To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Plemiona

Adanedhel - 18 Lutego 2008, 10:18

Można i tak spróbować. Tylko musisz się umówić z kimś i powiedzieć kiedy dokładnie wystawisz... choć wątpię, by ktokolwiek inny zgodził się na taką transakcję ;)
Kostucha Drang - 18 Lutego 2008, 15:31

Jesli macie duże armie możecie ich uzywac do wzajemnego dostarczania surowców ( ocfzywiście gdy "atak" gracza zgłaszajacego sie po surwce nadchodzi gracz dostarczajacy surowce musi opróżnic wiochę ze swoich zołnierzy.

p.s. nie chciałem tego pisać, ale na wszelki wypadek: armia gracza zgłaszajacego się po surowce nie może byc wyposazona w katapulty ani tarany :) )

gorat - 18 Lutego 2008, 15:46

Czy szlachcice :P:
mBiko - 18 Lutego 2008, 21:17

Adanedhel wielkie dzięki, spisałeś się na medal.
Adanedhel - 18 Lutego 2008, 21:20

Niezamaco. Przyzwyczajony jestem do większego ruchu niż na początku gry. Dzięki Tobie miałem co robić.
gorat - 19 Lutego 2008, 13:33

<patrzy na zegar, łapie się za głowę>

Szukam zastępców na jutro - pl12 i pl13. Przy czym przy pl12 przypuszczalnie głównie chodziłoby o kogoś w rodzaju strażnika - pilnowałby, by wioski były bronione, lub całkowicie wyczyszczone z wojsk czy surowców. Zależy od tego, czy zmienię plemię...

Edit: moherowy obiecał pomoc przy tępieniu motylka, ale ma mało czasu i najwyżej mógłby przez zastępcę.

gorat - 19 Lutego 2008, 14:20

Proszę o szybką odpowiedź, no ;)
Albion, w razie czego dostaniesz. Wiele roboty nie trzeba - proszę tylko o regularne zaglądanie, czy nie ma krzyżyka, a jeśli jest, to odpowiednio reagować...

gorat - 19 Lutego 2008, 16:08

Ulżyłem sobie - zmieniam plemię na pl12. Może być wojenka, więc proszę wiadomo-kogo o sprawdzenie, czy się coś nie dzieje, szczególnie jutro.

Edit: choć jeszcze nie znalazłem kogoś, kto miałby wojska ofensywne :P: Ale mogą z daleka nadjechać...

Kostucha Drang - 20 Lutego 2008, 11:37

na którym kontynencie jeteście w świecie 12 ?
gorat - 20 Lutego 2008, 12:10

Na różnych - ja 51, reszta - nie pamiętam. Oczywiście o ile jeszcze jest aktywna...

I gwoli wyjaśnień, dlaczego tu jestem - zaplanowałem sobie dzisiaj coś, co dopiero w drodze sobie uświadomiłem, że jest niewykonalne (ferie szkolne). To zboczyłem lekko, bo i tak mam czas...

gorat - 20 Lutego 2008, 12:49

Stres na pl12 okazał się niepotrzebny - przeskanowałem wszystkich sąsiadów i żaden nie może mi zagrozić :P: Reszta zaś siedzi zadziwiająco cicho, choć raban powinien się podnieść, że wszyscy są skanowani jak leci. Czyli czuć wojnę. Choć to może dlatego, że mało kto może wysłać do mnie zwiad, który by przeżył :P:

Czas na mnie, i tak spóźniony jestem... do jutra na pewno, być może do dzisiejszego późnego wieczora. Podkreślę: być może ;)

elam - 20 Lutego 2008, 17:34

w swiecie 12 jestem na 15tym kontynencie :)
gorat - 21 Lutego 2008, 18:58

elam, gdzie?

