowa gra w stylu starego Commandos. Dwie drużyny, jedna patroluje, druga próbuje się włamać, ograniczone pole widzenia, spowolnione ruchy, żeby nie można było biegać po całym terenie. Dużo zasłon, skrytek i umiejętności specjalnych. Takie szachy. To by była gra.

Ilt - 19 Lipca 2012, 20:12

TO jest na licencji D&D?

Teraz będę klął.
Spoiler:

Prędzej kaktus przejdzie przez ucho igielnie a garb na liściu brzozy mak zasieje niż ja w ten, ten, ten... cud ludzkiej inwencji potwierdzający słowa Ajnsztajna zagram.

e: O ile rzecz jasna coś się nie zmieni.

ilcattivo13 - 19 Lipca 2012, 21:14

Ilt, no nie mów, że Ci się jedynka i dwójka NWN podobały :wink: Według mnie nie mają już czego bardziej spieprzyć.

A że rąbanka? Widocznie tego chce motłoch ;P:

Homer - 19 Lipca 2012, 23:38

Mnie się obie części podobały. Rozumiem, że klasyka mogło novum dwójki odrzucać, ale czego chcesz od jedynki i genialnego dodatku Underworld to naprawdę nie wiem. Grę, której fabularne twisty pamiętam do dzisiaj raczej nie nazwę słabą. Po Baldursie nie grałem w lepszego RPGa. Nowych produkcji Bioware w ogóle w takim zestawieniu nie rozważam.
ilcattivo13 - 20 Lipca 2012, 02:04

A u mnie było odwrotnie :wink: Jedynka wynudziła mnie tak, że po dojściu do jakiegoś miasta dałem sobie na spokój. A dwójka zabrała mi ze 2 godziny czasu i też było po ptokach. Zresztą, Baldurs też mnie zawiódł. Miałem na świeżo ukończonego FO2 i może dlatego tak słaba ocena. Ale z drugiej strony, trzy razy do Baldursa podchodziłem i żopa. Nie chwyta mnie nic a nic.
Ilt - 20 Lipca 2012, 06:56

ilcattivo13 napisał/a
Ilt, no nie mów, że Ci się jedynka i dwójka NWN podobały Według mnie nie mają już czego bardziej spieprzyć.

A że rąbanka? Widocznie tego chce motłoch
Nie mogę powiedzieć, bym się zakochał, ale przeszedłem obie części i podobało mi się bardziej niż ten Dungeons and Dragons Age 2: Reckoning który chcą nam wcisnąć teraz. :lol:

Tak narzekam i klnę, ale z drugiej strony to Lochy i Smoki Czwarta Edycja rzeczywiście przypominają trochę slashera. :D

ilcattivo13 - 20 Lipca 2012, 09:34

hrabek, dopiero zajarzyłem - Underworld? ;P:

Ilt - hłe, hłe, pokaż mi cRPG w klimatach fantasy, które nie ma w sobie nic ze slashera :mrgreen:

BTW. ten Neverwinter, to jest niby-remake gry z 1991 roku - pierwszego graficznego mmorpg :)

Partner forum