Szukam zastępcy na pl12 :P: znowu... Zgłaszajcie się! ;) ADHD? Kto jeszcze jest?

gorat - 22 Lutego 2008, 13:08

To jak? Będzie ktoś do pl12? Prooszę :)
Sytuacja jest naprawdę ciekawa, trzeba tylko, by ktoś ją wykorzystał...

agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 16:09

jak zdobyć informację o ilości wojska przeciwnika? zwiadowcy pokazują mi jedynie poziom rozbudowania miasta i ilość zasobów, a z tego co wyczytuję, to jakoś to sprawdzacie.
Adanedhel - 22 Lutego 2008, 16:10

Musi mieć wojsko w wiosce. A jaką wioskę atakujesz? Pustą jakąś? Zamieszkaną? Ile ma punktów?
agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 16:15

tak, jeszcze mnie zapytaj o kolor włosów i rodzaj bielizny jaką noszą moi pikinierzy ;P:

edit, dobra, już załapałam
a czy jak wyślę samych zwiadowców to coś się stanie?

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 16:16

A jaką noszą? :o

BTW. Witajta, towarzyszko :D

agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 16:16

stringi ;P:
oczywiście w kolorze khaki 8)

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 16:18

Jeśli masz zwiad zawsze wyszpiegujesz, co w danej chwili jest w wiosce. Bez względu na to, czy poślesz coś z konnicą, czy samą. Sam zwiad jednak działa sporo szybciej niż w towarzystwie piechoty. Wiesz, nie muszą gadać z tymi rozwiązłymi łucznikami o kolorze majtek i skupiają się na robocie :wink:
agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 16:20

chyba nie doczytałeś edita, więc słucha uważnie, bo nie będę powtarzać ;)
czy jeśli wyślę samych zwiadowców, to coś się stanie? w sensie, czy przyniosą info i czy tamten do którego wyślę, będzie o tym wiedział?

o, a jednak przeczytałeś :mrgreen:

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 16:22

Doczytałem. Ale czasami rozmawia się z Tobą jak z Chińczykiem :twisted:
Jeśli wyślesz samych zwiadowców dostaniesz info. Ich zwykle samotnie się wysyła, przynajmniej na tym etapie gry.
Przeciwnik będzie wiedział o ich wysłaniu - wie o każdym najeździe, czy to zwiad, czy faktyczny atak.

EDIT: Pfff!

agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 16:25

dlaczego z chińczykiem? :shock:
Adanedhel - 22 Lutego 2008, 16:26

A próbowałaś się kiedyś dogadać z Azjatą nie mówiącym po polsku? :twisted:

EDIT: Zanim znowu nie będziesz mogła zasnąć ;)
Chodziło o nieporozumienie związane z tym Twoim editem.

agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 16:35

Adanedhel napisał/a
A próbowałaś się kiedyś dogadać z Azjatą nie mówiącym po polsku? :twisted:

nie, a to konieczne? :roll:
Adanedhel napisał/a
Chodziło o nieporozumienie związane z tym Twoim editem.

jasne jak słońce ;)

dzięki za info. cały czas raczkuję w tej grze. siedzę, analizuję i ciągle się zastanawiam gdzie popełniam błąd, bu

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 16:37

Poczekaj, znalazłem ładny i dobry poradnik do Plemiona na... Wikipedii ;) Zaraz dam linka.

Całość: http://wiki.tribalwars.net/wiki/Main_Page
Poradniki: http://wiki.tribalwars.ne...ubmitted_Guides

agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 16:44

fajne, dzięki
szkoda tylko, że w barbarzyńskim języku :wink: ;P:

Adanedhel - 22 Lutego 2008, 16:46

Cóż, oni też w to grają. A do tego potrafią być znacznie bardziej zdyscyplinowani niż nasza nacja ;)

Założyłem sobie jeszcze jedno konto, gram według jednego z nich, i idę jak burza :mrgreen:

agnieszka_ask - 22 Lutego 2008, 16:49

gdzie masz tonowe konto?
Adanedhel - 22 Lutego 2008, 16:51

Też na 16. Jestem wśród najświeższych graczy, chyba trzeci dzień dopiero gram.

Partner forum